|
Özellikle manuel şanzıman araç kullanıcıları buna eskiden ben de dahildim çalışan sistemi ellemek istemez zaten piyasada şanzıman yağı değişmez yada değişmesine gerek yok gibi bir algı var ama değişmeli kimi 200 bin diyor ama bu sizin araca olan sevginize göre kullanmanıza ve vites geçişlerine vs. göre değişir. Ben de durduk yere değiştirmedim geri vites dişlisi arızalandığı için şanzıman tamirinden sonra vites geçişlerinde özellikle soğuk şanzımanda baya sertleşme oldu. Usta şanzıman tamirine yanlış hatırlamıyorsam 300 TL almışto kaliteli 2 lt bir yağ 200 TL yapıyor. Zaten içine nasıl bir yağ koyduğu meçhul, belkide şanzıman yağını boşalttığı arabaları bi tank'ta biriktirip tofaşların vs. araçların yağlarını çorba edip tamir sonrası geri koyuyor olabilir. Liqui moly sitesinden aracıma uygun olan şanzıman yağını alıp değişimi yaptım aracın yağ kapasitesi 1.7 lt iken araçtan 2.5 lt yap çıktı işin garip kısmı 1.2 lt'den sonra yağ doldurma deliğinden dökülüyor nasıl becerdiğini biz de anlamadık hatta yağ karşı hazneye geçsin diye lastiği çevirdik aracı askıda çalıştırıp yürüttük vs. Ama işe yaramadı en sonunda şanzımanın en üstünden vites geçiş kısmından doldurdular. Uzun lafın kısası kaliteli yağ ile şanzımanım nasıl oldu reklam yapmıyorum ama yağın rengi alışkanlığı bile kaliteli olduğunu gösteriyordu. Koyulduktan hemen sonra vites geçişleri tıkır tıkır oldu orjinalinden bile iyi araç 130 bin km'de Uzun vade kullanımında fark ettiğim de aracın rölanti devri 900 den 850 civarına düştü. Ayrıca rölantide çok hafif sarsıntı gibi bir sorun vardı ama çok narin olduğu için hiç ustaya gitmedim ayrıca sürekli bir sorun değildi rölantide arada bir gelip giren ve çok ince ince arabayı bi sallayıp giden bir sarsıntıydı ama şoförün anlayacağı ve can sıkıcı bir sorundu bu sorunda değişeli yaklaşık 2 hafta oldu geçti. Yani hiç aklınıza gelmeyecek alakasız göreceğiniz problemler şanzıman yağı kaynaklı olabilir. Benim görüşüm şanzıman yağını 100 bin'de bir değiştirilmesi yönünde zaten masraflı bir işlem değil konforu arttıran bir işlem ama kaliteli ve aracın standartlarına uygun bir yağ koyulmayacaksa eskisinden kötü olma olasılığı daha fazla < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt