Şimdi Ara

İkinci el araba alacaklar dikkat! (2. Güncelleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
13
Favori
59.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
757 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar en azından “Öne Çıkar” butonuna basalım ve yorum yapalım ki herkes görsün

Edit: Bir şeyi değiştirmez ama “Galeriden bakmasaydın” diyen ve bunu normalleştiren arkadaşlar için söyleyeyim ilana denk geldim. Bu aracı alma niyetim falan hiç olmadı yani.

İlan malum site üzerinde tabi ki. Bir galerici araç satmakta. Lafı uzatmadan ilana geçelim kararınızı siz verin.

SUNROOF'LU OTOMATİK VİTES TİTANİUM MONDEO İlan No: 642138154

İlanda yazan bilgi şu şekilde

Aracın plakasını Google’da sorgulayınca ise ağır kaza yapmış bir araç olduğunu görüyoruz. Sadece kaput ve çamurluk değişmiş, bir kaç parça “çizik” boyası olduğu yazılan aracın ön tarafı motora kadar belki de daha fazla içeri girmiş.

Edit: Arkadaşlar aracın sahibi olduğunu iddia eden/beyan eden kişiye ulaştım. Yarın eski fotoğraflarla kendisi olduğunu doğrulayabileceğini söyledi. Şimdilik kesin bir bilgim yok fakat ilanın sahibi arkadaşın aldığı ekran görüntüsünden ulaştım kendisine zaten. Onun yazdıklarını ellemeden aktarıyorum, takdiri size bırakıyorum

Edit: Arkadaşlar aracın kaza yapan sahibi olduğunu iddia eden Can bey, telefonla görüşmemiz vesilesi ile foruma üye oldu, ve o da tecrübelerini aktardı, noktasına dokunmadan ekliyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: CetinZ

Arkadaşlar merhaba , bahsi geçen "06 ZET 86" plakalı aracın 2.sahibi benim. Görsellerde ki kazayı 02.01.2017 de yaptım ve o haliyle 28 bin liraya sattım, ben sattığımda araç çalışmıyordu. Aracı 140 bin Km de hatasız olarak aldım kaza yaptığımda ise 280 bin km de idi.

ilk büyük kazam 31.12.2014 kışın Ankara' da buzlanmadan dolayı orta refüje çıktım , airbag açtı ön kaporta,çamurluk,far,panel vs. değişti ama yürüyen aksamında bir sorun yoktu. Airbagleri tamir ettirip ön göğsü kaplattım devam ettim.

2.si ise 15.05.2016 da ise Güven hastahanesi önünde , frensiz bir şekilde 70km hızla , sedan bir araca direklerinden (iki kapı arasından) vurdum , o kaza da, aracımın şaselerinde 3-5 mm oynama meydana geldi robota soktuk,düzelttik. Keza aynı şekilde podyaları da tamir ettirdim. Dolayısıyla yine airbag açtı ve ön kaporta,çamurluklar,far,panel vs tekrar değişti. Bu kez airbagleri tamir ettirip ön göğsü Yıldız Sanayi'de değiştirdim. Ama sonra pek dikiş tutmamıştı, bıcıbıcıya girince sunrooftan su alıyodu vs içeri. tabi rot-balans dengesi de kurulmuyordu.

bunların dışında ufak tefek maddi hasarlı kazalarım yine oldu fakat tamir görecek kadar küçük değildi o yüzden 1-2 kez daha ön tampon far ızgara vs değiştiği olmuştu.

Bu son kazadan sonra kim aldı topladı nasıl yaptı hiç bir fikrim yok.
    Ben tekrar aynı kasa araçtan almak için sahibinden.com a girdiğimde ilanı görüp şaşırdım ve ilan sahibine mesaj attım , uyardım. İlk başta hafızalı koltuk vs. yazmışlardı onları güncellediler. Kamera vs. zaten para değil. Daha sonra beni engellediler. Galeriyi tanımam , 4 sene sürdüm 6-7 kazam oldu, aracı 3-4 parça çizik boyası gibi olurundan daha temiz bir şekilde lanse etmesini doğru bulmadım sadece.

Konu sahibi arkadaşımın ricası üzerine sayfaya üye oldum ve açıklama yaptım. Benim düşüncem; galerici arkadaşın, bazı arkadaşların da dediği gibi kelime oyunu yaptığını düşünüyorum. Bu sadece benim düşüncem belki 10 numara toplamışlardır bilemem , 20bin lira harcadım diyor neticede. Telefonda bilgilendiriyorum diyor. Dolayısıyla 2.el alırken dikkatli olun arkadaşlar, herkesi geçtim çocuklarımızı bindiriyoruz araçlarımıza , Allah göstermesin sen dikkatli olursun karşıdaki olmaz.

Edit: Aracın beyninde/motorunda da oynama varmış arkadaşlar

ecustation.com
    Ford - Ford MondeoHız ve tork arttırma.
    http://ecustation.com/referans-762985/ford/mondeo/2004-2010/2.0-tdci-115hp

Edit: Silinirse diye ekran görüntü videosu
    Streamable
    06 ZET 86, 06ZET86 İlan no: 642138154 - Streamable
    https://streamable.com/hal5b

642138154 , 06ZET86, 06 ZET 86

Arkadaşlar en azından “Öne Çıkar” butonuna basalım ki, tüm forum sakinleri görsün böyle şeyleri. Bilinçlendirelim, bilgilendirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 16 Temmuz 2019; 13:16:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bu tip kazaya karışan araçların ruhsatları abdde olduğu gibi farklı olmalı
    ABD böyle şeylerde çok hassas. Evde önceden adli bir olay yaşanmışsa yarı fiyatına iniyor neredeyse ve satıcı/kiralayan bunu bildirmek zorunda.

Tecavüzcüler haritada gösteriliyor, boy kilo vs. Ya da bir şey alırken, işe girerken, ev tutarken tecavüzcüler bunu belirtmek zorunda.

Adamlar suçluları ifşa ediyor anında, bu da caydırıcı oluyor.
    Ben de 3-4 yıl önce bir arkadaşımdan bir yakınım için böyle bir araba alınmasına aracı oldum. . Aracın hasar kaydı yoktu, satın aldığım arkadaşım da aracı birkaç ay önce almıştı ancak iş değişikliği nedeniyle satıyordu. Alıcı bayan hiç anlamadığı için ben aracı oldum. Arkadaş almadan önce ekspertiz yaptırdığını ve hiç bir sorunu olmadığını , kazasız olduğunu söyledi. İş yerinde çekmecelerde ekspertiz raporunu aradı ama , bulamadım dedi. Alıcı olan bayan arkadaşım da biraz arada ben olduğumdan hissettiği güven, biraz da cimrilikten aracı tekrar ekspertize sokmadı, alıp geçti. Birkaç yıl sonra aracı satmak isteyince acı gerçekle karşılaştık. Birkaç alıcı aracı inceleyip değişeni var diye cayınca ben aracı alıp ekspertize götürdüm. Aracın tavan dahil tüm parçaları ya değişmiş ya da işlem görmüş. Temizinin piyasası 22-23 bin olan aracı galeriye 15 bine takasa verip kurtulduk. Alan galerici de ilandaki gibi bir numarayla birine kitlemiştir heralde.
    BUrada galericilerin fala suçu yok... tek suçlu devlet...

Hangi mantıkla pert'e ayrılan araç tekrardan satılabiliyor? Pert olan aracın tekrar satışı yasaklanmalı, bu kadar basit... Dünya'da kaç ülkede pert olan araç tekrar satılabiliyor? En azından bazı ülkelerde olan farklı renkte ve türde ruhsat verilmeli pert araçlara.
  • 06 ZET 86
    06ZET86
    06ZET 86
    06 ZET86 AĞIR HASARLI PERT ARAÇ DOLANDIRICI GALERİ GALERİCİ GALERİDEN GALERİCİDEN SAHİBİNDEN

• Ben de 3-4 yıl önce bir arkadaşımdan bir yakınım için böyle bir araba alınmasına aracı oldum. . Aracın hasar kaydı yoktu, satın aldığım arkadaşım da aracı birkaç ay önce almıştı ancak iş değişikliği nedeniyle satıyordu. Alıcı bayan hiç anlamadığı için ben aracı oldum. Arkadaş almadan önce ekspertiz yaptırdığını ve hiç bir sorunu olmadığını , kazasız olduğunu söyledi. İş yerinde çekmecelerde ekspertiz raporunu aradı ama , bulamadım dedi. Alıcı olan bayan arkadaşım da biraz arada ben olduğumdan hissettiği güven, biraz da cimrilikten aracı tekrar ekspertize sokmadı, alıp geçti. Birkaç yıl sonra aracı satmak isteyince acı gerçekle karşılaştık. Birkaç alıcı aracı inceleyip değişeni var diye cayınca ben aracı alıp ekspertize götürdüm. Aracın tavan dahil tüm parçaları ya değişmiş ya da işlem görmüş. Temizinin piyasası 22-23 bin olan aracı galeriye 15 bine takasa verip kurtulduk. Alan galerici de ilandaki gibi bir numarayla birine kitlemiştir heralde.

• Ben üstüme düşeni yaptım beyler, dikkatli olmak lazım

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ben üstüme düşeni yaptım beyler, dikkatli olmak lazım
    Bu kadar değişene rağmen plaka değişmemiş, hayret ediyor insan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: websosyal

Bu kadar değişene rağmen plaka değişmemiş, hayret ediyor insan...

Alıntıları Göster
    Ben de onu merak ediyorum. Normal mi bu?

• 2.el araba almak çok zorlaştı böyle şeref yoksunları yüzünden. 2.el de alıcıyı koruyacak hiçbir şey yok. Expertizlerin çoğu galerilerle anlaşmalı. Özel servisler zenginlerin hurdalarını toplamakla meşgul. Bakıyorsun arabayı vurmuş bi yerde 2 fırça boya hemen ilanı var. Sanayi de gezeniniz varsa bakın tamircilerde ki araçların plakalarını çekin işlem biter bitmez yıkanıp malum sitede. Aracına kefil satıcı bulmak çok zor.
    Sanırsam iki sebebi var
    Sahibinden kelimesi iki manaya geliyor
    Bir de genelde sarı site-malum site yazmak basit geliyor.

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Sanırsam iki sebebi var
    Sahibinden kelimesi iki manaya geliyor
    Bir de genelde sarı site-malum site yazmak basit geliyor.
    Ben de acaba hukuki bir sıkıntı mı yaşandı önceki tarihlerde diye düşündüm, teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 14 Temmuz 2019; 15:15:19 >
  • One cikardim ve ilani sikayet ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu tip ahlaksız satıcıları ifşa edelim..

yalnız işini düzgün yapan firmalarda var.

istoçtaki haliloğlu otomotivden alışveriş yaptım düzgün ahlaklı saygılı dürüst ticaret yapıyorlar

kullanıcılarıda bilgilendirme adına konu açtım konuyu sildiler..

kimin neresine birşeyler dokunduysa bilemedim..
    Baba bana subaru al

PSN : Jeopol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bu tip kazaya karışan araçların ruhsatları abdde olduğu gibi farklı olmalı
    ABD böyle şeylerde çok hassas. Evde önceden adli bir olay yaşanmışsa yarı fiyatına iniyor neredeyse ve satıcı/kiralayan bunu bildirmek zorunda.

Tecavüzcüler haritada gösteriliyor, boy kilo vs. Ya da bir şey alırken, işe girerken, ev tutarken tecavüzcüler bunu belirtmek zorunda.

Adamlar suçluları ifşa ediyor anında, bu da caydırıcı oluyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.