Şimdi Ara

Orjinal ve Çakma Şarj Aleti Nasıl Anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çeşitli alışveriş sitelerinde orjinal diye çakma şarj aleti satılıyor. Birçok durumda bu anlaşılıyor ama bazen anlaşılmayabiliyor. Özellikle Samsung'un 25wat şarj aletlerinde çakma ürünlere rastlıyorum alışveriş sitesi yorumlarında. Aslında ayırt etmesi çok kolay tabi bildikten sonra. Ama baştan sorun yaşamamak için samsung'un kendi sitesinden veya kurumsal firmaların alışveriş sitelerinden(a101, teknosa, mediamarkt vb) veya kurumsal alışveriş sitelerinin kendi kullanıcı adıyla satış yaptığı kullanıcıdan(hepsiburada, amazon.com.tr vb) alın. Aşağıya orjinal ve çakma samsung 25wat şarj aletlerinin görsellerini bırakıyorum. Orjinal üründe priz girişi üste gelecek şekilde tutulduğunda karekod üstte olur. Bu kesin bir bilgidir. Ayrıca çakma ürünlerde çoğunlukla çizikler olabilir. Çizik yoksa bile çizilmeye müsaittirler. Birçoğu vaadedilen akım değerini vermez. Hızlı şarj özelliği çalışmaz. Çalışsa bile bu akım değelerini sürekli bir şekilde veremez. Bir çoğu da akım değerlerine dayanıklı olmadığı için patlar. Telefona ve çevreye zarar verebilirler.


    Bazı arkadaşlar fiyattan sahte olup olmadığı anlaşılır diyebilir ancak hepimiz internette en ucuzunu bulmaya çalışmıyor muyuz? ve gerçekten bazı sitelerde daha ucuza ojinal ürünler bulabiliyoruz. Bu yüzden fiyatlara güvenmemek lazım.


    Orjinal ve Çakma Şarj Aleti Nasıl Anlaşılır







  • Bim , hepsiburada , n11 , trendyol bunlar sahta ürünlerin başını çekiyor.


    Orjinal parfüm , saat , powerbank , sarj aleti almak nerdeyse şans işi.

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

    hepsiburada'dan hepsiburada satıcısından alırsanız orjinal gelir. ben a101 internet sitesinden aldım orjinal geldi.

  • Samsung'un 45 wattlık şarj cihazlarının da çakması var. aman dikkat edin. priz uçları üste gelecek şekilde tutulduğunda kare kod sağ üstte olmalı. değilse çakmadır.

  • Orjinal ve Çakma Şarj Aleti Nasıl Anlaşılır

    Biri hepsiburada samsung yetkili satıcı, diğeri yine hepsiburada puanı yüksek bir satıcı. Gerçekten karekod ayrımı olmasa birebir herşey aynı. Kutusu koruma bantlıydı. Acaba orjinal mi o da diye düşünmeden edemedim. Ama yine de iade ettim hemen arada 100tl civarı fark vardı.

  • kesin bilgi kanısına nasıl vardınız? bende aldım ama orjinal gibi her şeyi ile. ep-t800nbegeu diye geçiyor. farklı ülkelerde farklı kodlar var sanırım. ve üretim tarihlerine göre de değişiyor bu tür karekod baskıları vs sanırım. şu an şarjı boşaltıyorum 25-30a gelince deneyeceğim.

  • %24e indiği gibi taktım, a34 5 g var, 1 saat 2dk diyor bunu yazarken %26da.pil ayrıntısında hızlı şarj cihazı bağlandı diyor, always on displayde hızlı şarj dedikten sonra simgeye ve yüzdeye geçiyor özellik olarak. bu şarj cihazı orjinal. karekodu da sağ üstte değil altta. adaptörün kutusunda bandrol var, kutu dokusu, içinden çıkanlar vs. herşeyi ile orjinal hissiyatı veriyor. bu kadar yatırımı orjinal yapmaya çalışan sahte üretici yapamaz, yapsa orjinal üretir zaten ve bunu kadarını yapan karekodu nereye koyması gerektiğini de bilir. yani sonuç karekodun yerinin orjinallik belirtisi değildir bana göre. yok samsungun tepesinden biri çıkar açıklama yapar ok deriz.


    şu an fişe takılı %41 ve 53dk kaldı diyor. 12-13 w ile başladı 19w çekti bi süre ve şu an 17,2-17,6 arası çekiyor fişten. kablo ile telefon arasından ölçen alet yok maalesef. belki fişten geleni içerde regüle de edebilir kabloya verene kadar, onu ölçemiyorum.


    arada bakıp takip ettiğim değerler;

    %47-50dk-17,4w

    %50-49dk-20,4w

    %53-47dk-20,3w

    %58-44dk-20,1w

    %63-43dk-20w

    %72-36dk-19,3w

    %81-31dk-18,2w

    %88-25dk-15,8w

    %94-15dk-9,3w

    %96-10dk-5,6w

    %98-5dk-5,1/6w arası

    %99-2dk-5,3w




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 28 Ekim 2023; 16:35:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.