kendi yaşadıgım gerçek budur kibar ince biri olursanız sizi dikkate almıyorlar kaba olursanız hatta hakaret filan ederseniz sizi ciddiye alıyorlar kibar nazik insanlarla dalga geçme egilimindeler ben kendim artık olabildigince kaba davranıyorum bu insanlara başka türlü başına bela alıyorsun insan gibi davranınca < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 6 Kasım 2023; 20:10:7 > |
insanımıza kaba ver sert davranınca sonuç alınıyor

-
-
Nedense aklıma şu olay geldi.
Sigara zammı markette kavga çıkardı. Parası yetmeyince tükürülerek dışarı çıkarıldı - YouTube
-
çok iyi yapmış kibar davransa adam küfredip üstünede sigarayı bedavaya alıp çıkma derdine düşerdi emin olki öyle olurdu
-
Ve daha az yoruluyorsun. Kibar olunca hadi diyelim karsidan kibarlik gordun ama herkes isini gormeye bakiyor. Senin isini kolaylastirmiyor yani, sadece yuzune gulumsuyor. Gecici bir mutluluk veriyor ama daha fazla yorgunluk.
Kabalik dolayisiyla arada haksiz yere kirmis olabilecegin 100 kisiden 1-2'sini biptir etmeyi basarirsan hem surumden kazanip hem daha az yoruluyorsun. Kazan - kazan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
deprem sonrasındada siyasiler sorumluluk onlarda olmasına ragmen aşırı geç müdaheleye ragmen bu durumu eleştirenlere hakaret etmişti hatırlarsınız
insanlar kaba sert olunca küfredince bu millet onları haklı görüyo dünyadaki en kötü halk olabiliriz
-
cehalet kibarlıktan anlamaz.
-
Bizim iş yerimize gelip derdini güzel bir dille anlatırsan herkes yardımcı olur işin hemen halledilir ama tam tersini yaparsan işin halledilmeyebilir. Yani her yerde ise yaramaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cahil halk hödüklükten anlıyor yapacak bir şey yok. Kibar olup güler yüz gösterince tepene çıkmaya çalışıyorlar. Benim karşılaştığım insanlar arasındaki genel tablo buydu. Tabii böyle olmayanlar da var. Kimseye gereğinden fazla değer vermemek yardım istemediği sürece yardım etmemek gerek. İnsanlarda zayıflık ile "işin düşünce buna takıla, kullan-at" gibi bir intiba oluşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Kasım 2023; 4:6:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kibarlık yüzünden çok uğraştığım oldu. Ama aynı kalitede insanlarla tanışıp belki de ömür boyu çoğu konuda yardımcı olacak/olacağım insanlar biriktirdim, kaliteli insanlar. Temel sebep çıkar da değil, bazen gülüp eğlenmek için bile durup dururken görüşürüz. Her insanı aynı kefeye koymayın. Bırakın kendi gibilerini bulup yaşasın barzolar.
Ekleme de yapayım, bazen günler sürecek işimin dakikalar içinde çözüldüğü, imkansız gözüken evrak işlerinin hiç istemememe rağmen alalası bile olmayan bir arkadaş tarafından anında halledildiği oldu. Hatta hiç tanımadığım insanlar devlet dairelerinde günlerce sürüneceğim işi kendileri de başkalarından rica ederek görevleri olmamasına rağmen yardım edip erkenden bitirmemi sağladılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 7 Kasım 2023; 9:19:9 >
Başkası veya işleriniz için kibar oluyorduysanız zaten siz de kibar değildiniz.
-
Tezgahtarlık zor iş sabır işi duyarsız olma işi yoksa her gün karakolluk olur insan. Öyle tipler geliyor ki veresiye isteyen zam geldi diye küfür eden hakaret eden saçma sapan konuşan Kartıda parası olmayıp senin makinan bozuk diye makinaya vuran. Hergün bunların onlarcası ile muhatap ola ola insan bir noktadan sonra duyarsızlaşıyor zaten aksi olsa insan herhalde katil olur. Çok cahil insan var bazen bu ülke bu cehaletle nasıl dayanıyor diye düşünüyor insan. Ha birde hapçı çok, son 10 yıldır o kadar çoğaldı ki çoğu tekel bayisi artık çok geçe kalmadan dükkanı kapatmaya başladı belaya bulaşmamak için.
-
Hiç katılmıyorum insanlara ne bağırmaya hakkın var ne hadsizlik yapmaya.Herkes haddini bikecek işyerine gelipte abuk subuk konuşan tiplere haddini bildidiriyorum direk istedikleri yerede şikayet edin diyorum.En kötü mahkemelik oluyoruz.Kusura bakmayın bu Dünyada kimse kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değil.Bizim mikletimiz Müsteri herzman haklıdır olayını en yanlış anlayan en kendine göre yorumlayan millettir.Gerçekten haklı vardı birde kendini haklı zannedip üste çıkmaya çalışan vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim isyeri de böyle. Kaba davranmaktan ziyade, alaycı, makaracı, milletle dalga geçen tipler bizim isyerinde çok seviliyor. Birşey söylediği zaman makara yapıyor ya diyip gülüp geçiyorlar.
Ben ise karsidakine çok değer veren birisiyim. Karşıdakine değer verdikçe ve yardımda bulundukça iftira yiyorum. İnsanlar menfaatsiz yardıma alışkın olmadıkları için birisi yardım edince arkasında artniyet arıyor.
İşyerindeki elemanlara bakıyorum, saygılı ve sevgili davrandigim adamlar beni ezik, saf görüyor.
Milletle dalga geçen adam ise bu adamları sürekli eziyor, hiçbirinin sesi çıkmıyor. Bende gamsız, milletle dalga geçen, makara yapan bir tip olmak istemiyorum. Sevmiyorum öyle davranmayı ama saygılı ve sevgili davranıp ezilince de makara yapan eleman gibi olsam daha iyiymiş diyorum.
Aynen bizde de öyle, insan gibi anlatmayana kaba kaba konuşana hakaret edene, hadsizlik yapana haklı bile olsa asla yardım etmiyoruz, patronlar da bu konuda bizi koruyor, hatta ne kadar kaba anlayışsız insan dışı bile olsa patronlara duyurmadan kovuyoruz, patronlar duyarsa bir de "sen nasıl iş yerime gelip çalışanlarıma elalemin duyacağı şekilde bağırıp çağırırsın da ekmeğimizle oynamaya kalkarsın hadsiz" diyerek ağız burun kırarlar.
Öbür türlü haksız bile olsa eğer derdini insan gibi anlatıyor ve karşısındakini dinliyorsa patronlara dahi duyurmadan elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sonradan söylüyoruz patronlara, hep anlayışla karşılayıp, "iyi yapmışsınız yardımcı olmuşsunuz güzel insana" diyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 8 Kasım 2023; 11:25:8 > -
Kim hangi dilden anlarsa anlasın. Kendimizden ödün vermemek lazım.
-
ne yazık ki ülkenin acı gerçeklerinden biri..
adliyede çalışıyorum, gelen tiplere göre kibar veya çok sert davranıyorum vallaha da herkes kendi dilinden anlıyor. herkese de aynı davranmamak lazım.
karşıdakinin tutumu neyse ona o tutumu daha sert şekilde yansıtınca çok güzel anlaşıyorsun. hele öküzlere karşı onları ezerek, bozuk üslup ile emri vaki konuş adamın yapmadığı yalakalık kalmıyor..
-
Kim kime dışını geçirirse
Türkiye'de kibar biri sırtına binilecek eşek gözü ile bakılır
Efendi adamı her zaman ezerler. Burası ortadoğu.
türkiye gibi yamyam ülkelerde kibarlık
bunu daha yeni mi anladın dostum
-
Kibar olunca salak zannediyorlar. En kötüsü de bu.
cehalet kibarlıktan anlamaz. |
Bizim iş yerimize gelip derdini güzel bir dille anlatırsan herkes yardımcı olur işin hemen halledilir ama tam tersini yaparsan işin halledilmeyebilir. Yani her yerde ise yaramaz.
|
Bizim isyeri de böyle. Kaba davranmaktan ziyade, alaycı, makaracı, milletle dalga geçen tipler bizim isyerinde çok seviliyor. Birşey söylediği zaman makara yapıyor ya diyip gülüp geçiyorlar.
Ben ise karsidakine çok değer veren birisiyim. Karşıdakine değer verdikçe ve yardımda bulundukça iftira yiyorum. İnsanlar menfaatsiz yardıma alışkın olmadıkları için birisi yardım edince arkasında artniyet arıyor. İşyerindeki elemanlara bakıyorum, saygılı ve sevgili davrandigim adamlar beni ezik, saf görüyor. Milletle dalga geçen adam ise bu adamları sürekli eziyor, hiçbirinin sesi çıkmıyor. Bende gamsız, milletle dalga geçen, makara yapan bir tip olmak istemiyorum. Sevmiyorum öyle davranmayı ama saygılı ve sevgili davranıp ezilince de makara yapan eleman gibi olsam daha iyiymiş diyorum. |
çok iyi yapmış kibar davransa adam küfredip üstünede sigarayı bedavaya alıp çıkma derdine düşerdi emin olki öyle olurdu |
Benzer içerikler
- aile hekimi maaşı
- beretta 7.65 orjinal nasıl anlaşılır
- dışarı çıkmak için bahaneler
- şişme yatak tamiri
- sevgilimden hamile kaldım
- dc açıldı mı
- çay bardağı emojisi
- huawei boykot mu
- penis nakli
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X