LÜTFEN YENİ KONU AÇMADAN ÖNCE AŞŞAĞIDAKİ LİNKLERİ İNCELEYİNİZ. EĞER ARADIĞINIZI BİLGİYİ BULAMADIYSANIZ KONU AÇABİLİRSİNİZ. BURDA ÇOK KONUŞULAN, TARTIŞILAN, YARARLI KONULARIN LİNKLERİNİ SUNULMUŞTUR ...
.....Konu açmadan önce kullanılabilecek kısayollar.....
Not 1:Bu tarz bilgilerin yoğun olarak paylaşıldığı veya yeni açılan takımların topiklerini bize pm atabilirsiniz
Not 2:Aranılan soruların cevapları ilgili topiklerde bulunmadığında yine o topiklerde soru sorularak topiğin güncellenmesi ve zenginleşmesi sağlanabilir. Bu sayede dh sakinlerini de rahatsız eden topik kirliliğinin önüne geçilmiş olunur.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ben konuya başka bi açıdan bakıcam.Şimdi dediğimiz ve dilediğimiz gibi herkes önce arama fonksiyonunu kullansın ve cevabını arasın.Burada bir poblem yok hatta en güzeli ve doğrusu bu. Ama birde şöyle düşünelim ; soracak birşey kalmayınca(azalınca), tartışacak şeyler azalınca, forumun hareket kazanması için markaların yeni modeller çıkarmasını beklemek zorunda kalınca ( bu biraz abartı ) , bu seferde forumun hareketsizliğinden sıkılacağız ve artık foruma girmeye gerek bile görmiyeceğiz belkide ! Yani sonuç olarak çok seviyeli, sade ve zengin bir forum olacak ancak aynı zamanda akif üye sayısı az bir forum olacak belkide .Bence bu ihtimalide göz önünde bulundurarak hareket edelim . Saygılar...
1-forumdaki üye sayısı her geçen gün artıyor.ve otomobil topiğinde her geçen gün açılan topik sayısı gün başına artıyor. 2-sorulacak soruları o arattırılarak bulunan konularda da sorarak eski konular tekrar ön sayfalara gelerek başkalarının da faydalanması sağlanabilir. 3-en önemlisi kilitlenecek konular üzerinde bir değişiklik yok.yani biri bir konu açtığında kilitllenecekse zaten kilitlenecek.şu an kilitleniyor da..
bu mesajdaki amaç kilitlenecek topikleri açılmadan engelleyebilmek ve eskiden yazılmış değerli bilgilerden faydalanılması.
çünkü aynıları çoğu zaman yazılmıyor.
tartışmayı ve topik açılmasını engelleyecek bir durum yok.
bazı arkadaşlarımızında bize yardımcı olma mahiyetiyle gereksiz veya mükerrer topic açmış olan arkadaşlara link vermelerini ve uyarmalarını çok takdir ediyorum.
şunuda belirtiyim....burada yöneticilik topic kitlemek değildir. her konuda herkeze yardımcı olabilmek sevgi ve saygınlık kazanabilmektir... sizden istediğimiz en önemli husus bazı konulara duyarlı olmanız ve keyfinize bakmanızdır.
saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 8 Temmuz 2006; 13:07:02 >
arkadaşlar arama yaparken yapacağınız aramanın ne kadar süre önceye kadar yapılabileceği seçilebiliyor.(zaman aralığı kısmı).... örn 1 hafta öncesi 1 ay öncesi......
o süreyi 1 yıl falan seçerseniz haliyle arama yaptığınız arşiv genişşler we aradığınız şeyi bulma ihtimaliniz yükselir boşa başlık açmayız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 25 Mayıs 2006; 21:01:29 >
yeni yöneticilerimizi gönülden kutlar ve sonuna kadar desteklerim. rütbeniz harika mühendis herhalde bende o rütbeyi isterdim kurallarınızda çok içten ve mantıklı
bilgisayarınızdaki resimi koymak için............................. http://www.imageshack.us/ adresine gir browse dan bil.dan istediğin resmi seç. host it e bas Direct link to image yazılan satırı copy yap hızlı cevap ta buraya paste yap ve [image]bu araya paste yap[/image] ok..
internetten direk resim koyacaksan............................... sağ tuşla resmin üzerinden en alttaki properties kısmındaki address (url )kısmındaki yeri copy yap sonrada [image]bu araya yaz[/image] ok....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 21 Haziran 2006; 11:53:26 >
Kilitlenmiş topikleriniz için pm aracılığı ile bizlere uygun bir açıklama yaparsanız. gerek görüldüğü takdirde topiğiniz açılacaktır. bu konuda şu ana kadar duyarlı olduğunuz için çok teşekkürler
Kilitlenmiş topikleriniz için pm aracılığı ile bizlere uygun bir açıklama yaparsanız. gerek görüldüğü takdirde topiğiniz açılacaktır. bu konuda şu ana kadar duyarlı olduğunuz için çok teşekkürler
iyi forumlar.
hep elestircek degiliz ya biraz takdir de edelim.. bu mesaj son zamanlarda okudugum en mantikli sey, tesekkurler
bu işler karşılıklı anlayış ve hoşgörüdür. teşekkürler sana ve senin gibi düşünen herkese....
quote:
Orjinalden alıntı: tuuberk
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
arkadaşlar
iyi forumlar.
hep elestircek degiliz ya biraz takdir de edelim.. bu mesaj son zamanlarda okudugum en mantikli sey, tesekkurler
++ Gayri ciddi olarak açılan veya amacının dışına çıkmış, tartışma ortamı yaratan topikler kilitlenecektir..... ++ Araçlarla ilgili, Yüksek hız(sürat) ve otomobil kapışmaları ile ilgili gereksiz topikler kilitlenecektir....
Bu konuda lütfen duyarlı olalım. teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 13 Temmuz 2006; 10:55:30 >
bilgisayarınızdaki resimi koymak için............................. http://www.imageshack.us/ adresine gir browse dan bil.dan istediğin resmi seç. host it e bas Direct link to image yazılan satırı copy yap hızlı cevap ta buraya paste yap ve [image]bu araya paste yap[/image] ok..
internetten direk resim koyacaksan............................... sağ tuşla resmin üzerinden en alttaki properties kısmındaki address (url )kısmındaki yeri copy yap sonrada [image]bu araya yaz[/image] ok....
SAYIN MRE BEY BEN DRAG BAŞLIKLI DRAGCILARI BIR ARAYA TOPLAMAK AMACIYLA BIR CLUO YARATMA K İSTIYORUM BU KONUDA NE DERSIN BEN BASTAN SOYLIYIM DEDIM BUDEFA KOVULMAK İSTEMIYORUM. BENI SEVMEYEN ARKADASLAR VAR ONLAR ŞİKAYET EDIYOLAR MASUSTAN ÖZELLILE DACIA SEVERLER BI YORURUMUM YUSUNDEN BENI İSTEMIYOLAR BEN SUREKLI BU SITEDE KALMA TARAFTARIYIM BAŞTA DEDIGIM GIBI DRAG KONUSUNA NASIL BAKARSINIZ DRAG CULÜBÜ (BIDE BEN BUYUK RESIM NASIL KOYARIM YAPANLAR VARDA MESAJA BUYUK RESIM KOYUYOLAR
ben de baştan söyleyim yine kredin yok her an atılabilirsin.sadece bir topik açmana müsade ederim.başka topik açma,o topikte drag üzerine konuşabilirsin.
"dragçılar buraya" gibi bir başlıkla olabilir.bunun üzerine klüp kurmana izin verilmeyecek.
post kastığın için banlandın da,yine kasarsan yine banlanırsın.
resim ile ilgili bilgi üstkonularımızda serkes tarafından anlatıldı.biraz göz atarsan görürsün.
bir süre foruma banlanmadan adapte ol,üzerinden birkaç ay gibi zaman geçsin,paylaşımlarına devam edersin.
dediğim gibi sen forumdan defalarca uzaklaştırıldın,kurallar çerçevesinde kimseyi rahatsız etmeden devam edersen edersin,yoksa yine banlanacaksın.
TRAPEZOID ADLI KİŞİ SADECE BENIM TOPICLERIMI SABOTE EDIYO ONUN YAYGARASINA KATILAN ERLER ATILIYO ONU NEDEN UZAKLASTIRMIYOSUNUZ BEN 34ARZ67 PLAKALI BI ARAC KOYUYORUM TOPICE ADAM BAMBASKA BI PLAKADAN BAHSEDIYO VE BANA HAKARET EDIYO BIŞEY DESEM ATILIYORUIM NE İŞTİR ANLAMADIM
TRAPEZOID ADLI KİŞİ SADECE BENIM TOPICLERIMI SABOTE EDIYO ONUN YAYGARASINA KATILAN ERLER ATILIYO ONU NEDEN UZAKLASTIRMIYOSUNUZ BEN 34ARZ67 PLAKALI BI ARAC KOYUYORUM TOPICE ADAM BAMBASKA BI PLAKADAN BAHSEDIYO VE BANA HAKARET EDIYO BIŞEY DESEM ATILIYORUIM NE İŞTİR ANLAMADIM
Bu durumda şikayet butonunu kullanabilir veya yönetici arkadaşlara pm atabilirsiniz.
Bir kural daha, lütfen aynı topiçleri defalarca kez açmayalım. Bu diğer farklı konularda topiç açan arkadaşların topiçlerinin arka sayfaya kaymasına sebep oluyor. Amacımız tüm arkadaşlara yardımcı olabilmek, daha fazla soruya çözüm bulabilmektir. Aynı soruyu defalarca kez cevaplamak bence topiç kirliliği yaratmış oluyor. Lütfen bu konuya dikkat edelim.
Kısayollarla ilgili üst konu vardı. Otomobille ilgili ilginç resim eklemek istiyorum topiği bulamıyorum. Bir de 0'dan 100'e programı ile ilgili iki tane topic vardı, onları da arattım bulamadım. Link verir misiniz?
Orjinalden alıntı: mllm
Kısayollarla ilgili üst konu vardı. Otomobille ilgili ilginç resim eklemek istiyorum topiği bulamıyorum. Bir de 0'dan 100'e programı ile ilgili iki tane topic vardı, onları da arattım bulamadım. Link verir misiniz?
arkadaşlar bu post kasmak ,vs terimlerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum bi konu var mı n-bunun hakkında ben bulamadımda. bide paylaşım siteleri linki vermek yasak mı mesela rapid share gibi.bide mod veya adminlerin profili neden görünmüyo?
post kasmak : gereksiz cümleler yazarak mesaj sayısını artırmak anlamına geliyor. (yarbay olmak için) bunun ilk bakışta tehlikesi yoktur fakat meslek haline getirenin postları silinir. heleki bu bölümde...
rapid--share yasak olması durumu, müstehcen iletilerin aktarılması ayrıca linklerin reklam amaçlı kullanılmasıdır. bunun dışında fazlada sakıncası yoktur. video görüntülerimizi genelde kısa yollardaki video paylaşımında yaparız.
benim profilimde fazla bişey yok ama illede bir şey öğrenmek istiyorsam pm i kullanııp özelden yazışabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: carman1tr
arkadaşlar bu post kasmak ,vs terimlerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum bi konu var mı n-bunun hakkında ben bulamadımda. bide paylaşım siteleri linki vermek yasak mı mesela rapid share gibi.bide mod veya adminlerin profili neden görünmüyo?
Neredeyse bütün konuları kalıp halinde sunmuşsunuz zaten !! bu konular uzakdıkça uzuyor bir msj yazıldımı cevabı gelmiyor sayfalar cok oldugu ıcın yazımız okunmuyor bıle bi sureden sonra !!
ama farklı bı topic actıkmı hemen cevap bulup bunun uzerınde konusuyoruz..
bence kurallarda biraz değişiklik yapılsa guzel olcak.. böyle kalıplı halinde başlıklar bence yanlış bir uygulama isteyen herkes kurallara uygun bı sekılde başlık açması gerektiğinde açsın ama ciddi bi şekilde işin cıwığını cıkarmadan..
ben, cevabını alamayıp dalga geçilen topiğide gördüm uyduruk cevap verilipte konunun unutulduğunuda gördüm bu yüzden arşiv şeklindeki bazı bilgi topiklerinin kullanılması ve okunulması vede ordan devam edilmesi daha kullanışlı ayrıca buradaki konular görüldüğü gibi sınırlı bve çok kullanılan sürekli bilg,i alınantopikler 5 mesaj atıpta konunun unutulmasındansa arşiv şeklinde bir kütüphane oluştıurması daha kullanışlı
bunu daha öncede tartıştık ve nerdeyse forumca konu kirliliğine hayır dedik tekrar başa dönüp bunları yaşamak çokda hoş olmaz düşünki... şu aralar sürekli video görüntüleri ile konu açılıp durulıyor halbuki daha öncede yaptığımız gibi tek topikte bunların yer alması daha doğru değilmi????
yada tek resim koyup topik açılıyor tabiki örnekler artırılabilir.
bu arada yeni ismin (nick) daha kullanışlı olmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: anshered
Neredeyse bütün konuları kalıp halinde sunmuşsunuz zaten !! bu konular uzakdıkça uzuyor bir msj yazıldımı cevabı gelmiyor sayfalar cok oldugu ıcın yazımız okunmuyor bıle bi sureden sonra !!
ama farklı bı topic actıkmı hemen cevap bulup bunun uzerınde konusuyoruz..
bence kurallarda biraz değişiklik yapılsa guzel olcak.. böyle kalıplı halinde başlıklar bence yanlış bir uygulama isteyen herkes kurallara uygun bı sekılde başlık açması gerektiğinde açsın ama ciddi bi şekilde işin cıwığını cıkarmadan..
kütüphane şeklinde yürürse başlıklar bi süre sonra bu topiclerin okunmayacağını savunmuştum .. örneğin o konu hakkında o bilgiye ulaşması için 135 sayfa içinde kendi ile ilgili soruyu arıyor.. zaten topiclerimizde sadece bir bilgi akışı yok gödüğünüz üzere tartışmalar çıkıyo alıntılar vs vs derken konu sapıyo gidioyor... O yüzden hala bu kalıplaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.. ama bunu tartıştık böyle olmasına karar verdik diyosanız bişey diyemem bunada alışmak zorundayız deniycez görücez..
hala belli sınırlar içerisinde güncel olan bi konuyu (önemli ve acil birşey) ise yeni bir başlık halinde açmasından yanayım.. tabiki sınırını bilmek şartıyla..
aslında bazı konularda dikkat ettiysen sınırları aştık... yani lpg konusunda mükerrer olmadıkca konu açma yasağı yok ve bir çok konudada bunu uyguluyoruz anlayacağın dediğin gibide oluyor fakat arama motorunu kullanan kişi için o konuda çok konu açılmış olması onunda topik açmasına sebep olur ve buda uzar gider.
bence bu konuda uyarıyı yapmak ve bu konu paylaşılmıştı demek benim kadar sizede düşüyor bunu yaptığımız sürece daha az konu kirliliği olur vede açılan her yeni konunun eskisine nazaran daha aktif olacağına bende inanıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: anshered
teşekkür ederim sayın serkes..
kütüphane şeklinde yürürse başlıklar bi süre sonra bu topiclerin okunmayacağını savunmuştum .. örneğin o konu hakkında o bilgiye ulaşması için 135 sayfa içinde kendi ile ilgili soruyu arıyor.. zaten topiclerimizde sadece bir bilgi akışı yok gödüğünüz üzere tartışmalar çıkıyo alıntılar vs vs derken konu sapıyo gidioyor... O yüzden hala bu kalıplaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.. ama bunu tartıştık böyle olmasına karar verdik diyosanız bişey diyemem bunada alışmak zorundayız deniycez görücez..
hala belli sınırlar içerisinde güncel olan bi konuyu (önemli ve acil birşey) ise yeni bir başlık halinde açmasından yanayım.. tabiki sınırını bilmek şartıyla..
tabi sayın serkes aslında haklısın .. arama topiğinde baya bir konu var ordan istediğimiz bir konuya ulaşabiliriz ve bir msj yazdığımızda zaten up olduğundan gene ilk sayfada ilgi çekiyor topic msj yazılıyor cevap buluyor.. Bu şekilde düşünmekte doğru gerçekten.. neyse tekrar teşekkür ederim.. iyi günler..
Benim de bir konum bu şekilde kapandı.Benim amacım marka kötülemek değil ,bu konuyla ilgili yaşadıklarımı arkadaşlara aktarmak ve onlarında yaşamamasını sağlamaktı.Tabi haklı olduğunuz bir husus var bu da heycanlanıp biraz abartılı bir dil kullanmamdı ama asla hakaret mertebesinde değildi.Sorun değil canınız saolsun.Sadece amacımın ne olduğunu söylemek için zaten bunu yazdım .Yaşım 37 kuallara uymasını çok iyi bilirim,sizin kurallarınızada harfiyen uyacağım çünkü kurallarınız banada çok mantıklı ve gerçekçi geldi. .Yukarda yazılan şeyler hepsi çok mantıklı ve akıllıca ..Bu arada sizide bu kuralları çıkartıp uygulamaya da bu kadar önem gösterdiğiniz için tebrik ediyorum.Bu arada tüm arkadaşlarında bayramını kutluyor bayramın güzelliklere vesile olmasını diliyorum.
Saygılarımla
A.CEM ADALI
quote:
Orjinalden alıntı: Shorin
BU KONUDA ÖZELLİKLE BİR KAÇ MARKA VAR ONLARA DİKKAT EDERSEK SEVİNİRİM. BİRİSİ PEUGEOT... DİĞERLERİNİDE BAŞKA ARKADAŞLAR SÖYLEYECEKTİR.
quote:
Orjinalden alıntı: serkes
* UYARI....!
++ Otomobil firmalarını ve modellerini körü körüne, yanlış beyanlarla hakaret mertebesinde kötüleme amacı güden tüm topikler kilitlenecektir...
çalışmalarınızı sonuna kadar destekliyorum..ama bence biraz daha kesin ve katı kurallar konulmalı..ya da siz moderatör arkadaşların bilgisayarın başından hiç kalkmayıp açılan konulara(özellikle otomobil genel bölümünde) anında müdahale etmesi gerekiyor.. bunu serkes e de söylemiştim...her moderatör her an bilg başında bulunamaz bu doğru...belki uzun süredir forumda olan aklı başında birkaç kişiye bazı yetkiler verilebilir...her neyse..iyi çalışmalar...
çalışmalarınızı sonuna kadar destekliyorum..ama bence biraz daha kesin ve katı kurallar konulmalı..ya da siz moderatör arkadaşların bilgisayarın başından hiç kalkmayıp açılan konulara(özellikle otomobil genel bölümünde) anında müdahale etmesi gerekiyor.. bunu serkes e de söylemiştim...her moderatör her an bilg başında bulunamaz bu doğru...belki uzun süredir forumda olan aklı başında birkaç kişiye bazı yetkiler verilebilir...her neyse..iyi çalışmalar...
Elimizden geldiğince, yetişebildiğimizce yardımcı olmaya çalışıyoruz formda... Elbetteki daha iyisini yapabilmeyi isteriz, zaten gayretlerimizde bu yönde...
++ Otomobil firmalarını ve modellerini körü körüne, yanlış beyanlarla hakaret mertebesinde kötüleme amacı güden tüm topikler kilitlenecektir...
Bu kuralı hepimiz biliyoruz arkadaşlar. Bazen arkadaşlar eleştiri konusunda aşırıya gidiyorlar farkında olmadan. Buda haklı olarak bazı firmalardan tepki almamıza yol açabilir düşüncesindeyim. Unutmayalım, bu sayfa internet ortamında en çok ziyaret edilen forum sayfasıdır. Daha güzel bir forum için bu kurallara hepimizin ihtiyacı var. Lütfen kurallara uyalım...