Şimdi Ara

Yoğut yedikten sonra ilaç almak risklimidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
79.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sinüzit için bi antibiotik bide ağrı kesici var şimdi onları içmem gerek ama az önce bir tas yourt yedim bi zararı olurmu acaba



  • Hiç duymadım böyle bir şey. Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendirir. Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.Bazı zehirlenmelerde insanlara yoğurt sarmısak da yedirilir...

    *Yeri gelmişken yoğurdun faydalarını yazalım

    -Vücudumuz yoğurdun içindeki kalsiyum ve proteini süte göre daha çabuk emer. Bu nedenle yoğurt kemiklerin gelişimi açısından süte göre daha etkilidir.

    -Yoğurt, zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden mide ve bağırsak hastalıklarından mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan korur.

    -Kolesterol emilimini azaltır.

    -Yoğurt probiyotik aktiviteye sahiptir. Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihabı (hepatit) hastalıklarının tedavilerinde kullanılır.

    -Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller.

    -Sindirimi kolaylaştırır. Çünkü, vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.

    -Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.

    -Bazı bünyeler yapısı gereği sütteki laktozu sindiremez. Bu durum fiziksel rahatsızlıklara neden olur. Sütte bulunan laktoz, yoğurtta laktik asite dönüştüğünden, bu kişiler gerekli besinleri yoğurttan sağlayabilir.

    -Yoğurt, güzellik için de çok önemli bir besin kaynağıdır. Cilde, mucizevi bir parlaklık kazandırır. % 61 oranında yağ yakıcı özelliği nedeniyle formda kalmanızı sağlar.

    *kaynak
    http://www.ntvmsnbc.com/news/352306.asp




  • hmm saol paylaşımın için.. ne bilim şimdi yoğur ilacın etkisini azaltırmı acaba diye düşnmüştüm de o yüzden..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.