Şimdi Ara

İkinci el araba alacaklar dikkat! (2. Güncelleme) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
13
Favori
59.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
757 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baymirza

lütfen lütfen yapalım bunu...
    Adminler ile görüşelim izin çıkarsa böyle bir başlık oluşturalım. Forumda konusu açılan sıkıntılı başlıkları tek mesaja ekleriz konu linkleriyle beraber. Anyhill hocam mesaj silse de gördüğüm kadarıyla bölümle ilgileniyor iyi niyetle. Belki yardımcı olabilir bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 14 Temmuz 2019; 22:31:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun konu sahibine. Yalnız aracın şase numarasına ulaşılması lazım. Plaka değişir ama şase numarası kolay kolay değişmez. Yok mu forumda kırşehir de oturan biri araca alıcı gibi gidip baksın şase numarasından sorgulama yapicam deyip şase numarasını alsın. Veya ön camdan çekip konuya eklesin.

- adam arabaya kaplama yaptiriyor satiyor komse alirken seramik kaplamayi sokup bakmiyor

- adam ustune kaplama yaptirip boyatiyor makine boyasiz olarak goruyor

- adam agir haasarli kaza yapiyor hemen yaptirip satiyor expertiz dosyasini kapattirmiyor parayi almiyor tramerde gorunmuyor sana satiyor gidiyor parayi alip dosyayi kapattoriyor tramersiz arac sendeyken 3 ay sonra agir hasarli cikiyor.

- (gozumle gordum ) sadece kaput ucu ve camurluk egilmis bakinca elinle bile duzeltilebilcek gibi gorunuyor ama motora kadar girmi arava motor iptal bir mercedes b serisi gordum expertiz direk perte cikardi

- bide sigorta sisirmesi diye bisey yok adamlar usta ile olumune pazarlik yapiyolar usta 300 diyo adam 100 yaziyo

- taksici biniyo biniyo muayeneden 1 saat once km dusurup goturuyo

- adam kendi gidiyo duvara vuruyo airbag aciyo kasko sogorta diye gidiyo kendi yaptiriyo airbag patlak sistemden kapattiriyo sonra cizik boyasi diyo

- bide simdi yeni durum mini kasko adam boyatiyo islem yaptiriyo tramerde gozukmeyince soruyosun mini kaskodan yaptirdim okadar onemsiz yani diyor

en iyisi bence bu devirde kazali alcan kendin masraf yapcan ne aldigini taktigini bilip bincen ucuz alirsin ucuz satarsin pahali alirsin pahali satarsin

Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...(Hz.Mevlana)

• Ne alakası var? Kazada radyatörü bile zarar görmemiş, sadece tampon panjur ve kaputtan ufak hasar almış araçlar gördüm gözlerimle. Sigortadan yaptırmak istesen servis bunu düzeltebilecekken değişiyor. Sen değiştirtmesen bile 5664 eksper raporuna değişmiş gibi yazıyorlar.

Not:hiçbir zaman kaput tavan bagajında en ufak işlemli bir araç almadım satmadım, bunların bahsi geçen alıverişte üçüncü kişi olarak dahi bulunmadım. Yanlış anlaşılmasın dediklerim.

kaput değişmiş araca saksı düştü diyorlar bakıyorsun, inanır mısın hiç tanımadığın biri sözlü olarak iddia ederse ?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

2.el araba almak çok zorlaştı böyle şeref yoksunları yüzünden. 2.el de alıcıyı koruyacak hiçbir şey yok. Expertizlerin çoğu galerilerle anlaşmalı. Özel servisler zenginlerin hurdalarını toplamakla meşgul. Bakıyorsun arabayı vurmuş bi yerde 2 fırça boya hemen ilanı var. Sanayi de gezeniniz varsa bakın tamircilerde ki araçların plakalarını çekin işlem biter bitmez yıkanıp malum sitede. Aracına kefil satıcı bulmak çok zor.
    Bi araba baktim Ispartada 2013te. Malum sitede degiseni yok 86 bindeydi. Ford bayisine sordum en son 200binde Manisada bakima girmis,otomatik sanzuman komple degismis. Sirasiyla Captur, Clio e 5008 aldim. Hepsi sifir. Keske piyasada hep duzgun adam olsa da sifir almak icin borca girmesek.

• Şu plakadan ve şase no.dan tramer sorgu işine bu kadar anlam yüklemeyin çünkü bir anlam ifade etmiyor. Buna güvenerek acemiliği ilk aracımı alırken yaptım. Hem plakadan hem şaseden sorgu yapıyoruz araç temiz çıkıyor, bir iki kaporta ustasına götürdük, orada da temiz dediler. Aracı birkaç ay kullandım, rutin bakım için sanayiye götürünce orada bakan usta bu aracın ağır kazası mı var dedi, yok dedim tek boyalı yer sağ ön çamurluk dedim hem trameri de temiz, bir şey olduğunu sanmıyorum dedim. Detaylı baktırınca (Tarcanlara götürdüm aracı) arabanın muhtemelen 1-2 kazaya karıştığını, ön şasenin sağdan soldan çekme yöntemi ile düzeltilmeye çalışıldığı, hava yastıklarının patlak olduğu ve yan sanayi ile değiştirildiğini, emniyet kemerlerinin dirençle kandırıldığını, ön göğüsün boyandığını, sağ farın değiştiğini, ön camın değiştiğini, sol arka kapanın çıkma bir kapı ile değiştiğini, sol arka kapı içinin boyandığını, aracın sağ tarafının lokal boyali olduğunu v.b. öğrendim. Alırken 33 bin TL'ye temiz diye aldığım arabayı 1,5 sene sonra piyasası 38-40bin TL iken 32 bin TL'ye zar zor satabildim. Satan kişi de öğretmendi. Hani memurdan, öğretmenden temiz diye ilan veriyorlar ya bir de... Diyeceğim o ki hem araç ile ilgili çeşitli yollardan kendi araştırmanızı yapın hem de aracı alacağınız yerde işini yapan ekspertizler nerede bulunur araştırın öyle alın aracı.

• kanıt sunması lazım. zaten dediğim gibi kaputta en ufak işlem varsa geri çekerim kendimi. ya inşaattan demir düşer ya saksı düşer. bahaneler bitmez. ama dediğim şey anlaşılmıştır umarım. hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz birbirimize.

Orijinalden alıntı: BrownSquirrel

Kesinlikle. Kaputu ve tavanı boyalı arabayı kimse almasın aldırmasın. Kusura bakılmasın arkadaş. Kaputta tavanda boyalı arabaya kimse kazasız ya da az hasarlı diyemez. Direk takla atmış kabul edin bu araçları. İlla alacaksanız da ona göre ederinde alın.

Alıntıları Göster
    Siz yine de tedbirli olun ama %100 büyük kaza geçirmiş diyemezsiniz. Hafif dokundurma bile kaputun değiştirilmesine neden olabilir. Ki benim başıma geldi. Işıklarda öndeki arabanın geri gelmesiyle kaput kırıldı sigortadan değiştirdik. Satarken de fotoğrafını gösterdim gönül rahatlığıyla aldı.

• Antares kullanıcısına yanıt
    Evet ben zaten lokal boyayı veya sizde olduğu gibi ağır kaza geçirmediği ispatlanabilen araçları kastetmedim hocam. Tabiki bir yerde lokal boya var diye ağır hasarlı anlamına gelmez. Taş düşer, kuş pisler, bir nedenle boya aşınır vb. Bir çok sebeple lokal boya vurulabilir. Ama komple boyalı veya değişen kaput-tavan var ise kaza geçirmediği ispat edilmedikçe benim gözümde ağır hasarlıdır o araba. Hele hem kaput hem tavan boyalı-değişmiş ise takla attığına garanti veririm o arabanın.

Ekleme: Sigortada hasar kaydı olması kötü birşey değildir sanıldığı gibi. Sigorta kayıtları aracın geçmişi hakkında fikir verir. Sigorta kaydı ile kaput ve tavanın neden değiştiği belliyse ve ağır kaza geçirmediği ispatlanabiliyorsa ona lafım yok zaten. Ama kaydı kuydu olmayan tavanı kaputu boyalı-değişik arabalar aksi ispatlanmadığı sürece ağır hasarlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 14 Temmuz 2019; 23:5:45 >

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Merhaba, plakayı bu şekilde farklı kombinlerde yazmanın olayı nedir çok gördüm de hiç anlamadım :D

Birileri googleda plakayı arattığında bu konunun çıkması için mi
    Evet olabildiğince google listelemelerine girmesini sağlamak.

Orijinalden alıntı: BrownSquirrel

Evet ben zaten lokal boyayı veya sizde olduğu gibi ağır kaza geçirmediği ispatlanabilen araçları kastetmedim hocam. Tabiki bir yerde lokal boya var diye ağır hasarlı anlamına gelmez. Taş düşer, kuş pisler, bir nedenle boya aşınır vb. Bir çok sebeple lokal boya vurulabilir. Ama komple boyalı veya değişen kaput-tavan var ise kaza geçirmediği ispat edilmedikçe benim gözümde ağır hasarlıdır o araba. Hele hem kaput hem tavan boyalı-değişmiş ise takla attığına garanti veririm o arabanın.

Ekleme: Sigortada hasar kaydı olması kötü birşey değildir sanıldığı gibi. Sigorta kayıtları aracın geçmişi hakkında fikir verir. Sigorta kaydı ile kaput ve tavanın neden değiştiği belliyse ve ağır kaza geçirmediği ispatlanabiliyorsa ona lafım yok zaten. Ama kaydı kuydu olmayan tavanı kaputu boyalı-değişik arabalar aksi ispatlanmadığı sürece ağır hasarlıdır.
    Evet hocam şüpheye düşüren durumlarda kanıt istenmeli günümüzde fotoğrafı çekilmeyen kaza yok zaten. Fotoğrafı göstermiyorsa kaçmak lazım oradan.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Reklam ücreti yatırmamışsındır. Para verdiysen en iyi firma sizinkisi

Hearthstone Battletags
    DaMaGe#21380
    PaMiRaZ#2242
  • Al satçı ve galericiden kaçmak lazım

Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.