Yarbay
13 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme
Toplam: 136 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Hdp'li Sezai Temelli: Tarih barış isteyenleri de yazacak. Gandi’yi yazdığı gibi bugün de Öcalan’ı yazacak.

Foseptik ağzından çıkan sözler bir yana sadece şu iki cümle bile şu adam ve partisinin gömülmesi için yeterli sebeptir. Oy uğruna şu kansızlarla birlikte gezenler ve oy uğruna bu partiyi kapatmayıp tabanını konsolide etmeye çalışanları tarih yazıyor. Kimsenin ileride özür dilemeye yüzü bile olmayacak. İlkesizlik, ahlaksızlık, çıkarcılık, gaflet, ihanet... Hepsi bir arada.

Not: Burada şunları şirin göstermeye çalışan liboş tayfa iyi okusun. Bu aşağılık adamlara tepki gösterince de suçlu biz oluyoruz sonra. Yok demokrasi, yok özgürlük, yok şu yok bu... Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir manzarayla karşılaşmazsınız. Özgürlüğün beşiği denilen Avrupa'da bu tür oluşumlar olsa onların yedi sülalesini ortadan kaldırırlar. Bizde de ağzımızı açtığımız anda foşost! diyen boş tipler çıkıyor karşımıza.
Turkey has until next month to cancel a messy multibillion-dollar Russian arms deal or face harsh US penalties.
https://twitter.com/CNBC/status/1130922287308378112

Kişisel yorum: Taviz tavizi doğurur. Bunu kabul etsek yarın bir gün Doğu Akdeniz yüzünden yine sıkıntıya düşeceğiz zaten. Yine ambargo muhabbetleri başlayacak. O yüzden gayet dik durup karşılık vermekten başka çaremiz yoktur. Kaldı ki Nato sistemleri diye ağlamak şimdi mi akıllarına gelmiş? Yunanistan S-300 alırken neredeydi bunlar? Geçiniz...

Haziran ve Temmuz ayları çok sıcak geçecek belli oldu iyice. Görelim bakalım neler yaşanacak.
Malumunuz... Bugün bu ülke bir felaketin eşiğinden döndü. Ana muhalefet lideri çok ciddi bir olay yaşadı. Bu şahsı sevip sevmemeniz zerre önemli değil. Önemli olan KK'nın başına bir iş gelseydi ülkenin durumunun ne olacağını düşünüp düşünmediğinizdir. Olası bir iç savaşa kadar gidebilirdi, ki bu durum bu ülke için felaket demektir.

Neyse, bugünkü olayı geçip genel bir durumdan bahsedeceğim. Bir süre toplumun sinir uçlarına hiç olmadığı kadar sert saldırılar görebiliriz. Bunun iki tane temel sebebi var:

-BOP'un devam etmesi gerekiyor
-S-400'lerin gelmemesi gerekiyor

Fırat'ın doğusunun hali ortada. ABD sürekli teçhizat yolluyor. Daha yeni binlerce tırlık silah yolladılar yine. Ve o silahların namlusunun ne tarafa dönük olduğunu hepimiz biliyoruz. Hazır olda bekliyorlar. Bu konu burada dursun.

S-400'ler Haziran'da elimize geçmiş olacak. Bu füzeleri kullanabilir hale geldiğimiz güne kadar birçok olayla karşılaşabiliriz. Engellemek için ellerinden geleni yapacaklar.
Medyasıyla, sosyal hesaplarıyla, siyasetçisiyle ve devlet içindeki kriptosuyla dört bir yandan karışıklık çıkarmak için hazırda bekleyen yapılar var. İç cephede olası bir zafiyet oluşursa yaşanacakları düşünmek bile istemiyorum. Parçalarınızı bile bulamazsınız o derece. İç kargaşa bir yandan, dışarıdan saldırılar öbür yandan...

Haziran-Temmuz'dan sonra oldukça bir ülke göreceğiz.(S-400'ün gelme tarihi) Yalnız o vakte kadar sağ duyulu olup tahriklere kapılmamamız gerekiyor. Sokaklar çok önemli. Kim olursa olsun nasıl olursa olsun sokak çağrısı yapan hiç kimseye uymayin. Sakın ola ki galeyana gelmeyin arkadaşlar. Çok üstümüze gelecekler, şimdiden haberiniz olsun. Şu şartlar altında devlet de gerekli yerlere operasyon yapamıyor. Sebebini de fark etmişsinizdir, iç cephede karışıklık çıkmasın diye. Şu süreci bir şekilde atlatmamız gerekiyor sadece. Ondan sonra karışıklık çıkaran, ortalığı karıştıran kim var kim yoksa alayının dibine kibrit suyu dökecek devlet. Sabredin. Operasyonlar kapıda. Şöyle süper olacağız böyle efsane olacağız falan demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Devlet buna nasıl müsaade eder, bu kadarı da fazla ama dediğimiz şeylerin fişi çekilecek sadece.

Diyeceğim odur ki; Sırat Köprüsünden geçtiğimiz şu günlerde hiçbir kişi, parti, kuruluşun peşinden gitmeyin bu aralar. Sokağa çıkmayı düşünmeyin, düşünenleri de ikna edin. Çok canınız yanabilir sonra. Pişman olmayın sonra sakın. Bu yazdıklarımı komik bulanlar olabilir, ne diyor lan bu diyenler olabilir, sıkıntı yok. Kanımız kaynamasın, sağ duyuyu elden bırakmayalım başka bir şey istemiyorum. Kendi çapımda gördüklerim ve birinci ağızlardan duyduğum kıymetli insanlardan edindiğim çıkarımlar üzerine sizleri uyarmak istedim sadece. Hadi kalın sağlıcakla.

Edit 1: Şu yazıyı yazmamdan sonraki günlerde olanları görmüşsünüzdür. Küçük bir çocuğa tecavüz, yine aynı mahallede başka bir çocuğa tecavüz girişimi, metrobüste kadına taciz, başka bir taciz haberi daha, hayvana tecavüz... Birçok şey oldu kısacık sürede. Bu ülkede bu tür sapıklar her zaman vardı bunu biliyoruz zaten ama bu olayların birileri tarafından tezgahlandığını görmemek imkansız. İnsanların sinir uçlarına saldırmaktan geri kalmıyorlar. Üst paragraflarda da belirttiğim gibi, ne yazık ki daha da artacak bu tür olaylar. Ne olursa olsun galeyana gelmemeye çalışalım.

Ve yine tekrarlıyorum. Siyasilere güvenmeyin. Gün gelir bir bakmışsınız ki hain bildiğiniz vatansever, vatansever bildiğiniz hain çıkar. (Fetöcü hipneler alınmasın üstüne, onlar her daim haindir.)
-Babadan kalma bahçeli güzel bir villada tek başına yaşıyorsun. Aylık az bir gelirin var, gelir yetmeyince çalışıp birşeyler üretmek yerine evdeki eşyaları satmaya başlıyorsun tek tek.

-Önce ziynet eşyalarını satıyorsun ki bunları baban dişinden arttırarak zor günler için almıştı. Para bitince, dışarıda yemeğe para vermeyelim diye alınan ocağı, buzdolabını satıp dışarıdan yemek söylemeye başlıyorsun. Para daha hızla bitiyor ama nasılsa daha satacak çok eşya var.

-Bu arada hiç misafirin gelmemesine rağmen evin her tarafına yolluk döşemeye başlıyorsun. Salondan odaya, odadan odaya, odadan mutfağa evin her yeri yolluk dolu. Arada bir eve bakıp vay be evin 4 bir yanı yolluk oldu ne güzel diyorsun.

-Ama gelir yetmiyor, yolluklar da bedava değil elbet. Sıkışıyorsun, evi korumakla görevli bekçiye sarıyorsun bu sefer. Çok para alıyor deyip işten çıkartmasan da maaşını kısıp, görev tanımını değiştirip onu etkisiz hale getiriyorsun. Oh be iyi yaptım derken bir bakıyorsun ki bekçinin artık bir işe yaramadığını gören hırsızlar ufak ufak senin bahçenden çalıp kendi topraklarına katıyorlar. Hatta o bahçede mangal partisi yapıp sıkıyosa gel al geri diyorlar sana. Çok sinirleniyorsun ama kimseyle iyi geçinmeyince sana yardım edecek bi dost bulamıyorsun.

-Bu arada bir haber geliyor ki babanın mezarına bile el koymuş birileri. Mecburen bekçiyi yanına alıp bir gece vakti babanın mezarını kendi bahçene taşıyorsun. Komşular haline gülüyor.

-Bu arada bütçedeki açık gittikçe büyüyor. Paran olmamasına rağmen bahçeye helikopter pisti yapıcam diye çıkıyorsun ortaya Tefeciler masrafı karşılarız ama kat kat fazlasını alırız diyorlar sana, hiç geçindiğin komşun olmamasına rağmen aman itibarımız düşmesin diye kabul ediyorsun.

-Evin içine asansör, bahçeye gölet, üstüne köprü derken öyle bir gırtlağa kadar borca batıyorsun ki toparlamak mümkün değil. Alacaklılar kapıyı zorlamaya, senden tahsilat yapmaya çalışıyorlar. Elindeki eşyalar karşılamaz oluyor borcu iş babadan kalma villaya ipoteğe kadar geliyor.

-Baba yadigarı villanın elden gitmekte olduğunu gören babanın diğer öz çocukları yönetimi senden alıp elde ne kaldıysa onu korumaya çalışıyor. İşte tam bu sırada çıkıyorsun balkona faiz lobisi, üst akıl, düşmanlar, milli irade falan diye bağırmaya başlıyorsun.

-İşin ilginç tarafı buna hala bahçedeki gereksiz helikopter pistine, gölet projesine, evin yolluklarına, asansörüne bakıp inananlar çıkıyor ve alacağının peşine düşenleri üst akıl, fetöcü falan zannedip seni destekleyeceğiz diyorlar.

-Villanın bahçesindeki müştemilatta yarı aç yarı tok yaşayan insanlarınsınız siz, neyi savunurum dediğinizi bilmekten acizsiniz. Bu floodu yazarken dolar 6 kuruş daha arttı. Yarın kandırdım diye ağlamayın, hiç kusura bakmayın ama size acıyanın ta..

-Çünkü bu cehaletiniz ve küstahlığınızla bizim çocuklarımızın da geleceğini tehlikeye attınız. Sizin yediğiniz haltların bedelini herkes ödeyecek ama umarım en çok siz zarar görürsünüz.
İnsaniyet de bi yere kadar arkadaş.

Twitter'da gördüğüm bir paylaşım. Yıllardır Akp'yi ailesinin malını mülkünü yiyen hayırsız evlatlara benzetirdim, ki bu arkadaş daha detaylısını yazmış.https://twitter.com/Im_honeybadger
Başbakan Binali Yıldırım "Türkiye fedakarlık göstermeseydi Avrupa yaşanamaz hale gelirdi. AB ile göçmen konusunda bir anlaşma yaptık. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik ama AB üzerine düşeni yapmadı. Bir kez daha hayal kırıklığına uğradık. Türkiye Avrupa'dır bunu tartışmanın hiçbir anlamı yok" dedi.

Hmm. Yani Avrupa yerine Türkiye'nin yaşanmaz yer haline geldiğini istemeden de olsa kabul etmiş oldu bu durumda. Avrupa'nın 3 kuruşluk sadakası için kendi ülkesini yalan etmek tam da size layık bir davranış biçimi.
Sokaktan geçen sıradan bir adam bile şu maçta ileri hattın iş yapmadığını,topun ileriye taşınmada sıkıntısı olmadığını ama ileridekilerin gol atmaktan aciz olduğunu görürdü.Umut ve Olcan kanserleri neden sahada? Çöpten farksız olduklarını göremiyor mu? Görüyor ama Trabzon tayfasına gücü mü yetmiyor?

Asıl sebep nedir bilmiyorum ama bu adamda kesinlikle yanlış bir şeyler var.Lan arkadaş A2'nin tozunu attırmış Sinan duruyor yanında.Ölüsünün ölüsü bile Olcan'dan fazla iş yapacak olan Bruma duruyor yanında.Ya bunları da geçtim,şu yukarıda saydığım iki mide ağrısını oynatmaktansa takımı 9 kişi çıkar daha iyi yahu.Forma dağıtımında kesinlikle adalet yok.Çok ama çok bariz bir şey bu.

Sen atamadın atamadın adamlar geldi iki tane salladı işte.Eline sağlık.Şampiyonlar Liginden zaten pek ümidim yoktu ama Hamza Hamzaoğlu ile beraber hiç ümidim yok artık.

Shigatsu wa Kimi no Uso

Piano dahisi Arima Kousei, çocuk müzisyenler yarışmasını kazandıktan sonra herkes onun adını öğrenmiştir. Fakat; ona en çok destek veren annesinin ölümünden sonra zihinsel ve duygusal bir çöküş yaşayan Kousei, artık kendi piyanosunun sesini bile duyamaz olmuştur. Bu olayın üstünden iki sene geçtikten sonra bile, piyanoya dokunamayan Kousei, bütün yaşamını böyle gideceğini düşünürken tanıştığı bir kız her şeyi değiştirecektir.Başına buyruk bir kemancı olan Miyazono Kaori, Kousei’nin müzik hayatına geri dönmesine yardım eder ve onu alışık olmadığı bir stilin içine sürükleyerek yeni şeyler keşfetmesini sağlar.

Hikâyemiz, ikilinin ve arkadaşlarının müzik ile yaşadıkları maceraları konu alıyor.

Aynı adlı mangasından uyarlanmıştır.

Not:Açıklama kısmı Turkanime'den alıntıdır.

Not 2:Anime final yaptı ve 22 bölümden oluşmaktadır.

Foruma baktım ama konusunu bulamadığım için ben açayım dedim.Konusu çok iyidir ama konusu olmasa bile sırf çizimlerinden dolayı izlemek gerekir.Müzikleri de çok hoşuma gitti aynı zamanda.Farklı bir havası var animenin. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar.
Aslında aklımda sadece 840 Evo vardı fakat bulunduğum bölgede o model olmadığı için başka modellere yönelmek zorunda kaldım.Başka modellere mi yönelmeliyim yoksa sabredip bir ay sonra falan Evo'yu mu almalıyım sizce? Bugün alamazsam çeşitli sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kalacağım ne yazık ki.

Arkadaşlar bu Psu ile Gtx 970,i5 4590'lı bir sistemi sorunsuz çalıştırabilir miyim?
Öncelikle belirtmemiz gereken bir şey var: Microsoft Age of Empires II'ye yakışır bir devam oyunu yapmak zorunda! Age of Empires III fena bir oyun değildi ama insanlar çıkışından yıllar sonra bile halen Age of Empires II oynuyor, Workshop sayfası yepyeni haritalar ve tasarımlarla yaşamaya devam ediyor.

Microsoft'un strateji oyunlarının geliştirmesi ve yeni serilerin yapılması üzerine kurulan Desive Games, şu sıralar yeni projelerde çalışmak üzere yazılım mühendisleri arıyor.

2009 yılında piyasa çıkan Halo Wars'un ardından Age of Empires'ın geliştirici stüdyosu Ensemble kapatılmıştı. Uzun süre serinin hangi firmaya atanacağı büyük merak konusu olmuştu. Desive Games bu yolda en büyük adım oldu.

Age of Empires her ne olursa olsun devam edecektir. Ama önemli olan kesinlikle serinin şanına yakışır bir devam oyunun gelmesidir. İkinci bir Age of Empires Online olayı yaşamamak üzere, yeni ekibe bol şans diliyoruz. Bakalım Big Huge Games (Rise of Nations) ve Ensemble Studios'un ardından yeni ekip bizleri geçmişe götürebilecek mi?

Kaynak:Merlininkazanı

Haberden tam olarak yeni oyun çıkacak gibi bir anlam çıkartamayız ama ihtimali bile beni çok heyecanlandırdı.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18.087
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 264.575 (Bu ay: 343)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24.692 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.