Bugüne kadar forumda Kemalistler ve Atatürkçülerin bir arada toplandığı konular açıldı. Siyasal yorumlar ve bazı provakatörler nedeniyle konular öyle yada böyle kapatıldı. Donanımhaber Yöneticileriyle bu konu hakkında biraz konuştum ve fikir alışverişinde bulundum.
Yeni konumuzun daimi kalması, kalıcı olması için Atamıza gösterdiğimiz önemi bu konuya gösterelim ve lütfen siyasi mesajlardan uzak, provakatörlerin, kışkırtıcıların mesajlarına aldırmaz, tartışmaya girmez tavırlar sergileyelim.
Lütfen konuya kapanması için giren kışkırtıcı üyelerin mesajlarına cevap vermekten kaçının ve Şikayet Ederek Konumuz zarar görmeden olayı kapatalım.
DH'deki Gerçek Kemalistlerin ve Atatürkçülerin, bir arada toplanmaya elbette her zaman hakları var. Forum kuralları dahilinde, Saygı çerçevesinde birçok grup gibi varlığımızı sürdürebiliriz. Sizden en önemli ricam; Bu tür siyasi mesajlardan uzak duralım. Her gerçek Kemalist gibi bu topluluğa gereken önemi verir ve kapanmaması için gayret gösterirsek, zaman geçtikçe büyürüz.
Kemalizm, Atatürkçülük ya da Atatürkçü Düşünce, Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce ve uygulamalarıyla ortaya koyduğu amaçlar, ilkeler ve gerçekleştirdiği devrimlerdir. Türkiye Cumhuriyeti de, anayasasında belirtildiği gibi, özellikleri ve uygulamalarıyla Atatürkçülük doğrultusunda hareket etmektedir. Burada Kemalizme ve Atatürkçülüğe, Atatürk'e ait tüm değerlere önem veren, bu modele sahip çıkan arkadaşlarımız varsa bu konu etrafında bir kez daha toplanalım. (Önceki konular için hashus1099'ya teşekkürler.)
Ayrıca her ilde kurulan Atatürk'ü koruma Cemiyetleri, Atatürkçüler Topluluğu bulunmaktadır. (Ankara, İzmir, İstanbul, Konya, ..) Bu cemiyetler kesinlikle yasal olup, her türlü yardım kampanyalarını ve Atatürk değerlerini yaşatmaya yönelik çalışmaları hep beraber, el ele yapmaktadır. Bu konu ve diğer tüm detayları zaman içinde konuşacağız. Atatürk'e sevgimizin lafta kalmadığını hep beraber göreceğiz. Duyarlılığınıza ve Atamıza olan saygımıza inanıyorum ve Konunun Hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca konu hakkında yardımcı olan adminlerden visualize'ye teşekkürler.
Herkesin fikirlerini bekliyorum. Sizlere güvenerek birkaç gündür konuşmadığım yönetici kalmadı, umarım çabalarımız boşa gitmez.
Not: DH Yönetimi bilgisi dahilinde açılmıştır, Forum kurallarına aykırı bir durumda uyarı olmaksızın konu silinecektir.
Bu konu içerisinde, Atatürk'ün ;
Resimlerini, Videolarını, Anılarını, Söylev ve demeçlerini, Savaş Günlerini, Aile Hayatına dair bilgileri, Cumhuriyet Yıllarına ait bilgileri, Osmanlı Dönemine ait bilgileri, Atatürk'ün sosyal ve sivil hayatını, Askerlik ve Öğrencilik yıllarına dair bilgiler, Kısacası Atatürk'e dair herşeyi bulabilirsiniz.
Ben; Orta Asya'da türeyen, Anadolu'da büyüyen, Avrupa içlerine yürüyen Türk'üm ! Ben; dağlarda gemi gezdiren, taşlara destanlar kazdıran, tarihi baştan yazdıran Türk'üm ! Ben; adalete, ben mertliğe örnekler veren, ölüm-kalım savaşına gülerek giden, yeryüzünde her murada eren Türk'üm ! Ben; sancaklara, tuğlara baş eğdiren, beylere, paşalara Hil'at giydiren, kılıcını üç kıtada gezdiren Türk'üm ! Ben; Atilla'yı, Yavuz'u, Fatih'i var eden, kralları, imparatorları kendisine yar eden, düşmanına dünyasını dar eden Türk'üm ! Ben; şahları, sultanları kul edinen, altınları, elmasları pul edinen, incili kaftanları çul edinen Türk'üm ! Ben; zafer rüyasını görenlere saç yolduran, hezimete uğratıp, ümitleri solduran, müzelerde baş köşeleri dolduran Türk'üm ! Ben; damarlarında asil kanın aktığı ırkım, benden bahseder destanım, ağıtım, Türk'üm, Ben TÜRK'üm, Taa iliklerime kadar Mustafa Kemal Atatürk'üm!...
Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK
Atatürk'ü Korumak !
Anayasının 5816 sayılı yasası, 31 Temmuz 1951 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Yasaya göre Atatürk’ün anısına açıkça hakaret eden veya söven bir kimsenin, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile heykel, büst ve anıtlarına veyahut mezarına zarar veren kıran, bozan veya kirleten kişilerin, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörülür. Bu eylemleri işlemeye başkalarını özendiren kişilerin de, gerçek suçlu kadar cezalandırılması; iki ve daha fazla sayıda kişinin halka açık yerlerde yaptıkları saldırılarla, basın yoluyla işlenen suçlarda cezaların yarı yarıya; eylemlerin zor kullanılarak gerçekleştirilmesi durumunda ise, bir kat arttırılması gibi hükümlerin kabul edilmiştir.
Atatürk Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. İstiklal Savaşı'nın önderi 85 yıllık Cumhuriyetin mimarıdır. İlkeleriyle, İnkılaplarıyla, Devrimleriyle, Demeçleriyle, Sözleriyle, herşeyiyle Atatürktür o. ve Türklüğün korunmaya ihtiyacı yoktur. Atatürk'ün de. Bırakın, kim ne söylemek istiyorsa söylesin, ki biz de kimin ne mal olduğunu görelim. Bugün Anayasadan bu madde kalksa, siyasi parti mensuplarının neler söylediğini duyar gibiyim. İftiralar, hakaretler, bastırılmış nefretler, kinler, komplolar, kışkırtmalar..
Türk'ü Türk yapan, Türklük ruhudur. En zor zamanda bile, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara, tüm yokluk ve baskıya, katliamlara ve hainliklere, pusulara ve komplolara, bütün iftira ve alaycı hakaretlere rağmen teslim olmayan da, tam herşey kaybedilmiş gibi göründüğünde ortaya bir Atatürk çıkaran da o ruhtur. Atatürk, o ruhun yansımasıdır, ifadesidir. Bir idealdir, inançtır. Bir duygudur. Atatürk'e inanmak değildir mesele. Atatürk Teşekkür Edelim, Büstlerini heykellerini dikelim diye kurmamıştır bu Cumhuriyeti. Onun deyimiyle Yıldırımların yani Türklerindir bu topraklar, Gayesi ise ; Türk kardeşlerinin, soyunun huzur ve refah içinde yaşaması, barınacak bir ülkenin kapılarını açmıştır 85 yıl önce bize, sevene sevmeyene, Hepimize!
Atatürk'e ya da Türklüğe hakaret için özgürlük isteyenler, herkesin ve herşeyin eleştirilebilmesi gerektiğini, gerçek demokrasinin bu olduğunu ve bunun, medeni olanla olmayan arasındaki fark olduğunu söyleyenler, Alenen ona hakaret edenler, iftira atanlar, aşağılayanlar, bizim yanımıza yakınımıza yaklaşabilir, bizim gibi bir kudrete, vatan sevgisine, sadakate ulaşabilir mi ki onları önemseyelim ?
Ayrıca kimden korkacağız, kimden çekineceğiz? Bir ideale, bir felsefeye silahla ya da hakaretle, boş lafla, animasyonla, reklam filmiyle üstün gelinir mi? Bir ruha, bir inanca böyle saldıranların tek yapabildikleri budur. Ve bu, ne kadar zavallı olduklarını göstermekten başka ne işlerine yarayabilir?
Halbuki o Atatürk, bu milletindir, bizimdir, her milletin sahip olmayı istediği, her liderin ulaşamayacağı tepelere baktığı gibi izlediği Atatürk bizimdir.
Kardeşlerim,
Büyük Türk Milleti her koşulda, kayıtsız şartsız, sonsuza dek, Atatürk'e sahip çıkacağını ve vazgeçmeyeceğini göstermiştir. Cumhuriyeti benimsemiş, değerlerini asla unutmamıştır. Atalarımızın oluk oluk kanlarıyla sulanmıştır bu topraklar, ölene kadar bizimdir, Türklerindir. Son bir Türk kalana kadar Biz hep burdayız! Yapabildiğiniz herşeyi yapın! Ne mutlu Türk'üm diyene!
Öyle bir hayat yaşıyorum ki, cenneti de gördüm cehennemi de öyle bir aşk yaşadım ki tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden, kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki, okudum okudum anlamadım. Kendi kendime konuştum bazen evimde, hem kızdım hem güldüm halime, sonra dedimki "söz ver kendine" denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin, sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin, uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin. Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım öyle çok değerliymişki zaman, hep acele etmem bundan, anladım...
Bir sen vardın hiçbiri yokken,Beşiktaşım çok yaşa sen...
Karşıt görüşler bu konu altında tartışmazsa hiçbirşey olmaz. Zaten provakatör, kışkırtıcı kişiliklerin mesajları anında silinecek.
quote:
Orjinalden alıntı: kobEren
Kemalistler Birliği ile hemen hemen aynı kapıya çıkıyor ama olsun.
ekle dostum ekle
Kemalistler Birliği konusu kilitlendiği için kaldırıldı. Alternatif ve kalıcı olması için açtık konuyu.
quote:
Orjinalden alıntı: __RayAllen20__
hashus'un açtigi bi tane Kemalistler Birligi vardi, ama isgal edildi ve kilitlendi. Ekle diyecegim ama umarim silinmez, ve gereksizler eklenmez.
O konunun akıbetini bu konu yaşamasın diye buna izin vermeyelim diye oluşturuyoruz bu listeyi ve oluşumu. Kimse kışkırtmalara yenik düşmesin, cevap vermesin ve lütfen Şikayet etsin.
Herkesi ekliyorum yavaş yavaş arkadaşlar. İlginiz için teşekkürler. İmzanızın bi kısmına sadece Linki olsada sığdırırsanız sevinirim..
@SabroN '' '' yazmışsında. Ekle demediğin için eklemedim. Hemen 2. sıraya ekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mé®t -- 20 Ocak 2009; 23:15:15 >
en önemlisi osmanlı'ya karşı ön yargı olmasın, osmanlıda hiçbir sorun yok, ben de ilgiliyim kendi çapımda, kiraplar okumaya özen gösteriyorum illaki bir ayrım yapacaksanız osmanlıcı vs diye yapmayın arkadaşlar, sadece tartışılması ve bilgilerin karşılıklı aktarılması gereken insanlar olarak ayırırsınız en fazla
din konusunda hassas olunsun, hiçbir dine karalayıcı veya tartışma çıkaran şeyler söylemeyin.
böyle olacaksa katılır paylaşımlarda bulunurum, kimse bir provokatör gördüğünde kendini tutamayıp sallamaya kalkmasın
ben imzamdaki konuyu bu şekilde açık tutmaya çalıştım, yokluğumdaki 2 kavga yüzünden kapatıldı, biz kavgaya mahal vermezsek kapanmaz bu konu. üslubunuzu aşmayın. aşacaksanız da bu konuda aşmayın.
DH-KEMALİSTLER BİRLİĞİ##HASHUSSPOR||VI.193||SARIKAMIŞ ŞEHiTLERİ##HASHUS1099##ATATÜRK DİYOR Kİ: CUMHURİYETÇİLİK:Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir. İNKILAPÇILIK:Bizi öldürmedikçe, kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başlayan inkılâp ve yenilik asla durmayacaktır MİLLİYETÇİLİK:Gençliğin çalışkan, duyarlı ve milliyetçi yetişmesi esas dileklerimizdendir HALKÇILIK:Herkes yasa önünde tamamen eşit mumale görmek zorundadır. Sınıf, aile, fert arasında ayrım yapılamaz. LAİKLİK:Laiklik yalnız din ve dünya işinin ayrılması demek değil.Yurttaşların,vicdan ibadet ve din hürriyeti de demektir DEVLETÇİLİK:İktisatta devletin ilgisi fiilen yapıcılık olduğu kadar, özel girişimi teşvik ve yapılanları denetlemektir.
kesinlikle siyaset yapılmayacak, birileri dalaşmak istese bile hoş görülecek münasip üslup bırakılmayacak, her görüşe saygı duyulacak ve kavga etmeden tartışılacak
en önemlisi osmanlı'ya karşı ön yargı olmasın, osmanlıda hiçbir sorun yok, ben de ilgiliyim kendi çapımda, kiraplar okumaya özen gösteriyorum illaki bir ayrım yapacaksanız osmanlıcı vs diye yapmayın arkadaşlar, sadece tartışılması ve bilgilerin karşılıklı aktarılması gereken insanlar olarak ayırırsınız en fazla
din konusunda hassas olunsun, hiçbir dine karalayıcı veya tartışma çıkaran şeyler söylemeyin.
böyle olacaksa katılır paylaşımlarda bulunurum, kimse bir provokatör gördüğünde kendini tutamayıp sallamaya kalkmasın
ben imzamdaki konuyu bu şekilde açık tutmaya çalıştım, yokluğumdaki 2 kavga yüzünden kapatıldı, biz kavgaya mahal vermezsek kapanmaz bu konu. üslubunuzu aşmayın. aşacaksanız da bu konuda aşmayın.
hashus senin yeri ayrı bilmeni isterim en azından benim için saygılar
bakiyorumda bazi arkadaslar bilimsel bir sekilde cevap verecegine kendisiyle ayni dusunceyi paylasmayan kisiyi bilgisiyle yerin dibine sokacagina ya tehtid yada kufur savurur
neyse ki bu konuda boyle seyler gormemek dilegiyle
Arkadaşlar bu değer yargılarını korumak özgürce düşüncelerimizi söylemekten geçer. Ancak burada birlik olduğumuzu beraber olduğumuz göstermek için bu konunun kalıcı olması gerekiyor. Lütfen her ağzınıza geleni söylemeyin.
DH-KEMALİSTLER BİRLİĞİ##HASHUSSPOR||VI.193||SARIKAMIŞ ŞEHiTLERİ##HASHUS1099##ATATÜRK DİYOR Kİ: CUMHURİYETÇİLİK:Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir. İNKILAPÇILIK:Bizi öldürmedikçe, kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başlayan inkılâp ve yenilik asla durmayacaktır MİLLİYETÇİLİK:Gençliğin çalışkan, duyarlı ve milliyetçi yetişmesi esas dileklerimizdendir HALKÇILIK:Herkes yasa önünde tamamen eşit mumale görmek zorundadır. Sınıf, aile, fert arasında ayrım yapılamaz. LAİKLİK:Laiklik yalnız din ve dünya işinin ayrılması demek değil.Yurttaşların,vicdan ibadet ve din hürriyeti de demektir DEVLETÇİLİK:İktisatta devletin ilgisi fiilen yapıcılık olduğu kadar, özel girişimi teşvik ve yapılanları denetlemektir.
arkadaşlar, samimi olun, eğer bu konunun kalıcı olmasını istiyorsak, olumsuz cevaplardan kaçının, yok yaygarayı basıp kavga ederseniz sonra neden konum kapandı demeyin
Kendinize hakim olun. Bırakın konuşsunlar. Cevap verilmediği sürece cezayı alacak olan onlar olur. Haklıyken haksız duruma düşmek niye !
Muhattap olmuyorum. Ya adam gibi saygi gosterin ya da girmeyin konuya, sizi zorla sokan yok .
Ulu Türk,Başbuğ Atatürk'ümüzün yolunda,O'nun kurduğu Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz. En düşkün halimizde "millet" olma bilincini yeniden aşılayan,bir milleti yok oluştan,dirilten Ulu Bilge'ye sonsuz şükran borçluyuz.
Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir. Bunun için ölüme bir atılış gerekir. Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir...(ATSIZ)
Bu yüzden dalgasına yazdım tartışacaksınız ama yazılanların da bazıları doğru Atatür'ün en çok istediği şey milletinin sanayileşmesi ve bilim alanında ileri gitmesi bilime katkımız ne peki sanayileştikmi yok mideden sallayın hey gidi türkler sizi..
Konuyu begenmeyen girmeyebilir, kimsenin sizin vereceginiz akillara ihtiyaç duyacagini sanmiyorum.
Aynen. Atatürkçü değilim diyorsanız bile birazcık olsun saygı gösterin ve yorum yazmayın. Çünkü yazacağınız yoruma bir cevap gelecek ve tartışma başlayacak. Kimsenin akıl hocalığına ihtiyacımız yok.
diyorum ki bu tip konularin kimseye bir faydasi yok ustelik yukarida ataturk bolumu var buyrun gidin orada acin o bolumude sizinle yani dusunceleri paylasan insanlar giriyor ayni zihin ayni akil burda niye topic kirliligi yapiyorsunuz
O kadar konu içinden gozune bu konu batiyor nedense... Cekemiyorsan girme, hala cevap yetistiriyorsun.
İlk önce konu güzel, faydalı bilgiler paylaşılırsa ne ala dahada güzelleşir, ama bikaç sözüm var burada bazı arkadaşlarımızın görevi, konuyu bilgilerle donatmak ve tartışma yaratanlara düzgün bir şekilde uyarmak buradaki insanların görevi dine laf atmak değil, daha dedesi olan osmanlıya dil uzatmak değil bunu herkes hepimiz bilsin.
STALKER; Sen eğer böyle ağır mesajlar yazarsan bende kendime zor hakim olurum daha farklı şeyler yazarım ve konu çığırından çıkar ama bu seferlik yazmıyorum senin amacın konuy toparlamak tartışmaya açmak değil.
Hep aynı şey (: Konu açılır, durumdan rahatsız olan bir iki tanesi gelir -aralarında anlaşarak mı yoksa bağımsız olarak mı bilemem- ortalığı karıştırıp konuyu kapattırırlar. Beğenmiyorsan, sana uymuyorsa, GiİRMEZSİN. Ne kadar basit değil mi ? Ben Sinem Kobal Fan Club topiğine girmiyorum mesela, çünkü bana uygun değil. Düz mantık Beni de ekle arkadaşım.