Şimdi Ara

Fren Hidrolik yağı ne zaman değiştirilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 model dizel Seat cordobam var.Kendı kıtapcıgında 3 yılda bır değiştirilmeli yazıyor ama bakıma gıttıgımde servıse özellıkle dememe ragmen gerek yok dedıler.Komple fren hortumlarını fılan bosaltmak gerekıyormus,hiç değiştiren var mı? normalde değişmesın e gerek yok ,hortum vs yırtılırsa yenılenır onun harıcınde değişmez dıyorlar servıste calısanlar

Orijinalden alıntı: TAVCI

2006 model dizel Seat cordobam var.Kendı kıtapcıgında 3 yılda bır değiştirilmeli yazıyor ama bakıma gıttıgımde servıse özellıkle dememe ragmen gerek yok dedıler.Komple fren hortumlarını fılan bosaltmak gerekıyormus,hiç değiştiren var mı? normalde değişmesın e gerek yok ,hortum vs yırtılırsa yenılenır onun harıcınde değişmez dıyorlar servıste calısanlar

Üstadım eğer yaşı dolduysa 4 yılda bir aracın ön ve arka fren hortumlarını yeniliyorum. Fren hidroliğinide bu sayede yenilemiş oluyorum. Bu yağ zamanla nem emiyormuş ve çok ama çok küçük bir ihtimal bile olsa balatanın ısısıyla gaz haline geçip frenlerin tutmamasına neden olabiliyormuş.

2006 model dizel Seat cordobam var.Kendı kıtapcıgında 3 yılda bır değiştirilmeli yazıyor ama bakıma gıttıgımde servıse özellıkle dememe ragmen gerek yok dedıler.Komple fren hortumlarını fılan bosaltmak gerekıyormus,hiç değiştiren var mı? normalde değişmesın e gerek yok ,hortum vs yırtılırsa yenılenır onun harıcınde değişmez dıyorlar servıste calısanlar

benim aracın kullanım klavuzunda şimdi tam hatırlayamadım ama 60 bin mi veya 80 bin mi ikisinden birinde fren hidroliği değişmeli yazıyor şu an o km lere ulaşamadığım için böyle bir işlem gerekli denmedi

sizin araç kaç bin km oldu ?

Benim aracımın 30 bin kmde değişti.Kullanım kitapçığında nemli bir bölgede zor sürüş koşullarında 10 bin km, rutin 20 bin kmde değişimi öneriliyor.Dot3 20 bin Dot4 30 km kullanım önerisi var.Fren hidroliği 5-6 TL.Değişime gerek yok demeleri uğraşmak istemedikleri için.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.