Arkadaşlar forumda bir güruh var,her zam haberi paylaşıldığında savunma sanayii ürünlerimize
Yerli markalarımıza hakaret ediyor
Ben bunların zorunu anlayabilmiş değilim.
Onun için de anket açmak istedim, gelsinler bize dertleri neymiş anlatsınlar.
Gelmezlerse de tek tek mesajlarının ekran görüntüsünü koyacağım buraya.
İnsan üzülüyor gerçekten.
Forumu trollemek serbest mi?
Treyturop nick'li üye silinen bütün konularını aynı gün tekrar açıyor şikayet etmekten yorulduk
Forumun üst kısmını olduğu gibi bu saçma sapan konularıyla dolduruyor
Konuların tamamı o model çöp yasaklansın galericiler çete kurmuş dolandırıcılık yağ çetesi hb almayın otomatik almayın şu bu
Neden müsamaha gösteriliyor buna, amaç nedir?
Bu forumun yönetiminin misyonu forumda huzurlu ortam sağlamak değil midir?
Siz nice kaliteli üyeyi forumdan süresiz banladiniz,adam her gün her saat harfi harfine aynı şeyleri yazıp silinen konularını tekrar açarak huzur bozuyor
Anket de ekliyorum konuya,belki forum üyelerinin ezici çoğunluğu bu eleman gönderilsin diye oy kullanınca harekete geçersiniz
Arkadaşlar bu palavraya lütfen inanmayın yılların vw kullanıcısı olarak söylüyorum bu muhabbeti yapanların elinde ne vw AG nede yetkili bayi kaynaklı tek satır resmi yazı yok, süzme,5 kuruş etmez bir palavra bu.
Son günlerde Çokça karşıma çıkıyor hem reel hayatta hem forumda
2 tip DSG var
Yağlı tip ve kuru tip
Yağlı kavrama olanlar daha dayanıklıdır,
Kuru kavrama olanlar daha naziktir fakat eninde sonunda ikisi de mekatronik arızası verecektir.
DSG yi diğer şanzımanlardan ayıran şey çok satıldığı için tamirinin her yerde nispeten uygun rakamlara yapılıyor oluşu,
ve yetkili servislerin de eğer bakımları orada yaptırıyorsaniz iyi niyet adı altında uygun fiyata değişim yapma olayıdır
Lütfen size 2014ten sonra sorun yok 2018den sonra vurdum kırbacı tık demedi diyenlere itimat etmeyiniz
Bunlar;
1 dolandırıcıdır
2 arabasının piyasası düşmesin diye yırtılan ayaklı galerici tayfasıdır
3 otomotiv cahilidir
Forumu manipüle eden tipler
Forumda dolanan ve maalesef bilinçli bilinçsiz artilayip alkış yağmuruna tuttuğumuz bazı sözlerin doğru olanlarını yazıyorum,itirazı olan varsa maddelere göre ekleyebilir.
1- vw demokrasi yok diye manisadan kaçtı Honda kaçtı Opel kaçtı
Vw Manisa yatırımını bizzat Türkiye'nin Suriye operasyonlarını bahane ederek iptal etti,Honda sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan çekildi,Opel iflas etti psa ya geçti
2- Çinliler geldi ne güzel ucuz ucuz alıyorduk bırakın gelsinler vergi koyduk da noldu İspanya'dan Macaristan dan getirirler
Çinliler piyasayı ele geçirme amacıyla ucuza mal ettikleri otomobilleri gemiye doldurup satmaya kalktı, Türkiye'ye yatırım sözü verdikleri için hükümet başta müdahale etmedi,fakat sonrasında verdikleri garantiler palavra çıkınca vergi geldi. Macaristan'dan İspanya'dan getirebilirler evet,o zaman da rekabet şansını kaybediyor zira Euro 35 TL.
3- Türkiye'de yerli üretici mi var ki hepsi Kazikci bırakın Çinliler gelsin ele geçirsin
Piyasayı Çinliler ele geçirirse size burada bisiklet bile sattirmazlar.Yerli üretici mi var ki dediğiniz firmalar kaç bin aileye ekmek yediriyor kaç milyar dolarlık ihracat yapıyor onu hiç saymıyorum
4- Çinliler piyasayı ele geçirirse yerli üretici de kendini günceller rekabet artar
Çinliler gibi ucuza araç mal etme imkanı olan ülke yok yeryüzünde, rekabet edemezsiniz, Türkiye'ye yatırım yapan üretici de çeker gider,on binlerce kişiye iş bulmak zorunda kalırsınız
5- banane kardeşim ben ucuza binmeye bakarım isterse bütün işçiler aç kalsın Toyota Hyundai hepsi kapatsın
Bunlari artılayanlar var maalesef..
6- Çinli demokrasi olmayan ülkeye niye gelsin?
Bu teze göre Mısır'da, Meksika'da demokrasi var.nerenizle Gülerseniz artık.
7- Çin vergisi togg satılsın diye çıkarıldı
Togg elektrikli, ucuza satılan ve kapış kapış alınan Çinliler benzinli,keskel alaka ama bu mesaj 35 falan artı almış
8- toggda 0 faiz var 0 faizle togg alanın parasını biz ödüyoruz.
Evet buna inanan var,demek ki konut kredisi ihtiyaç kredisi çektiğiniz zaman,TOKİ 2 yıl ertelemeli 20 yıl ev aldığınız zaman parasını bu arkadaşlar ödüyor.
9- togg alanlar mürit, AKP'li, sırf reklam olsun diye togg alıyorlar
Bu arkadaşlari tanırsınız,daha önce togg için maket Floransa Almanya fabrikası yok togg alanlar kakalayacak enayi arıyor diyen,sonrada kendilerine bu mesajları her hatırlatildiginda engelleyip topuklayanlarin versiyon güncellemesi almış hali.
10- volvoyu land Rover i niye almadık başkası aldı çünkü hükümet iş bilmiyor beceriksiz
Bu firmaları iflas ettikten sonra alan firmalar ÖZEL ŞİRKETLER,O dönem Türkiye'de bunları alacak şirketler vardı ,riskli gördükleri için almadılar.devlet gelsin iflas etmiş otomobil firmasını alsın diyen varsa söyleyeyim burası Kuzey Kore veya Çin değil.bu markaları Ford aldıktan sonra bir daha iflas ettiler unutmadan.
11- böyle ÖTV MTV soygunu olan ülkeye kim yatırım yapar
Yıl 2022 Toyota,2021 Ford,2024 vw,çok yakında 1 milyar dolarlık yatırımla byd.
Maddelere itirazı olan arkadaşım varsa yazsın, tartışalım. Bu saçmalıkları gördükçe bu konuya ekleyip yazanı da etiketleyecegim.
Arkadaşlar hangi siyasal görüşe sahip olduğunuz önemli değil,bu yukarıda yazdığım manipülasyon yapma amaçlı, içinde gerçeğin zerresi olmayan mesajları atanları okumadan anlamadan alkışlamayin.isin daha feci tarafi siz bunlara arka çıkınca arsizlasip forumun her tarafına,her konusuna bu palavraları sıkıyorlar.
Arkadaşlar merhaba, forumda bir üyemiz var,2 ay önce bu araç ilk tanitildiginda kendisinin iddiasına göre Lexus bu araca biçilen yüksek fiyatın sebebi
aracın Avrupa'da da pahalı olması,
Lexusun premium bir marka olması,
MTV ÖTV kazığı,
Dünya çapında sorunsuzluk vs vs idi.
Link burada: https://forum.donanimhaber.com/lexus-lbx-in-fiyatinda-anormallik-yok-mu--158713477
2 ayın ardından daha sene sonu gelmeden 2024 model aracın fiyatına tam 430 bin TL,yani 12 bin Euro civarında indirim yapıldı
Aynı üyemiz bunun için de şunu iddia ediyor:
Toyota tanıtım için zararına araba satıyor,yani kendisinin iddia ettiği ÖTV MTV KDV kazığına rağmen 10-12 bin Euro da indirim yaparak sizlere Lexus lbx 1.5 hibrit modelini ZARARINA satarak sunuyor müşteri dostu Toyota.
Bende sizin fikirlerinizi almak istedim, buyrunuz:)
@volkanbirol arkadaşımıza yorumlarınızı bekliyoruz
Cevaplarınızı beklerim
Lexus,lbx in fiyatlarına tam isabet 430 bin tl indirim yaptı
Öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun
İspanya'da bu araç elegant donanımla 32 bin avroya satılıyor
KDV %21
Vergisiz fiyatı Türkiye için 25 bin avro,ki daha ucuza geliyor araçlar bize ama yinede 25 bin avro kabul edelim
Bu aracın %80 ÖTV dahil fiyatı 1890tl oluyor
Peki bizde kaça satılıyor?
2400tl:)
Karşılaştırma açısından %130 ÖTV dezavantajlı 4x4 Subaru forester 2.7m TL den başlıyor arkadaşlar.
Forumda günlerdir milletle cengir cengir kavga eden @volkanbirol isimli üyemize göre bu fiyatın böyle olmasının nedeni
Lexus kalitesi,
sorunsuzluk,
premium araba
1.5 Yaris motoruna rağmen bir sana iki devlete üç ÖTV
Hesabı kitabı iyi olan arkadaşları yoruma beklerim
Büyük bir hevesle geleceksiniz buraya ama sonuç hüsran
🔋Toyota, 13,9 milyar dolarlık batarya fabrikasında üretime hazırlanıyor!
Elektrikli araç dönüşümünü geriden takip etmesine rağmen son dönemde yatırımlarına hız veren #Toyota, ilk dev batarya tesisinde sona yaklaştı.
ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde 650 bin metrekare alana inşa edilen fabrika için bugüne kadar 13,9 milyar #dolar yatırım açıklandı.
Tamamen elektrikli araçların yanı sıra hibrit ve prizli hibrit batarya hücre ve paketleri de dahil olmak üzere toplam 14 üretim hattının yer alacağı dev tesis, tamamlandığında 30 GWh batarya üretim kapasitesine sahip olacak.
2022'nin sonunda inşaata başlayan Japon dev, 2025 ilk çeyreğinde seri üretim aşamasına gelmeyi planlıyor.
Toyota, Japonya ve ABD'deki batarya yatırımları hayata geçtikten sonra tamamen elektrikli araç portföyünü hızla genişletmeye başlayacak.
Kaynak: Dolu batarya
Dünyanın en komik otomobil camiasıyız
Arkadaşlar madde madde yazıyorum, yakın zamanda birebir forumda yaşanan diyaloglardir. Arzu eden ekleme yapsın.
-gardasim bu Mercedes BMW nin 1.6 motorlu versiyonları çok pahalı
-alaman kalite babaaaa yıldız biemdablyu piyano black roketler babaaa ÖTV yi konuş ooollluuum yandaş misin sen
-İyi hoş diyon da volvonun 2.0 motorlusu bunların 1.6 motorlusu ile aynı fiyat o ne olacak
-volvo mu? Hahahahahaahahahhahaha çin malı Volvo haaa lan araba mı o mersonun tekeri alır volvoyu çöbbbbb teneqeee
-tamam Volvo çöp de,Audi de 2.0 motor oda aynı para nasıl olacak?
-fdisk.dll
- bu togg varya togg toplamaaaa Almanya'dan tirenle geliyaa çöbbb
-Bilader Floransadan gemiyle mi geliyor Almanya'dan trenle mi bir karar verseniz?
- aha resmi Almanya işte hahahahaha
- yalnız bu resimdeki togg değil Tesla
- boşver sen onu togg alan herkes yolda kaliyaaaa togg alanlar kaktiracak enayi ariyaaaa
-bak sahipleri var forumda onlara yazsana bunları
-topuk.dll
-siz hayatınızda Lexus mu gördünüz ezikleeeer fakirleeeeer kraaal Kawasaki yamaguchi ÖTV MTV
-araba 1.5 motor yaris cross la aynı altyapı ne ÖTV MTV si?
-capon sorunsuz heaaa bak dünyada 1 numara lekzuz siz gidin alaman çöplerini Alın sanayiyle akraba olun hahahahah
-bilader o paraya Subaru forester satılıyor 2.0 motor 4x4 sapına kadar japon o ne olacak?
-wipedata.dll
- niye Çin'e ekstra vergi uyguluyorsunuz karışmayın ucuz ucuz binelim bak Avrupa'ya herkes mis gibi mg çeri Aliya
-bilader Avrupa'da çin e özel vergi geliyor istila ediyor adamlar ülkelerin piyasasını çivi çakmadan gemiye doldurup araba satıyorlar
-eee Avrupa'ya gümrük birliği uyguluyoruz AB den çıkalım Çin'e dönelim o zaman
-bilader sen Avrupa birliğine ihracat yapıyorsun en büyük pazarın orası çin sana böyle bir teklif mi sundu da eksen değiştirmekten bahsediyorsun
Hem hani Avrupa kraldi ucuz ucuz biniyordu
-onlar gerizekalı ooolem çin yeni dünya hehehehhe
-azizim karar ver Avrupa rahat mı gerizekalı mı
-topuk.dll
- Megan al reno al Megan al reno al tamam premium araba bakıyorsun anladım talisman al reno al koleos al reno al
- Lexus alma çeri al Mercedes alma çeri al jaguar alma tiggo al çeri alırsan benzin paran beleşe gelir çeri reno yok yok çeri
-karar ver reno mu çeri mi
-omoda.dll
-a3 Insignia 508 dan daha üst segment araçtır
- biri D biri C o nasıl oluyor
-C D den önce geliyor?
-yalniz D büyük
-halkasi yeter Audi baboooooş şebooooooş şeboş
-halka.dll
-tiguan al golf al fakirsen polo al vw al vw al das ayuto
-Hacim Tiguan parasına gırtlak Sportage golf parasına tesla polo parasına tiggo pro 7 satıyorlar
- ve kalite babaaaa yumus yumuş piyano bilek dsgyle +50 beygür haa benzin üretiyaa yakmiyaaa teseyi hinnn hinnnn sahibindene koy sabaha sat
-kimse almıyor artık arkadaş golfü ilana koydu 3 aydır tık yok
- ağla.dll
Togg anket
Forumda birkaç gündür togg konusunda çeşitli kişilerle tartışmalar yapıyorum, bunların geneli birkaç mesaj sonra pes edip saçma sapan şeyler yazarak,veya hakaret ederek bloklamaya gidiyorlar.
Bunları derleyip anket haline getirerek siz Forum üyelerinin beğenisine sunacağım,hangisi togg hakkındaki düşüncenizi yansıtıyor eklemenizi isterim
Sizin tercihiniz hangisi olurdu?
söz bilmezsen sükut eyle seni adam sansınlar |
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.981
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 161.452 (Bu ay: 1.147)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6.940 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası