Şimdi Ara

The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
606
Cevap
100
Favori
85.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    Bu konudaki yöntem seneler önce eklendi. Fakat halen çalışıyor. İsteyen bu yönetimi yine yapabilir. Bu yöntem ile diğer wiiu oyunlarını da oynayabilirsiniz.
    Fakat daha hızlı olarak Zelda: Breath of the Wild kurmak isteyenler @XanthiN arkadaşımızın konusuna bakabilir. Oradaki yöntem ile direkt oyunu indirip Türkçe olarak oynayabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-pc-de-oynamak-hazir-versiyon--155829083



    ______________________
    Arkadaşlar herkese merhaba,
    Biliyorsunuz "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" oyunu son yıllarda çıkan en iyi açık dünya oyunlarından birisi ve GOTY almış bir oyun.
    Şuan bu oyunu switch de oynamanın maliyeti bir hayli fazla. Fakat oyun aynı zamanda WiiU içinde çıktığı için PC de WiiU Emulatörü(Cemu) ile oynama şansımız var.
    2 yıl önce denediğimde oyun sorunluydu ve sağlıklı oynanmıyordu 1 hafta önce tekrar denedim ve emülatörün bayağı gelişmiş ve artık oyunun sorunsuz oynandığını gördüm
    ben 2-3 sene önce oyunu switch de de oynamıştım ama şuan 60 fps gerçekten oyun deneyimine farkettiriyor. bu fps olayını da emülatörde çözmüşler.
    (en azından oyunu 20 saattir oynuyorum bir hataya rastlamadım). Koronadan dolayı herkesin evde olduğu bu zamanda bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. en azından güzel bir oyunu deneyim edersiniz hem de ücretiz :))


    Öncelikle belirteyim bu tarz rehber yapmada iyi değilim. sadece elimden geldiğince olayı anlatmaya çalışacağım birden fazla kaynaktan referans verip önemli yerleri belirteceğim.
    Şunu da söyleyeyim maalesef bu işlemi deneyecek herkese yardımcı olamam o kadar zamanım olmayabilir ama bu konuyu ana konu tarzı birşey yapabilirsek herkesin birbirine yardımcı olmasını sağlayabiliriz.
    belki bir arkadaşın yaşadığı sorunu diğer bir arkadaş çözüm bulabilir. bu yüzden beraber herkes birbirine yardımcı olabilirse sevinirim.



    Gelelim konumuza. öncelikle oyun için iyi bir işlemci ve ekran kartı gerekiyor. özellikle emülatör işlemciye iyi yük bindiriyor. şuan minumum hangi sistemlerde sağlıklı çalışır bilemiyorum.
    Fakat ben kendi bilgisayarımda ve arkadaşımın bilgisayarında test ettim sorunsuz çalıştı. Aşağıda bu özellikleri yazayım sizin daha iyi sisteminiz varsa sıkıntı yok ama daha düşük sistemlerde durum ne olur bilemiyorum.

    1- Intel I7 4790K(4.8 OC) ve GTX 1070 ile 2K 60 FPS alındı.
    2- Intel I5 6600K(Stok) ve GTX 1060 ile FHD 60 FPS alındı.


    Bir diğer gerekli şey ise kesinlikle bir kontrolcüye ihtiyacınız var. tercihen xbox one veya ps4 olursa daha sağlıklı olur internetteki videolarda da bu ikisinden birini kullanmışlar diğer türlü kontrolcüleri denemedim ama
    deneyen olursa yine buradan belirtirse diğer arkadaşlara yardımcı olabilir. Ben Xbox one X kontrolcüsüyle oynuyorum.


    Gelelim oyunun oynanma aşamasına. kendimce bu süreci aşamalara böldüm ki daha rahat takip edebilelim. Adım adım parça parça videolar ile anlattım. Normalde internette birçok kaynaktan faydalandım kurmak için direkt bu kaynakların linklerinide vereceğim isteyen olursa direkt oradan izleyip kendiside yapabilir. Ben yine tüm noktaları belirteceğim çünkü internetteki bazen bir videoda yapılan şey yanlış olabiliyor. Bunları harmanlayıp hem adım adım yazıp görseller ve videolar ile anlatacağım.

    İÇERİK
    A- OYUNUN İNDİRİLMESİ VE KURULMASI
    B- EMÜLATÖRÜN KURULMASI A'DAKİ KURULAN OYUNUN EMÜLATÖRE TANITILMASI VE NVIDIA KONTROL PANELİ AYARLAMALARI
    C- SHADER CACHE AYARLARININ YAPILMASI
    D- OYUNUN BAZI BÖLÜMLERİNDE GEREKEN(SHRINE BULMACALARINDA) HAREKET SENSÖRLÜ KONTROL
    E- EK AYARLAR


    LÜTFEN TÜM ADIMLARI TEK TEK DİKKATLİCE OKUYUP ADIMLA İLGİLİ OLAN VİDEOYU İZLEYİNİZ.





    A- OYUNUN İNDİRİLMESİ VE KURULMASI (Wii U USB helper & Launcher)
    Normalde oyunu WiiU helper ile indirip kuruyoruz. fakat düşük hız problemi veya diğer sebeplerden helperden indirme sorunu yaşayan arkadaşlar oldu.
    Oyunun unpacked halini upload yaptım. isteyen arkadaşlar direk bu linkten Ana Oyun + Update + DLC rar dosyalarını indirebilirler.

    Download ->https://gofile.io/?c=Dk2iNP
    Download (Alternatif) ->https://drive.google.com/drive/folders/11Eh3Hck7T0eGiQMdDtasPA4XMq_sH8K9

    indirdiğiniz 3 rar dosyasını D sürücüsünde oluşturacağımız WiiU klasörünün içinde "kurulanlar" adında klasörü oluşturup içine atın. her rar dosyasına sağ tıklayıp buraya çıkar diyin.
    3 dosya da rardan çıktıktan sonra rar dosyalarını silebilirsiniz. eğer böyle yaparsanız direkt B adımına cemu kurulumuna geçiniz...

    Helper ile indirmek isteyenler devam etsin alttaki satırdan

    Kaynak video:https://www.youtube.com/watch?v=ZngA4-08NjA videoyu izlemenize gerek yok altta tek tek adımları anlatacağım. yinede kaynak isteyenler için bırakıyorum.
    kaynak videodaki MakeHostJson EXE adımını sakın yapmayın ve bu video da cemu ayarları da yapılıyor ama onları şimdilik yapmayın bu ayarlar iyi değil ben zaten ayrıntılı anlatacaĞım.
    Sadece bu aşamada oyunun indirilmesi ve kurulması işlemlerini yapacağız.


    2 dosyaya ihtiyacımız var
    1- Wii U USB Helper 0.6.1.616.zip Download ->https://drive.google.com/uc?id=1q9936I5Aq7i7rXzyYWIH9NTEtc4VNOjl&export=download
    2- USBHelperLauncher Download ->https://github.com/FailedShack/USBHelperLauncher/releases (bu siteden son versiyonu indirin şuan güncel olan USBHelperLauncher-0.17c.zip)

    Klasör isimlerini kafanıza göre verebilirsiniz ama benim verdiğim gibi verirseniz daha derli toplu olur. Emülatör ve usb helper için klasör isimleri standart kalsın.

    İlk 11 adımı anlattığım video burada ->https://streamable.com/05cmdp
    1- D sürüsünde "WiiU" adında bir klasör açıp indirdiğimiz 2 dosyayı içine atıyoruz.

    2- WiiU klasörünün içine "indirilenler" ve "kurulanlar" adında 2 klasör açıyoruz.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    3- "Wii U USB Helper 0.6.1.616.zip" dosyasına sağ tıklayıp winrar ile "Klasöre çıkart" diyoruz. buraya çıkar yapmayın.

    4- Daha sonra "USBHelperLauncher-0.17c.zip" dosyasını açın ve içindeki tüm dosyaları üstte oluşturulan "Wii U USB Helper 0.6.1.616" klasörünün içine atın. çıkan dosya değiştirme uyarısını kabul edin.

    5- Bu işlemler bittikten sonra iki zip dosyasını silebilirsiniz.

    6- "Wii U USB Helper 0.6.1.616" dosyasına girip "USBHelperLauncher.exe" dosyasını çalıştırın.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    7- çift tıklayıp bekleyin ekrana gelmesi uzun sürebilir. bir kaç yükleme çubugu gördükten sonra bu ekranı göreceksiniz. önce alttaki "I agree these terms and to the EULA" tikleyip ardından üstteki seçeneklerden "EUR" olanı seçiyoruz
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    8- çıkan 2 tane uyarıya OK diyoruz ve USB helper bizden oyunları nereye indireceğimizi soracak. burada daha önce oluşturduğumuz "indirilenler" klasörünü seçiyoruz.
    **GÜNCELLEME UYARISI ÇIKARSA HAYIR yada NO seçeneğini seçiyoruz. WiiU Helperi GÜNCELLEMEYİN.

    9- (ÖNEMLİ) Evet arkadaşlar burası önemli bu adım internetteki videolarda anlatılır ama bu adımda gerekli olan linki vermiyorlar kendimiz aramamız lazım ben buldum bir tane onu vereceğim siz farklı bir tane de bulabilirsiniz. (google da wii u helper title key diye arama yapabilirsiniz.)

    http://vault.titlekeys.ovh/

    Bu adresi yani title key i ekran görünen "For the WiiU" kutucuguna yazıp OK e basıyoruz.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    10- Bu ekrandaki yüklemeyi bekleyip programın açılmasıyla wii u helper kurulumu tamamlanıyor.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    11- Evet arkadaşlar Wii U Helper ana ekranımız bu. Uygulama türkçe bazı yerler çevrilmemiş olabilir. Burada birşeyi belirteyim. Emülatör ile birçok Wii U oyununu indirip oynayabilirsiniz. Bazı eski NES oyunları filanda var fakat her oyun düzgün çalışmayabilir ve her oyunun genelde ayrı optimizasyonu oluyor.
    Bu sebeple sadece Zelda BOTW ye yoğunlaşacağız.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]

    12- Bu adımda oyunu indireceğiz. - Bu kısmın videosu için ->https://streamable.com/sef1hq
    ** Sol üstteki arama yerine "breath of the wild" yazıp (tırnaksız) ortada çıkan oyuna sağ tıklayıp oyunları indir diyoruz. Bize oyunun update i var soracak onu kabul ediyoruz. Sonra dlc si de var diye soracak onuda kabul ediyoruz.
    ** oyun sol alttaki indirme listesine eklenecek toplamda 3 adet. ana oyun (10.5 GB) update (3.2 GB) ve DLC (2.3 GB)
    ** Alltaki indirmeyi başlata tıklamadan önce hemen yanındaki "Set Extraction Directory" butonuna tıklayıp gelen pencereden daha önce oluşturduğumuz "kurulanlar" klasörünü seçiyoruz.
    ** Daha sonra alttaki indirmeyi başlat butonuna tıklayıp hepsinin inmesini bekliyoruz. Sağda indirme durumunu görebilirsiniz. İndirme penceresi kaybolursa en sağda üstte "indirme yöneticisi" ne tıklarsanız durumu görebilirsiniz. Oyunu full internet hızında indirmeyebilir. lütfen sabırla tamamen indirmesini bekleyin.

    13- Oyun indikten sonra oyunu "unpack" yapacağız yani birnevi kuracağız. Bu kısmın videosu için ->https://streamable.com/i3h6rp
    Bunun için Wiiu Helper da indirdiğimiz oyuna sağ tıklayıp "Unpack(loadline)" seçiyoruz. karşımıza 3 seçenek çıkacak hepsini işaretliyoruz bunlar ana oyun update ve dlc için.
    Update ekranında en alttaki seçeneği seçiyoruz. 3 seçeneği seçip OK dedikten sonra uzun bir unpack olacak lütfen sabırla bekleyiniz. Toplamda 3 kere unpack ekranı çıkacak hepsini bekleyin.

    14-WiiU Helper ile işimiz bitti oyunu indirdik ve kurtuk artık Helperi kapatabiliriz. Kontrol etmek amacıyla oluşturduğumuz "kurulanlar" klasörüne bakarsak ana oyun + update + dlc klasörlerinin oluştuğunu görebilirsiniz.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]



    B- EMÜLATÖRÜN KURULMASI A'DAKİ KURULAN OYUNUN EMÜLATÖRE TANITILMASI VE NVIDIA KONTROL PANELİ AYARLAMALARI
    Evet arkadaşlar oyunu kurduk bu aşamada cemu emülatörünü indirip ayarlamalarını yapacağız. kaynak videosu burada ->https://www.youtube.com/watch?v=zJqC-7oFM3E isterseniz buna bakabilirsiniz ama ben yine adım adım videolar ile anlatacağım bu videoyu izlemenize gerek yok.


    Bu aşamada 3 adet dosyaya ihtiyacımız var
    1- VC_redist.x64.exe Download ->https://download.visualstudio.microsoft.com/download/pr/4100b84d-1b4d-487d-9f89-1354a7138c8f/5B0CBB977F2F5253B1EBE5C9D30EDBDA35DBD68FB70DE7AF5FAAC6423DB575B5/VC_redist.x64.exe (Dosyayı indirip kurulumunu yapıyoruz. Normal bir program gibi kurun.)
    2- cemu_1.18.0.zip Download ->http://cemu.info/releases/cemu_1.18.0.zip (cemu.info ya gidip son verisonu indirebilirsiniz ama biz şuan son versiyon cemu_1.18.0.zip bu versiyon üzerinden devam edeceğiz.)
    3- cemuhook_1159_0573.zip Download ->https://files.sshnuke.net/cemuhook_1159_0573.zip bu linkten indiremezseniz bunu deneyin ->https://drive.google.com/file/d/19TZbYilpay5bOZ8Y_aIHLZrKCvMLcQ6f/view?usp=sharing


    İlk 3 adımı anlattığım video burada ->https://streamable.com/hma2m0
    1- indirdiğimiz 2. ve 3. dosyaları yani cemu_1.18.0.zip ve cemuhook_1159_0573.zip dosyalarını daha önce D sürüsünde oluşturduğumuz WiiU klasörünün içine atıyoruz.

    2- cemu_1.18.0.zip dosyasına sağ tıklayıp winrardan buraya çıkar yapın klasöre çıkar yapmayın.

    3- cemuhook_1159_0573.zip dosyasını çift tıklayıp açın ve içindeki herşeyi cemu_1.18.0 klasörüne aktarın. daha sonra iki .zip dosyasını silebilirsiniz.

    4- Şimdi cemu.exe dosyasının uyumluluğunu yapacağız şu videoyu izleyin ->https://streamable.com/yd88j6

    5- cemu.exe yi çalıştırıyoruz. İlk kez çalıştırınca graphic pack ve oyunların konumlarını isteyecek bunları seçiyoruz. download pack yapın ve açılan pencere kapantığında altta bulunan fontlar için download now yapın
    benim video da font download hata verdi netten dolayı ama sizde normal indirir bunu atlamayın lütfen videoyu izleyin ->https://streamable.com/nhh44o

    6- Artık oyunumuzun emülator listesinde görünmesi lazım. Bundan sonra cemu nun diğer ayarlarını yapacağız.
    BURADA ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇENEK VAR. Ayarları açtığınızda Graphics sekmesinde Graphics API var. NVIDIA kullananlar OpenGL seçecek AMD kullananlar Vulkan seçecek.
    Lütfen ayarlamaların videosunu izlleyin ->https://streamable.com/08d335

    7- Bu aşamada oyuna indirdiğimiz update ve dlc yi uygulacağız. Bu işlemde uzun sürebilir sabırlı olun. Önce update sonra dlc yapılacak. sırası önemli videosunu izleyin ->https://streamable.com/as4r7t

    8- Şimdi önemli bir ayar yapacağız. İşlemcinizin çekirdek(core) ve izlek(thread) sayısına göre ayar seçeceğiz.
    Aşağıdaki listeye göre seçenekleri belirleyip videoyu izleyin. thread quantum 100000 olacak. video->https://streamable.com/1qvdgj
    2 core 2 threads -> Singlecore-Recompiler
    2 core 4 threads -> Singlecore-Recompiler
    4 core 4 threads -> Dualcore-Recompiler
    4 core 8 threads -> Triplecore-Recompiler
    6+ core 6+ threads -> Triplecore-Recompiler


    9- Bu aşamada oyunun grafik ayarlarını yapacağız. Fps ileyiştirmesi için bu seçenekler çok önemli videoyu dikkatlice izleyin. ve bu videoda dikkat etmeniz gerekenler şunlar.
    **Resolution seçeneği ile ben full hd 1080p seçtim isteğinize göre siz 2K 4K veya 720 p yapabilirsiniz. Ama siteminiz yeterliyse tabi. (ben 1070 ile 2K da rahat oynadım)
    **Set FPS Limit ile oyunun çalışacağı fps yi seçiyoruz. Ben standart olarak 60 seçip geçiyorum siz duruma göre diğerlerini deneyebilirsiniz 60 dan fazlası sıkıntı yaratabilir. Ayrıca sisteminiz düşükse 30 fps yi deneyebilirsiniz.
    **VE EN ÖNEMLİSİ Workarounds kısmında ekran kartı ile ilgili olan seçenekler. NVIDIA kullanlar benim videoda seçtiğim gibi seçecekler. AMD kullananlar ise sadece "Grass Swaying (Vulkan)" seçecekler
    Lütfen videoyu izleyin. ->https://streamable.com/quukm9

    10- Şimdi sıra geldi kontrolcü ayarlarını yapmaya. Videodaki gibi ayarları yapabilirsiniz. Ps4 kolu için directInput Xbox kolu için XInput seçeceksiniz. Diğer kolları emin değilim ama XInput olabilir.
    Wii U kontrolcüsündeki tuşların karşılıkları şöyle: Videoyu izlemek için ->https://streamable.com/1jrgvc
    A: (PS O tuşu XBOX B tuşu)
    B: (PS X tuşu XBOX A tuşu)
    X: (PS Üçgen tuşu XBOX Y tuşu)
    Y: (PS Kare tuşu XBOX X tuşu)
    +: (PS Start tuşu XBOX 3 çizgili tuş)
    -: (PS Share tuşu XBOX ortada soldaki küçük tuş)
    L: (PS L1 tuşu XBOX LB tuşu)
    R: (PS R1 tuşu XBOX RB tuşu)
    ZL:(PS L2 tuşu XBOX LT tuşu)
    ZR:(PS R2 tuşu XBOX RT tuşu)
    Left Axis: Sol analog -> click dediği analog tuşuna basıyorsunuz. up yukarı left sol right sağ down aşağı yöne hareket ettiriyorsunuz kutucuklara tıklayıp.
    Right Axis Sağ analog
    D-pad ise soldaki analog olmayan yön tuşları.
    Blow mic e klavyeden F tuşunu atayabilirsiniz.

    11- Son olarak cemu için bir iki ufak tıklama kaldı videoyu izleyin ->https://streamable.com/wevm2t

    12- NVIDIA denetim masası ayarlamalarını yapıyoruz. Bu aşamada önemlidir unutmayın. maalesef ne yazıkki amd için burada ne yapabilirim bilmiyorum AMD kullanan arkadaşlar benzer ayarları kendi denetim masasında yaparak bize yardımcı olabilirler. videyu izleyin. ->https://streamable.com/7up6cr



    C- SHADER CACHE AYARLARININ YAPILMASI
    Arkadaşlar oyunu açınca normalde fps de sıkıntı olmuyor ama bu shadercache yüzünden takılmalar oluyor ve oyun anlık donuyor tabi böyle oynanmıyor. bu yüzden oyunun oluşturduğu shadercache i benim verdiğim ile değiştireceğiz.
    (interenette birçok shadercache indirip denedim hepsi sorunluydu sadece bunu bulabildim bunda çok güzel çalışıyor donma olmuyor hiç siz varsa başka shadercache kullanabilirsiniz.)

    1- Öncelikle oyunu birkez başlatıyoruz böylelikle hem ilk shadercache dosyası oluşacak hemde çalışıp çalışmadığını göreceğiz. videoyu izleyin ->https://streamable.com/90tl8b

    2- Cemuyu kapatın ve https://drive.google.com/file/d/11j2m5bmIF7llOrGcwXOT8Hql62EGpUR7/view?usp=drive_open bu linkteki shadercache dosyasını indirin ve oyunu ve cemuyu kurduğumuz WiiU klasöründe şu dizine gidip yapıştırın.
    D:\WiiU\cemu_1.18.0\shaderCache\transferable
    Bu dizinde oyunun orijinal cache dosyası var o dosyanın adını kopyalayıp eskisini silip adını yeni indirdiğimiz dosyaya verip oyunu tekrar
    açacagız. İlk açılışta uzun uzun shadercache dengelemesi yapacak fakat sonraki girişlerde uzun olmayacak bu süre. video ile izleyelim ->https://www.youtube.com/watch?v=6_vBkf5RFHU&feature=youtu.be



    D- OYUNUN BAZI BÖLÜMLERİNDE GEREKEN(SHRINE BULMACALARINDA) HAREKET SENSÖRLÜ KONTROL
    **Bu adım oyunun ilk 2-3 saati için gerekli değildir. 2-3 saat sonra ihtiyacınız olacak isterseniz oynamaya başlayın ihtiyacınız olunca yapın. İhtiyaç olacak yer ise ana görev icabı hateno village e gideceksiniz oradaki shrine için bu ayar gereklidir.**
    Şimdi oyunun bazı shrine denilen bulmaca noktalarında bazı bulmacaları normalde switch ve wiiu daki kontrolcünün motion yani hareket özelliği gerekiyor. Kolu sağ sol yukarı aşağı yaparak geçiyorsunuz bazı bulmacaları. Çok fazla yoklar ama yinede gerekiyor tam oyun deneyimi için.

    YÖNTEM -1 (Bilgi için @Adol125 ' e teşekkürler.)
    cemu-no-gyro programı ile kontrolcünüzle motion kontrolünü yapmak.
    1-https://github.com/quinton-ashley/cemu-no-gyro/releases adresinden cemu-no-gyro-1.0.16-win.zip dosyasını indirip oluşturduğumuz WiiU klasörüne kopyalayın.
    zip dosyasına sağ tıklayıp klasöre çıkar diyin.
    2- cemu-no-gyro klasörüne girip "cemu-no-gyro.exe" uygulamasını çalıştırın.
    3- cemu yu açıp sırasıyla Options->GamePad motion source->DSU1->By Slot seçin.
    4- cemu-no-gyro uygulamasının penceresi aktifken kontrolcünüzeki herhangi bir tuşa basın.
    5- uygulamada alt kısımda Gamepad Connected! yazısını gördüğünüzde artık kontrolcünüzle oyundaki motion kontrolleri yapabilirsiniz.
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]


    YÖNTEM - 2
    Bir rus arkadaşın yöntemi ile bu motion olayını telefon ile yapıyorsunuz. Oyunun o bölümüne geldiğinizde yapmanız gereken telefondaki ve pc deki ilgili uygulamaları yapıp cemu dan motion kontrolcüyü seçmek. Bölüm geçilince telefona ihtiyaç kalmıyor. 2 dosyaya ihtiyacınız var. Bunların indirme linki aşağıda telefon android olmak zorunda ve hem telefon hem de bilgisayar aynı ağa bağlı olmak zorunda.

    1- PC Programı indirip WiiU klasörüne atın zipten çıkarın. download ->https://drive.google.com/file/d/1NZRTnHZeRLuKqEMdWyILPi3pwfP0vKeQ/view
    2- Android APK telefonunuza indirip kurun download ->https://drive.google.com/file/d/1YmYaIeAkuxNP4kNKI57ue5hpO54cYV_k/view?usp=drive_open

    Nasıl yapılacağı ile ilgili şu videoyu izlemeniz gerekiyor ->https://www.youtube.com/watch?v=PMv40V8LtDc
    video rusça ama gerek yok anlaşılıyor ne olduğu aynısını siz yapacaksınız. isterseniz bu bölümü atlayın oyunun hareket kullanan bölümüne gelince yapın ki çalışıp çalışmadığını anlayın.
    not: Telefondaki programın verdiği IP ile videodaki IP farklı olabilir. Kendi IP nizi kullanın pc de.

    **iPhone kullanıp motion ile sorun yaşayanlar @karma999 'un şu mesajını okusunlar kendisi çözmüş. --->https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143063681

    E- EK AYARLAR
    -Bazı arkadaşlar gölgelerde çok siyah olmasından şikayetçi oldu o yüzden bu videoyu ekliyorum.
    Kendinize uygun renk ayarını seçip kullanabilirsiniz. Clarity seçeneğinin tikli olduğundan emin olun. Video için -->https://streamable.com/not3a3
    -Oyunun tam ekran olmasında bazı yırtılmalar meydana geliyorsa @karma999 'un şu mesajını inceleyin lütfen --->https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143069808


    EVET arkadaşlar sonunda oyun tamamen kuruldu oynanmaya hazır. tekrar ediyorum ben iki farklı makinaya kurdum sorunsuz çalıştı. Bu rehberi hazırlamak için 3.kez işyeri bilgisayarıma da kurdum 10 fps alsada çalıştı çünkü saçama sapan gt710 ekran kartı var işyeri bilgisayarımda :)))
    Ekran kartınız ve İşlemciniz iyiyse hiçbir sorun olmaması lazım bu adımları yaptıktan sonra.
    Not: cemuda Alt+Enter yaparak full ekrana geçebilirsiniz.
    Not: save dosyalarınız cemu içindeki mlc01 dosyasının içindeki save dosyasında yedemeklemek isterseniz orayı kullanabilirsiniz D:\WiiU\cemu_1.18.0\mlc01\usr



    HERKESE KEYİFLİ OYUNLAR
    Birkaç ekran görüntüsü koyalım
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]
    The Legend of Zelda: Breath of the Wild PC [Cemu&WiiU Helper] [ANA KONU]



    Örnek 2K Video



    Deneyen kuran arkadaşlar konuya işlemci ve ekran kartlarını belirtip oynadıkları çözünürlükle beraber aldıkları fps değerlerini yazarlarsa listeye ekleyeyim diğer arkadaşlar için bilgi olsun.
    Forumda kurup oynayan arkadaşların sistemlerinde alıkları değerler:
    1- @NeCRiS - Ryzen 5 1600 AF, RX 570, 16 GB Ram -> 30 FPS
    2- @crazyofc1 - i5-6500, GTX 1060 -> 1080p 45 FPS
    3- @smalhero - FX 8350, RX 570 -> 1080p 45-70 FPS
    4- @Riesso - i5-4690, GTX 1060 6gb -> 1080p 45-50 FPS
    5- @MuharremAylar - Ryzen 5 2600, GTX 1060 -> 1080p 60 FPS
    6- @CemI - i5-8400, GTX 1050 Ti -> 40-50 FPS
    7-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 21 Mayıs 2023; 14:20:13 >







  • Bu konuyla ilgili en ayrıntılı ve düzgün yazılmış 4/4lük bir rehber olmuş emeğinize sağlık. yıllardır kullanmmadığım hesabıma sırf teşekkür edebilmek için giriş yaptım. bütün adımları eksiksiz uyguladım mükemmel çalışıyor şuan ilginiz ve emeğiniz için tekrar teşekkürler hocam. keşke biri de yuzu rehberi hazırlasa :) mario odyssey oynasak.
    arkadaşlar bu renk durumuyla ilgili açıklayıcı bir video hazırlıyorum 10 dk ya bu mesajı editlerim isteiğiniz gibi ayarlarsınız.

    Edit: Video daki gibi graphics pack ayarlarından kendinize uygun preseti seçebilirsiniz. Clarity nin tikli olduğundan emin olun. Video link -->https://streamable.com/not3a3
    ilk mesajada ekleyeyim diğer arkadaşlarda değiştirmek isteyebilirler.
    Yardımcı olabilirsek ne mutlu.

    Bu arada emulatör epey gelişmiş ben epey önce oynayıp bitirmiştim zeldayı, şimdi graphic pack kısmından Lod'u -16 resolution'u 3840x2160(16:9) yaptım (Monitörüm 1080p) hala 60 fps alıyorum. Bu arada benim sistemim sizinkinden düşük sizde öyle deneyin isterseniz.

    Birde karşılaştığım bir sorundan daha bahsedeyim. Belki birilerinin işine yarar, düzeltmek için çok uğraşmıştım. Eski sürüm de oyunu bırakma sebeplerimden biri de tam ekran yaptığında ekranda yırtılma gibi bir şey oluyordu, yabancı forumlarda "stuttering" olarak yazmışlar. Gerçekten rahatsız edici bir problemdi. Emulatörde ekranı kapla dediğinde hiçbir şey yok ama ne zaman alt+enter yapıp tam ekrana geçsem oluyordu ve her kamerayı sağa sola yukarı aşağı döndürürken göze batıyordu. Şu şekilde çözdüm;

    1- Nvidia Geforge Experience;
    Ayarlar kısmından oyun içi yer paylaşımını kapatın. (Yabancı forumlarda bazı arkadaşlar sadece bu ayarı kapatarak problemden kurtulmuşlar ama bu tek başına benim sorunumu çözmedi o yüzden ilk bunu deneyip çözülmez ise alttaki seçenekleri de dahil edebilirsiniz.


    2- Nvidia denetim masası;
    Bağlantılı optimizasyon Açık
    Düşey senkronizasyon Açık
    Güç yönetimi modu Maksimum performansı tercih et
    OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'S Kendi ekran kartınız
    Üçlü arabellekleme Açık


    3- Cemu Graphics;
    Cemu > Options > General Settings > Graphics
    Bu sekmede Vysnc Offve Full sync at GX2DrawDone aktifolacak.


    Bu kadar. Zaten bir kısmı kurulumda bahsettiğiniz ayarlar fakat bende 3'ü bir araya gelmeden maalesef sorun düzelmemişti.
  • yalnız çok uğraştırdı bir daha rehber filan işine girmem :)) umarım yardımcı olur sizlere
  • Teşekkürler. Uğraşmışsınız belli. Oyunu kendi sistemime kurduğum zaman performans sonuçlarını paylaşırım ben de.
  • Rehber için teşekkürler, pc'ye geçince bir deneyeyim.
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık bu aralar başlamaya düşünüyordum Zelda ya ilaç gibi geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasomen

    Eline sağlık bu aralar başlamaya düşünüyordum Zelda ya ilaç gibi geldi
    efsane oyun hocam
  • ben teşekkür ederim arkadaşlar keyifli oyunlar
  • Teşekkürler eline sağlık :)
  • Teşekkür ederim hocam muazzam bir rehber olmuş eline sağlık
  • Daha önce türkçe kaynak olmadığı için , sayfa sayfa yabancı kaynak ve video takip edip öyle yapmıştım..Sonra oyunun yarısında bırakmıştım.Oynaması çok keyifliydi.

    Elinize sağlık.
  • Güzel rehber olmuş. Sorunu olan Arkadaşlar yabancı videolara da bakabilir çünkü sistemden sisteme değişiyor optimizasyon
  • Teşekkür ederim hocam, elinize emeğinize sağlık.

    İyi ki varsınız
  • sağolun arkadaşlar umarım sorunsuz oynarsınız bu güzel oyunu
  • Ryzen 5 1600 AF
    RX 570
    16 GB Ram

    Bu sistemle 30 fps ortalama ile oynuyorum.
  • Ellerine sağlık teşekkür ederim deneyeceğim!
  • eline sağlık rehberi hazırlamak için bayağı uğraşmışsın belliki ama "kontrolcüye ihtiyaç var"dan sonrasını okumadım kusura bakma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    eline sağlık rehberi hazırlamak için bayağı uğraşmışsın belliki ama "kontrolcüye ihtiyaç var"dan sonrasını okumadım kusura bakma
    maalesef hocam kontrolcü şart
  • Kralsın hocam eline emeğine sağlık. Epey uğraşmışsın bizler için. Çok teşekkür ederim. Hemen denemeye başlıyorum. Sonuçlarını yazacağım imzamda yazan sistemde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Frost

    Kralsın hocam eline emeğine sağlık. Epey uğraşmışsın bizler için. Çok teşekkür ederim. Hemen denemeye başlıyorum. Sonuçlarını yazacağım imzamda yazan sistemde.
    ne demek hocam sistem gayet iyi hiçbir sorun yaşanmaz umarım keyifli oyunlar
  • Çok güzel olmuş hocam elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.