Şimdi Ara

Yok arkadaş , daha da VW almam..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç sene önce Golf 7 bu hafta da polo 6C sattım. İkisi de -sözümona- pek tutulmayan düz vites ve benzinli. Golfte de aynısı olmuştu, şimdi poloda da aynısı oldu. Bildiğim için telefonumu gizledim çünkü normal mesaiyi yapamaz hale geleceğim biliyorum. Sadece ciddi ilgilenene mesai sonrası arama kaydıyla numaramı paylaşma kararı aldım ve öyle yaptım.

İlanı vermemle mesaj ve mesai bitimi telefon bombardımanı başladı. Piyasa kötü diyorlar ama 24 saatte belki 40 kişi mesaj attı ve mesaj sonrası telefon etti. Herkes makul fiyatlar verdi. Sadece bir tek galerici biraz atar yaptı, bana sattığım binici fiyatının %8-10 altında galerici fiyatı verdi ben kabul etmeyince atarlandı, satamazsın, bayii bu parayı vermez falan dedi, oysa aynen o rakamı vermişti. Ben bu satış sırasında gerçekleşenlerden çok memnun kaldım. Yıllar içinde Türk insanı medenileşmiş. 2015ten beri ilk kez sahibinden aracılığıyla araba satıyorum. Hemen herkes makul fiyat verdi (oysa eskiden 100 istediğin arabaya 75 veren olurdu). Takas istemiyoruz dedik. Kimse at, yat, kat, tarla, pulluk saban takası teklif etmedi (Oysa eskiden istediğin kadar takas yok yaz , golf için bilmem kaç tane sementhal mıdır nedir inek teklif eden olmuştu bana) . Herkes kibar yazışmalar yaptı. Gerçekten çok memnun kaldım. Neyse galericisi, galerisi olmayan alsatçısı, binicisi, sadece fiyat sorucusu, mesaj telefon, mesaj telefon mesaj telefon. Bunaldım resmen. Resmen gece uyku uyuyamadım. Gece 1 de mesaj atanlar, sahurda mesaj atanlar. Sabah 6da mesaj atanlar .
    İlanın yayınlanmasının üzerinden 24 saat dolmadan noter satışını yapmış olduk. Arabayı sattım ilanı kaldırdım. Hala arayan mesaj atan oldu. "Geç mi kaldık abi" .. Ee tabi bulmuşun temiz arabayı ver 2 bin TL daha al di mi ama. 2 binin hesabını yaparsan hele ki VWde araba uçar.
    Neyse demem o ki VWi 2. elde satmak da dert. Talepten bunalıyor insan. Bir daha da VW almam artık

Not: İyi ifade edememiş olabilirim, dolayısıyla tam anlayamayanlar olabilir. Konu ironik ve mizahi amaçlı olup tamamen gerçektir

• ya bi yürü git işine . Dayım sıfır golf aldı adam tırcı paso yurtdışında olduğundan kullanamadı 1 sene garajdan çıkmadı araba. 1 sene sonra 4 bin km de ilana verdi 3 ay falan satılmadı. hemde km si yüksek olanlardan bile düşüktü fiyatı.
    Bi arkadaş jetta sıfır almıştı o da zar zor sattı.

Gözümüzle görmesek inanacaz.
  • Hemen bayiye git sıfır 1,6 tdı highline passat al da bayi kazansın biraz. Vw ye destek ol. Burdan yazmakla olacak iş değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba ortadan birleştirme filan yazaydınız hocam
  • Bizde de vw golf var. Kullandıktan sonra acaba IQ düşmesi falan mı yapıyor diye şüphe etmiştim. O kadar kaliteli ki insanın aklı almıyor, akıl sağlığı falan bozuluyor...

• Vw marka aracımı 2 hafta boyunca ilanda tutmama rağmen bir kişi dahi aramadı bakımları tam ve en ufak boya dahi yoktu
    Arkadaşım polo 1.2 tsi düz vites aracını 2 ayda zor sattı
    Her iki aracında fiyatları gayet makul idi
    Kısacası yazdıklarınız pek inandırıcı değil hocam

• Üşenmemişsiniz yazmışsınız bide bu yazıyı hayret cidden

• Sonuna kadar okudum ne kadar akıcı şekilde yazmışsınız teşekkür ederim, vosvos sahipleri hiç şaşırtmıyor, örneğin kuzenim 1.6 dizel 200bin de DSG gold aldı ama dünyanın en iyi arabası olduğunu ve yürür aksamının inanılmaz olduğunu övüyor. Ne diyeyim ki bu araca 80-90 bin TL para ödedi. Demek ki vosvos işin içine girince mantık ve algı kayboluyor insanda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VW araçları severim de öyle bir yazmışsın ki arayanlar sanki bulunmaz hint kumaşı bulmuş gibi hissettim. Altı üstü dandik Polo bu kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iquique

VW araçları severim de öyle bir yazmışsın ki arayanlar sanki bulunmaz hint kumaşı bulmuş gibi hissettim. Altı üstü dandik Polo bu kardeşim.
    Şirket aracı olarak 2017'de sıfır highline 1.4tdi polo manuel verdi şirket. 23km'de teslim aldım. Kendi aracım gibi düzgün kullandım. Gaz pedalının oradaki trim'i segmanla tutturmak yerine kalorifer kazanına yapıştırmışlar. Ee kış ayında sıcak hava kullanınca daha 3 aylık arabada trim yerinden attı pedala sürtüyordu. Pedal takılıp gaza basılı gitse al başa belayı ondan sonra, kendi aracımın olmadığı için servise gidip inceletmedim... 6ay 22bin km kullandım bunun için neden sıra bekler veya muadillerine göre 20-30bin tl hava parası verilir anlamadım ve halkımızın bir halk arabasına premium sanmasını hiçbir zaman da anlayamayacağım...

Neyse alan satan memnun

• valla 1.5 ay oldu ki uygun fiyattan koyduğumu düşünüyorum. daha satamadık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerede Megane Corolla fanboylari bakin vw arabalar nasıl satılıyor.Millet kaliteden anlıyor. Bende konu acmistim hakketen kaliteli araçlar motorlari sorunsuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrari091

valla 1.5 ay oldu ki uygun fiyattan koyduğumu düşünüyorum. daha satamadık.
    Opel zor satılır hocam birde Astra sedansa yüzü çok eskidi içi kotu

• Keramet VW'den ziyade Polo ile Golfte. 10 yıl evvel Polo'mu satarken telefonları rasgele açıyordum artık, birini açıp birini açmazdım her saniye telefonla konuşacak değilim zira. Canım arabayı göstermek istemeze Ankarada değilim sonra ara falan derdim. Arabayı sattım 1 hafta sonra hala arıyorlardı, adamın teki geldi arabayı yangından mal kaçırır gibi göstermeden alıp gitti zaten pazarlıksız. İstesem ilanı koyduktan 1 saat sonra satardım da araba lazım olduğu için uzatmıştım.

VW CC'de durum öyle olmadı. 3 haftada zor sattım, o da sürekli arayan aynı adamdı, toplamda 5-6 kişi anca aramıştır. Ki hatasız-boyasız araçtı. Passat'ta da benzinli manueller pek tutumaz, dizel otomatik oldu mu telefonlar susmuyor.
  • ne güzel insanlar var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda yeti aracımı ilana koyduğumda en pahalı 2. araçtı. 36 saat içinde noter satışını verdik. Araç alıp satıp işi nasip. Çok kolay satılır dediğim araç bir ay beklediği oldu. Active yeti, herkes son sahibi olursun dedi, hemen satıldı.
  • 2 Ay önce 222.500'e Arteon aldım, 9.000 km'deydi araç. Şirketime aldım. Araç kiralamaktansa almak daha mantıklı bu devirde. Sarı lansman rengi, 1.5 TSI ve R-Line dolu bir araçtı. 4 gün önce 14.000 KM'de koydum ilana. 230.000 TL yazdım. 1 saat sonra biri aradı 222'e istedi, gel al dedim. Ertesi gün gelip aldı aracı. Sattığım en hızlı araçtı. Aldığımda bana satamazsın bu arabayı elinde patlar diyen çok oldu. Bu zamana kadar 10'dan fazla araç aldım sattım ama hiç bu kadar kolay satmamıştım. Muhtemelen renginden ve KM'sinden dolayı hızlı gitti.
  • Vw grup araçlarda tutulmayan satılmayan elde kalan araç yok sanırım.

Diğer markalar da da 50 bin TL altı araçlar çok hızlı satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 10 Mayıs 2019; 12:36:51 >
  • Satılmayan araç yoktur, yanlış fiyatlama vardır.
  • VW grubu dizel+ otomotikse fiyatı da abartılı değil hakkıysa eğer gerçekten çok tutuluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.