Şimdi Ara

şanzıman yağı, hidrolik direksiyon yağı ve fren hidroliği değişir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Araçlarınızda bu yağları değiştiriyor musunuz ? Bazı kişiler bunlar değimesine gerek yok eksilirse eklenir diyor, bazıları belli periyotlarla değişilmesini öneriyor. Sizler ne yapıyorsunuz ?

• 2011 megane Fren hidroliğini 10 sene kullanıp değiştim tedbiren bir sıkıntım yoktu. Şanzuman yağını değişmenize gerek yok, baskı balata bitince o değişirken değişiyor manuel ise. Otomatik vitesleri bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Direksiyon sisteminde yağ olmayabilir. Göstergede EPS lambası varsa o araçta direksiyon hidrolik yağı yoktur. Değiştir dersin adam haybeden para alır vs dikkat etmek lazım. Ben bayadır piyasada hidrolik direksiyonlu binek araç görmüyorum.

• Fren hidroliği ve direksiyon hidroliği benim görüşüm değişmesede olur. zaten belli bir süre sonra fren merkezi contaları çürüyünce mecbur değişecek. Direksiyon da aynı şekil conta falan çürür değiştirirsin.
    Şanzıman için ise ralli pilotu değilsen değişmesede olur.
    Bu sistemlerin içinde sadece şanzımanda sürtünme var oda dişli dişliyi itiyor.birde.senkromeçlerde ufak bir vites geçişinde sürtünme var okadar. Motor pistonu hareketi gibi bir sürtünme söz konusu değil. Oradaki kadar yüksek bir ısıda yok. Ben şahsen arıza olmadıkça değiştirmem.

Bu yağlar ne kadar kapalı sistem de olsa azalması büyük risktir. Değiştirdiğinde en azından için rahatlar. Çokta masrafı yok. Fren yağının seviyesi kutusu olduğu için anlaşılabilir.

mevcut 2018 3.18i aracımı 87 binde aldım, 120 bin kilometrede ZF serviste flushing işlemi ile birlikte yağ değişimini yaptırdım, bir sorunla karşılaşmadım. Üretici (ZF) 8 yıl yada 120 bin kilometrede bir değişim tavsiye ediyor. BMW kitapçığında şanzıman yağı ile ilgili bir ibare yok.

fren hidroliği 3 senede bir değiştirilmesi güvenlik açısından iyi olur

direksiyon hidroliği hakkında bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disparity -- 23 Ocak 2025; 10:21:18 >

• şanzıman yağı 60-70 bin km 5-6 yılda bir değişmesi tavsiye edilir genel olarak. net ömür için araç üreticisinin kitapçığını kontrol edin. otomatiklerde daha sık olabiliyor.

fren hidroliği 2 yılda bir. bazı araçlarda 3 yıl oluyor ama fazlasını görmedim.

direksiyon yağının da 5-6 yılda bir değişmesi, yağın gezdiği ve temas ettiği yerlerin ömrünü artıracaktır.

direksiyon ve şanzıman yağı değişimi önleyici bakım olarak geçer, ileride daha fazla masraf açmaması için

fren hidroliği ise direkt nem kaptığı için parlama noktası düşüyor, bu da sık fren kullanımlarında erkenden şişmeye sebep oluyor. ayrıca fren hidroliğinin gezdiği yerlerde paslanmaya sebep oluyor. sistemi içten yiyor.

• Her aracımda değiştiririm şanzıman ve fren hidroliğini. Değiştirincede gayet olumlu etkilenir araba. Değişmez diyenlere aldanmayın. Bunlar patates kızartırken kullandıkları yağı tekrar tekrar 20 kere kullanan tipler.

Araç kataloglarında bu süreler belirtilmektedir .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.