Şimdi Ara

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)

Bu Konudaki Kullanıcılar: MamiChiwaTR
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
351
Cevap
65
Favori
56.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)
    Bu, yamanın PC versiyonudur. Emülatörler aracılığıyla çalışan versiyonu için tıklayınız.

Çeviri aracı, doku ve font desteği @0xDeftones tarafından sağlanmıştır. Kumar oyunları adını beyan etmek istemeyen 2 dostum tarafından çevrilmiştir. Oyun tarafımca yerelleştirilmiştir.

Güncelleme Geçmişi:

30 Ekim 2024: Yamanın PC versiyonu Beta olarak yayınlandı.

1 Eylül 2021: Çeviriye başlandı.

Tam Versiyona Kadar Düzeltilecek Eksiklikler:

• Alt yazılar haricindeki fontlar.

• Bazı olası metin hataları.

• Yamadan kaynaklı oluşabilecek stabilite sorunları.

İndirme Linki İçin Tıklayınız (Beta)

Zip Dosyasının Şifresi: criminal277_deftones

Notlar:

• Çeviriler el çevirisidir ve anlam kaybı olmaması için sıklıkla İngilizce haricindeki diğer dillerin çevirilerinden de faydalanılmıştır.

• Kurulum talimatları ve diğer bütün detaylar paylaştığım zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde yazmaktadır.

• Yamanın çalışmasında sorunlar meydana geliyorsa Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One yüklemeniz gerekebilir.

Ekran Görüntüleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 6 Kasım 2024; 22:47:35 >

• Dosya yapılarına bakıyoruz ve Switch versiyonundakilerle neredeyse aynı yapıda olduğundan işimiz kolay gözüküyor. Bir hafta içinde Beta olarak yayınlamaya çalışacağım. Son diyeceğim için destekleyenler üzerine alınmasın ama laf edenler konuyu terk etsin ve Translate yama için başka yerlerde dilensin. Sanki karşılığında para istiyoruz da utanmadan bir de "sizin yamanızı bekleyecekti insanlar" diyor ya. Bedavaya el çevirisi yapıyorsak mecbur bekleyeceksin birader, beklemeyeceksen git başka yerde dilen Translate yamanı, benim konumu kirletme.

Dün akşam başlayıp gece saatlerine doğru yeni metinlerin hepsini çevirdim. Deftones™ da sağ olsun sabah metinleri oyuna gömen aracı ve diğer şeyleri hazırlamış. Bir aksilik olmazsa Beta versiyonunu birkaç güne yayınlarım diye düşünüyorum.

Henüz yayınlamaya tam olarak hazır değil, arada bir çökme sorunu yaşanıyor ve yapılması gereken birkaç şey daha var ama kısa süre içinde harika ilerleme katettik.

Alt yazılarda Türkçe karakterler sorunsuzca gözükmekte fakat menüler gibi bazı yerlerin font düzenlemesini çok geciktirmeden daha sonraya bırakacağız, o yüzden oyunu oynarken "BA RAMADIN" tarzı eksik harfli yazılar görebilirsiniz.

Yamayı indirmek için tıklayınız.

Henüz Beta versiyonundadır. Alt yazı fontu hariç bazı fontlarda eksiklikler, metinlerde hatalar bulunmaktadır. Testi bitmemiştir. Kalan eksiklikler en kısa zamanda tamamlanacak ve yama tam versiyona ulaşacaktır. Deftones™, adını beyan etmek istemeyen 2 dostum ve destekleyen herkese teşekkür ederim. İyi oyunlar olsun.

Merhaba. Çok teşekkür ederim, çok kibarsınız. LÖSEV veya Mehmetçik Vakfı gibi vakıflara bağış yaparsanız emin olun çok daha makbule geçecektir.

PC portunun metin çevirisine geçtim. En kısa süre içinde test yapılmamış hâliyle Beta versiyonunu yayınlayacağım. Beta versiyonda Türkçe font da mevcut olacaktır.

Yamanın geliştirme tarafında bulunduğum için birkaç açıklamada bulunmak istiyorum.

Yamaya ait dosyalar korumalı ve kriptolu olduğu için ve unsigned yani imzalanmamış olması nedeniyle false-positive uyarısı alınabilmekte. Bu gayet normaldir. Çünkü oyunu yamalamak için oyuna birçok müdahalede bulunan, ayrıca kriptolu olan mod dosyası doğal olarak Defender ve diğer Antivirüsler tarafında MLscore değerini tetikleyebilmekte, haliyle potansiyel virüs gibi algılayabilmekte. Kaldı ki verilen tarama sonuçlarındaki uyarı veren güvenlik araçlarının çoğunun bilinirliği ve doğruluk oranı bile belli değil. Hepsi ortak bir mantık üzerinde AI yapısından faydalanarak tahmini sezgisel skor belirleyip virüs veya değil diye gruplandırmakta. Ortaya çıkan MLscore değerine göre ilgili dosyanın ne amaca hizmet ettiği veya ne yaptığına bakılmaksızın değerlendirilir ve buna göre puanlama yapılarak heuristic/sezgisel tanımlaması ile potansiyel virüs ibaresi belirtilir.

Virustotal sonuçlarına bir bakalım:

AliCloud VirTool:Win/Packed.VMProtect.AM (Koruma tarafında kullanılan ek bir araç, aynı sistemi Ubisoft neredeyse tüm oyunlarında kullanıyor, araştırabilirsiniz.)

Bkav Pro : W64.AIDetectMalware (AI, yani yapay zeka ile algılandılığı belirtiliyor. Sezgisel analize dayalı demektir)

CrowdStrike Falcon: Win/malicious_confidence_90% (D) (Aynı şekilde yapay zeka ile değerlendirme bazında %90 skor oranında tehdit olarak görülmüş, ancak bu da bir yapay zeka algılama metodudur)

CTX Dll.trojan.generic : Geliştirilen yama saf paketlenmiş bir dosyadan oluşmuyor. Oyuna teknik olarak müdahaleler yapan bir asi/dll zaten mevcut, bu olması gereken bir durum gayet normal.)

Cylance : Unsafe (Güvensiz demiş, peki deyip geçiyoruz)

Cynet : Malicious (score: 100) (Aynı şekilde skora dayalı bir sezgisel tahmini değerlendirme)

Gridinsoft (no cloud): Trojan.Heur!.02212022 (Heuristic, yani sezgisel demiş, daha önce belirttiğimle aynı)

Ikarus : Win32.Outbreak (Alakasız bir sonuç, yorumlamaya bile değer olacağını sanmıyorum)

Malwarebytes : HackTool.Patcher (Sanırım en doğru tanımı belirlemiş araç bu. Evet bu bir hacktool patcher, çünkü yama işlevi görmekte. Oyuna ve dosyalara müdahale ederek yamanın çalışmasını sağlamakta.)

McAfee Scanner : Real Protect-LS!38950B90395D (? :D)

Palo Alto Networks : Generic.ml (Belirttiği gibi AI ML değerlendirme bazlı bir sonuç)

SentinelOne (Static ML) : Static AI - Suspicious PE (Şüphelenmiş, peki..)

Symantec : Trojan.Gen.MBT (WOW)

Özete gelecek olur isek yukarıda belirtilen sonuçların çoğu alakasız, arasında en mantıklı olanı Malwarebytes tarafından konulan tanıdır. Oyunları/programları modlayan/değiştiren/müdahale eden bu tür araçlar zaten hacktool olarak geçer. Bu virüs demek değildir. Kullanıp kullanmamak yamayı kuracak kullanıcının kararında olup kimseye zorla yama kurulum yapılmıyor haliyle. Emek verilmiş, üzerinde uğraşılmış fonksiyonel bir yamanın, haliyle korunması için de ek önlemler aldığımız doğrudur. Bunun sebebi ise yamanın çalınarak başka insanlar/topluluklar tarafından kendi yamasıymış gibi ücret adı altında satılmasını engellemektir. Kısaca amaç ortada olan emeği korumaktır.

Ek olarak;

Şu an yama beta sürümünde olduğu için eksikleri olması normal, halihazırda zaten konuda belirtilen font tarafında eksikler mevcut. Ancak tam sürümde bunlar giderilmiş olacak, ayrıca false-positive algılamalar için de ek uğraşlarımız olacaktır. Biz de hiçbir antivirüsün veya güvenlik aracının uyarı vermesini istemeyiz, ancak bunu sağlamak bu kadar basit değil. En basit haliyle paylaşılan dosyalar imzalanmış dosyalar bile değil, haliyle böyle algılanması çok çok normal. Ancak elimizden geldiğince yamayı daha da geliştireceğiz. Bu süreçte hem hatalarını giderip, hem stabilitesini arttıracak hem de false-positive algılanmasının mümkün olabildiğince önüne geçmeye çalışacağız.

Yamayı kullanıp oynayan arkadaşlara iyi oyunlar dilerim. Destekleyen, güzel yorumlarını yazan ve projenin gelişmesini sağlayabilecek yapıcı eleştirisini belirten arkadaşlara şahsım adına teşekkür ederim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Deftones™ dosya yapılarını hazırlayıp çok geç olmadan metinleri bana verecek, PC portuyla gelen yeni metinleri çevirip direkt Beta olarak kalite kontrolü bitmemiş hâlde paylaşacağım.

@vectomon Kesin bir şey diyemiyorum ama sürekli dediğim gibi, bir hafta içinde yetiştirmeye çalışacağım. Araya hayati bir şey girer, planlar altüst olur, bir şey diyemem. Ama elimizden geleni yapacağız.

Fontlardan sadece duraklatma menüsü fontunu düzenlememiz gerekecek çünkü oyunda ilginç bir şekilde alt yazılarda Türkçe karakterlerin hepsi mevcut. Undead Nightmare'a henüz bakmadık, belki onda daha fazla font düzenlemesi yapmamız gerekebilir, emin değiliz ama şu an her şey çok güzel gidiyor. Kalan font da düzenlenip tahmini 1 ay içinde kalite kontrolüm bitince yama tam versiyona ulaşacaktır.

@Erasmus Muharrem Önceki yamayı emülatörlerde çalışacak şekilde yapmıştık 2022'de, o mevcut yamayı PC'ye portluyoruz sadece.

• Hayırlı olsun şimdiden 🙂
  • Yeni konu hayırlı olsun. Ne zamandır takip ediyorum ilk kez yamanızı kullanmak kısmet olacak gibi. Kolaylıklar diliyorum şimdiden.[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) 

• Muhtemelen grafiklere bile el atmamışlardır ama olsun PC ye gelmesi yeter [Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)  Kolay gelsin şimdiden @CriminaL277_ hocam.

• Adamsın sen adam
  • Hayırlı olsun şimdiden, yerlerimizi aldık bekliyoruz.

• Bu çeviri Switch konsoluna çıkmadığı için hayıflanırdım. Artık buna mahal kalmadı. Tekrardan elinize sağlık.

• Şimdiden teşekkürler.

• Yerimi alayım şimdiden teşekkürler.

• Türkçe Yama hemide PC için ohhh, en sevdiğim olay yerimizi alalım çaktırmadan teşekkürler.

• Yıllardır bekliyoruz
  • Steam sayfasında belirtilmiyor ama muhtemelen Remastered olarak gelecektir Pc'ye. (Fakat videoyu yapan arkadaş yalancı remastered diye bunu eleştiriyor) Satın almayı aklından geçirenlerin aşağıdaki videoda dikkat çekilen noktaları göz önüne alarak bu kararı vermesini tavsiye ediyorum. (Şimdi o 900, 1700 olmuş!)

ROCKSTAR BENİ 900 TL KAZIKLADI! Red Dead Redemption "Remastered" Playstation 5 İnceleme

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)The Ardayoutube
    Instagram ► https://instagram.com/ardathevlogger Her gün video atmaya çalıştığım yan kanalım: https://www.youtube.com/ardathevlogger Canlı Yayın: https://www.twitch.tv/theardaoriginal Bugünkü videomuzda Red Dead Redemption 1 Yalancı Remastered hakkında konuşup kendisine "günümüz şartlarında" PlayStation 5 üzerinden inceleme yapacağım. Rockstar beni ve çoğu oyuncuyu 900 TL gibi abartı bir fiyata kazıkladı ben aldım siz almayın. Özellikle de RDR2'nin 450 TL civarı olduğu günümüzde RDR 2 alıp uzun saatler onu oynayabilirsiniz, RDR 1 artık oynamaya değen bir oyun değil, yaşını çok belli ediyor. EKİPMANLARIM ---------------------------------- MSI Türkiye ve Gaming.Gen.TR Destekleri Sayesinde... Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 5.30 Ghz İşlemci Soğutucu: MSI MAG CORELIQUID C240 SIVI SOĞUTUCU Ekran Kartı: MSI RTX 4070 Gaming X Trio Güç Kaynağı: MSI MPG A850G PCLE5 Kasa: MSI MPG SEKIRA 100R KASA SSD: MSI SPATIUM M470 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB Klavye: MSI Vigor GK50 Low Profile TKL Mouse: MSI GM51 LIGHTWEIGHT WIRELESS Monitör: MSI MPG ARTYMIS 273CQR-QD Mikrofon: Rode NT USB ---------------------------------- Gizem Serisi: https://youtube.com/playlist?list=PLpYyfDbYMrvLUSIqc-waLcN0VR0r5pjmT Liste Videoları: https://youtube.com/playlist?list=PLpYyfDbYMrvJLbRbyBP9i1UBluYbuEJK6 TikTok ► https://www.tiktok.com/@theardaoriginal Twitch ► https://www.twitch.tv/theardaoriginal Discord ► https://discord.gg/jwn6XXw ------------------------------------------------------------------------- 📄Zaman Ayraçları 00:00 - Red Dead Redemption 1 Remastered? Çıktı 02:02 - Red Dead Redemption 1 Düşüncelerim 06:50 - SAÇMASAPAN GÖREVLER 08:48 - Mekaniklere Bakış 09:37 - TIPATIP AYNI GÖREVLER 12:18 - GTA 6 Hakkında #oyun #thearda #reddeadredemption ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    https://www.youtube.com/watch?v=c78jkltz-I4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 12 Ekim 2024; 8:45:24 >
  • Takip. Adamakıllı bir cila çekmeden çıkaracaklar gibi görünüyor ama buna da razıydık zaten.

• Teşekkürler

• Bekliyoruz Elinize Sağlık

• Beklemedeyiz. Umarım grafikler az da olsa uyarlanmıştır.

• Hayırlı olsun, sayenizde keyfine varırız umarım.

• DeepL çevirisi olursa on numara olur, şimdiden teşekkürler.

• DeepL değil direk el çevirisi hocam bu
  • Fiyatı ile üzdü.. $49.99

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.