Şimdi Ara

İkinci el veya sıfır araç durumu ne olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 23 yaşındayım, son 20 yılı biliyorum ancak daha ötesine dair çok bir bilgim yok. Bu kadar çok fiyat artışının saçma sapan şekilde arttığını hiç hatırlamıyorum. Sıfır araç yok satılmıyor tamam da bu kadar da olmasını hazmedemiyorum. Yani 2023 model X marka Y modeli yok diye 25 yıllık metal yorgunluğu hat safhada olan bir araç nasıl değer kazanıyor ben tam anlam veremiyorum. Ötvsiz ilk araç vaadi var ama o da ne şartlarda olacağı belli değil. Hadi diyelim bu vaadi veren seçim kazanılmadı ne olacak ? Vaadi vermeyen Seçim kazanıldı ne olacak ? Böyle daha artmaya devam mı edecek ?

30 bin maaşım olsa doğru düzgün bir araba alamıyorum.

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • Arzlar talebe yetişmiyor kardeşim. Sıfır araç arzı yeterli seviyede olsa dahi milletimizin arabayı statü sembolü olarak görmesi sonucu oluşan bir durum. Ha diyeceksin 25 yaşında araba ne statüsünü gösterecek diye ama bu işin sonu yok, insanoğlu rolls royce sahibi olsa helikopter/uçak vs ister..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çok basit 14 mayısta oyunuzu Kılıçdaroğlu’na verin araba fiyatları ABD Avrupa seviyesine çekilecek 2. El dahil.

Vermezseniz eğer Tofaş’a şahine bile 20.000$ ödemeyi göze alın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

nerede o yazı,kim cekecekmis nereye çekecekmis?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • en1gma kullanıcısına yanıt

uyuşturucu baronlarından 300 milyar $ gelecek ya onunla çekecek herhalde temiz para iktidar değişsede düzelmez piyasa millet aç gözlü

• 25-30 yaşındaki araçlara 250-400 bin tl arası fiyatlar isteniyor. Piyasa saçma sapan bir hale geldi. Bu gidişle seneye bu araçlar 500 bin tl bandını zorlar!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 14 Nisan 2023; 12:32:22 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

• -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

ciddiye alacağım kişi Bilgehan yilmaz,o da ekonomist olduğu için.

siyasetçileri ciddiye almam.

iki anahtar sallayani da gördüm ben.

Bilgehan yilmaz vergi reformundan bahsetmiş ,a dan z ye değişim demiş.

bu sistemi bu hale getiren vatandas da cb yardımcısı iken yapacakmış bu değişimi öyle mi 

birader siz ya çok safsiniz,ya da içtiğiniz şey sizi mahvediyor, bırakın bence.

Arabalar elinde kaldı herhalde?

Şimdiden 3 e 5 e bakmadan sat bence yoksa zararın çok büyük olacak

nasıl,zararım var mı zeki çocuk?

• Ben ekonomist değilim. Sade vatandaşım fakat bu konuyu biraz araştırdım biraz da kendi yorumum olucak. Eğer ki hükümet değişirse dolar politikası da değişir gibi. Artık doları baskılamak hiper enflasyona sebep oluyor. Dolar sabit iç piyasa öyle demiyor. Sürekli yukarıya ivme devam ediyor. Burada tek sebebi ekonomik de değil fırsatçılarımız her zamanki gibi bu durumdan faydalanıyor vatandaş alıştı bizde koyalım gibisinden. Doları salıcaklar gibi. Atıyorum aslında bugün olması gereken rakam 25 veya 28. Oraya doğru salacaklar. Türk parası yakılmayacak. Sonrası ise muamma. Ekonomik açıdan doğru hamleler gelirse doğal rakamıyla gerileyecek dolar. Vergi sistemi tamamen vatandaşın üzerinde. Bunu biraz üzerimizden alabilirlerse doların salınmasını hissetmeyebiliriz. Ötv 25 yaş 0, sonrası için ilk kademe %75 olarak indirim söylediler. Bu ne zaman olur bilmiyorum. İlk aşamada yaparlarsa şu anki fiyatlardan daha iyimser fiyatlara gelir. Doları sala sala yıl sonu gerçek fiyatına ulaşır gibi. Biraz karışık net bir şey söylemek zor çünkü önümüz seçim herkesin yoğurt yiyişi farklı ne olacak bakalım. En hayırlısı olsun inşallah.

• Kriz yaşanmadı .

net olarak bu cumleyi soyleyebiliyorum. henuz kriz yaşanmadı. kriz geldi. ama yaşanmadı.

ihracat paanın gelirinden zorunlu parayı tl ye çevirmesi kanunundan sürekli dolar satışı gerçekleştirilerek veKKM gibi zengini kurtaran sistemlerle dolar baskılandı.

normalde ülke yarıyarıya fakirleşti. bunun etkilerini görmemiz için üretim yarı yarıya azaltılacaktı, yüksek faizle firmalar para bulamayacak, çalışan maaşı ödeyemeyecek ,yani insanların yarısı işten çıkartılacaktı. bu olmasın diye nas felak, faiz sebep enflasyon sonuç dendi ve faizler düşürüldü. yeterki üretim devam etsin diye. firmalar para bulabildi,çalışanlar içten çıkartılmadı. ha noldu 100% enflasyon oldu ve çalışanların %50 si işten çıkmadı ama herkesin cebindeki para 50% eritildi.

aslında maaşları bile ödeyemeyecekleri bir sistemde taklalar attırılarak bu gunlere getirildi. ancak bunlar yaşanırken kimse çıkıp krizi yaşadık , atlattık, az daha sıkın dişinizi vs diyemiyor.

çunku gerçekten kriz falan yaşanmadı. ötelendi ertelendi. Şimdi kılıçdar veya bir başkası veya bu hukumet başa gelirse, ne yazıkki kriz yaşanacak. bakın bu hafta başından beri 70 bin üzerine bireysel kredi çekilemez hale geldi. yok arkadaşlar. 70 bin yanı asgari ücretin 10 katı bireysel çekemiyorsunuz. insanlar benım arabam 300-500-700 diyor da alacak para yok. yanı insanların cebinde değil , dolaşımda yok o para. çunku piyasaya para sürülse enflasyonla başedilemez ki seçin oncesi istenmeyen birşey bu.

bu hukumet devam ederse, para basacak , swapla dolar tutlacak , basılan para enflasyonu arttıracak mahvolacağız.

bir başka hukumet gelirse, faizler arttırılacak , kur yükselecek , ancak bayağı bir çalışan işsiz kalacak yine mahvolacağız.

ama bu kriz yaşanacak , çok acı cekeceğiz, ama geçecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 14 Nisan 2023; 14:46:39 >

• krizi ötelemeye devam edecekler çareleri yok.koyluyu şehre nasıl saldılarsa paşa paşa köyüne geri donecek,şehirde oturup para yemek yerine toprağından yiyeceğini çıkaracak.
    obez sehirler küçülecek, nufus anadoluya yayılacak.
    anadoluya gidene otv siz araba verilecek,yem verilecek,tohum verilecek.
    yayilmazsa ya şehirde aç kalacak,ya afetlerle yok olacak.
    çaresiz bu olacak.bunu yapmayan her iktidar krizi pansuman tedbirlerle ötelemek zorunda.
    muhalefetin bu yüzden iktidara gelme gibi bir niyeti yok,çünkü benim bahsettiğim konuyu ancak demir gibi bir kadro yapabilir.
    bu kadro da ne akp ne 6li masada yok.

Çok doğru bu krizi halı altı yaptıkça daha da birikiyor. Yukarda yazan arkadaşın tespitleri de doğru. Kim gelirse veya kim kalırsa açıkcası elinde patlayacak. Tıpkı deprem gibi. Enerji birikti birikti kime patlasam diye bekliyor. Herkes bol keseden konuşuyor ama kriz kabak gibi kucağımıza düşecek hepimizin. Zamanında taşı toprağı altın İstanbul dediler 70'lerde. Oluk oluk köylerden insan aktı büyük şehirlere. Kimse de planlama yapmadı gelecekte olacaklara dair. 4 mevsim verimli topraklarda gıda ithal eder duruma geldik. Yani yaşayacaklarımızın birikimi öyle 20-30 seneden fazladır oluştu birikti. Bu döneme denk gelen herkese sabır diliyorum.

hatayda deprem olacağı 2013 ten beri belliyken halk 2 katrilyon lira harcanan expoda göbek atmayı seçti,kentsel dönüşüm diyenlere evim küçülür dediler. 700 milyonu çürük kentin altına boru döşemeye harcadı, alt yapı olmadan üst yapı olmaz dediler. ve

sonra da 40 senelik çürük binalarda öldüler.

bu elemanın önerdiği 6li koalisyonun 3 dönemdir belediye başkanı paraları harcayan

kentsel dönüşüm için `ben ek kat vermem gidin müteahhite adam başı 500 bin tl verin dönüşün ` diyen

bunların Çankaya 4. sıra adayı yeni şehri derelerin üstüne kurduran,bataklığa hastane yapan

gelmiş burada otv kalkacak diyor ,

yersen. kendisi aşağıda, bize şahane müjdeler verecek.

@-BraveHeart-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Nisan 2023; 15:12:5 >

yıllardır haberlerde ele geçirilen uyuşturucuları da akp dağıtıyordu zaten kim nereye yatarsa yatsın benim davam islam gerisi beni ilgilendirmez ben zaten akp li de değilim Refahçıyım sıkıntı yok

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.