Şimdi Ara

2.el işlemci alırken dikkat edilecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi doların artması sebebiyle istediğim işlemci i5 6500 730tl civarlarındayken 800 leri buldu. Sonra 6400 var o da iyidir dedim ve baktım o da 700lerde. E birde sisteme ekran kartı ekleyince çıtayı baya düşürdüm. birisiyle anlastım sayılır. Çok uygun bir fiyata i5-4670k satıyor. Sordum detaylı bilgi verir misin diye. "Sorunsuz çalışıyor, Hyper evo soğutucu ile kullandım,asus z97 pro gaming anakart ile 60 dereceyi geçmeden kullandım oc yapmadım 2 yıllık bir işlemci yeni sistem toplayacağım için satıyorum. Kutusu faturası stock fanı mevcut diyor." Sizce ne yapmalıyım? Şehir dışı olduğu için havale ve kargo şeklinde gerçekleştirilicek güvenmeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Işlemciler genelde en son bozulan parçadır. Tabi intel icin konusuyorum. Amdlerde igne kirilmasi var. Bence fiyaf uygunsa alabilirsin.

• Fiyatı çok uygun. Fakat güvenemiyorum bir de şehir dışı olunca denem şansım da yok. :( neyi sormalıyım mesela?

• 2ç el işi biraz şans daha doğrusu kumar işi gibi =) kimi sıkıntısız bir şekilde pc parçası olsun başka olsun hallediyor. kimi daha ilk alışverişinde yaptığından pişman oluyor. kısaca birazda cesaret etmek lazım. bozulma konusunda işlemcilerin kolay kolay bozulacağını sanmıyorum.
  • kim nasıl bilebilir senin o kişiye güvenip güvenemeyeceğini?

forumdan biri mi,eski üye mi,referansı var mı?bunlar bile yetmiyor ama fikir verir

sahibinden vb bulduysan get ilanı mı?

yoksa herhangi bir ilandaki bir işlemcimi?

işlemcide neye bakmalıyım diyorsun ama işlemciyi yollayıp yollamayacağına emin misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuliAddict kullanıcısına yanıt
    Forumdan biriyse referanslarina ve uyelik tarihine bak. Guven verirse de havale kargo seklinde alinabilir. Islemci bozuma ihtimali en az olan parcalardan alin. Fiyat da uygunsa alinabilir bence.

• Hocam get ilani olmadan alma.once parayi gonder ben yollarim isi sikintili.forumda bu kazigi bende dahil cok kisi yedi.satan arkadas ustune 20 lira koysun get ilani acsin.icin rahat olsun hic degilse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • die_caprio kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsunuz. Adamı hiç tanımıyorum profiline baktım, bilgisayarının parçalarını satıyor. Bana da dediği "overclock yapmak yerine bütün sistemimi yenilemeye karar verdim." Yani işlemci en az bozulma ihtimali olan parça ve sattığı fiyat orjinalindem çok ucuz olduğu için yanına çektiği kadar düşündürdü de. İki yıllık olması sebebiyle ucuza bıraktığını düşünüyorum fakat ne kadar güvenirim bilemiyorum. İçimden 4670k yı öyle alacağına 80 tl ekle 6400 sıfır al kafan rahat olsun sesleri de gelmiyor değil... Ram ve anakart ddr3 olucak çünkü performans farkı hissedilmiyor diye araştırdım. Ekran kartımı msi gtx 750ti twin gaming almayı planladım. Bütçem 1600 tl. psu suz ve kasasız. Aslında ekran kartım da var r7 240 fakat satıyorum onu çok dandik olduğu için. İşlemcim değişken şuan sadece. 6400,6100,4460,4760k,4690 arasındayım. 4690 ve 4760k ikinci el olacak şayet olursa..

• İkinci el işlemci derken ikinci el ekran kartı alıyorum :D işlemcimi 0 alıcam i5 6400. Ekran kartını da msi r9 270x oc 256bit gaming alıcam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.