Şimdi Ara

opel corsa vs vw polo (lütfen fanatikleşmeden)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mart ayından bu yana küçük otm. vites sıfır km bir bayan arabası bakınıyorum.

Eleye eleye son iki araca kaldım. Kısmetse aralık ayında almayı düşünüyorum. (Artık resmen eş dostun alay konusu oldum. Araba alamazsın sen diyorlar Eşimin serzenişleri de cabası.)

Sizlerden isteğim çok basit arkadaşlar. (Konuya hakim arkadaşlar için basit tabii benim için değil.) Bu iki aracın yani corsa 1.4 otm vites enjoy sp. paket ve polonun 1.4 dsg comfortline ın donanımsal ve tekniksel verilerini birbiriyle karşılaştırmanız.

Bu karşılaştırmayı yaparken iki aracın fiyatını eşit kabul edin ki zaten eşit (Ama aralıkta corsa belki biraz daha ucuzlar diye düşünüyorum.)

Ayrıca lütfen ve lütfen fanatikleşerek yanlış bilgi vermeyelim, en önemlisi ise birbirimizi kırmadan yorum yapalım ve cevap verelim.

Not: Son ricam sadece bu ikisini karşılaştırın "Hayır ikisini de alma bunu al, sıfır alma ikinci el al, c sınıfı al şeklinde yorum yapmamanız. Bu şekilde bir karışıklık olduğunda konu sapıyor. Ben bunu isteseydim diğer araçları neden elediğimi de yazardım.

Yardımlarınızı, yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden cevap yazmak zahmetine giren tüm forumdaşlarıma saygılar....

Tekrar not: Şu an itibariyle geleneksel (aileden) opel kullanıcısıyım. Genel anlamda opelden memnunum.(Özellikle servisi bence iyi "gaziantep teymur otomotiv") Ama vw grubu bir aracım olsun onu da tanıyayım istiyorum açıkcası. Yine de karasızım.

• Opelin bence en buyuk eksisi Corsa'nin yuzunun eskimesi.

Polo yeni arac olmasi ve DSG vitesiyle one cikiyor.

Donanimsal olarak detayli incelerler zaten ona karismiyorum fakat ayni fiyata bu iki secenek sunulsaydi Polo'yu alirdim. Cunku donanim olarak kullandigim seyler iki aracin baz versiyonunda mevcut gerisi teferruat benim icin

Simdiden hayirli olsun demek isterdim de keske bayiileri arayip stok renk durumunu sorsaydiniz. Mazda 2 almadan Corsa'ya niyetlendik istedigimiz donanim zaten yoktu, istedigimiz renk icin de parayi yatirip 2 ay beklememizi soylemislerdi.

Polo'da zaten talep patlamasi yasiyormus, kolay gelsin

Neyse fiyatları yakın, donanımları yakın(polo'da kol dayama var fazladan, Corsa'da jant ve sis farı var), dizayn olarak bence ikisi de güzel ama Corsa'nın yüzü eskidi. Polo ise iç mekan baya başarılı. Koltukar filan baya kaliteli geldi mesela bana. CD çalar da zaten Golf, Jetta ve Passat'taki cd çaların aynısı, bence şık ve sade bir dash board'u var Polo'nun.

Fakat nedense yakından bakınca kutu gibi geldi bana Polo. Biraz ufak mu olmuş ne anlayamadım.

Otm vites olarak da DSG'nin easytronicten daha iyi oldugu kesin.

Bence Polo daha mantıklı ve güzel bir seçenek olur.

edit.imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 11 Ekim 2009; 20:08:44 >

Corsa 1.4 otm vitesin yakıt tüketimi şehir içi 8,6lt
    Porsa 1.4 dsg vitesin yakıt tüketimi şehir içi 7,7lt

Corsa 0-100: 14,8sn son hız:166
    Polo 0-100: 11,9sn son hız 177

Yani performans ve yakıt tüketimi olarak da Polo resmen daha başarılı.

Orijinalden alıntı: emtue

Opelin bence en buyuk eksisi Corsa'nin yuzunun eskimesi.

Polo yeni arac olmasi ve DSG vitesiyle one cikiyor.

Donanimsal olarak detayli incelerler zaten ona karismiyorum fakat ayni fiyata bu iki secenek sunulsaydi Polo'yu alirdim. Cunku donanim olarak kullandigim seyler iki aracin baz versiyonunda mevcut gerisi teferruat benim icin

Simdiden hayirli olsun demek isterdim de keske bayiileri arayip stok renk durumunu sorsaydiniz. Mazda 2 almadan Corsa'ya niyetlendik istedigimiz donanim zaten yoktu, istedigimiz renk icin de parayi yatirip 2 ay beklememizi soylemislerdi.

Polo'da zaten talep patlamasi yasiyormus, kolay gelsin

Aralık ayını düşündüğümden renk vs sormadım ama haklısınız. Karar verdiğimde renk sormak lazım.

quote:

Bizim sitede bile şimdiden 2 yeni polo var biri füme biri beyaz ki bizim sitedeki insanlar pek yeni araba almaz

Neyse fiyatları yakın, donanımları yakın(polo'da kol dayama var fazladan, Corsa'da jant ve sis farı var), dizayn olarak bence ikisi de güzel ama Corsa'nın yüzü eskidi. Polo ise iç mekan baya başarılı. Koltukar filan baya kaliteli geldi mesela bana. CD çalar da zaten Golf, Jetta ve Passat'taki cd çaların aynısı, bence şık ve sade bir dash board'u var Polo'nun.

Fakat nedense yakından bakınca kutu gibi geldi bana Polo. Biraz ufak mu olmuş ne anlayamadım.

Otm vites olarak da DSG'nin easytronicten daha iyi oldugu kesin.

Bence Polo daha mantıklı ve güzel bir seçenek olur.

Bu arada 1.4 Corsa easytronic değil normal otomatik vitesmiş, fiyatı da 34.700TL. Vay anasını diyorum sadece. Bu fiyatlara sıfır arba filan alınmaz...

Corsa 1.4 otm vitesin yakıt tüketimi şehir içi 8,6lt
    Porsa 1.4 dsg vitesin yakıt tüketimi şehir içi 7,7lt

Corsa 0-100: 14,8sn son hız:166
    Polo 0-100: 11,9sn son hız 177

Yani performans ve yakıt tüketimi olarak da Polo resmen daha başarılı.

cevap için teşekkürler, demek polo için de aralıktan önce bakmak lazım

• polo en az 4-5 yıl kasa değiştirmeyeceği ve ikinci elde kesinlikle sorun yaratmayacağından bir adım onde. Donanımlara o kadar takılmıyorsanız polo bence daha iyi bir tercih.
    Fakat iki aracından o kadar bariz üstünlükleri yok. Test sürüşü yapıp tercih edin bence.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

polo en az 4-5 yıl kasa değiştirmeyeceği ve ikinci elde kesinlikle sorun yaratmayacağından bir adım onde. Donanımlara o kadar takılmıyorsanız polo bence daha iyi bir tercih.
    Fakat iki aracından o kadar bariz üstünlükleri yok. Test sürüşü yapıp tercih edin bence.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosan -- 11 Ekim 2009; 23:36:36 >
  • fiyatları ne alemde bilmiyorum ama polo nun fiyatı biraz daha pahalı sanırım ben kesinlikle polo diyorum dsg şanzumanı yeter. corsa da ki şanzuman polo kadar kaliteli deil ayrıca polo daha az yakar gibime geliyor
    donanım olarak hemen hemen aynı gibiler
    ama bu özellikte araç bulabilir misiniz bilmiyorum polo da corsa içinde geçerli bayileri gezip fiyAT alın test sürüşü yapın burda aldığınız bilgilerden çok daha yardımcı olucaktır
  • Gerek yakıt/performans, gerek işçilik - malzeme kalitesi olsun Polo Corsa dan üstün bir araçtır.Tasarım olarak bence Polo daha iyi desemde tasarım gösteriş olayları zevke göre değişeceği için size kalmş.

Servis açısından da sorun yaşamassınız VW de.

Yeni tasarımıyla sunulan modelinide alacağınız için makyajlanma korkusu olmadan aracınızı kullanacaksınız(Polo).

Motor olarakda VW ödül almış bir markadır.DSG şanzımanı tadından yenmez.

Teknik veri - kalite açısından Polo Corsa dan öndedir.Corsa yı tercih edecekseniz eğer tasarımından yada fanatiklikden dolayı olacaktır.

Saygılar...

Orijinalden alıntı: fasher

fiyatları ne alemde bilmiyorum ama polo nun fiyatı biraz daha pahalı sanırım ben kesinlikle polo diyorum dsg şanzumanı yeter. corsa da ki şanzuman polo kadar kaliteli deil ayrıca polo daha az yakar gibime geliyor
    donanım olarak hemen hemen aynı gibiler
    ama bu özellikte araç bulabilir misiniz bilmiyorum polo da corsa içinde geçerli bayileri gezip fiyAT alın test sürüşü yapın burda aldığınız bilgilerden çok daha yardımcı olucaktır

Haklısınız test sürüşü çok iyi fikirler verebilir ama ne yazık ki otomatik vites test aracı bulmak zor oluyor. (Gaziantep' de neredeyse bütün test araçları düz vites.)

quote:

Cdmpf Tarih 12 Ekim 2009; 0:00:17
    Gerek yakıt/performans, gerek işçilik - malzeme kalitesi olsun Polo Corsa dan üstün bir araçtır.Tasarım olarak bence Polo daha iyi desemde tasarım gösteriş olayları zevke göre değişeceği için size kalmş.

Servis açısından da sorun yaşamassınız VW de.

Yeni tasarımıyla sunulan modelinide alacağınız için makyajlanma korkusu olmadan aracınızı kullanacaksınız(Polo).

Motor olarakda VW ödül almış bir markadır.DSG şanzımanı tadından yenmez.

Teknik veri - kalite açısından Polo Corsa dan öndedir.Corsa yı tercih edecekseniz eğer tasarımından yada fanatiklikden dolayı olacaktır.

teşekkürler...

• Genel olarak Volkswagen'in fiyat politikalarını beğenmeyenlerden biri olsam da, artık hiçbir firmanın fiyat politikasını beğenmiyorum. Bu kadar küçük araçlara bu kadar yüksek rakamlar istenmemeli diye düşünüyorum.
    İki araç arasında, kendi deneyimlerimden yola çıkarak size şunu söyleyebilirim;
    Corsa daha kolay kullanımlı bir araç, ama Polo çok daha dayanıklı bir araç. İkisi de az yakmıyor. Corsa'ların problem çıkarma oranı Polo'lara göre daha yüksek (benim gördüklerim arasında), Corsa ve Polo Türkiye'de bilinen ve benimsenen iki araçtır ve bu yüzden de ikinci elde çok fazla sıkıntısı olan araçlar değildir. Opel'in servisi hakkında bilgim yok, ama Volkswagen'in servisi (en azından buradaki) hem çok pahalı, hem de araçtan çok sizinle ilgililer.
  • Sıfır 1.3 corsa essentia aldım motorsikletim kadar yakıyor anca,1 depoyla şuan 1000km gidiyor ve araba 2bini bulunca bir depo ile 1200 km yi bulacağını söylediler ve 1 depo yaklaşık 130 lira civarında doluyor.Görünüm estetik mükemmel ben çok memnunum ve tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: webbie

Genel olarak Volkswagen'in fiyat politikalarını beğenmeyenlerden biri olsam da, artık hiçbir firmanın fiyat politikasını beğenmiyorum. Bu kadar küçük araçlara bu kadar yüksek rakamlar istenmemeli diye düşünüyorum.
    Corsa daha kolay kullanımlı bir araç, ama Polo çok daha dayanıklı bir araç. İkisi de az yakmıyor. Corsa'ların problem çıkarma oranı Polo'lara göre daha yüksek (benim gördüklerim arasında), Corsa ve Polo Türkiye'de bilinen ve benimsenen iki araçtır ve bu yüzden de ikinci elde çok fazla sıkıntısı olan araçlar değildir. Opel'in servisi hakkında bilgim yok, ama Volkswagen'in servisi (en azından buradaki) hem çok pahalı, hem de araçtan çok sizinle ilgililer.

quote:

Quote Tarih 12 Ekim 2009; 13:12:48
    Sıfır 1.3 corsa essentia aldım motorsikletim kadar yakıyor anca,1 depoyla şuan 1000km gidiyor ve araba 2bini bulunca bir depo ile 1200 km yi bulacağını söylediler ve 1 depo yaklaşık 130 lira civarında doluyor.Görünüm estetik mükemmel ben çok memnunum ve tavsiye ederim.

teşekkürler...

• quote:

Genel olarak Volkswagen'in fiyat politikalarını beğenmeyenlerden biri olsam da, artık hiçbir firmanın fiyat politikasını beğenmiyorum. Bu kadar küçük araçlara bu kadar yüksek rakamlar istenmemeli diye düşünüyorum.

Hocam şimdi iyi güzel anlatmışsında;

1-Polo daha yeni bir araç ve nedense Opelin yeni araçları için böyle bir konu açıldığında bebeklik hataları çok olur almayın diyor.Ancak Vw de böyle bir durum söz konusu değil.Polonun Corsadan daha dayanıklı bir araç olduğunu 4-5 yıl sonra anlayabiliriz en erken.Ben yollarad hiç döküntü Corsa görmedim bu güne kadar(Eski kasa dahil)
    2-Problem çıkarma oranı daha yüksek demişsiniz ancak 4-5 yaşında bir kasa ve şikayeti olanı hiç duymadım(Easytronik viites haricinde)Polonun problem çıkarmayacağı bariz değil.
    3-Polo çok dayanıklı araç demişsin ama daha 1 aylık araba.Nereden anladınız?

Şahsen ben Insigniayı bile bebeklik hataları olabilir diye beklemeye koyulmuş biri olarak gidipte Poloya bu denli güvenmezdim.
    Dayanıklılık olarak sağlamlıkmı yoksa arıza riskimi demek istediniz bilmiyorum ama sağlamlıkta Corsa çok iyi bir araç ve sorun çıkarma riskide az.Çünkü yıllar geçti ve çıkan veya çıakbilecek arızalar fabrika tarafından yeni kasalarda düzeltilmiştir.
    Tip olarak açıkçası Polo hiç hoşuma gitmedi.Manda gibi duruyor ve C sınıfını aratmıyor boyu oalrak ama yinede tipten kaybediyor(arkası berbat bana göre)
    İç mekanda ise söylenecek söz yok.Direksiyondan kumandalı teyp bile yok.Onuda geçtim Aliminyum Jant yok.

Ben Jant kapaklı,Kumandasız direkiyona sahip,,ne oalcağı belli olmayan bir Polo yerine,sorunları varsa bile;ki hiç duymadım giderilmiş,kumandalı,Aliminyum Jantlı ve daha yakışıklı bir araç olan Corsayı tercih ederim.

İkinci elde değer katybı çok az zaten bu sınıfın.

Son oalrak konuyu açana rkadaşım;
    Ben Opel kullanıcıyım ve memnunum.Sende memnunmuşsun zaten Opelden.Doğal olarak ben Opeli daha çok överim.Vw kullanan arkadaşlarda doğal olarak Poloyu över.Ama malesef Corsa lider olması gerekn bir araç olmasına rağmen forumumuzda yerden yere vuruluyor.İkisde birbirine yakın araçlar.1 aylık Polo neyse 4 yıllık Corsa benim gözümde aynı şuanda.
    Nasıl olsa Vw al hemen yeni çıkan bir aracı derler ama sorun olduğundada kul yapımı sonuçta olur böyle şeyler derler.Opelde öyle değildir.Sakın alma yeni araba derler ama sorun çıkarmayınca yine başka bir aracı överler.

benim sana tavsiyem ikisinede otur,incele,hopla,zıpla ve aklbinin sesini dinle.O sana doğru yolu gösterecektir.
    Sırf mantık için beğenmediğin bir aracı ya da içine sinmeyen bir aracı alırsan pişmanlık yaşarsın.İster Polo olsun ister Corsa.

Umarım doğru tercih yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 12 Ekim 2009; 18:35:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

quote:

Hocam şimdi iyi güzel anlatmışsında;

1-Polo daha yeni bir araç ve nedense Opelin yeni araçları için böyle bir konu açıldığında bebeklik hataları çok olur almayın diyor.Ancak Vw de böyle bir durum söz konusu değil.Polonun Corsadan daha dayanıklı bir araç olduğunu 4-5 yıl sonra anlayabiliriz en erken.Ben yollarad hiç döküntü Corsa görmedim bu güne kadar(Eski kasa dahil)
    2-Problem çıkarma oranı daha yüksek demişsiniz ancak 4-5 yaşında bir kasa ve şikayeti olanı hiç duymadım(Easytronik viites haricinde)Polonun problem çıkarmayacağı bariz değil.
    3-Polo çok dayanıklı araç demişsin ama daha 1 aylık araba.Nereden anladınız?

Şahsen ben Insigniayı bile bebeklik hataları olabilir diye beklemeye koyulmuş biri olarak gidipte Poloya bu denli güvenmezdim.
    Dayanıklılık olarak sağlamlıkmı yoksa arıza riskimi demek istediniz bilmiyorum ama sağlamlıkta Corsa çok iyi bir araç ve sorun çıkarma riskide az.Çünkü yıllar geçti ve çıkan veya çıakbilecek arızalar fabrika tarafından yeni kasalarda düzeltilmiştir.
    Tip olarak açıkçası Polo hiç hoşuma gitmedi.Manda gibi duruyor ve C sınıfını aratmıyor boyu oalrak ama yinede tipten kaybediyor(arkası berbat bana göre)
    İç mekanda ise söylenecek söz yok.Direksiyondan kumandalı teyp bile yok.Onuda geçtim Aliminyum Jant yok.

Ben Jant kapaklı,Kumandasız direkiyona sahip,,ne oalcağı belli olmayan bir Polo yerine,sorunları varsa bile;ki hiç duymadım giderilmiş,kumandalı,Aliminyum Jantlı ve daha yakışıklı bir araç olan Corsayı tercih ederim.

İkinci elde değer katybı çok az zaten bu sınıfın.

Overdrive hocam cevabınız için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz konuları kesinlikle göz önünde bulunduracağım.
    Ayrıca az önce yine forumda Taner Göde' nin bir mesajında dsg şanzımanın büyük arızalarda tamiri olmadığını ve yaklaşık maliyet 20000 tl olduğunu okudum. Eğer bu doğruysa çok kötü
    Konunun linki bu:http://forum.donanimhaber.com/m_27859964/mpage_1/key_dsg//tm.htm#27860488

• Bana kalırsa Corsa ;)
    Çünkü;
    Corsa gerçekten çok güzel bir araç. Ayrıca Opel'in düşük modellerindeki başarısını duymuşsunuzdur yada kullandıysanız bilirsiniz. Çekmiyo abi gitmiyo abi gibi bir problem yok.
    Parçası Polo kadar pahalı değil.
    Servisleri gayet ilgili güzel.
    Tipi güzel yol tutuşu, konfor, donanımı güzel. Hele bide siyah olucak. Yemede yanında yat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Bana kalırsa Corsa ;)
    Çünkü;
    Corsa gerçekten çok güzel bir araç. Ayrıca Opel'in düşük modellerindeki başarısını duymuşsunuzdur yada kullandıysanız bilirsiniz. Çekmiyo abi gitmiyo abi gibi bir problem yok.
    Tipi güzel yol tutuşu, konfor, donanımı güzel. Hele bide siyah olucak. Yemede yanında yat.

Bakın aracın tekniğine girmeden bile bizleri kendine bağlayan bir alet
    Oysaki Polonun DSG şanzuman sayesinde biryerlere geleceğini hepimiz biliyoruz.Tipten,konfordan bahsedilmiyor Poloda.Sadece sorunsuzdur(neye göreyse?)DSG iyidir vs.

Bu arada DSG nin tamiri ile ilgili birşeyler duydum bende.
    DSG gibi teknoloji yüklü bir şanzumanın arıza yapma riski 1000/1 dir bence.
    Kendini kısa zamanda kanıtlamış mükemmel bir şanzumandır.Vites geçişleri inanılmaz keyifli.
    Ancak tamir konusunda ne yazıkki böyle bir sıkıntısı var.İşin biraz şans tarafı var ama DSG tercih edilesi bir kutu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Bana kalırsa Corsa ;)
    Çünkü;

teşekkürler...

quote:

OverDrıve Tarih 12 Ekim 2009; 19:09:39
    Bakın aracın tekniğine girmeden bile bizleri kendine bağlayan bir alet
    Oysaki Polonun DSG şanzuman sayesinde biryerlere geleceğini hepimiz biliyoruz.Tipten,konfordan bahsedilmiyor Poloda.Sadece sorunsuzdur(neye göreyse?)DSG iyidir vs.

Bu arada DSG nin tamiri ile ilgili birşeyler duydum bende.
    DSG gibi teknoloji yüklü bir şanzumanın arıza yapma riski 1000/1 dir bence.
    Kendini kısa zamanda kanıtlamış mükemmel bir şanzumandır.Vites geçişleri inanılmaz keyifli.
    Ancak tamir konusunda ne yazıkki böyle bir sıkıntısı var.İşin biraz şans tarafı var ama DSG tercih edilesi bir kutu

Anladım, tamiri pahalı ama arıza riski ise çok çok az.
    Bir kere olsun şu dsg yi test etmek isterdim ama bayinin elinde bir tane bile dsgli test aracı yok.

• Polo derim, yeni bir tasarım. Gerçi pahalı ama.

2005 Renault Clio Symbol 1.4 8V-75 HP - A.C/Authantique
    İstanbul - 1975
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.