|
Bildirim
|
Witcher 3 deki o emek adamın gözüne gözüne giriyor. Dahası muadili(!) oyunlardan da epey ucuz. Dilerim böyle şirketler çoğalır da cebimiz yanmadan kapılıp gidebileceğimiz oyunlar oynayabiliriz.
|
burda yazanların çoğu eminim 1 ve 2 yi oynamamıştır
![]() |
Hitman 2016 oyun mu ulan bi git işine Allah aşkına kimlerle uğraşıyoz anasını satayım.
![]() |
Nintendo NES,Nintendo 64 döneminden beri oyun oynuyorum.Baldurs Gateler,Warcraftlar,İcewind Dale,Chrono Trigger,Planescape,Arcanum,Vampire: The Masquerade – Bloodlines,Legacy Of Kain,The Legend Of Zelda Ocarina Of Time,Super Mario 64,Banjoo Kazooie gibi şaheserleri yalayıp yutmuş bir adam var karşında.Bence sizin oynadığınız çerceve dar yada biraz nostalji düşkünü birisiniz.1990lar'dan beri oyun oynayan benim için gelmiş geçmiş en iyi The Witcher 3'tür ikincisi ise The Legend Of Zelda Ocarina Of Time'dır.Karşınızdaki insani tanımadan onun hakkında hüküm vermemenizde size bir abi tavsiyesi olsun.
![]() |
Rpg, jrpg, fps, tps, hack and slash gibi türlerde onlarca oyun oynamışımdır. Bunlar içerisinde açık dünya olupta bu açık dünyasından sıkıldığım yegane oyun witcher 3tür. Keşif hissiyatı yok gibi bişeydi. Hatta gibi değil yoktu. Skyrimdeki gibi bir göreve giderken 10 görev daha alma 30 yer kaşfetme muhabbeti witcher 3te yok gibi bir şey. Oyunun başındaki etrafı keşfedeyim haritada olabildiğince yer açayım o sırada da biraz zindan vs temizler levelde kasarım sonra da hikayeye devam ederim düşüncem 2 saat geçmeden yerle bir oldu. Witcher 3te elbette yapabildiğim kadar görev yaptım, konuşabildiğim herkesle konuştum ama görev harici nerdeyse hiç bir yer keşfetmedim hiçbişeyle ilgilenmedim. İhtiyaçta duymadım. Oyun hikayede ilerlemeye görev yapmaya zorluyordu sizi. Dolaşıyordum dolaşıyordum karşıma 2-3 yıkık dökük kulübe 7-8 dandik düşmandan başka hiçbişey çıkmıyordu. Soru işaretlerinden sadece 8-10 tane yapmıştım. 2. sefer oynarsam en fazla yapacağımda bu olur. Skelligedekilere bulaşmam bile.
Witcher 3ün devrimsel hiçbir yanının olmadığına söyleyeyim. Bir ocarina of time değildir witcher 3. Güzel bir hikaye ve kaliteli yan görevler içeren özenle yapılmış bir oyundur sadece. Kötü mü elbette değil aksine çok iyi bir oyun. Hepsi bu. Rpg yapsam witcher 3 ten alacağım tek şey "Hacı yan görevlere özenmemiz lazım"dan başka bir şey olmaz. Oyun içinde yaşanan muhabbetler konusunda benim favorim hala Dragon Age Origins. Özellikle Morriganla Leliananın ateist-dindar tartışması, zevranla oghrenin denerimdeki bir görev esnasındaki muhabbetleri, morriganın sürekli alistaire laf sokması, oghrenin wynne'e her fırsatta yavşaması vs vs derken çok keyifli muhabbetler vardı oyunda. Witcherda da güzel muhabbetler var elbette ama dragon agedeki muhabbetlerden aldığım keyfi alamadım ben witcherdan. Şöyle de bir durum var. "Abi wiçır 3 ya, geralt abi ya karizma ya öff" diye takılanların bir çoğu grafiklerini beğenmeyip witcher 1'i zorluğundan şikayet edip witcher 2'yi oynamamış insanlar. |
Sizin kadar eski bir oyuncu değilim Witcher 3'e bu kadar bağlanmanızda da bir gariplik yok çok güzel oyun ama işte kişiden kişiye değişen bir durum bu. Bende baya bir oyun oynamışımdır Witcher 1-2-3 oynadım ayrıca Witcher çok güzel bir seriydi ama hiçbir zaman bende işte bu havası uyandırmadı. Mass Effect 2 ve Dragon Age Origins ikiside en sevdiğim ve benim için Witcher 3'ün üstünde olan oyunlardır. Birde duygu muygu yok ama benim yıllarca başına esir eden Total War seisi vardır Total War hikayesi ile değil ama oyun yönüyle çok güçlü bir başyapıttır. Tabi Total War'da şu fantastik oyunları hiç oynamadım gerçekçi kısımdan bahsediyorum özellikle Attila ile oyunun geldiği boyut gerçekten mükemmeldir.
Onun dışında bu oyunların ardından Final Fantasy 10 ( Remastered oynamıştım), tales of berseria, Half Life, Xcom hatırlamadığım pekçok mükemmel yapım var. Bu arada eskilerden Sanitariumuda oynamıştım ama eski oyunlar o dönemde oynanmadığı için değerini yitiriyor. Final Fantasy 10da aynı şekilde değerinden yitirmiş bir oyun. Kısacası özellikle Witcher serisi ile benim karşılaştırabileceğim ve benim için Witcher'dan açık ara önde 2 oyun var hocam bunlar Dragon Age Origins ve Mass Effect 2'dir. Onun dışında daha pekçok güzel oyun aklıma geliyor mesela insanlar unutuyor bir Dead Space vardı eskiden çok güzel oyundu. insanlar unutuyor bir FEAR vardı singleda bile sanki mültide kapışıyormuşsun gibi zorluyordu. Sonra Yeni çıkan 2. Prey oyunu güzel oyun olmasına rağmen fena harcandı. Kısacası bence Witcher oynasanız bile bu saydığım oyunların her biri kendi değerini gösterecek Witcher2ın altında kalmayacak yapımlardır. İlk Half Life'ı hala unutmam çocukken bir hikayesi olduğunu şans eseri keşfedip oynadığım beni benden alan ayrıca Half Life 2 ve ek paketleriyle çok başarılı bir seridir. Bu arada yaşım 28 yani sizin kadar olmasada bizde baya bir eskilerden geliyoruz : ) Yeni bir oyuncu olsam muhtemelen Witcher herşeyi silerdi ama biz neler gördük : ) Sizin içinde aynısını beklerdim ama zevkler renkler ne diyelim... |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|