Merhaba, Bende 2021 ocak ayında lansman ile gelen Octavia Premuim 1.0 aldım. Özelliklede severek aldım. Şuan km 14.700 geldi. 3 hafta önce araç park ettikden sonra çalışmadı. Servise gitti, bayram haftası dahil 17 gün serviste kaldı. Bu çarşamba benzer durum yine oldu. Araçı kullanıyorsunuz, park ediyorsunuz, sonra ne kapılar açılıyor, nede çalışıyor. Manuel kilit ile araçın içine girince, dörtlüleri çalıştırmak istediğizde bile çalışmıyor. Benim başıma ikinci defa geldi. Adana'da benzer şikayetten üç araç bayide duruyor. Benden önce netten baktığımda benzer problemi olan arkadaşlarıda buldum, aşağıda görebilirsiniz. Konu sadece lansman araçlarında sonradan alan arkadaşlarda var mı diye sormam isterim. Benzer problem varsa DM üstünden benim irtibata geçerlerse bir konuşmakta yarar var. eğer irtibata geçmese bile bayi araçı çektiridğinde doğuş otoda mutlaka şikayeti kayıt aldına aldırması iyi olur. Şuan bize söylenen yeni program yüklenceği ama yüklediklerinden sonra problem devam ediyor. Emin olmamakla beraber 48V akü bitince, arabanın aküsü kullanıyor ve sonra araçta hiç birsey çalışmıyor, hata bile yazmıyor. Sorunu çözülen arkadaşlar varsa bilgilendirme yapabilirse sevinirim. www.sikayetvar.com 2020 Skoda Octavia Çalışmama Sorunu https://www.sikayetvar.com/skoda/2020-skoda-octavia-calismama-sorunu |
2021 Skoda Octavia Çalışmama Sorunu: Bilinen Nedenler ve Çözümleri
2021 Skoda Octavia, piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok kullanıcı tarafından beğenilen bir araç olsa da, bazı yaygın çalışmama sorunları bildirilmiştir. Bu sorunların en göze çarpanlarından biri, "48 Volt Hata 48V Elektrik Sistemi" uyarısıdır.
Skoda Octavia 48 Volt Hatası
48 Volt Hata 48V Elektrik Sistemi uyarısı, aracın 48 voltluk hafif hibrit sisteminde bir arıza olduğunu gösterir. Bu sistem, aracın yakıt verimliliğini iyileştirmek ve performansını artırmak için tasarlanmıştır. 48 voltluk sistemde yaşanan arızalar, aracın çalışmamasına neden olabilir.
Skoda Octavia 1.0 E-TEC Kronik Sorunlar
Özellikle 1.0 E-TEC motorlu Skoda Octavia modellerinde, çalışmama sorunlarına yol açabilecek kronik sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Yakıt pompası arızaları
- EGR valfi sorunları
- Turboşarj sorunları
Skoda Octavia 1.5 E-TEC Yorumlar
1.5 E-TEC motorlu Skoda Octavia modelleri, 1.0 E-TEC modellerine göre daha az çalışmama sorunu bildirmiştir. Ancak, bazı kullanıcılar aşağıdakiler gibi sorunlar yaşamıştır:
- Tahrik sistemi hataları
- Elektronik arızalar
- Start-stop sistemi sorunları
Tahrik Sistemi Hatası Skoda
Tahrik sistemi hataları, aracın tahrik sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorunlar, vites geçişlerinde zorluklara, güç kaybına ve hatta aracın çalışmamasına neden olabilir.
Octavia Tahrik Sistemi Hatası
Octavia tahrik sistemi hataları, özellikle yüksek kilometreli araçlarda daha yaygındır. Bu hataların yaygın nedenleri şunlardır:
- Debriyaj aşınması
- Şanzıman sorunları
- Aktarma organları arızaları
Çözüm Önerileri
2021 Skoda Octavia çalışmama sorunları yaşıyorsanız, aşağıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz:
- Aracınızı yetkili bir Skoda servisine götürün.
- Sorunun kaynağını belirlemek için aracınızın diagnostik testini yaptırın.
- Gerekli onarımları veya parça değişimlerini yaptırın.
- Aracınızın düzenli bakımını yaptırın.
Skoda Octavia çalışmama sorunları, aracın güvenliğini ve performansını etkileyebileceği için, bu sorunları görmezden gelmemek önemlidir. Sorunları erken tespit etmek ve çözmek, aracınızın ömrünü uzatabilir ve sürüş güvenliğinizi artırabilir.