Şimdi Ara

Dsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle cahilliğime verin . bu dsg nin kuru ve ıslak tip ikiye ayrılıyormuş ıslak tipler daha sorunsuz diyorlar peki ıslak tip dsg şanzıman hangi suv araçlarda var benzin otomatik suv bakıyorum ateca karoq tiguan 2020-2021

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ateca ve karoqta kesin yok. Tiguan biraz karışık ama 2020-21 lerde olması lazım

• masterap M kullanıcısına yanıt

tiguan hangisinde var acaba yani almışken o kadar para vercez sorun yaşamak istemiyorum tabiki

• 2.0 ve üzeri SUV lerde mevcut, altındakiler de olmaz

• "Cupra Formentor" direkt olarak ıslak kavramalı DSG ile üretildi.

• 2017-2020 arası 1.4 TSI Tiguanlar ıslak 6 ileri ile piyasada. Makyajlılarda ise 7 ileri ıslak tip mevcut

Edit: 7 ileri ıslak yerine kuru tip yazmışım düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 13 Mart 2025; 5:11:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oldbeer O kullanıcısına yanıt

yanlış, bir önceki kasa ve yeni (mevcut) kasa tiguan 1.5ler ıslak 7 ileri dq381 kodlu şanzımanla geliyor...

Dsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 12 Mart 2025; 22:10:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.5 lerde ıslak tip var ama farketmiyorki malesef erken kmde o şanzıman da patlayabiliyor 40bin kmde arkadaşda patladı neyseki garanti vardı arsa takasında verdi ama uslanmadı gitti kamiq aldı😂

• q3 - tiguan - tiguan allspace - kodiaq - tarraco - formentor ıslak kavrama DSG

• 2.0 motorlu DSG'li tüm araçlar taş gibidir sorun çıkarmaz.

2.0 Golf, Passat, SuperB, Caravelle, Caddy vs... hepsi ıslak tip sorun çıkarma ihtimali azdır.

1.0 - 1.6 hacim arasındaki tüm modellerde mikro şalter sorunu bolca yaşanıyor vitesi p moduna alıp aracı terkedin gibi uyarılar yaşanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 12 Mart 2025; 23:17:36 >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Yani 1.5 tsi 2020 modellerde ıslak şanzıman var o zaman

• oldbeer O kullanıcısına yanıt

Benim Tiguan 1.4 ve ıslak kavrama 6 ileri. Yanlış bilgi yaymayalım lütfen.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt

q3 ile ilgili bilgi kesin mi? dokuman vs var mı acaba? internette çok aradım ama maalesef bulamadım ben...

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Hocam onlarda eskiden 6 ileri olan model kullanılıyordu sadece 60bin kmde yağ bakımı istiyordu şimdi malesef o şanzıman yok yeni 7 ileri olanlar da sorunlu

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

kesin bilgiDsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ? 

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Hocam onlarda eskiden 6 ileri olan model kullanılıyordu sadece 60bin kmde yağ bakımı istiyordu şimdi malesef o şanzıman yok yeni 7 ileri olanlar da sorunlu

Bizde 2016 model 2.0 Passat 240hp 4motion olan modeli vardı o da 7 ileriydi

130.000 km'ye kadar kullandık şanzıman tık demedi sonra ihtiyaçtan satmıştık.

• O halde 1.700.000 geçmicek güzel sorunsuz büyük benzinli otomatik hangi suv tercih edecez tam kafayı sıyırmalık bi durumdayım

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Biz eski de kalmışız Dsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ?  DQ500 kullandım zamanında, sonradan alt motorlara da geldi demek ki Dsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ? 

• Kuru kavramalar sorunlu da, ıslak kavramalar sorunsuzmuş gibi algılanmasın.

Kuru kavrama herhangi bir sıvı olmadığı için sürtünme kaybı yaşatmaz. Daha iyi kavrar. Yakıt tüketimi ıslak kavramaya göre daha az olur. Motor gücü arabaya daha çabuk iletilir.

Islak kavrama ise kuru kavramaya oranla yağlı bir sistemin içinde olduğu için daha yumuşak bir sürüş keyfi sağlar. kavrama balataları daha uzun süre dayanır. Motor gücü arabaya birazcık gecikmeli iletilir.

Kuru kavrama bakım gerektirmez. Kavrama balataları bitene kadar gidersiniz. Fakat çabuk ısınır.

Islak kavramada balatalar yağın içinde olduğu için şanzıman gibi onun yağını da 30-40 bin km'lere geldiğinde değiştirmek gerekir. Ayrıca çabuk ısınmaz. Balatalar daha uzun ömürlü olur.

Gördüğünüz gibi. Kuru kavrama kötü, ıslak kavrama iyi diye bir şey yok. Yapılan her yenilik beraberinde dezavantaj da getirir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.