Trump ABD'de başa geçtikten sonra elon ile D.O.G.E bakanlığı kuruldu. Doge coine gönderme de var ancak burada ki departmanın amacı kamu harcamalarını kısmak ve gereksiz harcamaların önüne geçmek. Elon buraya gelince çok fazla memuru kamudan attılar. Gelecekte Türkiye'de de bunun olabileceğini düşünüyorum. Çünkü KPSS gibi yerlere o kadar kısıtlama, mülakat getiriyorlar, yeşil pasaportu olan yunan adaları veya benzer ülkelerde para harcıyor ancak Dünya üzerinde bir parasal sıkılaşma var. Devletler muhtemelen bunun önüne geçmek için D.O.G.E gibi bakanlıklar veya organizasyonlar kurabilir. Yine dediğim gibi hiçbir şey size ait değil çoğu şey sanal. Hükümetler kendi istekleri için milyonlar harcayabilir, ancak kendi vatandaşlarının parayı ülke dışına akıtması onları her zaman rahatsız eder. Ek olarak FED başkanı powell olsun, trump olsun hepsinin ağzından çıkan kelimeler ÇOK TANIDIK BİRİLERİNİ HATIRLATIYOR BANA. Ekonomimiz çok sağlam, istihdama odaklanacağız, ekonomimiz şahane. Hep aynı sözler bir yerden çok tanıdık geliyor. Şenlik varsa bu kadar neden bu söylemlerde bulunan ülkelerde barınma krizi, gıda krizi var? Enflasyonla halkları ezmeye devam ediyorlar. Yatırım tavsiyesi değildir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 25 Mayıs 2025; 11:34:53 > |
Herkes Devlete Kapak Atıyor Ancak Unuttukları Bir Şey Var

-
-
İşten atma tarzi zor bence olmaz ama zamanla alımları kısabilirler.
Kamu Personeli isten atmayı teklif eden iktidar ilk seçimde gider. Muhalefetse muhalefet olarak kalır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olur. Arjantin'de de oldu. AKP yapmaz çünkü iktidarı sarsılır ama AKP çökünce yerine gelen bunu yapar ve yapacak. bu kadar çok memurla bu iş yürümez.
memur derken polis öğretmen gibi meslek işlerini saymıyorum. mesela İşkur'daki imd denilen memurlar direk atılabilir durumdalar. yaptıkları iş çok basit çünkü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun şu hocam,
Devletler ve işverenler artık bir ürün veya değer üretmiyorlar. Faiz sistemi üzerinden yıllarca taşıma suyuyla değirmen döndürdüler. Trump kendi ülkesine neden o kadar fabrikayı çekmeye çalışıyor? Çünkü şunun farkında, bizim kamuda çok fazla personelimiz var, Amerika bir ürün değer üretmiyor, üretimi Çin aldı ve biz gittikçe paslanıyoruz.
Aslında Türkiye gibi ülkelerde aynı durumda. Fakat şu bir gerçek ABD, Türkiye'den beter durumda fakat bu uzun sürede bizi de etkiler.
Neden diyecekseniz, biz çoğu konuda batıdan teknoloji transferi gibi şeyler yapıyoruz, trump bir yerden sonra o eşiği geçerse ben kimseye teknoloji vs transfer etmem diyebilir.
Yani herkes kendi başına kalacak gibi.
Peki memur konusuna neden ileride budamaya giderler? Herkes memur olmaya çabalıyor, bu iş ilk önce herkes üniversite mezunu olmaya çalışarak başlandı ve günümüzde çoğu üniversite bazı bölümlerini kapatıyor ve ikinci öğretim gibi bölümleri azaltıp kontenjan düşürüyorlar.
Memurlukta da ben aynı şekilde budamaların gelebileceğini düşünüyorum. Çünkü küresel anlamda bir parasal sıkılaşma var. Bizim ülkemizde de bu durum çok hissediliyor.
Siyasi konulara çok girmeyeceğim ancak ileride böyle bir şeyin olabileceğini düşünüyorum.
-
O nedenle meslek sahibi olmak çok kıymetli.
Boya ustası da olsan, bir alanda uzmanlığın varsa kıymetli olacak. AKP kıyamete kadar var olmayacak sonuçta, onunda bir sonu var, bir ömrü var. Dünya padişahlara, krallara kalmamış.
-
torpil mesajlarının wp durumu olarak paylaşıldığı bir yerde bu sistemin uygulanabileceğini düşünmek biraz zor
-
Bir yerden sonra devran değişir.
-
2019'da evden çalışmaya geçilecek desen millet sana anırarak gülerdi. aynı insanlar 1 sene sonra "ofis işi bitti, IK istemiyo, ofis yürütmek masraflı" dediler.
halbuki öyle bişey yok. ABD firmaları ofise dönerlerse tüm dünya onları örnek alır. bu kadar basit.
devir değişir, olmaz denen herşey olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle katılıyorum. AVM'ler kapanacak, ofisten çalışmak artık tarihe karışıyor, tüm şirketler evden çalışmayı teşvik ediyor, e-ticaret patladı vs dedikleri dönemlerde medya sürekli bu tip başlıklarla haber yapıyordu.
Pandemi bitince herkes ofise dediler.
-
www.sozcu.com.tr
Memura yapılan giyim yardımı geri alınacak - Sözcü Gazetesihttps://www.sozcu.com.tr/memura-kiyafetten-haciz-yagacak-p173994Bence bu tarz haberler bunun bir işareti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X