< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samsung Sever -- 30 Haziran 2026; 11:6:22 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
| _____________________________ |

Popüler Konular listesinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samsung Sever -- 30 Haziran 2026; 11:6:22 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Fiyat beni rahatlattı masrafa girmeme gerek kalmadı
|
|
Bomboş analizler. 35 yaşında, elinden 20+ kusur telefon geçmiş biriyim. Bende en çok iz bırakan telefon 7.000mah pilli Galaxy M51 idi. Çok memnundum. Ekranı 60hz olmasaydı daha kullanırdım.. Kullanıcılar PİL ve KAMERA istiyor. İşlemcisinin canı cehenneme. Her "Güçlü" işlemci çeşitli sorunla geliyor. Isınıyor, pil tüketiyor. |
|
Sanırım çoğu kişi aynı duyguları paylaşıyor, param hazır ama almaya elim gitmiyor aşaması. Rasyonelliğini ve objektifliğini kaybetmemiş her birey bu telefonun 100-110k etmeyeceği konusunda hemfikir |
|
Hukuki anlamda böyle bir hakkınız var elbette ama şahsi düşüncem bunu arıza dışında kullanmak hoş değil. 2 aydır S26 Ultra kullanıyorum. 11 yıldır iPhone kullanan biri olarak S26 Ultra'dan daha önce 3 kez Samsung'a, 1 kez Honor'a geçiş denemem oldu. Cihazlardan birini 2 ay, diğerlerini 10-15 gün kullandım, alışamadığım için iPhone'a geri döndüm. Aldığım bütün ürünleri fiziki mağazalardan aldım ve değer kaybı yaşayarak telefoncuya sattım.
Bence eğer bir telefona geçiş yapmayı düşünüyorsak alışamama, sevmeme ve bu yüzden satarken maddi zarara uğrama ihtimalini göze almamız gerekiyor. Yoksa her merak ettiğimiz, deneyimlemek istediğimiz ürünü online platformlardan alalım, 1 hafta kullanalım, seversek devam edelim, sevmezsek iade edelim, herhangi bir maddi kayıp da yaşamamış oluruz. Bu bana doğru gelmiyor açıkçası. |
|
Ya kral, bu sabah bloklamanı kaldırdım. Sadece bir kaç saat sonra şu mesajını görünce kaldırdığıma pişman oldum. Yazdığın mesajlarda ;
Milleti illallah ettiriyorsun seni bloklamamın sebebi senle tartışmam, kavgalı olmam vs değildi mesajlarının ''okunamıyor'' olması sebebiyleydi. Okunamıyor abi mesajların rica ediyorum düzelt artık şu işi.. Hiç bir insan evladı şu yazdıklarını okuyup, bir şey anlayıp sana cevap veremez. |
|
S26U güncel bir telefon değil. İşlemci = 2026 Ekran = 2026 Batarya = 2020 Hoparlör = 2022 Şarj Hızı = 2020 Titreşim motoru = 2021 Kamera = 2023 |
|
Hocam, ben bu konuda diğer arkadaşlarımızdan farklı düşünüyorum. Cayma hakkı bence online alışverişte devam etmeli.
Eğer bu kaldırılırsa, ben bunun fiyatlara yansıyacağına da inanmıyorum. Bunu düşünerek bu zararı fiyatlara yedirerek şu an satıyor olabilirler ancak kalkınca burası Türkiye, kimse bize daha ucuza cihaz vs. satmaz. Bir diğer durum, eğer online'da iade avantajı olmasa çoğu kişi gider fiziksel mağazadan almayı tercih eder. Zaten online güvenilir cihaz alabildiğin 3 platform falan var. Ancak sizin durum şöyle farklı: Siz S25 Ultra aldınız. Kaç defa iade ettiniz? Edebilirsiniz, beni de ilgilendirmez. Bunu alıyorsunuz. Kamerayı beğenmiyorsunuz (ben de beğenmiyorum bu arada) ve bu sebeple iade ediyorsunuz. Ana kamera sensörü aynı, 3x aynı, 5x aynı, ön kamera aynı. Samsung'un yazılımla kamerada değişiklik yapmadığını sağır sultan bile biliyor. Buna rağmen alıp kamera iyi değil diye iade ediyorsunuz, ben bunu anlayamıyorum. Yani S25 Ultra hatta S24 Ultra'dan bile fark edilir bir değişikliği olmayan bir kameradan ne beklentiniz vardı da iade ediyorsunuz, bu kısım garip geliyor. Yazılım deseniz S25 Ultra ile yazılım aynı. Telefonun tasarımı bile kamera halkaları hariç neredeyse aynı. PWM değeri rahatsız ediyor desem, bunda ediyorsa S25 Ultra'da da ediyordur. Yani bile bile alıp iade sürecine kendinizi sokuyorsunuz bana göre. Şimdi seneye mesela ana kamera sensörü değişmeyecekse S27 Ultra da aynı performans kameraya sahip olacak ben söyleyeyim. Ben alırken bunu kabullenerek alıyorum. S24 Ultra'da ben de çok iade ettim ama ekranımda problem vardı. S25 Ultra'da iade edecektim etmedim ama servisten değişim yaptırdım, yine ekranımda beyaz leke vardı. Onun haricinde ben beğenmedim diye telefon iade etmiyorum. Bir problem varsa iade hakkım olduğu için servisle uğraşmak istemiyorum çünkü serviste cihaz değişiyor. Faturam yanıyor, onun yerine bana değişim belgesi veriyorlar.Satarken zor olduğu için bu sürece girmek istemiyorum, çünkü her sene neredeyse yeni cihaza geçiyorum. İlk defa Samsung alan biri alıp beğenmeyip iade etse ben saygı duyarım. Adam YouTube'dan izleyince kamera performansını olduğundan daha iyi sanıyor ya da yazılımsal farklılıklar alışılabilir geliyor ama gerçekte alışamayabilir. Alır, iade eder, firma o kadar da riski alsın yoksa diğer markalardan Samsung'a geçiş daha da zor olur ama siz zaten S25 Ultra kullandınız yani ben bile bile bu sene de aynı şeyi yapmanıza şaşırıyorum sadece. Yine de sizin bileceğiniz iş tabii ki. |
|
Arkadaş durumdan yakındığı için paylaştım belki aynı durumdan şikayet eden Samsung kullanıcısı vardır. Yeri değil diye de belirttim. Koca konuda 2 mesaj göz çıkarmaz sanırım.
|
|
İphone 17 Pro Max kullanıcısıyım. Çoğu kez Samsung’ta kullandım. S25U’yu neredeyse 1 yıl kullandım. İphone’nin de tüm serilerini.
Herkesin cihazdan beklentisi, kullanım şekli farklı. İPhone eski İphone değil. Eski stabilite yok. Son birkaç nesildir buglar bitmiyor. Evet, video da hala üzerine tanımam. Fotoğraf ve ekran konusunda renk doğruluğunda daha iyisi yok. Evet 2. El değerini her zaman koruyor. Sosyal medya optimizasyonu da çok iyi (Android 17’de durum eşitlenecek gibi duruyor) Apple Car Play ses kalitesi müthiş. Ama yapamadığı çok şeyler var. Mesela; Galeri de fotoğrafın adını değiştiremiyorsun. Boyutunu ayarlayamıyorsun. Seni dosyalar uygulamasına mahkum ediyor. Samsung Galeri de hem boyut değiştirip hem kolayca fotoğraf ismini değiştirebiliyordum. Çok işime yarıyordu. Kredi kartıyla temassız ödeme yapamıyorsunuz. Hala TR’dr kullanıma açmadı Apple. Hala kopyaladığınız metin klavye üzerinde gözükmüyor (Yeni İOS’da nihayet geliyormuş) Orjinal Klavye de hala numaralar yok. İPhone diyoruz, pili iyi gidiyor diyoruz, akıllı telefon diyoruz ama; Hala arka planda çoklu işlem YAPAMIYOR! Bu benim için büyük eksi. S25U, S26U’da bir yandan Capcut’ta video renderlerken, diğer yanda Whatshapp gruplarından fotoğraf upload ediyor, Canon makinemden Fotoğraf aktarıyor, Youtube’ye video yüklüyorum. İphone’de Capcut’tan çıkınca render duruyor, Whatshapp’tan çıkınca fotoğraf Upload kesiliyor, kısıtlıyor, yoruyor! Facebook gibi uygulamalarda ikinci uygulama yok, çok işime yarıyordu. Ekrana 2 kez tıklayıp ekranı kilitleyemiyorsunuz. Kişisel erişim noktasını her seferinde yeniden devreye sokmak zorunda kalıyorsunuz. Diğer telefon böyle yapmayınca görmüyor. Kalem benim kullanıma göre çok işe yarıyordu. Özellikle de nesne kaybetmede ince kesim yapıyordum. Yapay zeka uygulamalarında zaten Samsung aldı başını gitti. Mesela nesne kaybetmede 2. Parti uygulamaya ihtiyaç kalmıyordu. İki cihazında işlemcisi çok güçlü ancak: Samsung’ta işlerimi çok daha hızlı hallediyordum. İPhone de sürekli bir yavaşlık hissediyorsunuz özelllikle de zamanım kısıtlı olduğu zamanlarda. Samsung internet tarayıcı bilgisayar düzeyinde deneyim sunuyordu. Sekmeleri yan yana getirerek sayfalar arasında müthiş hızlı geçiş yapabiliyordu. Bunun gibi örnekleri çoğaltabilirim. Tabi ki herkes bu şekilde cihaz kullanmıyordur. |
|
Çipset: TSMC Snapdragon 8 Elite 2 for Galaxy (4.74 GHz) + X85 5G Modem + SDR875 RF RAM ve Depolama: Samsung DS + Micron (?), 16 GB, LPDDR6 (?), global + Samsung DS UFS 4.0 256-1024 GB Kamera: HP2+ 200 MP (geniş açıklıklı lens) + yeni 12 MP 3x (vs 10 MP) + JN3 50 MP (geniş açıklıklı lens) Şarj ve Pil: Samsung SDI 5000 mAh yüksek enerji yoğunluklu (ince pil) + 25W Qi2 + 60W Ekran: CoE 6.89", 1.25< çerçeve, 10 bit (?) |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-615EB7D69 -- 16 Eylül 2025; 15:22:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Yerimi alayım; ya s26 u ya da 17 pro olucak. |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|