Dsg ıslak kavrama şanzıman hangi suvlarda var ?

-
-
Ateca ve karoqta kesin yok. Tiguan biraz karışık ama 2020-21 lerde olması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tiguan hangisinde var acaba yani almışken o kadar para vercez sorun yaşamak istemiyorum tabiki
2.0 ve üzeri SUV lerde mevcut, altındakiler de olmaz
"Cupra Formentor" direkt olarak ıslak kavramalı DSG ile üretildi.
-
2017-2020 arası 1.4 TSI Tiguanlar ıslak 6 ileri ile piyasada. Makyajlılarda ise 7 ileri ıslak tip mevcut
Edit: 7 ileri ıslak yerine kuru tip yazmışım düzeltildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 13 Mart 2025; 5:11:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yanlış, bir önceki kasa ve yeni (mevcut) kasa tiguan 1.5ler ıslak 7 ileri dq381 kodlu şanzımanla geliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 12 Mart 2025; 22:10:29 > -
1.5 lerde ıslak tip var ama farketmiyorki malesef erken kmde o şanzıman da patlayabiliyor 40bin kmde arkadaşda patladı neyseki garanti vardı arsa takasında verdi ama uslanmadı gitti kamiq aldı😂
q3 - tiguan - tiguan allspace - kodiaq - tarraco - formentor ıslak kavrama DSG
-
2.0 motorlu DSG'li tüm araçlar taş gibidir sorun çıkarmaz.
2.0 Golf, Passat, SuperB, Caravelle, Caddy vs... hepsi ıslak tip sorun çıkarma ihtimali azdır.
1.0 - 1.6 hacim arasındaki tüm modellerde mikro şalter sorunu bolca yaşanıyor vitesi p moduna alıp aracı terkedin gibi uyarılar yaşanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 12 Mart 2025; 23:17:36 > -
Yani 1.5 tsi 2020 modellerde ıslak şanzıman var o zaman
Benim Tiguan 1.4 ve ıslak kavrama 6 ileri. Yanlış bilgi yaymayalım lütfen.
-
q3 ile ilgili bilgi kesin mi? dokuman vs var mı acaba? internette çok aradım ama maalesef bulamadım ben...
-
Hocam onlarda eskiden 6 ileri olan model kullanılıyordu sadece 60bin kmde yağ bakımı istiyordu şimdi malesef o şanzıman yok yeni 7 ileri olanlar da sorunlu
kesin bilgi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi
Hocam onlarda eskiden 6 ileri olan model kullanılıyordu sadece 60bin kmde yağ bakımı istiyordu şimdi malesef o şanzıman yok yeni 7 ileri olanlar da sorunluBizde 2016 model 2.0 Passat 240hp 4motion olan modeli vardı o da 7 ileriydi
130.000 km'ye kadar kullandık şanzıman tık demedi sonra ihtiyaçtan satmıştık.
-
O halde 1.700.000 geçmicek güzel sorunsuz büyük benzinli otomatik hangi suv tercih edecez tam kafayı sıyırmalık bi durumdayım
Biz eski de kalmışız
DQ500 kullandım zamanında, sonradan alt motorlara da geldi demek ki
-
Kuru kavramalar sorunlu da, ıslak kavramalar sorunsuzmuş gibi algılanmasın.
Kuru kavrama herhangi bir sıvı olmadığı için sürtünme kaybı yaşatmaz. Daha iyi kavrar. Yakıt tüketimi ıslak kavramaya göre daha az olur. Motor gücü arabaya daha çabuk iletilir.
Islak kavrama ise kuru kavramaya oranla yağlı bir sistemin içinde olduğu için daha yumuşak bir sürüş keyfi sağlar. kavrama balataları daha uzun süre dayanır. Motor gücü arabaya birazcık gecikmeli iletilir.
Kuru kavrama bakım gerektirmez. Kavrama balataları bitene kadar gidersiniz. Fakat çabuk ısınır.
Islak kavramada balatalar yağın içinde olduğu için şanzıman gibi onun yağını da 30-40 bin km'lere geldiğinde değiştirmek gerekir. Ayrıca çabuk ısınmaz. Balatalar daha uzun ömürlü olur.
Gördüğünüz gibi. Kuru kavrama kötü, ıslak kavrama iyi diye bir şey yok. Yapılan her yenilik beraberinde dezavantaj da getirir.
En Beğenilen Yanıtlar

yanlış, bir önceki kasa ve yeni (mevcut) kasa tiguan 1.5ler ıslak 7 ileri dq381 kodlu şanzımanla geliyor... ![]() |
Benzer içerikler
- plakadan araç konumu bulma
- istanbul antalya yol güzergahı
- dacia duster 1.0 eco-g yorumları
- oto cam çatlak tamiri yorumları
- plaka yapıştırma silikonu
- dünyanın en hızlı arabası
- opel mokka 2021
- ötv zammı 2025
- c5 aircross 2025
- doblo trekking özellikleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X