|
|

|
|
Şu an 92.000 km... Şimdilik sorunsuz... Bozulursa da bozulur... Kul yapısı sonuçta... Tamircisini bulur yaptırırız... Ucunda ölüm yok ya... Sıfır aracıyla bile insan yolda kalabilir... Amma taktınız bu dsg olayına... Alan memnun satan memnun ama bizim forum rahatsız... Bence gayet başarılı ve konforlu bi şanzıman... Ne ara vites değiştiriyor anlaşılmıyor... Araç tek vitesmiş gibi gidiyor go kart aracı misali... Ekrana bakmasan hangi viteste olduğunu anlayamazsın... Bence dsg şanzımanı olup sorun yaşamayanlar forumlarda vb yerlerde "dsg şanzımanım bozulmadı" diye konu açmadıkları için siz tüm dsg şanzımanları bozuluyor sanıyorsunuz... Bu kadar yaygın araçta kullanılan şanzımanın arıza ve şikayet sayısının haliyle fazla olması gayet normal bence... Bunlar benim kişisel fikrim elbette... Elimde istatistik veri yok... Özetle ben dsg sahibiyim ve aracım garanti dışı hatta hiç yetkili servise gitmedi... Buna rağmen ben hiç kafaya takmıyorum... Forumda dsg sahibi olmayan adam benden daha dertli dsg konusunda...... Araba komple yansa bitse kül olsa ne yazar... Dünya malı hepsi Allah can sağlığı versin, huzur afiyet versin... Hayırlı kandiller... |
|
"Yalancı, sırf vw yi karalamak için böyle konular açıyorsunuz" cular birazdan gelecek ve seni, beni ve diğerlerini pert edecekler, sonra da biz banlanacağız, haberin olsun.
|
|
İşt vw sizin gibilere satış yapıyor. Manuelin biten şanzıman değil kavrama o da kötü kullanırsan 1 saatte de biter. Peki kaç tl?
Seninki nasıl bitiyor ( ki aslında sizinki balata bitmesi de değil sadece) otomatik araçta bu kısa sürede bitiyorsa bu kullanıcıdan çok üretici hatasıdır. Başkası bedava yıkama bile yapmazken vw az bi kitleme pardon ücretle komple şanzımanı mı değişiyor. Afedersiniz mal mı bu vw niye debriyaj ya da elektronik kontrol ünitesi gitti diye mekaniği de değişiyor. Sizin kabul etmediğiniz kusuru onlar biliyor da o yüzden. Bütün firmalar kusurları olan parçaları ücretsiz değişiyor. Bunu da hergün haberlerde duyuyorsunuz. Ama işinize gelmediğinden unutuyorsunuz. Anlamadığınız bir nokta daha ; kusur tespit edilince arıza başgöstemeden arıza olabilecek bütün seri çağrılıp değişiyor. Vw bunu yapmak yerine arıza çıksın gelsin bakarız yoksa ellemeyelim demiş. Siz bunu övünme vesilesi yapmışsınız. Bi de nasıl insanlarsanız biri çıkıyor öyle bişey yok siz sağdan soldan duyuyorsunuz benim gibi otorite kaynaktan gelene bakjn öyle bişey yok diyor. Öteki var ama ucuza yapıyorlar daha ne olsun diyor. Sizi anlamak güç benim için. Çok şükür sizi anlamak güç. |
|
Şaka gibi adamlar iyi niyet garantisi aldı altında kronik sorunlu şanzımanı değiştirmek için 700-800 civarı para istiyor ve malum marka kullanıcıları da bunu yüceltmek için buralara gelip saçma sapan yorumlar yazıyor kul yapısı vesaire gibi..
Hakikaten boşuna dememişler deveyi diken insanı şey eden diye ! |
|
Kötü olmuş. Gerçi dsg patlamıyormuş, forum efsanesiymiş o yüzden çok da önemli değil sanki.
|
|
Sanayide işini iyi yapan şanzımancılar var, büyük şehirlerde araştırıp yaptırılabilir, en güzeli hiç bulaşmamak. Dsg pişmanlıktır.
Bugün havasını ata ata binenler illaki bigün yolda kalacaktır. (Bir dsg maduru olarak yazıyorum) |
|
Daha geçen ay forumdan bi arkadaşa iyi niyet garantisi altında 800 TL ye komple mekatronik değişimi yapıldı.
Hemde aracı 76000 km de ve 5 yıllık araç Sizin şanzımanlarınız ölümsüz mü zannediyorsunuz ?? Manuel şanzıman bile yeri geldiğinde 80 bin de bitiyor Geçen ay FC5 civic için 30 bin bakımına 1500 TL servis parası ödedi bacanak İçinde 500 TL si şanzıman bakımı. Sorunsuz şanzıman ama 5 yılda bi DSG masrafı kadar bakım parası yiyecek 6 Ay önce garantisi bitmiş miş de 10 bin TL masraf istemişler miş miş de.. Bırakın bu işleri. Karalamanızı başka yerde yapın.. |
|
Sorun olup yolda kalmak ayrı, rutin bakıma gidip 500 tl ucret odemek ayri bir olay.
Sorun çıkarır ihtimali ile arabayı sürmek ayrı, rahat rahat otomatiğin keyfini sürmek ayrı bir olay. O kadar dikkat edip yinede sorun çıkaran şanzumanın sıkıntısını çekmek ayrı, neredeyse hiç kasmadan sorun çıkarmayan şanzumanın psikolojisi ayrı bir olay. Siz duruma sadece para olarak bakıyorsunuz. O zaman sizin demenizle dsgnin arızalanması bizim iyiliğimize. “ şanzuman 0 olarak değişiyor abi yaaaa” deyip geçelim. O kadar dikkat etmeme rağmen 36 bin kmde şanzuman balatası cortlamış 2015 model polo dsg sahibi olarak yazıyorum bunları. Bir ônceki aracım ise civicti. Peh yemişim hızlı vites geçişlerini dsgnin. Kabul edelim ki DSG sorunlu şanzumandır. |
|
DSG için istenen yüksek abartılı fiyat farkını es geçmemek lazım.
Golf 1.6TDI manuel/dsg farkı 17.200tl Manuelden devşirme yarı otomatik bir şanzıman!.. Zaten baştan 2-3 şanzıman parasını peşin alıyorlar, birde utanmadan kronik arızalı şanzımanı tamir etmek için 500-700tl para tırtıklıyorlar. İyi niyet(!) denen zımbırtı için servise ekstra para bayılmalar, bonus. *Müstehak bu araçları alan adamlara... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|