Şimdi Ara

Peugeot- Anahtar Algılanmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Peugeot 208 1.2 puretech araç, 2022 model ve 30.000 kilometrede.

Son zamanlarda aracı çalıştırmak için start-stop'a bastığımda ve çoğunlukla da stop etmek için bastığımda aşağıdaki uyarıyı vermeye başladı. Uyarıdan sonra tekrar yine bastığımda stop ediyor ama uyarı can sıkmaya başladı. İnternetten biraz araştırdığımda akünün zayıf olmasıyla ilgili olabileceği yazıyor ama..

Aynı problemi yaşayan veya konu ile ilgili fikri olan var mıdır?

Peugeot- Anahtar Algılanmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parol. -- 6 Temmuz 2025; 20:53:36 >

• geçmiş olsun servise bir sorun

son PSA aracımı ve arızasını satarak çözen biri olarak..

yemin ettiğim ve birdaha kapısına uğramak istemediğim oluşum..

• Arıza koduna göre hareket etmek lazım yedek anahtar ile iş bilen yetkili veya özel bir servise gitmeniz gerekli. Akü, anahtarın kendisi, algılayıcı anten, anahtarsız çalıştırma beyni, BSi beyni ilk akla gelebilecek parçalar. Bunların tamamının tek tek kontrol edilmesi gerekli.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Ben de artık bu araçla yemin edeceğim gibi görünüyor.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Bayağı geniş bir muayene gerektirecek anlaşılan. Anahtar 1-2 kez düştü o da yapar mı bilemiyorum ama.. Dediğiniz gibi, servise sormakta fayda var. Teşekkürler.

• Aracin akusu genelde buna sebep olmuyor. Genelde buna anahtarin pili sebep oluyor. Pili degistirin. 2 anahtar varsa 6 ay birini 6 ay birini kullanin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

2 anahtar var. Peki anahtarın birkaç kez düşmüş olması buna neden olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİAT BRAVA ANAHTAR KOD OKUMA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Parol. kullanıcısına yanıt

Aldigi hasaea gore degisir. Kumandayi acin pili degistirin veya yedek anahtari kullanin. Kullanilmayan yedek anahtarin pili bayatliyor. 6 ayda bir anahtari degistirmek sart.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Anladım. Söylediğiniz gibi pili değiştirmeyi deneyeyim öncelikle. Teşekkür ederim.

• Anahtarınız nasıl bilmiyorum ama bende 308 t9 var. Bendede aynı uyarıyı verdi. Anahtarın pil ayakların aşağı çokmüş anahtar düşünce. Anahtarı açtım metal ayakları gerdirip tekrar taktım. Sonrasında vitesin önünde bir boşluk var. Oraya koyup çalıştırdım. 2-3 dk orada kaldı anahtar. Sorun çözüldü. O bölüm anahtar tanıtma bölümü bizim araçlarda. Sizde nasıldır bilmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eğer yedek anahtar ile araç normal çalışıyor sadece bu arızayı diğer anahtar yapıyorsa ilk olarak anahtarı sanayi de bu işler üzerine çalışan birisine gösterin. Anahtarı düşürmemek lazım, içinde elektronik kart olur.

• Yavuz Alper kullanıcısına yanıt

Muhtemelen anahtarlar 308 ile aynıdır hocam. Bu uyarıyı genelde anahtar cebimdeyken veriyor, ama sizin söylediğiniz bölmeye koyunca da aynı uyarıyı alıyordum. Söylediğiniz gibi olabilir bir süre anahtarı o bölmede kullanayım. Olmazsa anahtarı açmak gerekecek,teşekkür ederim.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Haklısınız özellikle dikkat ediyorum ama yaz aylarında mont,ceket olmadığı için genellikle elimizde taşıyoruz o tür kazalar ne yazık ki oluyor. Yedek anahtarı kullanmayı hiç denemedim açıkçası, birkaç gün yedek anahtarı kullanmayı deneyeyim. Teşekkür ederim. Gelişmeleri aktarırım.

• Sürekli mi olmaya başladı yoksa arada bir mi oluyor?

Benzer soruna anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği olan başka marka araçta da şahit olduk da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Son zamanlarda sık ama arada oluyor hocam, yani şöyle söyleyeyim her 2-3 çalıştırmada veya stop etmede mutlaka 1 kez oluyor.

Siz hangi markada denk geldiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parol. -- 7 Temmuz 2025; 15:52:19 >
  • Benim.araçta da ara sıra oluyor.İki neden var.Birincisi akü,ikincisi pil zayıflığı.Nadiren de anahtar cep tel sinyalinden etkileniyor gibi geliyor bana.İkisi aynı cepte olunca da yapıyor

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Evet bu iki ihtimal de olası. Akü zayıflığını düşündüren şey ise aracı 5-6 ay önce alırken ekspertiz akünün zayıf olduğunu söylemişti. Bir sıkıntı çıkarmadı ama nedenlerinden birisi bu olabilir diye düşünüyorum.

• Önce anahtarı açın ve pilini değiştirin. Sonra anahtarı tanıtın. Kullanım kılavuzunda yazılı.

Aynı işlemi yedek anahtarı için de yapın.

Anahtar pili bitmiş olabilir.

Değilse servis randevusu alın.

• muhalif13 kullanıcısına yanıt

Hocam ara ara belirttiğim uyarıyı verdikten sonra sizin de söylediğiniz gibi "anahtar pilini değiştirin" uyarısı vermeye başladı. Sorun bundan kaynaklıymış. Pili değiştireceğim yalnız anahtarı tanıtın demişsiniz, o işlemi nasıl yapıyoruz? Yani pil değiştikten sonra direkt kullanılamıyor mu?

Kullanma kılavuzu var.

Kısaca direksiyon altında anahtar bölmesi var. Oraya anahtarı koyup start stop düğmesine basılı tutulması gerekir.

Start stop yoksa anahtarı yerine koyup bir süre açma düğmesine basılı tutarak.

Ayrıntılı bilgi için klavuza bakın.

Bende Citroen C3 Aircross var. Psa hepsi aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.