Şimdi Ara

İşi dışında küçük ayak işlerini de yaptırmaya çalışan kıza tavrım nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Muhasebe bürosunda çalışıyorum. 2 sene burda çalışmış bir kız var. Ben yeniyim. İşleri öğretiyor bana luca ve muhasebe ile ilgili. Ama bazen bir şeyler yerine konulacaksa kendisi koyabileceği şeyi bana koyar mısın diyor. Bu durum bazen ben bir işle ilgilenip meşgul olurken de oluyor. Mesela fiş giriyorum, bana şu etiketi kırtasiye malzemelerinin içine koyar mısın diyor.

Bu durumu şimdiden değiştirmeli miyim yoksa tecrübe kazandıkça mı değiştirmeliyim? Biraz domine etmeye çalışıyormuş gibi geliyor. Biraz feministik tavırları da var. Bir ara güçlü kadın kelimesini kullandı ofisteki bir erkekle konuşurken. Kısacası bu durum beni birazcık rahatsız etmeye başladı. Bir de bu kişi patron değil, çalışan. Ben bir de dominant karakterde olduğum için bu durum biraz daha rahatsız edici oluyor benim için. Bazen dediklerini yapmıyorum mesela.

Nasıl bu durumun üstesinden gelirim ve tavrım, düşüncem nasıl olmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir not defteri tut yapilacak isler listesi seklinde.birsey rica ederse, not defterini uzat yapilacak isi siraya koymasini iste. Sirasi gelince yaparim de gec. Sonucta senin de orda senden yapmani beklenen isler var

Doğru diyorsun. Bu tarz bir şey mantıklı. Tam olarak böyle yapmayacağım ama şöyle yapıcam. Şu an elimdeki işi bitireyim sonra yaparım dicem

Patron, kıdemli 10 yıllık erkek bir çalışan var o bazen söylüyor. Bunlarda bu ikisinde sorun yok ama içerdeki kız biraz sıkıntı gibi. İş değil, işini yaptırıyor, öğretmiyor bir de. Ve küçük işlerini yaptırıyor gibi geliyor. Çok değil ama tavırları bir tık rahatsız edici.

Bu tür konularda, benim altımda çalışan kişilere söylediğim benim şu: Benim dışımda gelecek bütün işleri kibarca reddedin, işi gönderene "bu talebi Real RocknRolla'ya gönderin, o gerekli kişilere delege edecektir" deyin.

Böylece kimse benim elemanımı, benden habersiz, gereksiz işlere gönderemiyor. Şirketin ne kadar kurumsal olduğuna, ne kadar düzenli bir şekilde ilerlediğine bakılarak bir çözüme gidilebilir. Kişinin size işi öğretiyor olması, size iş verebileceği anlamına gelmez. İkisi farklı tanımlar, bu tanımları biraz belirginleştirmek gerek.

Not: Müdürünüzün ya da iş arkadaşınızın cinsiyetinin burada konuyla herhangi bir alakası yok. Eğer olduğunu düşünüyorsanız yaklaşımınızı değiştirin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 8 Eylül 2025; 16:3:50 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.