Şimdi Ara

Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU] (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.621
Cevap
165
Favori
527.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Sizin gibi diyenleri de gördüm ama şarj tutmuyor çok ısınıyor diyenlerde ondan kararsız kaldım. Çocuk en azından okulda ve okul çıkışı şarj sorunu yaşasın istemiyorum.

• Hocam kendim zaten S23 U kullanıyorum. Kendime almadım A54'ü, çocuk için almıştım. S23 ultrayı belirtmemin sebebi S23 U'nun sorunsuza yakın olması sebebiyle A54'ün de kendi segmentinde sorun çıkarmayacağını düşünmemdi. Ayrıca 26 temmuzda S24 değil, Z Flip ve Fold serisi lansmanı yapılıyor. S24 2024 başına gelir o da kaç para olur Allah bilir.

• aydogan kullanıcısına yanıt

Kusura bakmayın ama bu kadar ısınma beklemiyordum ondan yazdım.

• Fireman34 kullanıcısına yanıt

Estf. Çocuk için biraz ağır ve büyük sanki ama iyi bir model. A50 kullanıyordum ben bundan önce kuş gibi kalıyor A54'ün yanında. Elleri küçük biriyim tek el ile kullanamıyorum resmen, çok zor geliyor şimdiki ekranlar hep böyle büyük galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 13 Temmuz 2023; 20:1:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı %85 e kadar şarj etmenin elle tutulur bir kaynaktan doğru olduğunu teyit ettiremedim. Pilin ömrünü uzatmak için açık tutun diyor ama kalan %20 yi hiç doldurmamak 5000 amperin %15 ini hiç kullanmamak anlamına gelmiyor mu , kafamda deli sorular

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar eğer düşünen varsa Honor 70 telefonum için fiyat tekliflerine açığım. Cihaz 28.02.2023 faturalı. Kozmetik 10/10 kılıf ve üzerinde gelen koruyucu olmadan kullanılmadı. 0'dan tek farkı kutudan çıkan kılıfın hafif sararması.

• Fireman34 kullanıcısına yanıt
    Telefonu nereden aldınız? Sim kart takilmazsa iade edilebilir diye bir sey yok hocam. Yani 14 gun icinde kullanilsada kullanilmasada internet üzerinde ki alisverislerde iade almak zorundalar normalde. Ama cogu satis platformu bu duruma uymuyor. Kutu acildiysa iade almak istemiyorlar. Sim kart takilmis takilmamis umurlarinda degil.

Hizli pil tuketimi ve isinma ilk kurulumda normal, hatta 1 hafta kadar batarya kalibre suresi boyunca sarji cok gidiyor. Ben de ilk aldigim gunlerde hayal kirikligi yasamistim, şuan memnunum. Samsung modelleri az cok isiniyor, bu telefonda da var ama rahatsiz edecek boyutta degil kesinlikle. Orjinal sarj aleti ile kullanmanizi oneririm. Yalniz çocuğunuz, grafik agirlikli oyunlari oynamayi seviyorsa, isinma problemi s22 kadar olmasada can sıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 13 Temmuz 2023; 21:36:7 >
  • SamaraMorgan kullanıcısına yanıt

Olur hocam. Ama zaten kullanıcının bunlarla çok kafa yormasına gerek yok firmalar bunu ram yönetimi yöntemleriyle çözüyor. Samsung'da da mesela arka planda kullanılmadığını bildiği uygumaların kimini uykuya kimini derin uykuya alma gibi yöntemleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: YUDO91

Merhaba, halihazırda Honor 70 kullanmaktayım. Galaxy Watch 4 aldığım için telefon da Samsung olsa iyi olur diye düşünüyorum. Sizce elimdeki cihazı satıp A54'e geçmeye değer mi? Üste çok bi para vermeden 0'ını almayı düşünüyorum.

Ne eksikliğini gördünüz ki geçmek istiyorsunuz?

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Hocam burda anlatıyor. Tamamen fizik ve kimya ile alâkalı birşey
    Evrim Ağacıyoutube
    Batarya Gizemi: Modern Piller Nasıl Çalışıyor ve Neden Bu Kadar Az Gidiyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=kTmQAv6SO6E&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onsos1100 -- 13 Temmuz 2023; 22:15:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar sensör sorunu yaşayan var mı ekran koruyucuyuda çıkarttım ama telefon görüşmelerinde ekran açılıyor kapanmıyor

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]Techquickieyoutube
    Is Charging Your Phone Overnight BAD? #shorts
    https://www.youtube.com/shorts/kpk61QbxFUA

İngilizce. İsteyenler otomatik çeviri ile Türkçe altyazı ile izleyebilir anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydogan -- 19 Eylül 2023; 20:36:21 >
  • Arkadaşlar orjinal samsung şarj başlığı amazonda 225e düşmüş almak isteyenler için iyi bir fırsat

• 2018 eylülden bu yana Xiaomi redmi 5 plus telefonunu kullanıyordum, disk okuma yazma hızının düşmesi ve şarjının hızlı bitmesinden dolayı a54 aldım.

İkisini kıyaslayacak olursam redmi 5 plusta sd625 işlemci vardı ve güç tasarrufu için iyi bir işlemciydi aynı zamanda metal kasaydı, günlük kullanımda en ufak bir ısınma hissetmiyordum buz gibi metaldi.

Samsung a54'ü ise yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Oyun oynamıyorum youtube whatsapp instagram internet tarayıcı en çok kullandığım uygulamalar. Mesela şu anda bu yazıyı yazarken telefonda hafif bir ısı var kesinlikle buz gibi soğuk diyemem. Ama aynı şeyi redmi 5 plusta yapsam böyle bir sıcaklık hissetmeyecektim.

Telefon aşırı ısınıyor diyemem ama sıcak olduğunu da elimle hissediyorum, görüntülü görüşme vs denemedim ama muhtemelen görüntülü görüşme sırasında oyun oynuyormuşçasına ısınacaktır. Redmi5 plusta görüntülü görüşme yaparken ısınma falan olmuyor hala daha metal kasa ve işlemcinin farkı bariz ortada. Samsung a54 redmi 5 plusa göre ısınma ve metal kasa hariç her yönden çok çok daha üstün bir telefon.

Ayrıca yukarıda yazılarda gördüm güç tasarrufu pil koruma vs açalım mı nasıl kullanalım diye sorulmuş. Ben telefonu bunları açmadan 120hz orta parlaklık orta ses seviyesi sürekli hızlı şarj vs gibi özellikleri açık şekilde kullanıyorum.

Zaten telefona 4 sene güncelleme desteği verildiğine göre en az 4 sene dayanacaktır. Mesela redmi 5 plusta android 8 var ve 3-4 sene sonfa muhtemelen WhatsApp YouTube gibi major uygulamalar çalışmayacak yani tuşlu telefondan farkı kalmayacak.

O yüzden 4-5 sene dayanacak kadar telefonu kullanabildiyseniz ömrünün doldurduğunu düşünmek hiç de yanlış olmayacaktır. Hiçbir telefon maalesef ömürlük değil en fazla 10 sene dayanır o da çok nadirdir, zaten uygulamalar desteği kesmeye başlar android sürümü yetmez, disk okuma yazma hızı düşer fiziksel tuşlar bozulur şarjı iyi gitmez dokunmatik tekler vs vs gibi aklınıza gelmeyecek bir sürü sorunla karşılaşırsınız 5 seneyi geçen bir telefonda o yüzden çok da kasmamak lazım, normal kullanın işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercaner jr.

Telefonu nereden aldınız? Sim kart takilmazsa iade edilebilir diye bir sey yok hocam. Yani 14 gun icinde kullanilsada kullanilmasada internet üzerinde ki alisverislerde iade almak zorundalar normalde. Ama cogu satis platformu bu duruma uymuyor. Kutu acildiysa iade almak istemiyorlar. Sim kart takilmis takilmamis umurlarinda degil.

Hizli pil tuketimi ve isinma ilk kurulumda normal, hatta 1 hafta kadar batarya kalibre suresi boyunca sarji cok gidiyor. Ben de ilk aldigim gunlerde hayal kirikligi yasamistim, şuan memnunum. Samsung modelleri az cok isiniyor, bu telefonda da var ama rahatsiz edecek boyutta degil kesinlikle. Orjinal sarj aleti ile kullanmanizi oneririm. Yalniz çocuğunuz, grafik agirlikli oyunlari oynamayi seviyorsa, isinma problemi s22 kadar olmasada can sıkabilir.

Normalde dediğiniz doğru sim kart takılsa bile iade almalılar. Ama bunu sorunsuz uygulayan Amazon ve Samsung Türkiye hariç hiç bir yer görmedim. Geçen yıl Vatan Bilgisayar denen yerin internet sitesinden almıştım bir telefon. Normalde hemen sim kart takmam, inceler ve sorun yoksa öyle takarım sim kartı. Basiretim bağlandı telefonu açmadan sim kartı da takmıştım. Neyse telefon kurulum sırasında ekranda sorunlar verdi. Bende bunun üzerine başka telefonla fotoğraf ve videoyla ispatlamama rağmen cihazı sim kart takıldı diye iade almadılar. Aylarca rezillik çektim. En son hakem heyeti bilirkişi görevlendirdi ve o yolla iade kararı çıktı. Yani sütten ağzım yandı kardeşim. Haklı olman yetmiyor, uğraştığınla kalıyorsun keza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireman34 -- 14 Temmuz 2023; 3:26:49 >

• Dün orjinal şarj cihazı ile tam şarj ettikten sonra tüm gün aşırı yoğun kullanıma rağmen gece 1 gibi bataryayı hala %20 altına düşüremedim ve pes ettim. Yoğun kullanım detaylarim.
    Bluetooth sürekli açık ve 2 cihaz bağlı. Akıllı saat ve kulaklık.
    Gps sürekli aktif ve 2 saat spor modunda aktivite. Kulaklık ile 2 saat müzik dinleme. 3 saat üzeri oyun. 2 saat civarı telefon görüşmesi. İlaveten whatsapp Instagram ve Twitter kullanımı. Son olarak 1 saate yakın Chrome ile internet gezintisi.
    Telefon tüm bunları hiç bir kısıtlama ve tasarruf modu olmadan yapabiliyor ve gece yarısı hala %20 şarj artırabiliyor.

Batarya konusuna nokta koymanın vakti gelmiştir sanırım.

• Batarya performansı olarak şunu akılda tutmak gerek her zaman;
    İzlediğiniz hemen her batarya testi Wi-Fi ile yapılıyor, gün içinde dışarıda mobil veri kullandığınız için şarj çok çok daha hızlı tükeniyor, en az iki katı hızlı yani. O sebeple videolardaki batarya testleri ile kendi sonuçlarınızı karşılaştırıp hüsrana uğramanız normal.

• onsos1100 O kullanıcısına yanıt
    Buradaki senaryo li on piller için. Li po pillerde farklı olan ne onu öğrenemedim.

• Oyun performansı için torum yapacak olırsam gayet iyi, wild riftte 120 fps destekliyor. Codm ise 90 fps ayarlar menüsünde açık olmasına rağmen seçilince bile 60 fps veriyor, büyük ihtimalle optimizasyon yüzünden. Isınma konusunda 1.5 saat oyundan sonra hafiften ısındığını hissediyorsun o kadar(mobil veride). Kamerası ama kesssinlike mükemmel
    Samsung Galaxy A54 5G [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.