Clio 4 75 HP aracın dinamometre ölçümü 82 HP görünüyor. Kayıp 8 HP yazmışlar. Ancak araç kullanırken gayet seri. Ekspertizin hatalı ölçümü mü, araca chip tuning yapılmış olabilir mi? Nasıl anlayabilirim? ( Diğer aracım Duster 110 HP 4x4. Onunla kıyaslayınca 75 HP Clio çok seri, belki Dusterin ağırligi şanzıman dişli oranları ile ilgili böyle his veriyordur. )
Aracım Clio 4 , 2019 model, 1.5 dci düz vites 75 beygir 141000 km'de. Yaklaşık 1,5 ay önce 139800 km 'de iken aldım. Geçmişi tamamen yetkili servis bakımlı. 3 hafta öncesi yetkili serviste bakıma girdi, cihaza bağlanıp rutin kontrolleri de yapıldı ve bir sorun görünmüyordu.
Ekonomik sürüş amaçlı düşük devirlerde sürüyorum (tabi motor sesine ve vites ikazlarina dikkat edecek şekilde)
Az önce şehir içi bir yere giderken Enjeksiyonu kontrol ettirin uyarı yazısı ve sarı anahtar işareti çıktı. 2 km kadar bu şekilde gideceğim yere kadar gittim, bu esnada çekişte, seste bir anormallik hissetmedim. 1 saat kadar sonra aracı calistirdigimda aynı uyarı mesajı devam ediyordu. 1 km kadar sürüp çevre yoluna çıktım.
İkinci viteste gaza yüklenip 3500 devir civarına çıkınca ışık söndü, uyarı mesajı da kayboldu. Sonra normal surusle yola devam edip eve geldim ve Universal elm cihazıyla tarama yaptım ancak herhangi bir arıza kodu okuyamadım . Sorun ne olabilir?
Yarın 1000 km civarı şehir dışı bir yolculuğum var, serviste cihaza bağlatmak gerekir mi, Universal cihazla tespit edilemeyen bir arıza olabilir mi?
Teşekkürler.
Selamlar. Clio 4 İcon pakette bulunan Eco mod ile ilgili çeşitli forumlarda edindiğim bilgilere göre Touch ve Joy paketlerde buton dışında sistem yazılımsal olarak var , buton takılınca direk aktif oluyor. Yine aynı bilgilere göre Touch pakette butona basılınca gösterge panelinde uyarı ışığı yanarken, Joy paketlerde sistem çalışmasına rağmen ışık yanmıyor. Ancak deneyimler eski yıllara ait genelde 2013-14 modellerde denenmiş.
Benim sorum 2019 model Joy araçta göstergede Eco uyarı ışığı yanar mı?
(Soru Eco modun yakıt tasarrufu sağlayıp sağlamadığı ya da bir zararı olup olmadığı, zaten 75 HP olan aracın torkunun düşmesi vs... ile ilgili değildir)
Teşekkürler
|
|
|
|
|
Duster 4x4 - Michelin Cross Climate SUV Lastik
|
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 0
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası