Şimdi Ara

Witcher 3 den sonra oyunların basit ve yavan kalması (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
10.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diyorum ki;

    Hikaye-hikaye sunumu-karakterler olarak Witcher 3

    Açık dünya-keşif hissiyatı-tekrar oynanabilirlik olarak Skyrim


    Bu arada iki oyunu da severim. Ama birini tercih edeceksem Skyrim derim.

  • Adol125 kullanıcısına yanıt

    Skyrim karakterin istedğin seviyeye gelince belli perkelri açınca oyun bitisn diye oynadım. -4-5 ejdarha kesince oda zevk vermiyordu. 20 saatten sonra bitirmek için oynuyosun. Witcher 3 ü hiakyede ne olacak diye dolu dolu merak ede ede oynuyosun.

  • dayı sen ne diyon la? bu nasıl bir türkçedir ne demeye çalıştığını anlayabilene helal olsun. rockstar'ın ne gücü var alla sen. take two'nun alt firması hepi topu. bağımsız bile değil. take two ne derse onu yapıyorlar. cdpr bağımsız firma. 8-9 milyar dolar piyasa değeri var cdpr'ın. take two'nun değeri 30 milyar dolar falan onca alt firmaya rağmen. cdpr sadece oyun firması değil ayrıca. bizim aral gibi bir ithalatçı. oyun satıyor kutulu olarak + gog üzerinden dijitalde de satış yapıyorlar steam gibi aynı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    witcher 3 yaparkan cd projekt küçük bir stüdyoydu.

  • skyrim de daş gibi oyundur. ne saçmalıyon? daha oyunu adam akıllı oynamamışsın bile. skyrim'in yan hikayeleri daş gibidir daş. ana hikayesi yavandır belki ama sırf yan hikayeleri bile başlı başına sanat eseri olmasına yeterlidir skyrim'in. witcher 3 ile aşık atabilecek tek oyundur kendisi. ne zırvalıyon? yazdıklarından adam akıllı bir şeyde anlaşılmıyor zaten. kendimi zorlaya zorlaya okuyom. az özen göster.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük bir stüdyo nasıl witcher 3 gibi bir oyun yapabilir aklın alıyor mu senin gerçekten?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Senin kafa daş bence

  • benim gafa olmak daş anlamak ben daş olmak benim gafa.  muazzam türkçenize hayran olmak ben.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher oynadıktan sonra ben de böyle hissetmiştim. Rdr2 sonrası ise daha da farklı hissettim. Detay animasyon kalitesi açık dünyası vs sonrası başka oyuna dönmek çok zor gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    Sektörün bu gelişimi gerçekten beni çok ama çok mutlu ediyor. Umarım ilerde Witcher 3 ve RDR 2'den de ileri seviyelerde oyunlar çıkar. Mihenk taşı bu oyunlar. Nice mihenk taşlarına. Elden Ring geliyor be bu arada. Bu yazıyı yazarken aklıma geldi. Çok az kaldı ya çok az. O da bir mihenk taşı olacak umarım. Oyunlar iyiki varlar be. Şu heyecan ruhumdan hiç eksilmeyecek belli ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle oyunlar ender geliyor ama gelince de tadı damakta bırakıyor. Sunum kalite hikaye oynanış hepsinin belli seviyede olduğu üst kalite yapım öyle çok çıkmıyor. Cyberpunktan da cd project yüzünden böyle bir çıkış bekliyorduk ama olmadı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Orada haksız değil yalnız. Witcher 2 belli çevreler tarafından beğenildi ve fena olmayan bir satış başarısı getirdi ama witcher 3 gelirleriyle kıyaslanabilecek bir satış başarısı değil bu. Ben witcher ı 3. Oyun sonrası haberdar olup oynadım. Önceden görece küçük bir firmaydılar ama 2 nin gelirini 3 ü yapmak için kullandılar okuduğum kadarıyla genelde firmalar böyle yapmaz. Birazını harcarlar yeni oyuna geçerler. Büyük risk almış zamanında cd project. Tutmasa net batarlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    hocam cdpr sadece bir oyun firması değil. kendileri polonya'da kutulu oyun satan, oyunlara çeviriler yapan, gog isimli steam benzeri dijital oyun mağazasından satışlar yapan bir şirket. kısaca bir ithalatçı. witcher 3 gibi bir oyunu sadece witcher 2'den kazandıkları para ile yapmaları mümkün değil. bir ara devlet destekli bir şirket olduğuna dair haberler de görmüştüm. milyar dolarlık şirketler böyle bir oyun yapamıyorlar halen daha. cdpr sadece tek bir oyundan kazandıklarıyla nasıl yapsın allah aşkına. akıl var mantık var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Cd project red sektöre nasıl başladı nasıl daha sonra yerelleştirme işine girdi gayet iyi biliyorum. Witcher 3 ün açıklanan yapım maliyeti yaklaşık 80 milyon dolar. Veya euro. Ve 80 milyon dolar düşük bir maliyet. Sizin bilmeden iddia ettiğiniz oyun maliyeti işte bu kadar. Witcher her ne kadar hepimizin severek ve aşık olarak oynadığı bir oyun olsa da özellikle animasyon kalitesi olarak çok üst seviyede bir oyun değil. At sürüş mekanikleri vs örneğin onlar da üst düzey değil. Yani oyun falso veriyor bu yapım maliyeti karşısında oldukça doğal tabii. Bir tarafta 200-300 milyon ortalama ile yapılan yapımlar bir tarafta bunun 4 te 1 i ne yapılmış bir oyun.


    Ve bu günümüz oyun geliştirme maliyetlerini hesaba katarsak oldukça düşük. Bu 80 milyon bütçenin içinde mesela reklam ve pazarlama dahil mi bunu hatırlamıyorum. Hemen bir kontrol ettim dahilmiş. komik bir para. Bu seviye için. Gayette bir oyundan buna yakın para kazanmış olabilirler ve bu parayla witcher 3 ü yapmış olmaları ihtimali doğuyor. Witcher 3 karı ne durumda bilmiyorum ama bunun(geliştirme maliyeti) 10 katından fazla kar elde etmişlerdir daha sonra. Belki çok daha fazlası. Zaten o yüzden cyberpunk gibi bir oyunu geliştirmeye kastılar ama tam yapamadılar. Para her ne kadar elini güçlendirsede ekibinde üst düzey animasyon npc yapay zekası geliştiren gibi eleman eksikliği varsa olmuyor cyberpunk ta olduğu gibi.


    Cd project devlet desteği almıştır muhtemelen ama witcher 2 karına bakmak lazım. Zamanına göre kendi çapına göre ( o zamanki) iyi sattılar diye biliyorum. Bildiğim kadarıyla oradan gelen karın ciddi kısmını 3.oyunun geliştirilmesine kullandılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • witcher 3 için zamanında yapılan reklamlar ile rdr 2'nin reklamları bir mi? siz o 200-300 milyonların çoğunluk kısmının sadece oyunun yapım maliyetine mi harcandığını sanıyorsunuz? rockstar, activision, ea gibi firmalar o paraların çoğunu reklam ve pazarlama işlerine harcıyorlar. yani bence o 200-300 milyonların yarısını pazarlamaya harcamışlardır muhtemelen. hadi cdpr'da %10'unu falan harcamış olsun diyelim. yine eşit gibi neredeyse durum. yani koskoca rockstar sırf atın kasları ve büllüğü veya arthur morgan'ın buzda kayması ve soğuk yerlerde üşümesi için 200 milyon dolar mı harcadı yani? animasyonları ve motion capture gibi etkenleri hariç tutarsak eğer bunlar bunlar aşırı yüksek masraflı mühendislik işleri değil yani. witcher 3 müzik, oyun büyüklüğü, diyalog miktarı, yazılmış hikayeler, sahne miktarı ve kalitesi (bir görev için 3-4 farklı sahne veya ilerleyiş ögesi kurgulanmış) vs. gibi konularda rdr 2'den çok çok daha iyi. bence sadece yapım için harcanan maliyetler iki oyun için de hemen aynıdır ki bu işin içinde oyunların geliştirildiği iki firmanın farklı ülkelerden olması, ülkelerinin enflasyon oranları ve iş maliyetleri vs. gibi düzeylerini de işin içine katmak lazım. şahsen witcher 3'ün grafik ve animasyon kalitesi hariç olmak kaydıyla her anlamda daha büyük bir oyun olduğunu düşünüyorum. aklım hayalim almıyor yani bu oyunun düşük bir maliyetle yapılabileceğini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mass Effect 2, Dragon Age: Origin, Witcher 2, Skyrim filan hepsini oynama firsatım oldu. Skyrim haric diğerlerini bitirdim. Bana göre Witcher 3 çok daha iyi bir oyun.

  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Bir diyen oldu mu ? Ya da harcanan bütçenin hepsinin oyun maliyetine mi harcandığını söyledim ? Direkt olarak wither 3 için harcanan maliyeti "kendilerinin söyledikleri" maliyeti ortaya koydum. 80 milyon euro. Hadi dolar değil euro olsun biraz daha maliyet artsın. Rockstar ile diğer oyun firmalarını bir arada konuşmadım. Ubisoft oyunları o ortalamalarda yapıyor. Rdr2 son güncel büyük yapım örneği. Toplam geliştirme ve reklam maliyetinin 500 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.


    Burada senin de dediğin gibi ülke enflasyonu çalışanlara verilen maaş ödenen ofis kirası vs amerika ile doğal olarak bir değil. Bir yazılımcı Amerika'da 8.000 dolar ortalama ile çalışsa Polonya da bu ortalama yazılımcı 2.500 dolar kazansa sadece buradan 3 kat fazla maliyet ortaya çıkar.


    İşin teknik kısmına bakarsak ikisi aynı klasmanda değil. Bunu yazılımcılar daha iyi görür, yazılımcı olmayan biri bile anlar. İyi oyun olması daha üst şeyler vaadetmesi bunu değiştirmez.


    Witcher 3 dediğim gibi o maliyetlere yapılmış. Ve bence bu bizim gibi ülkeler için umut verici. İyi bir fikrin biraz da mali olarak desteğin varsa böyle bir oyun yapılabiliyormuş, illa bir avengers filmi bütçesi gerekmiyormuş. Bugün bir 300-500 çıkarmak başka 70-80 bambaşka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir görev var o görevi yapmaya gidiyorum. orda adam diyor ki sana bunu veririm ama sen de benim için bunu yapman lazım diyor. adamın istediğini yapmaya çalışıyorum göreve gidiyorum, ordaki adam çıkıyor diyor sana bunu veririm ama karşılığında sen de bunu yapacaksın diyor. sonra o adamın istediğini yapmaya gidiyorum yine aynı istek geliyor bunu istiyorsan benim isteğimi yerime getirmelisin. görev içinde 10 tane görev. sağa sola koşmaktan başka bişi olduğu yok. oyunda herkes bişey istiyor milletin ameleliğini yapıyoruz. çok abartılıyor bu oyun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 11 Şubat 2022; 4:19:23 >
  • Gerçek hayatta da aynı hocam. Gerçek hayatta bile kimse çıkarsız bir şey yapmıyor.  Savaş ile kırılan, ırkçılık ve nefret ile dolu bu oyunun dünyasındaki insanların, nefret ettikleri bir mutanta çıkarsız bir şekilde yardım etmelerini mi bekliyorsunuz yani? Yok canım. Oğlum Witcher'ın evrenindeki insanlar bakamadıkları için, ölsünler diye evlatlarını ormana salıyorlar lan ahaha. Size 10 tane domuz billuru topla görevleri lazım sanırım.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 11 Şubat 2022; 9:50:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam. Donanımhaberde takılmıyorum normalde. Elden Ring'e çıkana dek Cyberpunk'ı yeni guncelleme çıkmışken birde konsolda bitiriyorum oyunu. Keske 2 yıl sonra falan çıkartsaydılar. Şu güncelleme ile bugların çoğu çözülmüş en azından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.