Şimdi Ara

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
34.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
97 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DSG ve Stronic'i anlatmaya gerek yok, artık herkes tarafından bilinen konforlu ve kronik arızalı bir sanziman.

Yıllarca satışçılar revizyon oldu artık arıza çıkarmaz diyip insanlara sattıkça sattılar. Hiç bir zaman da düzelmedi.

Uzun uzun hikayeler anlatmayacağım.

Arkadaşımın full servis bakımlı ve garantisi 6 ay önce bitmiş A3'ü için Doğuş Oto iyi niyet vermedi ve Mekatronik arızasına 5400 tl fatura çıkardı. Çok fazla insan araya girdi ama iş çözülemedi. Parası ödenecek dava açılacak.

Bir başka arkadaşımın Passat'ının DSG yine arızalandı ve 8000 TL fatura çıkardılar. Yine kavga gürültü tanıdıklar vs girdi ama çözülemedi. Parası ödenip VW'e lanet edilerek tamir edildi.

Kısaca arkadaşlar Doğuş Oto herhalde büyük krizde. Bir süredir garantisi bitmiş araçlara iyi niyet vermiyorlar.

DSG kullanıcısı olup garantisi bitenler çok dikkat etsin.

• Dsg kullanıyorum... Hiç yetkili servise gitmedim...

Şu an 92.000 km...

Şimdilik sorunsuz...

Bozulursa da bozulur... Kul yapısı sonuçta... Tamircisini bulur yaptırırız... Ucunda ölüm yok ya...

Sıfır aracıyla bile insan yolda kalabilir...

Amma taktınız bu dsg olayına... Alan memnun satan memnun ama bizim forum rahatsız...

Bence gayet başarılı ve konforlu bi şanzıman... Ne ara vites değiştiriyor anlaşılmıyor... Araç tek vitesmiş gibi gidiyor go kart aracı misali... Ekrana bakmasan hangi viteste olduğunu anlayamazsın...

Bence dsg şanzımanı olup sorun yaşamayanlar forumlarda vb yerlerde "dsg şanzımanım bozulmadı" diye konu açmadıkları için siz tüm dsg şanzımanları bozuluyor sanıyorsunuz... Bu kadar yaygın araçta kullanılan şanzımanın arıza ve şikayet sayısının haliyle fazla olması gayet normal bence...

Bunlar benim kişisel fikrim elbette... Elimde istatistik veri yok... Özetle ben dsg sahibiyim ve aracım garanti dışı hatta hiç yetkili servise gitmedi... Buna rağmen ben hiç kafaya takmıyorum... Forumda dsg sahibi olmayan adam benden daha dertli dsg konusunda...... Araba komple yansa bitse kül olsa ne yazar... Dünya malı hepsi Allah can sağlığı versin, huzur afiyet versin... Hayırlı kandiller...
    İşt vw sizin gibilere satış yapıyor. Manuelin biten şanzıman değil kavrama o da kötü kullanırsan 1 saatte de biter. Peki kaç tl?
    Seninki nasıl bitiyor ( ki aslında sizinki balata bitmesi de değil sadece) otomatik araçta bu kısa sürede bitiyorsa bu kullanıcıdan çok üretici hatasıdır.
    Başkası bedava yıkama bile yapmazken vw az bi kitleme pardon ücretle komple şanzımanı mı değişiyor. Afedersiniz mal mı bu vw niye debriyaj ya da elektronik kontrol ünitesi gitti diye mekaniği de değişiyor. Sizin kabul etmediğiniz kusuru onlar biliyor da o yüzden. Bütün firmalar kusurları olan parçaları ücretsiz değişiyor. Bunu da hergün haberlerde duyuyorsunuz. Ama işinize gelmediğinden unutuyorsunuz. Anlamadığınız bir nokta daha ; kusur tespit edilince arıza başgöstemeden arıza olabilecek bütün seri çağrılıp değişiyor. Vw bunu yapmak yerine arıza çıksın gelsin bakarız yoksa ellemeyelim demiş. Siz bunu övünme vesilesi yapmışsınız.
    Bi de nasıl insanlarsanız biri çıkıyor öyle bişey yok siz sağdan soldan duyuyorsunuz benim gibi otorite kaynaktan gelene bakjn öyle bişey yok diyor. Öteki var ama ucuza yapıyorlar daha ne olsun diyor. Sizi anlamak güç benim için. Çok şükür sizi anlamak güç.
    Şaka gibi adamlar iyi niyet garantisi aldı altında kronik sorunlu şanzımanı değiştirmek için 700-800 civarı para istiyor ve malum marka kullanıcıları da bunu yüceltmek için buralara gelip saçma sapan yorumlar yazıyor kul yapısı vesaire gibi..

Hakikaten boşuna dememişler deveyi diken insanı şey eden diye !
    Daha geçen ay forumdan bi arkadaşa iyi niyet garantisi altında 800 TL ye komple mekatronik değişimi yapıldı.

Hemde aracı 76000 km de ve 5 yıllık araç

Sizin şanzımanlarınız ölümsüz mü zannediyorsunuz ?? Manuel şanzıman bile yeri geldiğinde 80 bin de bitiyor

Geçen ay FC5 civic için 30 bin bakımına 1500 TL servis parası ödedi bacanak

İçinde 500 TL si şanzıman bakımı. Sorunsuz şanzıman ama 5 yılda bi DSG masrafı kadar bakım parası yiyecek

6 Ay önce garantisi bitmiş miş de 10 bin TL masraf istemişler miş miş de..

Bırakın bu işleri. Karalamanızı başka yerde yapın..
    Sorun olup yolda kalmak ayrı, rutin bakıma gidip 500 tl ucret odemek ayri bir olay.
    Sorun çıkarır ihtimali ile arabayı sürmek ayrı, rahat rahat otomatiğin keyfini sürmek ayrı bir olay.
    O kadar dikkat edip yinede sorun çıkaran şanzumanın sıkıntısını çekmek ayrı, neredeyse hiç kasmadan sorun çıkarmayan şanzumanın psikolojisi ayrı bir olay.
    Siz duruma sadece para olarak bakıyorsunuz. O zaman sizin demenizle dsgnin arızalanması bizim iyiliğimize. “ şanzuman 0 olarak değişiyor abi yaaaa” deyip geçelim.
    O kadar dikkat etmeme rağmen 36 bin kmde şanzuman balatası cortlamış 2015 model polo dsg sahibi olarak yazıyorum bunları. Bir ônceki aracım ise civicti.
    Peh yemişim hızlı vites geçişlerini dsgnin. Kabul edelim ki DSG sorunlu şanzumandır.
    DSG için istenen yüksek abartılı fiyat farkını es geçmemek lazım.

Golf 1.6TDI manuel/dsg farkı 17.200tl

Manuelden devşirme yarı otomatik bir şanzıman!..

Zaten baştan 2-3 şanzıman parasını peşin alıyorlar, birde utanmadan kronik arızalı şanzımanı tamir etmek için 500-700tl para tırtıklıyorlar. İyi niyet(!) denen zımbırtı için servise ekstra para bayılmalar, bonus.

*Müstehak bu araçları alan adamlara...
  • Sanayide işini iyi yapan şanzımancılar var, büyük şehirlerde araştırıp yaptırılabilir, en güzeli hiç bulaşmamak. Dsg pişmanlıktır.

Bugün havasını ata ata binenler illaki bigün yolda kalacaktır.

(Bir dsg maduru olarak yazıyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğuş niyeti bozdu demek ki , kaçın

2015 VW Golf 1.2Tsi Comfortline - Saf Beyaz
    2017 VW Passat 1.4Tsi Comfortline - Beyaz
    2018 VW Polo 1.0Tsi Highline - Beyaz

• "Yalancı, sırf vw yi karalamak için böyle konular açıyorsunuz" cular birazdan gelecek ve seni, beni ve diğerlerini pert edecekler, sonra da biz banlanacağız, haberin olsun.

Sizin şanzımanlarınız ölümsüz mü zannediyorsunuz ?? Manuel şanzıman bile yeri geldiğinde 80 bin de bitiyor

İçinde 500 TL si şanzıman bakımı. Sorunsuz şanzıman ama 5 yılda bi DSG masrafı kadar bakım parası yiyecek

• Eee kriz var diye iyi niyet garantisini vermezlerse millet de servise gitmeyi bırakır. Zaten sıfır araç satışı da az, garanti kapsamında servise gelecek sayısı azaldı. Böyle olursa 1-2 yıl içinde kriz iyice artar, servislere gelecek araç bulamazlar. Topyekun kapatır giderler artık.

• Doğru olabilir ama işin bir kısmı ya da tamamı csb gibi de gelmiyo değil. Bir de bu DSG ile ilgili bir şey farkettim bu şanzıman abartıldığı gibi değil, bana audinin multitronici daha iyi gibi geldi.

Şu an 92.000 km...

Şimdilik sorunsuz...

Bozulursa da bozulur... Kul yapısı sonuçta... Tamircisini bulur yaptırırız... Ucunda ölüm yok ya...

Sıfır aracıyla bile insan yolda kalabilir...

Amma taktınız bu dsg olayına... Alan memnun satan memnun ama bizim forum rahatsız...

Bence gayet başarılı ve konforlu bi şanzıman... Ne ara vites değiştiriyor anlaşılmıyor... Araç tek vitesmiş gibi gidiyor go kart aracı misali... Ekrana bakmasan hangi viteste olduğunu anlayamazsın...

Bence dsg şanzımanı olup sorun yaşamayanlar forumlarda vb yerlerde "dsg şanzımanım bozulmadı" diye konu açmadıkları için siz tüm dsg şanzımanları bozuluyor sanıyorsunuz... Bu kadar yaygın araçta kullanılan şanzımanın arıza ve şikayet sayısının haliyle fazla olması gayet normal bence...

Bunlar benim kişisel fikrim elbette... Elimde istatistik veri yok... Özetle ben dsg sahibiyim ve aracım garanti dışı hatta hiç yetkili servise gitmedi... Buna rağmen ben hiç kafaya takmıyorum... Forumda dsg sahibi olmayan adam benden daha dertli dsg konusunda...... Araba komple yansa bitse kül olsa ne yazar... Dünya malı hepsi Allah can sağlığı versin, huzur afiyet versin... Hayırlı kandiller...

• Alan alsın dsg bence piyasada en hızlı vites değiştiren şanzıman zf 8 ileri falan kesinlikle dengi değil dsg nin fakat sorun şu ki bu şanzıman vw alıcı kitlesi halkın alt tabakası avrupada da kısmen burada da adam bütün malvarlığını ortaya koyup ucu ucuna satın aldığı 1.6 dizel 1.4 tsi leon golf ve passatının Bi dsg arızası olunca yaptıramayan fakir kitle yüzünden bu duruma geldi yoksa gerçekten pahalı ve spor araçlar için çok uygun bir şanzıman vw nin hatası 1.6 dizel 1.4 tsi tarzı halk arabalarına bu kombinasyonu sunması adam 1 saniye vitesi erken geçirse ne olur geçirmese ne olur kafasında tipler aslında az arıza versin yeter modunda takılıyor

F30 a zf 8 ileri birde dsg 7 ileri koysan ve bu araçlar drag yapsalar inanın dsg li olan f30 1 - 1.5 boy fark atar diye tahmin yürütmek zor olmasa gerek

• Şaka gibi adamlar iyi niyet garantisi aldı altında kronik sorunlu şanzımanı değiştirmek için 700-800 civarı para istiyor ve malum marka kullanıcıları da bunu yüceltmek için buralara gelip saçma sapan yorumlar yazıyor kul yapısı vesaire gibi..

Hakikaten boşuna dememişler deveyi diken insanı şey eden diye !

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kronik arızalı değil satılan araç ve bozulan araçları yüzdeye vurduğunuzda diğer otomatiklerle çok fazla bir fark çıkmıyordu yanlış hatırlamıyorsam.Sadece DSG araç sayısı fazla olduğu için insanların dikkatini çekiyor ve Doğuşun da mağdur insanlara yardımcı olmaması tuzu biberi oluyor
  • Dogus oto kendi ayagina sikar, 2 yili gecen dag kullanicilari ozel servise devam eder. Su an tek motivasyon iyi niyet garantisi yetkili icin.

Ama dışarıda özel serviste kavrama değişimi 3000 küsür tuttu ki aman aman bi rakam da değil.
    Tabi bu dsg'nin kusurlu şanzıman olduğunu değiştirmez. Mekatronik arızası çıksa fatura kabarıyor.
  • Her dsg şikayeti arıza değildir öncelikle. Baskı balata bitiyor. Sarf malzeme ve değişiyor. Çift kavramalı şanzımanların baskı balatasında Renault ve ford en ufak bir idirim yapmazken Doğuş iyi niyet garantisine sokuyordu balatayı. Eğer yaptılarsa bence baskı balata değişiminde iyi niyet kalkmıştır. Dsg çok olduğu için piyasada artık dsg baskı balata değiştiren, mekatronik ithal eden firmalarda var. Yavaş yavaş sanayide ucuz yollu halledilecek gibi duruyor. Bizim milletimiin canını al, cebinden parasını alma. Bu forumda bahsedildiği gibi olsa, vw şimdiye çoktan tası tarağı toplayıp ülkeyi terk etmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Daha geçen ay forumdan bi arkadaşa iyi niyet garantisi altında 800 TL ye komple mekatronik değişimi yapıldı.

Sorun olup yolda kalmak ayrı, rutin bakıma gidip 500 tl ucret odemek ayri bir olay.
    Sorun çıkarır ihtimali ile arabayı sürmek ayrı, rahat rahat otomatiğin keyfini sürmek ayrı bir olay.
    O kadar dikkat edip yinede sorun çıkaran şanzumanın sıkıntısını çekmek ayrı, neredeyse hiç kasmadan sorun çıkarmayan şanzumanın psikolojisi ayrı bir olay.
    Siz duruma sadece para olarak bakıyorsunuz. O zaman sizin demenizle dsgnin arızalanması bizim iyiliğimize. “ şanzuman 0 olarak değişiyor abi yaaaa” deyip geçelim.
    O kadar dikkat etmeme rağmen 36 bin kmde şanzuman balatası cortlamış 2015 model polo dsg sahibi olarak yazıyorum bunları. Bir ônceki aracım ise civicti.
    Peh yemişim hızlı vites geçişlerini dsgnin. Kabul edelim ki DSG sorunlu şanzumandır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.