Şu an sahip olduğum 2013 civic aracımın yakıtından hiç memnun değilim. 9 litreyi hiç düşmedim. Sizce 1.2 tsi polo beni tatmin edermi ? Kafam çok karışık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
LPG taktırın hocam.
Eğer Civic otomatikse Polonun Motor performansı 130 140a kadar daha iyi. Civicin ön konsolu sert plastik iken poloda yumuşaktır. Civicin 9 yaktığı yerde Polo ile 6.5 7 litre arasında gezinirsiniz. Eğer sabırlıysanız otobanda 90 sabit 4.5 litrenin altına indirebilmekte mümkündür. Fakat c segmenti bir araçtan sonra daha ufak bir araca alışmak zaman alır, dsg her ne kadar über hızlı vites atsa da, uzun vadede sorun çıkartma olasılığı oldukça yüksek bir şanzıman. Bence aracınıza lpg takarak devam edin. Çünkü Polonun tüketim harici Civice karşı bir numarası yok benim gözümde.
Ya da illa değiştiricem diyorsanız bütçenizi belirtin, ona göre farklı alternatifler önerelim
Abstraction
kullanıcısına yanıt
Üstad 2013 premium civici ne kadara satarım bilemiyorum. 54e almıştım fakat piyasa biraz yukarıda şu an üstüne ekleme şansım yok. Ama civic ile uzun yol keyif veriyor bana. İçinin ferahlığı çok hosuma gidiyor. Bayramlarda istanbul-Trabzon arası yolculuğum oluyor. O yuzden polo biraz dar gelir bana ama kaliteli bir araç polo. Bir yanda keyfim fakat bir yanda da yakıt tüketimi :(
Ihtiyaçlarınıza bağlı... Tek başımayım şehir trafiğinde az yaksın park sorunum olmasın derseniz polo güzel araba ama ben aileyim hele çocukta var diyorsanız size uymaz
Civicin polodan tek üstün yanı boyutudur. Kalan tüm konularda konfor kalite yakıt vs. polo tokatlar.
quote:
Orijinalden alıntı: xnoname
Ihtiyaçlarınıza bağlı... Tek başımayım şehir trafiğinde az yaksın park sorunum olmasın derseniz polo güzel araba ama ben aileyim hele çocukta var diyorsanız size uymaz
Tek başımayım genellikle. Evli çocuklu değilim. Ama kafamdaki tek soru, acaba gerçekten civicten az mı yakıyor. Uzun yolda civicin yakıt tüketimi çok iyi ama şehir içi içiyor.
Buralarda dsg yi sevmezler. Ama ben severim
Skoda fabia 1.4 tdi + dsg
kız kardeşimde var 1.2 tsi dsg polo, 90ps. gayet seri,az yakan ve konforlu bir araç. segmentinde tek geçerim. istanbul içi sürekli trafikte kullanılıyor ve ortalama hızı 20km de 7 litre yakıt tüketimi var. başka bir şehirde olsa 5 litre civarlarında yakardı. tavsiye ederim
Civicten sonra polo küçük gelir, yok bu dert değil derseniz . diğer hiçbir konuda polo üzmez 2 senedir kullanıyorum gayet memnunum .
Konu çok ters, hem dsg hem VW hem tsi motor. Ağız burun dalarlar birazdan.
Hocam aracınız Dsg mi ? Bir sorunla karşılaştıniz mi ? Yakıt tüketiminiz nasıl ?
Polo her konuda civicden iyidir diyenler inşallah şaka yapıyordur
Hocam siz bende LPG montajını araştırın, iyi bir kit , iyi bir montajla civic ile devam edin, gerek yok..
bildiğiniz, bindiğiniz arabadan yakıt ile ilgili bir çözümünüz varken C sınıfından B sınıfına düşmek gibi bir macera aramayın..
ha eğer arabanızdan sıkıldıysanız, o başka..
Arkadaşımda var manueli, gayet güzel araba. Arkadaşım çok sakin kullanır. Yakıt ort. gösterdi inanamadım. Uzun yolda 4 lt. Kütahya merkezde 6lt. Ortalaması vardı. Benim 1.6 Corolla uzun yolda ort. 6 lt. benzin harcıyor sakin kullanımda. Agresif olursam uzun yolda 7 lt. en az yaktığı. Hocam lpg işini de düşünüp hesap yapın tercihlerinize göre karar verin.
Polo 2016 sonunda Hale'n yaşıyor mı? OMG
Hocam araç manüel ben izmir şehiriçi ve manisa ya kadar şehirdışı 50 km git 50 km gel yapıyorum yol çok virajlı ve iniş çıkışlı dağlık bir yol olmasına rağmen 4.5 litreyle gidip geliyorum araç full dolu olursa 5 kişi 5lt yakıyor izmir şehiriçi dur kalk lara girersem 6.5 7 litre yakıyor full dur kalk 7.5 max 8 yakıyor şöyle soylıyım civic dediginiz için kuzenimin civici ayni yollarda ayni şartlarda ortlama 2 litre fazla yakıyor yalıtım kalite olarak polo ya geçerek bisey kaybetmezsiniz dediğim gibi ancak araç küçük test etmeden almayın