Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.299
Cevap
156
Favori
636.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
50 oy
Giriş

Sim takmadıysanız iade edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sabah telefonu 100'de şarjdan çıkardım. 3 saati geçmiş şarjdan alalı. Şarjım şu an % 92 ve ekran süresi 1 saati geçmiş. Bu süreçte kullandığım uygulamalar Twitter, Chrome, Reddit vs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Pil koruma ayarı açık, garip olan şu ki telefonu şarjdan çektiğim gibi 84'e iniyor direkt. Bir kalibrasyon sorunu gibi bir şey olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 11 Temmuz 2023; 11:17:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muratakt4s kullanıcısına yanıt
    Yarın tekrar tam şarjdan ne hızla deşarj olduğunu inceleyeceğim hocam. Sonrasında sıfırlayıp deneyeceğim.

Bendeki ayarları bi deneyin isterseniz kıyaslayalım hocam. Pil koruma kapalı, adaptif pil açık, hızlı şarj açık, güç tasarrufu kapalı, always on display kapalı, ekran 120 hz. Telefon boşta iken wifi, mobil veri gibi ayarları genelde kapalı tutuyorum. Samsung'un Cihazımı Bul gibi bazı özellikleri kapalı tutuyorum ihtiyaç duymadığımdan. Etkisi var mı bilmiyorum ama RAM Plus kapalı, 8 GB RAM yetiyor.

Çoğunlukla kullandığım uygulamalar Chrome, Twitter, Reddit, YouTube, Ekşi Sözlük, Netflix vs. Oyun oynamıyorum.

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

Kullanımım günlük klasik şeyler. Evde iken YouTube, Netflix kullanımım artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 11 Temmuz 2023; 11:37:52 >

• SamaraMorgan kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, detaylı mesajın için teşekkür ederim. Yarın sabah full şarj edip aynı ayarlar ile deneyeceğim. Zaten Ram plus açık (kapatacağım) ve wifi evde sürekli açık. Başka farklılık yok ayarlarımızda.

• Ben de 8/128 modelini satın alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. 2018'den bu yana s9+ kullanıyordum batarya performansı artık tatmin etmediği için bu cihazı aldım. %85 şarjla sabah 7 gibi şarjdan çekip akşam 11 civarlarında %3-4 şarjla telefonu şarja taktım. Çoğunlukla WiFi kullandım. 10 dakika falan oyun oynamışımdır. 1-1.5 saate yakın telefonla konuştum. Adaptif pil ve parlaklık açık, güç tasarrufu kapalı, 120 hz, açık tema, ram plus 4 gb, ekran modu canlı beyaz dengesi soğuk. Telefonu sürekli kurcaladım diyebilirim kamera video hariç. Denizli sıcağında evet telefon rahatsız etmeyecek düzeyde ısınabiliyor fakat bunu da kılıfla çözdüm. Şu an için memnunum pil oturdukça nasıl bir ekran süresi alacağım merak ediyorum doğrusu.
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uJeed -- 11 Temmuz 2023; 13:42:24 >

• | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Evde wi-fi ben de genelde açık tutuyorum, dışarıda mobil veriyi işim olursa açıyorum. Tamamdır hocam test ettikten sonra yorumunuzu bekliyorum, bi karşılaştıralım bakalım sıkıntı var mı.

Samsungdaki bu özelleştirme seçenekleri hiçbir telefonda yok. Goodlock uygulamasında clockface ve lockstar ile ekran kilidinde kendi saat tasarımından emoji eklemeye bildirimlerin yerini kaydırmaya kadar herşey var.

Bu karsilastirmayi daha once paylasmistim. A54'un batarya performansi cok kotu diye garip bir bicimde hurafe olustu.
    Evet 5000 mah bataryaya gore aman aman bir performansi yok, hatta vasat bile sayilir ama kesinlikle kotu degil. Cogu telefonla benzer sekilde, ortalama bir sarj kullanimi veriyor.

Telefonu yeni alanlar bataryanin kalibre olup, oturması icin 1 hafta kadar zaman tanıyın. Hem batarya yeni hem de telefon yeni oldugu icin daha cok kurcalandigindan sarjin hizli gitmesi normal. Şarjdan cekince 85'den 84'de kisa surede düşmesine takilmayin, o bazen bizim telefonlarda da oluyor. One ui, sarj tuketiminde savruk bir arayuz.

Isinma problemi malesef biraz var. Ben exnynos islemciden oldugunu dusunuyordum, malum exnynos islemciler bu konuda baya mimli ama dimenstiy islemcili a34 ile de video izlerken benzer isinmayi yasayinca, bu problemin islemciden bagimsiz guncel samsung modellerinde genel oldugunu dusunuyorum. Malum snapdragon kullanan s22 isinma problemi ile cok konusuldu.

Ozellikle xiaomi modellerinden gecen arkadaslar isinma ve sarj tuketimi ile ilgili daha cok rahatsiz olacaktir ama telefona alisinca, arayuz ve kullanici deneyimi olarak, ben oldukca memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 11 Temmuz 2023; 14:54:16 >

• Şunu da ekleyim,
    telefonu ilk aldigim donem, xiaomi sarj adaptörü kullaniyordum. Sarj olma suresi ve sarj tuketimi beni hayal kirikligina ugratmisti. Tabi batatyanin da yeni olmasinin katkisi vardi bunda ama orjinal adaptör aldiktan sonra sarj suresi ve tuketimi daha iyi hale geldi. Bu benim kendi deneyimim, kesin dogru diyemesem de orjinal sarj adaptörü alip kullanmanizi öneririm.

• Pil performansı herhangi bir ölçüme dayanmayan gözlemlerle kötüleniyor. Gsmarena nın batarya veritabanından iki cihazla karşılaştırdım biri a34(1080) diğeri x5pro(778) sonuç hiç kötü değil Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

• Fiyatlara zam gelmiş haberde gördüm
    SAMSUNG GALAXY A54 128GB 15.999₺
    256 GB 16.999₺ olmuş

ya millet çok takıyor ufak tefek şeye .şarjdan çekince 84 e düştüğünü şu mesaj olmasa görmem bile .

seçim önü 11700 e almıştım. belliydi zaten böyle olacağı. 5 sene daha lazım olan şeyi anında almazsan pahalıya alacaksın.

Donanım olarak GT2 daha iyi ama yazılımı vs nasıldır bilmiyorum. Garip garip hareketleri yoksa tercih edilebilir bir telefon. Xiaomi'de gariplikler yaşamıştım ondan sonra Çinli markalara bir mesafeli durdum.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.