Şimdi Ara

İkinci el araba alacaklar dikkat! (2. Güncelleme) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
13
Favori
59.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
757 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bravo, hiç şaşırmıyorum, ülke insanına güvenim sıfır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Siz sağlam arabayı galericiinin ucuza vereceğini düşünerek onu dolandırmaya çalışıyorsunuz o da karşılık olarak sizi dolandırıyor. Ne var bunda?

Gittim arabaya 3 parça boyalı diye ederinden 20 bin lira ucuza aldım ne dolandırdım diye de konu bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çünkü piyasada tekelliğini kullanıp insanları sömüren ikinci el piyasasını dağlara taşlara çıkmasında yardımcı olduğu için pek sevilmez. Sevilmediği içinde malum site denilir. Dikkat edin Ban yemeyin.

birincisi ötv
    ikincisi döviz kuru
    üçüncü nedenide

bu ikisinden kaynaklı sıfır otomobil fiyatlarının ev fiyatlarını geçmiş olması nedeniyle sıfır otomobil satışı olmayınca piyasada araç döngüsü olmuyor bu nedenle temiz 2.el araç yok varda 5 lirayı 8 liraya satmaya çalışanlarda

Dördüncü bir nedende ağır hasarlı trafiğe çıkmaya engeli olan araçların sigorta şirketleri tarafından hurdaya ayrılmadan ihale ile satması .

beşinci neden otomobil fiyatları yüksek olduğundan kazalı araçları toplamanın mantıklı hale gelmesi önceden 15.000 tl olan araç (şimdi 30.000 lira ve üstünde) kaza yapınca toplamanın bir mantığı yoktu nerdeyse değeri kadar maliyeti oluyordu . Şimdi sıfır parça alıp arabayı sıfırdan toplasan 2.elden daha ucuza mal oluyor .

80 milyon insan yaşıyor bu ülkede yazın turistlerde 100 milyonu aşıyor araç sayısıda 20 milyon

şimdi söyleyin bana hangisinin bakımı için daha fazla işletme var araçlar insanlardan daha değerli bu ülkede

sırf daha fazla vergi almak için insanlar hayatlarını riske atıyor neden maddi gücü bu vergi sistemi yüzünden düzgün güvenli bir araç almaya yetmiyor 20-30 yaşında araçta daha önceden 3-5 kere kaza yapmıştır zaten güvenliği olmayan defalarca kaza yapan araç ufak bir kazada bile hayati tehlike yaratabiliyor . Çoluk var çocuk var otobüsle olmuyor her zaman lüksden çıkan zorunlu bir tüketim ürünü haline geldi artık . Vergi farklı ürünlerden alınabilir otomobil jantlarına teyp ses sistemlerine modifiye parçalara %100 vergi getir bunlar zorunlu bir şey değil . ÖTV'yi kademeli olarak tamamen kaldırılmalı eski araçlara her zaman KDV teşviki olmalı eski araçların MTV'leri artmalı . belli bir yaşa kadar 2.el otomobil ithalatının önü açılmalı böylece 2.elde abartı fiyatların önüde kesilmiş olur . Bunlar tabi zamana yayılmalı kimse zarar etmemeli .

Ayrıca ülkemizde ciddi bir yedek parça üretimi var çoğu araç %50 üzerinden yerli parçalarla üretiliyor sıfır otomobilin teşviki yerliliği artıracaktır otomobil üretimi için diğer markalarda burada fabrika açacak istihdam sağlayacaktır .

eline takım alan ustayım diye geçiniyor sanayiye giripte çıkarken memnun kalan kişi oranı %25'i geçmez hangisi doğru düzgün bir eğitim almıştır otomobil fabrikasında işe girseler 2 günde kovulurlar çoğunda ayarlı tork anahtarı bile yok. Memnuniyetsizlik direk ustadan kaynaklıda olmayabiliyor araba bitmiş ölmüş parçası yok usta ne yapsın geçici çözümlerle tamir etmek para ve zaman kaybı .

Bunların çoğu kim nederse desin gereksiz sayıları çok fazla . Çoğu kapatılmalı zaten kar eden çok az . Kapatılan işletmelerdeki kişiler mağdur edilmeyip yetkili servis , yedek parça üretimi veya otomobil fabrikalarında istihdam edilmeli .

• Son kez uplayıp kaçıyorum izninizle

• Bundan 8 sene kadar önce bi broadway alacaktım. Adam yaşı itibariyle komple boyalı olduğunu söylemişti birde alt travers midir nedir o değişecek tek masrafı o demişti. Onu deyince biraz kıllandım tabi. Neyse ertesi gün afyona arabayı almaya gidecektik. Dedim şunun plakasına bi google dan bakayım kesin bişey çıkmaz ama neyse dedim plakayı yazdım biraz altlarda bi kaza haberi ama siteye girince bişey çıkmıyo. Görselleri açtım birde ne göreyim araba traktöre çarpıp taklalar atıp hurdaya dönmüş. Almaktan vazgeçtik tabiki.

Herkes araba almadan önce plakayı bi google da aratsın.

İlk el kazasız boyasız değişensiz çiziksiz az km li dizel aracı satmaya çalıştık. Piyasası 80k ollan aracı 77k koyduk ki hemen satılsın diye. Pazarlıkla 75k ya satılır dedik.

Öyle insanlar muhatap olup öyle fiyatlar teklif edildiki satıcı arkadaş iç savaş felan çıkmış baksana piyasaya dedi.

Bu olaydan sonra gram acımıyorum. Aksine müstehaksınız diyorum. Dürüst satıcıyı oyun dışı etmenin bedelleri bunlar. Beter olun!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Googleye yazınca nasıl çıkıyor o kısmı anlamadım
    Plakayı yazınca çıkıyor hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive

06 ZET 86
    06ZET86
    06ZET 86
    06 ZET86 AĞIR HASARLI PERT ARAÇ DOLANDIRICI GALERİ GALERİCİ GALERİDEN GALERİCİDEN SAHİBİNDEN
    06 ZET 86
    06ZET86
    06ZET 86
    06 ZET86 AĞIR HASARLI PERT ARAÇ DOLANDIRICI GALERİ GALERİCİ GALERİDEN GALERİCİDEN SAHİBİNDEN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.