Yüzbaşı
13 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 115 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar. Başlıktaki fiyat aralığında 0 araç bakıyorum. Yerden yüksek olması önceliğim. Bunun dışında mutlaka turbo benzinli olmalı. LPG ve dizel kesinlikle düşünmüyorum. Şu an aklıma gelen Fiat Egea Cross var. Fiyatları tam bilmiyorum bayide de var mıdır yok mudur bilinmez ama belki Peugeot 2008 ya da Opel Mokka olabilir. Bunlar haricinde tavsiye edebileceğiniz araçlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba arkadaşlar. Aidatsız kredi kartı çıkarmak istiyorum. Şu an bana en mantıklı gelen Axess Free Kart oldu. Bu kartı kullanan veya bilenler yorumlayabilir mi? Ayrıca Ziraat Bankasının aidatsız kredi kartı yok mudur? Sadece Bankkart çıkıyor ama aidatı var mı yok mu bilmiyorum. Bunun haricinde Axess Free dışında öneriniz varsa paylaşabilirseniz memnun olurum. Bonus Flexi, Cepteteb, Enpara düşünmüyorum. Taksit kampanyaları hiç önemli değil. Taksit seven birisi değilim. Önemli olan puan/indirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar. Hafif ticari aracımız için lastik bakıyoruz. Şu anda iki seçeneğe indirdik. Birisi Goodyear EfficientGrip Cargo 2 diğeri ise Hankook Vantra LT. İkisinin de fiyatları aynı. Etiket değerleri de aynı. Yalnızca Hankook 70 dB ses değerine sahipken Goodyear 72 dB. Ancak 2 dB için değer mi bilemedik. Goodyear çok eski bir marka. Hankook, GY'a göre yeni olsa da iyi bir marka diye biliyorum. Siz olsanız hangi markayı tercih ederdiniz? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar iPhone 6 kullanıyorum. Ancak lightning uçlu şarj kablom koptu. Yeni bir kablo alacağım ancak 1.5A ve 2.4A yazan kablolar var. Bu amper farkı bana bir fayda sağlayacak mı? Sağlamıyorsa 1.5A ama daha uzun olan kabloyu seçeceğim. Elimdeki adaptör orijinal kutu içinden çıkandan. Arkasında 0.15A, output=5V-1A yazıyor.

Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum. Bu konuyu, yaşamış olduğum tecrübeler sebebiyle açma gereği duydum. Bununla birlikte Varta markasına karşı hiçbir ön yargım veya antipatim yoktu bu zamana kadar. Hatta araba aküsünde her zaman tercih ettiğim marka olmuştur Varta. Bu konuyu da markayı kötüleme amaçlı açmadım. Fakat yaşadıklarım, bu markayı tavsiye etmeme de engel oluyor.
Ben 2016 yılında Varta 72 amperlik akü aldım. Bildiğiniz üzere akülerde 2 yıl garanti oluyor. Bu akü de 2 yıl garantiliydi. Ancak tam 2 yıl 2 ay sonra marşa basmada sıkıntı yaşamaya başladım. Arabayı en kötü 2 günde bir çalıştırırım, işim olmasa dahi 15 km yol yapar gelirim ki akü zarar görmesin. Böylesine kıl olmama özen göstermeme rağmen akü sıkıntı çıkarmaya başladı. Önce bir oto elektrikçiye gittim ve aküyü hem çalışırken hem stop halinde ölçtürdüm. Araç, aküyü şarj ediyormuş fakat akü ömrünü tamamlamış. Sonra Varta bayisine gittim. Bir de orada ölçüm yaptırdım. Sonuç aynı. Akü bitmiş. Ben tabi iyice sinir oldum. Düşünün 2 sene garantili bir ürününüz var. Tam da 2 seneyi 2 ay geçince akü bozuluyor. Marka da Varta. Uyduruk veya yan marka ürün değil. Neyse ben bu olay sonrasında başka marka akü almaya karar verdim. Ama yine piyasadaki bilinen markalardan birini almayı düşünüyorum tabi. Sonra Varta bayisi bu aküde sorun çıkmış olabilir, gel yine Varta takalım bir sorun olursa gel ben buradayım dedi. Tabi 2 sene garanti var yine. Bu arada diğer ana markaların fiyatlarını da tek tek sordum. Maalesef yerli malı denilen ürünler, Varta'dan daha iyi bir fiyat veremedi. Durum böyle olunca bir daha Varta 72ah akü taktırmaya karar verdim. Belki benim şanssızlığımdan kaynaklanmıştır diye düşündüm. Yeni Varta BlueDynamic 72 ah aküyü ve 2 yıllık garanti belgemi 2018 Mart ayında aldım.
Gelelim 28 Mart 2020 tarihine. 2. kez güvendiğim Varta yine marş basmakta zorlanmaya başlıyor. Yine oto elektrikçinin yolunu tuttum. Sonuç bir öncekiyle aynı. Ardından aküyü aldığım Varta bayisine gittim. Orada da sonuç aynı. Akü mefta. Ve bilin bakalım ne zaman bitti bu akü. Tam 2 YIL 23 GÜN sonra. Bu arada 2018'de aküyü alırken üretim tarihine özellikle baktık. 3 aylık aküydü. Yani eski üretim akü takılmadı. Garantisi bitince tabi adam bir şey yapmıyor. Ben Varta'dan ikinci kez bu kazığı yedikten sonra artık kesin karar kıldım Varta almayacağım. Aküyü satan da mahcup duruma düştü. Ama ilk gelenin ben olmadığını da söyledi. Bununla birlikte satmış olduğu tüm ürünlerde indirim sağladı mahcubiyetini gidermek amacıyla. Ben de Varta'nın bana atmış olduğu bu kazıktan sonra gittim bir tane yan marka akü tercih ettim Kore malı. Aslında 2 tane yan ürün vardı. Diğeri Autopower marka fakat o da Varta'nın yan ürünü olunca onu almadım. Almandan hayır görmedik belki Koreden görürüz. Çok para verince de 2 senede bitiyor, en azından daha düşük fiyatlı ürünü alayım. Param cebime kalsın diye düşündüm. Bu yaşamış olduğum tecrübelerden sonra bir daha ne Varta alırım ne de başkasına tavsiye ederim. Sanki özellikle garanti bitiminden 1 ay sonra aküyü bitirecek şekilde üretiyorlar. Bu kadar da denk gelmez diyorum kendi kendime.2 yılda yaklaşık 700 TL akü masrafı yapmış biri olarak bu konuyu açıp, deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Hayatımda ilk defa bilindik marka dışında akü satın aldım. Bu arada yeni aldığım aküyü de 2 yıl kullandıktan sonra bu mesajı editleyeceğim. Bakalım yan marka akülerin dayanma durumu ne çıkacak. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Kendinize iyi bakın. Evinizde kalmaya özen gösterin. Saygılarımla.
Edit: Bu arada söylemeyi unuttum, ikinci aracımızda da Varta 74 ah akü bulunuyor ve takılalı 5 ay oldu. O aküde de sorun yaşarsak buradan bilgilendirme yapacağım. O araçta da bir önceki akü Varta markaydı ve 5 yıl dayanmıştı. Bu sebeple yine Varta tercih edildi. Gördüğünüz üzere 2 ayrı araçta şu ana kadar 4 adet Varta akü tercih etmişim. 4 aküden biri (ki bu en eski olanıydı) 5 yıl dayandı. Diğer 2 akü garanti bitiminden sonra bozuldu. Çalışır vaziyetteki son Varta şimdilik sağlam.
Merhaba arkadaşlar. Yıllardır 15.6" laptop ekranına maruz kalmaktan sıkıldığım için yeni bir monitör almaya karar verdim. Fakat aklımda birçok soru var. IPS-VA, 24"-27", Curved-Flat ve 2K-FullHD gibi. Öncelikle monitörü sadece oyun amaçlı kullanmayacağımı belirtmek isterim. Hatta %80 film/dizi izleme, makale okuma, MS Office gibi işlerle uğraşırken yalnızca %20 oyun oynama olarak oranlayabilirim. Dolayısıyla bu amaca hizmet edecek panelin IPS veya VA olması arasında kararsız kaldım. Aynı zamanda 24" ve FHD bir monitör almak ya da 27" 2K ekran alma konusunda da kararsızım. Acaba 27" abartı mı gelir diye düşünüyorum. Neticede en fazla 1.5 metre uzaklıkta olacağım ekrandan. Ayrıca 1080p filmi 2K ekranda izlemek bana bir fayda sağlar mı bilemedim? Sonuçta 2K izleme yapmayacağım. Ama 1080p kalitesindeki bir film, 2K ekranda, FullHD monitöre göre daha kaliteli gözükür derseniz 2K 27" tarafına yöneleceğim. Ayrıca oyun amaçlı monitör alanlarda tepki süresi (ms) önem arz ederken, genelde IPS panellerde 4-5 ms ile karşılaşıyorum. Bu benim açımdan sıkıntı yaratır mı? Sizce hangi yönde karar almalıyım? Fikirlerinizi, nedenleriyle birlikte benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Altyapımız maksimum 16 Mbps desteklediği için ADSL hizmeti kullanıyoruz. Önceden Turkcell Superonline kullanıyorduk fakat geçen hafta TürkNet'e geçiş yaptık. Dolayısıyla evdeki boşta duran ADSL modemi (Airties RT-204) bağladım. Eski modemi iade ettik Superonline'a. Fakat Superonline'da iken 15-16 Mbps hız alırken şu anda maksimum 9-10 Mbps hız alıyoruz. Bunun sebebi modemin eski olmasıyla alakalı olabilir mi? Ayrıca modem annexm modunda gözüküyor. Bununla alakalı bir hız düşmesi yaşanıyor olabilir mi? Multimode seçiliyken modem otomatik olarak AnnexM seçiyor. Ben ADSL2+ olarak da denedim. Hızda herhangi bir değişme olmadı. Ekran görüntülerini ekledim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Airties RT-204 ADSL Modem Modu
Airties RT-204 ADSL Modem Modu
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim üzere bu 2 monitör arasında kaldım. Bir türlü karar veremiyorum. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Aralarındaki benzerlikler ve farklılıklar şöyle anladığım kadarıyla;
Benzer özellikleri; 1080p, 144 hz, 1ms, Curved, VA panel, Kulaklık Girişi
Farklılıklara gelince;
ViewSonic yaklaşık 150 tl daha ucuza geliyor.
AOC vesa uyumluluğuna sahip ve yükseklik ayarı mevcut bu ViewSonic'de yok.
ViewSonic 280 cd/m2 parlaklığa sahipken AOC 250 cd/m2
AOC 1 DisplayPort, 2 HDMI, 1 D-Sub bağlantısına sahipken ViewSonic 1 DisplayPort, 1 HDMI, 1 DVI bağlantısına sahip.
AOC Hoparlöre Sahip Değilken ViewSonic Hoparlöre sahip.

Benzerlikler ve farklılıklar bu yöndeyken siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Açıkçası benim kafamı karıştıran yükseklik ayarının önemli olmasından dolayı AOC yönüne biraz daha kaymış durumdayım fakat yine de kararsızım. Yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Kuzenim yeni bilgisayar toplamak istiyor fakat bütçe çok yüksek değil. 1080p monitör almayı ve 1080p çözünürlükte oyun oynamayı istiyor. Fiyatına göre en iyi 1080p oyun performansı verebilecek ekran kartları önerileriniz nelerdir? Monitörde 1080p almak istiyor fakat 75 hz ile 144 hz arasında kararsız. Görüşlerinizi belirtirseniz memnun oluruz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Cep telefonunda kullandığım sd kart, telefona attığım format sonucunda kullanılamaz hale geldi. PC'ye taktığımda USB Sürücüsü F ve G olmak üzere iki tane depolama birimi olarak çıkıyor karşıma. G olan 0 bayt gözükürken F olan 59 gb (SD Kart 64 gb toplam) gözükmekte. Biçimlendirme de yapılamıyor. Windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum. Bunun dışında 3-4 farklı hard format programı vb. denedim hiçbiri çare olmadı. Bu sorun neden kaynaklanmakta anlayamadım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
Klima
Mitsubishi Electric
Notebook
Lenovo
Kulaklık - Amfi
Westone
İşlemci
Intel
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.070
İkinci El Bölümü Mesajları: 27
Konularının görüntülenme sayısı: 74.282 (Bu ay: 2.151)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 649 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.