Şimdi Ara

Witcher 3 den sonra oyunların basit ve yavan kalması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
1
Favori
10.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllar önce bitirmiştim oyunu tabi üstün körü çok fazla yan görev yapmadan direk ana görevler üzerinden o halde bile çok fazla sarmıştı hatta witcher techizatlarından bile 30 lvl üstünde haberim olmuştu o derece üstün körü geçmişim tabi bir de low ayarlarda o atmosferi tam yaşayamadan. Şimdi GTX1060 ile ultra ayarlarda ince eleyerek, fazla görev atlamadan tekrar bitiriyorum. Oyunun atmosferi bir kez daha kendine aşık etti. Aynı zamanda witcher 3 e tekrar başlamadan önce uzun zamandır bitirmek istediğim AC: Black flag ve FarCry 3 ü ufaktan oynuyordum ikisininde yarısına gelmişimdir ama Witcher 3 den sonra o AC dir, Farcry dır aşırı yavan ve kötü kalıyor bırak oyuna girmeyi o oyunları yarıya kadar nasıl oynadım, nasıl katlandım diye düşünüyorum...

    Koca oyun piyasasında witcher 3 ayarında bir tane bile oyun olmaz mı arkadaş? yan görevleri bile efsane toplasan 3-4 oyuna ana görev çıkartırlar. Git şunu demirciye ver, yok ormandan ot çiçek böcek topla, yok efenim şu hayvanın derisini getir gibi rezalet ötesi görevler yerine hikaye barındıran yan görevler oyuna inanılmaz bir artı katıyor.

    Örneğin en basitinden yol üstünde giderken köyün birinde sarı bir ünlem görüyorsun (yan görev bile değil normal anlık, basit görevlerden biri) yaklaşıyorsun 2-3 adam ve köyde bir deli önce deliyi adamlardan kurtarıyorsun (kurtarmaya da bilirsin ve böylece adam ölüp o görev kısadan biter) kurtarınca asıl olay başlıyor köyde bir sürü domuz olduğunu görüyorsun ve bu deliden işin iç yüzünü öğreniyorsun gidip tapınağın birini araştırıyorsun sonra anlıyorsun ki orada köylüler bir lanete yakalanmış bu laneti çözmeye çalışıyorsun domuzları tapınağa topluyorsun toplarken bile yolda yaratıklarla uğraşıyorsun olayı çözünce bile sana bu deli hakkında karar verme hakkı veriyor oyun bu domuza dönüşen köylüler o deliyi öldürmek istiyor vs. sen korkuyorsun gibisinden.

    Özetle bu sadece oyunun yol üstünde gördüğünüz yapsanız da yapmsanız da oyunu etkilemeyen kısa bir yan görevi

    Kim ne düşünür bilemiyorum ama Witcher 3 dünya üzerinde ki gelmiş geçmiş açık ara en iyi oyundur







  • Nintendo NES,Nintendo 64 döneminden beri oyun oynuyorum.Baldurs Gateler,Warcraftlar,İcewind Dale,Chrono Trigger,Planescape,Arcanum,Vampire: The Masquerade – Bloodlines,Legacy Of Kain,The Legend Of Zelda Ocarina Of Time,Super Mario 64,Banjoo Kazooie gibi şaheserleri yalayıp yutmuş bir adam var karşında.Bence sizin oynadığınız çerceve dar yada biraz nostalji düşkünü birisiniz.1990lar'dan beri oyun oynayan benim için gelmiş geçmiş en iyi The Witcher 3'tür ikincisi ise The Legend Of Zelda Ocarina Of Time'dır.Karşınızdaki insani tanımadan onun hakkında hüküm vermemenizde size bir abi tavsiyesi olsun.
    Rpg, jrpg, fps, tps, hack and slash gibi türlerde onlarca oyun oynamışımdır. Bunlar içerisinde açık dünya olupta bu açık dünyasından sıkıldığım yegane oyun witcher 3tür. Keşif hissiyatı yok gibi bişeydi. Hatta gibi değil yoktu. Skyrimdeki gibi bir göreve giderken 10 görev daha alma 30 yer kaşfetme muhabbeti witcher 3te yok gibi bir şey. Oyunun başındaki etrafı keşfedeyim haritada olabildiğince yer açayım o sırada da biraz zindan vs temizler levelde kasarım sonra da hikayeye devam ederim düşüncem 2 saat geçmeden yerle bir oldu. Witcher 3te elbette yapabildiğim kadar görev yaptım, konuşabildiğim herkesle konuştum ama görev harici nerdeyse hiç bir yer keşfetmedim hiçbişeyle ilgilenmedim. İhtiyaçta duymadım. Oyun hikayede ilerlemeye görev yapmaya zorluyordu sizi. Dolaşıyordum dolaşıyordum karşıma 2-3 yıkık dökük kulübe 7-8 dandik düşmandan başka hiçbişey çıkmıyordu. Soru işaretlerinden sadece 8-10 tane yapmıştım. 2. sefer oynarsam en fazla yapacağımda bu olur. Skelligedekilere bulaşmam bile.

    Witcher 3ün devrimsel hiçbir yanının olmadığına söyleyeyim. Bir ocarina of time değildir witcher 3. Güzel bir hikaye ve kaliteli yan görevler içeren özenle yapılmış bir oyundur sadece. Kötü mü elbette değil aksine çok iyi bir oyun. Hepsi bu. Rpg yapsam witcher 3 ten alacağım tek şey "Hacı yan görevlere özenmemiz lazım"dan başka bir şey olmaz.

    Oyun içinde yaşanan muhabbetler konusunda benim favorim hala Dragon Age Origins. Özellikle Morriganla Leliananın ateist-dindar tartışması, zevranla oghrenin denerimdeki bir görev esnasındaki muhabbetleri, morriganın sürekli alistaire laf sokması, oghrenin wynne'e her fırsatta yavşaması vs vs derken çok keyifli muhabbetler vardı oyunda. Witcherda da güzel muhabbetler var elbette ama dragon agedeki muhabbetlerden aldığım keyfi alamadım ben witcherdan.

    Şöyle de bir durum var. "Abi wiçır 3 ya, geralt abi ya karizma ya öff" diye takılanların bir çoğu grafiklerini beğenmeyip witcher 1'i zorluğundan şikayet edip witcher 2'yi oynamamış insanlar.
    Sizin kadar eski bir oyuncu değilim Witcher 3'e bu kadar bağlanmanızda da bir gariplik yok çok güzel oyun ama işte kişiden kişiye değişen bir durum bu. Bende baya bir oyun oynamışımdır Witcher 1-2-3 oynadım ayrıca Witcher çok güzel bir seriydi ama hiçbir zaman bende işte bu havası uyandırmadı. Mass Effect 2 ve Dragon Age Origins ikiside en sevdiğim ve benim için Witcher 3'ün üstünde olan oyunlardır. Birde duygu muygu yok ama benim yıllarca başına esir eden Total War seisi vardır Total War hikayesi ile değil ama oyun yönüyle çok güçlü bir başyapıttır. Tabi Total War'da şu fantastik oyunları hiç oynamadım gerçekçi kısımdan bahsediyorum özellikle Attila ile oyunun geldiği boyut gerçekten mükemmeldir.

    Onun dışında bu oyunların ardından Final Fantasy 10 ( Remastered oynamıştım), tales of berseria, Half Life, Xcom hatırlamadığım pekçok mükemmel yapım var. Bu arada eskilerden Sanitariumuda oynamıştım ama eski oyunlar o dönemde oynanmadığı için değerini yitiriyor. Final Fantasy 10da aynı şekilde değerinden yitirmiş bir oyun.

    Kısacası özellikle Witcher serisi ile benim karşılaştırabileceğim ve benim için Witcher'dan açık ara önde 2 oyun var hocam bunlar Dragon Age Origins ve Mass Effect 2'dir. Onun dışında daha pekçok güzel oyun aklıma geliyor mesela insanlar unutuyor bir Dead Space vardı eskiden çok güzel oyundu. insanlar unutuyor bir FEAR vardı singleda bile sanki mültide kapışıyormuşsun gibi zorluyordu. Sonra Yeni çıkan 2. Prey oyunu güzel oyun olmasına rağmen fena harcandı. Kısacası bence Witcher oynasanız bile bu saydığım oyunların her biri kendi değerini gösterecek Witcher2ın altında kalmayacak yapımlardır.

    İlk Half Life'ı hala unutmam çocukken bir hikayesi olduğunu şans eseri keşfedip oynadığım beni benden alan ayrıca Half Life 2 ve ek paketleriyle çok başarılı bir seridir. Bu arada yaşım 28 yani sizin kadar olmasada bizde baya bir eskilerden geliyoruz : ) Yeni bir oyuncu olsam muhtemelen Witcher herşeyi silerdi ama biz neler gördük : ) Sizin içinde aynısını beklerdim ama zevkler renkler ne diyelim...
  • Witcher 3 deki o emek adamın gözüne gözüne giriyor. Dahası muadili(!) oyunlardan da epey ucuz. Dilerim böyle şirketler çoğalır da cebimiz yanmadan kapılıp gidebileceğimiz oyunlar oynayabiliriz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu korsan olarak indirip bitirmiştim. İndirime girince direk aldım. Böyle oyun çıkartsınlar parasını verip alalım.
  • Witcher 3 ilk çıktığında ben de PS4'de oynuyordum. PS4'de 20'lere düşen FPS değerleri, geç gelen kaplamalar, uzun yükleme süreleri ve geç yüklenen karakterlere rağmen saatlerce oynayıp bitirmişti. Bittiği zaman ben de aynı şekilde hissediyordum. Witcher 3'den hemen sonra Arkham Knight'ı oynamıştım ve normalde beğeneceğim yan görevleri beğenmemeye başlamıştım. Aynı tarz oyunlar değil ama Witcher 3'den önce yan görevler aynı ya da basit çıkınca. Sonuçta yan görev diyordum ama Witcher 3 bu düşüncemi tamamen değiştirdi. Sizin verdiğiniz örnek gibi yolda denk geliyorsun bir göreve Nietzsche'ye gönderme yapıyor. Git kurt adamı öldür diyor yok kurt adam aslında biliyormuş durumunu onun için kendini kilitliyormuş bir kıza aşıkmış, kızın kardeşi de ona aşıkmış falan bir sürü yöne gidiyordu. Daha ne örnekler var ama spoiler olmaması için anlatmıyorum tabi ki. Sırf bu yüzden Fallout 4 güzel bir oyun olsa da beğenmemiştim açıkçası.

    Daha sonra PC'ye de aldım fakat iş güç derken unutmuştum, kaynamıştı. Öyle olunca DLC'leri de almamıştım. Şimdi tekrar geri döndüm bir kez daha her şeyi yaparak bitirdim ve 2,3 gün sonra Steam indirimleri olacak olmasına rağmen sonuçta bu adamlar paralarını hak ediyor diyerek indirim beklemeden DLC'leri aldım anında oynamak için.




  • Witcher'dan dolayı oyun beğenmeme mevzusundan çok çektim ben. Özellikle de rpg türünde. Bu oyunu gördükten sonra çıta öyle bir yükseldi ki hangi oyun karşıma çıkarsa çıksın yavan geliyor bana. O yüzdendir ki oyunlardan soğumamak için Witcher oynamayın.
  • Gta 5'den sonra en beğendiğim oyun Witcher 3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aramıza hoşgeldin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef aynı durum benim içinde geçerli. Çok başka bir oyundu ondan sonra hiçbir oyundan doğru düzgün zevk alamdım. Witcher 3'e tekrardan NW+ başlayıp oynasam aynı tadı alır mıyım düşüncesindeyim şuanda. 1 yıl oldu bitireli.
  • yaklaşık 10 yıldır oyun oynamıyordum gtx 1050 ti li sistem topladım Bu duruma düşmemek için en son witcher 3 ü oynayacağım
  • Witcher 3, DA Inquisition ve Divinity Original Sin tüm oyunun emek koktuğu nadir yapımlardan. Ama aralarında en çok dikkat edilmesi gereken görevleri gözüne sokmadan yapıp yapmayaı veya nasıl sonuçlandıracağını sana bırakan Divinity en güzeli bence. Yanan bir gemiyi söndrümeye çalışan bir grup adam görüp yanlarından geçerken Rain scroll'la Fighter karakterle büyü yapıp gemiyi söndürüp sonrasında kasabaya gidince insanların sana olan tavrının değiştiğini görmek. Divinity hiç bir görevle bağlantılı olmadan sadece dikkatinle bulabieceğin yüzlerce küçük etkileşimden biri olduğunu farkedip oyunun guide'na bakıp o ana kadar onlarca böyle etkileşim kaçırdığını görüp 5 saatlik oyunu silip yeniden başlatacak kadar güzel yapılmış bir oyundur.
  • Bende aynı şekilde düşünüyorum. Witcher 3'ten sonra Skyrim bile sarmıyor beni. Skyrim online modu gelecek yakında. Belki bir nebze bu durumdan kurtulmamı sağlayabilir. Ama tamamen imkansız. Bu aralar sadece PubG oynuyorum. Bu da güzel oyun olduğundan değil de online ve pvp olduğu için biraz sarıyor. Witcher 3'ün online modu olsa PubG de oynamam. Gerçi biri Rpg biri Fps ne alakasız bir karşılaştırma
  • sırf görevler hemen bitmesin diye at ile geze geze gidiyordum bence geralt artık olmasa da witcher 4 ile devam etmeli bu seri.
  • Bu başlığı görmekten yoruldum, demek ki sayımız çokmuş witcher 3 den sonra benide saran oyun olmadı artık cyberpunk beklemekten başka çaremiz yok
  • Dövüş dinamikleri yavan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GATIRCAN

    Dövüş dinamikleri yavan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Witcher serisini saatlerce oynadım ama diğer oyunlatın yavan gelmesi falan bence hikaye. Çünkü hikayesi, dinamikleri güzel olan çok fazla oyun var.Bir şey gereğinden fazla abartılırsa değersizleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    İyide hocam geralt ölmedi ki halen onun üzerinden bir senaryo geliştirilebilir ama zor bir ihtimal sirketin dördüncü oyunu çıkaracağını sanmıyorum şu An tamamen cyberpunk2077 ye odaklanmışlar onunda sağlam bir yapıt olacağına inanıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda yazanların çoğu eminim 1 ve 2 yi oynamamıştır
  • cidden bu gta 5 oynamaya değer mi ya önceki serisini hiç oynamadım The witcher in hepsini bitirmiş olarak konuşuyorum düştğüm boşluktan bir nebze olsun kurtarırmı GTA 5 , aldım yüklemedim iadede edemıyorum 1saat oynayıp sildiğim için :D
  • skyrim'e sar, eski ama bayağı oynattırıyor kendini.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.