|
Herkese merhaba, Uzun zamandır çevirdiğim Mass Effect 3: Citadel DLC'sinin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Bu yüzden konuyu açmayı uygun gördüm. ![]() Çeviri Başlangıç Tarihi: 20.03.2020 Çeviri Durumu: %95 Sürüm: v1.05.5427.124 İndirme Linki: https://www.mediafire.com/file/ipbrb7nvdu1v30q/Citadel_DLC_T%25C3%25BCrk%25C3%25A7e_Yama.rar/file Yama Hakkında:
(Alttaki paragrafta biraz içimi dökeyim dedim, umarım okurken sıkılmazsanız burayı okumadan geçmenizi tavsiye ederim :P ) Arkadaşlar, her cümleyi elimden geldiğince özenerek, tek tek, acele etmeden çevirdim. DLC içerisinde çok fazla satır olduğu ve gözüm korktuğu için bazen çeviriye ara verdim, 1 kez de HDD yandığı için sıfırdan başladım. Konuyu açıp kimseyi beklenti altına sokmak istemedim, sadece bir arkadaşa haber verdim yamayı gizlice hazırladığımı, o da sağolsun ağzını açmadı kendisine çok teşekkür ediyorum. Yamayı Nisan ayında bitiririm diye düşünüyordum fakat çeviriden caydım, bıktım yani. Bir oyunu çevirmek çok zor olduğu gibi, bu forumda o kadar uğraşıp sadece bir teşekkür bekleyen insanların nasıl yerden yere vurulduğuna da şahit oldum. Böyle olayları gördükçe kendi kendime "niye uğraşıyorum ki, ne anlamı var?" diye düşündüm durdum, umarım pişman olmam. Sizden isteğim, çeviri de ne hata yapmışsam yapayım bunu bana kibar bir dille belirtmeniz. Herkese iyi oyunlar dilerim. Desteği için @meola147of 'a teşekkürü borç bilirim. KURULUM: 1-) Citadel DLC yamasını kurmadan önce mutlaka ALFA çeviri ekibinin hazırladığı Mass Effect 3 V2.1 Türkçe yamasını kurmalısınız. Oyun dosyalarını sfar. olarak paketleyemediğim için bu adım önem arz ediyor. Başka bir sayfanın linkini paylaşmak doğru olur mu bilmiyorum ama yine de linkini bırakıyorum buraya. Uyarırsanız kaldırırım. Buradan konuya ulaşabilirsiniz: http://alfa-ceviri.com/ceviriler/mass-effect-3-turkce-yama-v2-tamamlandi/ 2-) İlk olarak yapacağımız işlem DLC dosyalarını ME3 Explorer sayesinde çıkartmak olacak. Buradan ( https://www.mediafire.com/file/9ua8e7ilv8thajd/ME3Explorer.rar/file ) ME3 Explorer'i indirin ve masaüstünüze çıkartın. Dosyanın içerisindeki ME3Explorer uygulamasına tıklayın. (Aşağıda görseli mevcut.) ![]() 3-) Karşınıza böyle bir ekran çıkacaktır. Görselde olduğu gibi mavi alanın içerisindeki kutucuk yeşil ise uygulama oyununuzun konumunu kendisi bulmuş demektir. "Paths OK" seçeneğine tıklayın. Eğer kırmızı gösteriyorsa oyununuzun konumunu bulamamış demektir, sağ tarafta bulunan "Change Paths" kısmına tıklayın ve bilgisayarınızdaki Mass Effect 3 konumunu manuel olarak bulun. Ardından "Paths OK" seçeneğine tıklayın. ![]() 4-) "Paths OK" seçeneğine tıkladıktan sonra uygulama aşağıdaki şekli alacaktır. Sarı ile işaretlenmiş olan "Unpack DLC" seçeneğine tıklayın. Bu işlem bilgisayarınızın hızına bağlı olarak değişir. Benim bilgisayarımda 1 saate yakın sürdü. ![]() 5-) Bu işlem bittikten sonra uygulama aşağıda olduğu gibi gözükecektir. Görselin en altında bulunan seçeneğe tıklayın, bunun ardından ME3 Explorer başka bir ekran açacak, artık bu uygulama ile bir işimiz kalmadığı için kapatabilirsiniz. ![]() 6-) Bu yaptığımız işlem sonucunda DLC dosyaları böyle gözükürken, ![]() artık aşağıdaki görselde gözüktüğü gibi olacak. ![]() 7-) (Her ihtimale karşı, BIOGame / DLC / DLC_EXP_Pack003 içerisinde yer alan DLC_EXP_Pack003_INT.tlk ve BIOGame / DLC / DLC_EXP_Pack003_Base içerisinde yer alan DLC_EXP_Pack003_Base_INT.tlk dosyalarının yedeğini almayı unutmayınız.) Verdiğim linkte bulunan RAR içerisindeki 2 klasörü temiz bir yere çıkartın ve oyunun bulunduğu ana klasörün içindeki BIOgame / DLC klasörünün içerisine yapıştırın. Gelen ekrandaki "Hedefteki dosyaları değiştir" seçeneğine tıklayın. Ve hepsi bu! Artık Citadel DLC'sini Türkçe oynayabilirsiniz. Tüm bu adımlardan sonra DLC Türkçe olmadıysa bunun sebebi dosyaları yanlış yere atmanızdan kaynaklanabilir. Karşılaştığınız bir sorun ya da kurulumda takıldığınız bir yer olursa özelden ya da buradan yazabilirsiniz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander Cody -- 3 Ağustos 2021; 22:54:1 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt