< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 30 Aralık 2018; 11:44:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 30 Aralık 2018; 11:44:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yerli cep telefonu, beyaz eşya gibi ürünlerde görüyoruz ucuzluğu. Söylemesi basit. Ben küçük esnaf sayılırım ve bana bile komik geliyor burdaki anlattıkların. İşadamı için ne kadar komik geliyordur kim bilir?
Neden 5 milyar euron olmadığı anlaşılıyor, hoş olsa da bu bilinç düzeyiyle fazla sürmez hepsi çarçur olur. Daha önce de yazmıştım zenginlik ayrı bir bilinç gerektirir, beyni fakir olan adama milyarları versek de ne harcamayı bilir ne de parayı değerlendirmeyi o yüzden çok geçmez bitirir parasını. En başta biz kötü yönetilen bir ülkeyiz. Ekonomimiz kötü yönetiliyor. Köşedeki bakkalın zihniyeti ile ülke ekonomisi yönetilmeye çalışılıyor, zabıta ile enflasyon dizginleme gibi komiklik bu ülke tarihinde yer edecek. Millet olarak fazla emek harcamadan lüks tüketime düşkünüz. Lüks tüketimi de cebimizde olmayan parayla yapıyoruz. Ama bu devir bitti artık kredi kolay verilmiyor, alanın canını yakıyorlar. Marka çıkartmak basit ama onun satılması, tedariği, marka değeri, satış sonrası hizmetleri vs. zor kısmı. Kaldıki bugün bir civata fabrikası bile açsanız rekabet şansınız çok düşük. Çünkü adam bilmem kaç yıl önce açmış ve herkes tanıyor. Herkes tanıyıp ondan aldığı için milyon adet üretim yapıyor ve maliyeti çok düşürüyor. Düşürdüğü gibi düşük fiyattan satıyor. Hadi yap aynısını bakalım başına ne geliyor. Hangi iç piyasadan söz ediyoruz. Ülkeden öyle bir bahsetmişsinki sanırsın 300 milyon nüfuslu Amerika. Amerika'da 2017'de 17 milyon araç satılmış. Türkiye'de by rakam 1 milyon dolaylarındaydı geçtiğimiz yıllarda. Otomobil sektörü en ufak ekonomik buhranda üretim bandını durduracak kadar düşük kârla çalışıyor günümüzde. Sen bir otomobil markası sunacaksın. 1 milyonluk pazarda satılmasını bekleyeceksin. 1 milyonluk pazarda çok iyimser olayım %10 pazar payın olsun. 100 bin araç sattın. Bu 100 bin araç için kuracağın yetkili servis ağı, satış sonrası hizmetler ile kaç ay ayakta durabilirsin. |
' versinler bana 5 milyar euro' kardeşim canınızmı sıkılıyor,işiniz gücünüzmü yok saçma sapan konular
|
Otomobil çok da karlı değil...
Beyaz eşya kadar ancak... Beyaz eşyada iyiyiz mesela ama olaya şöyle bakman lazım artık bir gemi dolusu beyaz eşya mı daha çok kazandırır yoksa bir gemi dolusu cep telefonu mu? Ya da hiç gemiye bile binmeyen yazılımlar mı daha çok kazandırır...? |
Bu ülke yakın gelecekte kendi aracını yapmayacak. yapamayacak demiyorum, yapmayacak. Bedavadan kazanmak varken niye yerli araba yapsınlar ki...
|
önce bi motor yapalım da sonra arabaya geçeriz, kendimize ait ne bir dizel ne de benzinli motorumuz var, traktör motoru bile yapmıyoruz, küçük su motorları kesim motorları hepsi dışarıdan. araba yapıyoruz diye kandırmasınlar kimseyi.
|
iktisatın i sinden anlamadan fikir sahibi olmak ne güzel. adam düşünmüyor ki kendi ülkesinde yılda 10 milyon araç üreten gm nasıl battı, chrysler nasıl fiata gitti. elinde samsung, iphone yerli araba çıkarsa alacakmış. palavranın dik alası. kendi insanına satamayacağın arabayı kim ne yapsın. ayrıca 120 sene önce icat edilmiş bir metayı bugün üretmenin nesi başarı. bazıları içimizdeki irlandalılar diyor. içimizdeki gerçek irlandalı birşeyden haberi olmadan devletin parasını harcatmaya çalışanlar. daha önce de yazdım yine yazayım; türkiyede yılda 100.000 yerli otomobil üretildi ve satıldı. araç başı kar marjı %10 olsun. ortalama 20.000 eurodan satılsın. ne yaptı? 2 milyar euro. türkiyenin gsmh si ne? 800 milyar dolar. e bu 2 milyar dolar neyine yaradı? kaldı ki sen 100.000 arabayı 20.000 eurodan satabilecek misin? zor biliyorum ama biraz düşünün biraz okuyun. apple ın piyasa değeri tüm türkiyedeki şirketlerden fazla. siz otomobil üretip ne yapacaksınız?
|
Sen bırak yerli otomobil yapmayı, şu anda top 5’te olan otomobil üreticilerine bir tane yazılım satmayı başar yine senin alnından öperim. Onların sattığı her araçta senin ürettiğin yazılım ya da bir düğmeyi bile kullansalar yine korkunç boyutta döviz kazancı sağlarsın ülke olarak ama nerde o bilinç?? Anca beton beton beton!!
|
bu yerli araba için imza atan firmalardan birinin yan kuruluşlarından birine ürün verdim 2-3 hafta önce
başka üretimler var , foto çekmek yasak telefon sokamıyorsun vs bilen bilir prosedür tabi direk aklına yerli oto geliyor var mı hareket diye , sordum bende hiç bir hareket yok benim kişisel görüşüme gelirsek her zaman savunduğum bir düşüncem var , isviçrenin norveçin danimarkanın vs arabasımı var ? yok biz de tarım , hayvancılık , turizm , balıkçılık , hizmet sektörü gibi alanlarda yürümeli ve para kazanmalıyız sonra arabayı paramızla alırız 100 yıllık vw opel reno ları geçemezsin , geçti o tren Ama bizde o da olmayacak kore örneği verilip duruluyor beyler korede sokaklarda yılbaşı kutlamak haramdır şu bu diye gezen tipler yok bu ülkede var o yüzden onlar gibi olamayacaksın , bu doğaya aykırı yılbaşı kutlamayı yeni yıla girerken 2 duble bir şey içmeyi haram günah görenler iphone , bmw , audi , sony , hastanedeki bilumum gavur cihazlarını kullanmayı haram ve günah görmedikçe bizden bir halt olmayacak nüfusun %10 u bile böyle olsa o ülkeden pek bir şey beklememek gerek bence zor yani |
O kadar da değil artık
Biz küçücük firmayız Jaguar Bmw Mercedes Porsche Maserati Gibi araçlarda ürettiğimiz malzemeler var Çok türk firması var böyle Ama iş yan sanayi ya da yedek parça ile bitmiyor Araba üretmek lazım |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 30 Aralık 2018; 13:55:47 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |