|
Arkadaşlar youtubede bazı ustalar devamlı değiştirin diye gaz veriyorlar. Milletde bu videoları görüp bende değiştireyim diyor. Videolarda kapkara bir yağ gösterip işte ömrünü tamamlamış diyor hiçbir teste tabi tutmadan.Oysaki bunlarıon hepsi kandırmaca. Bende yapı değiştirdim gittim , Volkswagen 5 ileri manuel için 75w90 sentetik yağ aldım. Meğer yanlış almışıtım Vw 75w80 kullanıyormuş. 250.000 kmdeki orjinal yağ temizdi. hiç videolardaki gibi talaş yada zift gibi bir hali yoktu. Kandırıldığımı yağ boşalırken gördüm. Sonra en pahalı olan 2 litre mobil1 75w90 koydum vites geçişleri sertleşti. Resmen direniyordu. Eskisinden kötü oldu. Biraz araçtırdım GL4 75w80 koymam gerekliymiş. 2 litre Castrol V FE 75w80 vw için bu öneriliyormuş. Değişim için Yağı 1 hafta sonra tekrar boşalttım. Çıkan yağ yine kararmıştı. Yani youtube ustalarına göre yağın ömrü bitmişti :)) Aslında yeni koyulan yağ , şanzımanın içini temizleyip kiri üstüne alıyor. Rengi koyulaşıyor. 75w80 GL4 koydum düzeldi. Peki fabrikanın koyduğu yağa göre iyi yönde değişiklik oldumu hayır .... Boş yere para harcadım. Yağ parası , ustaya doldurma boşaltma parası vss. Zamanımı harcadım. Umarım şanzımanda diferansiyelde boşluk filan oluşmaz zamanla ... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EAD46D6B -- 28 Ocak 2024; 10:34:17 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt