< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 8 Haziran 2026; 20:10:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 8 Haziran 2026; 20:10:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
hırsızlar sağolsun. Galaxy A54 Vergisiz Fiyat (₺): 6362 ₺ Kültür Bakanlığı Payı (%1): 64 ₺ TRT Bandrol Ücreti (%10): 636 ₺ ÖTV Payı (%50): 3531 ₺ KDV Payı (%18): 1907 ₺ Toplam Vergi (%96.47): 6137 ₺ Satış Fiyatı: 12499 ₺ |
|
Bu akşam düzenlediğim Rutin önerilerini paylaşayım sizlerle, kendi kullanımınıza göre düzenleyebilirsiniz biraz deneme-yanılma yoluyla test etmeniz lazım: 60Hz Eğer: Pil seviyesi %50'nin altındaysa Ardından: Pürüssüz Hareket standart seçili. 120Hz Eğer: Gündüz saatleri, Pil seviyesi %50'nin üstündeyse Ardından: Pürüssüz Hareket adaptif seçili. Mobil Veri Kapalı Eğer: WiFi açık, seçili WiFi ağına bağlıysa Ardından: Mobil Veri kapalı. Mobil Veri Açık Eğer: WiFi açık, WiFi bağlantısı kesildiyse Ardından: Sonraki işlemden önce onayla "Mobil veri açılsın mı?", Mobil Veri açık. Uçuş Modu / WiFi Eğer: Uçak modu açıksa Ardından: Wi-Fi açık, otomatik bağlan. Telefon ve sms görüşmesi yapmak istemiyor ama interneti kullanmaya devam etmek istiyorsanız bunun için uygun. Hat çekmeyen yerde oturuyorsanız ya da gece vakti/mesai saatlerinde aranmak istemiyorsanız yine ideal. Dizi / Film Eğer: Uygulama açılırsa; Netflix, Amazon Prime, BluTV vs. Ardından: Göz koruma kalkanı kapalı, Ekstra karartma kapalı, adaptif parlaklık açık. Konum Açık Eğer: Uygulama açılırsa; Haritalar, Banka uygulamaları vs. Ardından: Konum açık, verileri otomatik eşleyin açık. Adaptif Parlaklık Eğer: Gündüz saatleri, Mobil Veri açık Ardından: Adaptif parlaklık açık. %35 Pil Tasarrufu Eğer: Pil seviyesi %35'in altındaysa Ardından: Güç tasarrufu modu açık, Karanlık modu açık, Ekran zaman aşımı 15 sn, Always on Display kapalı, Konum kapalı. Ekstra Karartma Eğer: Gece geç saatler aralığında Ardından: Ekstra Karartma açık (%55) Oto Güç Tasarrufu Eğer: Geceden sabaha, şarj %70'in altındaysa ve şarj olmuyorsa, seçili WiFi ağına bağlıysa Ardından: Güç tasarrufu açık, konum kapalı. AoD Eğer: Akşam saatlerinde, WiFi ağına bağlıysa, Ardından: Always on Display açık, yeni bildirimler geldiğinde göster seçili. %85 Müzik Çal Eğer: Şarj oluyorsa, Pil seviyesi %85 eşit veya yüksek seçili, Ardından: Müzik oynat, Samsung Music seçili. Şarj dolunca şarkı çalıyor böylece prizden çıkarıyorum. ![]() |
|
poco moco hikaye .a54 güzel telefon . 5 yıl güncelleme desteği de var . yani xiaomi gibi saçma sapan bug,sensör hatası da yok . hangi markadan gelirse gelsin kullanıcıyı tatmin edecek birtelefon bence. |
|
Samsung Türkiye artık delirtip bir türlü siparişi kargolamayınca ve ne zaman yollanacak sorusuna gak guk cevap vermelerinden de bıkınca siparişi iptal edip Teknosa'dan aynı gün teslimatla 256 GB modelini aldım yani öyle bezdirdiler ki kulaklık hediyeniz de sizin olsun dedim,Teknosa'da %3 ekstra bir indirim hakkım vardı ve 13.095 liraya aldım.
15 gün kadar S23 ve bir kaç ayda Honor 70 kullanan biri olarak açıkcası S23 kasasına benzer şekilde üretilmesi nedeniyle A54'ü baya heyecanla bekledim,bunun nedeni S23 serisine benziyor alem S23 serisinden sansın durumu falan değil bu tasarım şeklinin çok hoşuma gitmesi ve önceki A serileri gibi full plastik hissiyatı olmamasındandı. Bir kaç saatlik kurulum,ayar,kullanım izlenimlerimi fikir edinmeniz açısından paylaşmak istedim altta da başlıklar halinde dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. *GÖRÜNÜM/HİSSİYAT Daha önceki A serileri gibi çıt kırıldım plastik izlenimi vermiyor,kasada kullanılan tok bir plastik ve arka kapağın cam olması güzel bir görünüm ve kullanım hissiyati veriyor.202 gram ağırlığı yaklaşık 170 gram bir cihazdan geçince biraz fark ediliyor ancak zamanla alışılabilecek bir hissiyatı var yani "tuğla gibi bu telefonu nasıl kullanırım"dedirtmedi. *EKRAN Özellikle otomatik aydınlatması oldukça iyi ve 1000 nit olması nedeniyle gayet iyi parlaklığa çıkabiliyor,ekran super amoled ancak görüntü kalitesi noktasında dynamic amoled gibi bir hissiyat var sanki ikisi arasında bir konumlandırılmış bir hali var demek daha doğru olacaktır.Youtube'da 4K HDR desteği var.Gerek 120 gerekse 60 hrz kullanımda akıcılığı gayet güzel ancak aldıktan hemen sonra kullanmadan 5D cam ekran koruyucu taktırdığımdan hassasiyetinde bir gariplik var gibi geldi farklı bir ekran koruyucu alıp deneyeceğim şu an anlamlandıramadığım fazla hassas bir hali var bazen alakasız tepkimeler veriyor.Bunun haricinde ekran görüntü kalitesini çok beğendim.Ekran çıtaları videolarda baya kalın duruyor ama canlı olarak o kadar da gözüme batmadı yani yıl 2023 yine de bu denli kalınmış hissi veren bir halde tasarlamasalarmış iyiymiş ama dediğim gibi çok da batmadı. *KAMERA Pek kamera odaklı bir kullanıcı değilim o nedenle bu noktada uzun uzun ahkam kesememem daha doğru olur ama gerek arka gerekse ön kamera öyle atla deve bir performansa sahip değil,S23 kamerasıyla kıyaslamam zaten olmaz ama Honor 70'in bile getir götürünü yapar yani bu kısımdan daha iyi anlayan arkadaşlarım vardır dediğim gibi ben kamera odaklı kullanan biri değilim ama bendeki izlenimi kamerası pek başarılı değil,kamera odaklı bakan ya da önem veren arkadaşlara tavsiyem canlı olarak cihazı bir şekilde görüp fotoğraf çekmeden almaması yönünde olacak. *PİL Alıp kurulum yaptım akabinde kendi klasik ayarlarım vs derken 4 saat 11 dk ekran süresinde %95'ten an itibariyle % 53'e düştü yani %42 ile 4 saat üzerinde ekran süresi verdi.Bunun kabaca 2.5 saati wifi 1.5 saatini de hücresel veriyle kullandım.Genelde su gibi gitmesine alıştığım bir Samsung olmadığı izlenimini hemen verdi zamanla daha oturacak ve daha sağlıklı sonuçlar paylaşabileceğim. *HOPARLÖR/KULAKLIK Hoparlör ses kalitesi bence oldukça iyi örneğin S23 serisinde ses kalitesi olarak farklılığı S22'de kullanmış biri olarak çok beğenmiştim,diğer A serisi cihazlara göre çıkan ses çok daha kaliteli,tok ve güzel geldi.S23 serisinde nasıl bir geliştirme olduysa A54'de ses kalitesinde diğer A serisi cihazlara göre farklı diyebilirim. Kulaklık ses kalitesi de gayet iyi özellikle baslar inanılmaz güzel,şahsen Realme Buds Air 2 BT kulaklık kullanıyorum ve son bir yıldır kullandığım tüm cihazlarda bunu kullandığımdan ses olarak kıyaslamayı buna göre yapabiliyorum.S23 ile duyduğum ses kalitesine yakın bir performans veriyor.Bildirim,arama sesleri gayet yüksek ve temiz kısaca ses kalitesi olarak beni oldukça memnun etti. *GENEL DEĞERLENDİRME Haptic motor olayı çok güzel bir hissiyat veriyor o titreşim motorlarında olan car car ses olmaması ve basış anındaki hissiyat harika,S21/S22'nin titreşimi halt etmiş S23 ile aynı kalibrede bir durumu var desem abartmış olmam. Ben Yeşil rengini aldım ve ilk kez siyah haricinde bir renk telefon almış oldum videolarda falan görünenden daha sempatik bir renk yani ne yeşil ne limon yeşili ne sarı arada kalan ilginç bir renk,görmeden aldığımdan acaba çok cırtlak bir renkse bizi bozmasın diye tereddütüm oldu ama :) ilk kez bir renk farklı ve sempatik gelince almış oldum,ben oldukça beğendim. Sonuç olarak S23'ün tasarım şeklini beğenmemden bu cihaz ilgimi çekmişti 6.1 inç bana biraz küçük geliyordu rakam olarak da bütçemi aşardı,6.6 inç S23 Plus tam benlik derdim ama bu ekonomide ona hiç çıkamam ve almazdım geriye kalan makul denecek fiyatlı bu arkadaştı ve beni ekran boyutu,S23 ile benzer ses performansı,haptic motoru vs yukarıda yazdığım benzerlikleriyle ya da özellikleriyle cidden mutlu eden bir cihaz ve tercih oldu,bir şey satın alacakken kullanıcı yorumlarını nette tırım tırım arayan biri olarak bilerek uzunca paylaşmak istedim.Beni tatmin ve memnun etti yine de mümkün olduğunca canlı olarak kendiniz görüp akabinde kendi hissiyatınıza göre karar verin malum herkesin beklenti ve bakışı farklıdır,ben kendi penceremden paylaştım,uzun oldu biliyorum ama bir daha böyle detaylı paylaşamayabilirdim o nedenle hepsini aradan çıkardım artık kusuruma bakmayın :)) |
|
Ben 2018de Huawei P20 pro aldım cayır cayır çalışıyor hala. Amiral gemisi Android cihazların artık iPhonelardan geri kalır bir yanı yok hatta fazlası var o devir geçti artık.
|
|
En iyisi diyebiliriz. A54 ilk çıktığında 10500 lirayken A34 9000 liraya kampanya ile e-ticaret sitelerinden alınabiliyordu. Yurt dışı fiyatlarına baktığımızda şuan için bile 350-400 dolar civarında bir cihaz. A34 Türkiye montajlanmasına rağmen arasındaki fiyat farkındandan anlaşılacağı üzere Samsung özel fiyatlama ile orta segmentte pazarı tutmaya çalışıyor. Hatta 10.000 -10-500 arası orta-alt segment sayılabilir. Samsung tüm donanım özellikleri yanında yazılım farkı ile rakiplerini her türlü geçer. Samsung bugün yazılım konusunda benim şahsi fikrim lider firmadır. Bu kadar özelleştirmenin olduğu temasından tutun goodlock özelliklerine note uyglamasından tarayıcısına kadar android ana güncellemelerinin bile önünde özellikler sunuyor. Şimdi 4 ana güncelleme ve 5 yıl güvenlik güncellemesi ile bu fiyatlara A34-A54 ün bence rakibi yok. Diğer markalar istediği kadar işlemci koysun ben günlük kullanımda aldığım deneyime bakarım.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
&amp;#119872;&amp;#120010;&amp;#120008;&amp;#120009;&amp;#119990;&amp;#119995;&amp;#119990; &amp;#119974;&amp;#119890;&amp;#120002;&amp;#119990;&amp;#120001; &amp;#119964;&amp;#119983;&amp;#119964;&amp;#119983;Ü&amp;#119877;&amp;#119974;
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
keşke arka tarafı s23 gibi mat yapsalarmış.Beklediğim bi modeldi.Canlısını görünce daha net fikrimi söylerim.Ama herkesin hemfikir olduğu ekran kenarları hiç olmamış.Tüm dünya inceltmeye çalışırken :) |
|
|
|
|
|