Şimdi Ara

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.336
Cevap
88
Favori
218.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandıgımda bazen anlık donmalar yaşıyordum. 1-2 saniye donup kapatıp açınca kendine geliyordu. sizde devam ediyormu halen? sırf bu sebepten 24 feye geçtim fakat düzeldiyse a55 e geri dönerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk izlenim olarak güzel görünüyor. Çok öyle bir kasıntı ile karşılaşmadım gayet performansı yerinde. Zamanla kullanıp neler var göreceğiz şu anlık gözüme güzel geldi. Wipe Cache yapmadım ben önce ki güncellemelerde de yapmamıştım gerek görürsem yaparım şarjı tabi ki biraz hızlı gidiyor o normal bir kaç seferde oturacağını düşünüyorum. Görünüm anlamında güzel olmuş.

baya ekranı açtıgımda donuyordu. kilit tuşuna basınca ekran 1-2 saniye sonra kapanıyordu ve geri açıyordum. bunu günde 2-3 defa yaşıyordum. bu yüzden geçtim

Hocam öncelikle otomatik engelleyicinin kapalı olması gerekiyor. Sonra telefonu USB ile bişgisayara bağlıyorsunuz ve bağlıyken teli kapatıyorsunuz. Tam o anda ses açma ve telefonu açma tuşlarına aynı anda basarak telefonu açıyorsunuz. Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta bunu yaparken telefonun şarj olma animasyonu gelmeden hemen o arada yapmaya başlamanız. Yani telefonu USB bağlıyken kapattıktan hemen sonra şarj oluyor ekranı geliyor ya, gelmeden o kısa arada hemen basmanız gerekiyor.

Sonra android yazısı gelince elinizi ekran aç kapa tuşundan çekiyorsunuz ama ses açma tuşuna basılı tutmaya devam ediyorsunuz. Zaten geliyor ekran wipe cache vb seçeneklerin bulunduğu ekran devamında

Dünyanın en garip yöntemi gerçekten, sanki kimse yapamasın diye uğraşmışlar 😄

Telefon oturdukça, önbellekler de tekrar dolup uygulamalar daha hızlı açılmaya başladıkça kullanımı acayip güzelleşti bu arada. Tam tarif edilebilecek bir şey değil ama kullanımda hoş bir keyif veriyor eskisine göre

Canlı bildirimler, now bar falan da güzel olmuş gün içinde navigasyon müzik vs hepsi bir arada kullandım bugün pratiklik ve görsellik olarak iyi gayet

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Açık konuşmak gerekirse öyle aman aman bekletilecek bir güncelleme değil. Aylardır bunu mu bekledik dedim şahsen. Görünüm bence daha iyi olmuş derli toplu, animasyonlar ve geçişler biraz daha tatlı olmuş ve ufak bir performans artışı var ama dediğim gibi öyle ahım şahım niye gelmedi diye beklediğim yada çok fark katan bir güncelleme değilmiş. Dediğiniz gibi uygulamalar açıldıkça, cihaz biraz kullanıldıkça daha da oturur. Ha beğendim mi, beğendim özellikle pil simgesi, kontrol paneli, dikey uygulama çekmecesi ve çoğu kişi şikayet etse de arama kısmının altta olması daha iyi olmuş. Geçiş aralarına ufak animasyon serpiştirmişler orası da güzel olmuş. NowBar çok kullanılır mı emin değilim bence ileri ki güncellemeler de daha da etkin rol oynayabilir. Keşke A serisinde, en azından A3x ve A5x serisi cihazlarda canlı blur olsa en azından görünüm daha da bir güzelleşirdi bunu yapmamaları bence çok saçma. Yeni widgetlar güzel olmuş özellikle kilit ekranında ki saat deseni çok güzel olmuş. Kısacası sistem genelinde biraz hızlanma var şarj konusu kullandıkça görülecek henüz tam bir şey diyemiyorum. Toparlarsam ilk izlenim olarak genel performansın ve akıcılığın arttığı bir güncelleme olmuş diyebilirim. Kamera uygulaması falan bence daha işlevsel olmuş 0.5x 1x vs gibi ara geçişler daha seri geldi bana.

Samsung Galaxy A55 5G [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 23 Mayıs 2025; 22:29:27 >

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu anlamda katılıyorum, cihazın çehresini değiştiren bir güncelleme asla değil. Hatta dikey uygulama çekmecesi hariç bildiğimiz One UI desek yeri var :)
    Ama daha çok, şeytan ayrıntıda gizlidir muhabbeti gibi yani ince dokunuşlar ve rötuşlar ve tabi genel akıcılık sebebiyle 'kullanım tecrübesi', yani 'kullanırken verdiği hissiyat' anlamında bariz ilerleme var diye düşünüyorum.

Canlı blur bildiğim kadarıyla arayüzü en çok kastıran efekt, bundan dolayı A serisine gelmemiştir muhtemelen. 6.1'de Home UP'da da kaldırma bluru komple kaldırma seçeneği vardı hatta.

Benim açımdan hayal kırıklığı kısmı AI oldu, hadi canlı çeviri falan cihazı zorlar desek, en azından nesne silme falan yine de gelmeliydi. Burası fiyasko

Kamera için de bence de hoş olmuş, eskisinden iyi yani en azından :)

Eleştirebileceğim noktalar şöyle: keşke bildirim gelince ekran uyandırma olayını da getirselerdi, hala yarım yamalak. Bunu niye böyle yapıyor Samsung anlamak mümkün değil gerçekten. Bir de Bixby falan gibi sisteme yük olan Samsung uygulamalarını sistemden söküp atması lazım artık, Gemini varken onunla kimse uğraşmayacak. Bu çift başlılıktan kurtulmaları gerekiyor acilen. Ama bu biraz genel bir eleştiri, bu konu eskiden beri böyle maalesef

• Team McLaren kullanıcısına yanıt

Performans olarak evet biraz iyileşme var katılıyorum size arka planda daha iyi çalışmalar yapmışlar. Görünüm güzel Quick Panel'in aslında ayrılmasını sevdim zaten normal şartlarda sadece bildirimler için kullanıyordum diğer düğmelerin sağ tarafta olması bence iyi gereksiz kalabalık yapmıyor. Hissiyat anlamında evet yani yeni bir şeyler var mış gibi geliyor ama çok fazla bir aman aman dedirtecek güncelleme de değil en azından bu kadar zaman neden beklettiler diyorum çoktan halledilebilirdi bu iş biz de böyel CSC falan işine girmezdik. Canlı blur olurdu aslında cihazın donanımı bence buna fazlasyla müsait. AI kısıtlı da olsa olması gerekiyordu da bu sefer A36, A56 satışlarını baltalar diye yapmamışlardır daha ilk noktadan kısmaları çok saçma bir hareket olmuş bence. Ben sistemde kaldırılamayan uygulamaları PC aracılığı ile zaten kaldırmıştım bloatware gelen saçma sapan uygulamalar yok bende ve cihaz daha rahat çalışıyor hatta Dijital Sağlık'ı da kaldırmıştım bence o bile gereksiz yani.

Ben de mümkün olanı hep devre dışı bıraktım bakalım belki bir ara bahsettiğiniz yöntemle komple kaldırırım.

Bildirim çubuğunu ise ben eski haline çevirdim çünkü one hand operation plus ile elimi yukarı götürmeden onu her yerde aşağı çekebilecek şekilde ayarlamıştım. Bu şekilde hem bildirimler hem hızlı ayarlar her an zorlanmadan baş parmağımın altında olması kullanışlı geliyor.

Aslında bu da Samsung'un ya da Android'in sunduğu özgürlükten kaynaklı yani her birimiz hoşumuza gittiği şekilde farklı farklı kullanabiliyoruz yarı yolda da bırakmıyor Maşallah diyelim :)

Evet bende Good Lock üstünden bir çok ayar yaptım özellikle Home Up ile OneUI 7 den sonra daha fazla seçenek olunca biraz daha kurcaladım güzel olduSamsung Galaxy A55 5G [ANA KONU] 

• aydogan kullanıcısına yanıt

Burayı kurcalamıştım fena da olmadı ama bunu da bir denerim bakalım nasıl diye.

Aı özelliklerinin hiçbiri yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 5 7600 İŞLEMCİ / ENDORFY Fortis 5 ARGB SOĞUTUCU / ASUS PRIME B650M-R ANAKART / ASUS DUAL-RTX4070-O12G-EVO / CORSAIR VENGEANCE 32GB (2x16) DDR5 6000 Mhz CL36 / LEXAR SSD NM790 SSD / VENTO VG4200S RGB KASA

Canlı blur nedir acaba

AMD Ryzen 5 7600 İŞLEMCİ / ENDORFY Fortis 5 ARGB SOĞUTUCU / ASUS PRIME B650M-R ANAKART / ASUS DUAL-RTX4070-O12G-EVO / CORSAIR VENGEANCE 32GB (2x16) DDR5 6000 Mhz CL36 / LEXAR SSD NM790 SSD / VENTO VG4200S RGB KASA
  • Diyelim ki instagram linki var tıklayınca Samsung tarayıcıda değil de instagram uygulamasında açılması için ayarı nereden yapmam lazım? Samsung tarayıcı ayarlarında bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 24 Mayıs 2025; 10:13:12 >
  • Diyelim bir video falan açtınız izliyorsunuz o sıra üstte paneli indirdiniz arka planda video oynamaya devam ederken bulanıklık sabit kalıyor aslında video akıyor ama siz sabit bulanıklık görüyorsunuz işte onu devam ettirmesi lazım ama asıl mesele ufak baloncuklar, kilit ekranı gibi yerler de ki simgelerin sadece şeffaf olması düz bir şekilde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.