Şimdi Ara

Arkadaşlar hgs'yi cama yapıştırmak gerekiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
26.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz hgs etiketini cama yapıştımak biraz kötü oluyor.Bu etiketi hiç araca yapıştırmasak da oluyor mu?Etiketi bankasından aldım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam iki hafta önce otobana girip çıktım fakat geçiş olarak e devlette gözükmüyor.Kısa mesafe olduğu için mi acaba?

Çalışma sistemini şöyle izah edeyim.

Eğer cama yapışıksa ve sistem okursa 1 gün içerisinde geçişi hesabınızda görebiliyorsunuz.

Cama yapışık değilse sistem okuyamadığı için kaçak geçiş olarak plakayı sisteme bildiriyor. Sistemde HGS hesabınız olduğu için bu geçiş daha sonra oradan düşülüyor. Sistemde bu esnada yoğunluk varsa geçişin hesabınızda görünmesi biraz zaman alabiliyor. Burası Türkiye. Merak etmeyin devlete borcunuz varsa asla unutulmaz. Eninde sonunda bu borcu sizden tahsil eder.

Öte yandan Kuzey Marmara gibi kamu-özel ortaklığı projelerinde eğer sistem HGS'yi okuyamıyorsa, banko kalkmadığı için ücreti sizden nakit alıyorlardı. Bir de üstüne daha sonra hesabınızdan da geçiş ücreti düşüyordu. Bir çok kişi bu durumun mağduriyetini yaşadı ve mahkemelik oldu. Daha sonra bunu düzelttiler dediler ama riske girmemek için bu yolları kullanıyorsanız cama yapıştırmakta fayda var.

• hgs kabı olarak geçiyor...

çift taraflı ile küçük bir ayağı var tam dikizin arkasına yapıştır ve kalsın

söküleceği zaman tek bir hamle ile alınıyor... etiket sökme ile uğraşmıyorsun

Arkadaşlar hgs'yi cama yapıştırmak gerekiyor mu?

• Mobil bankadan hgs hesabı açmıştım ama etiket vermediler. Sürekli kaçak geçiş yapıyorum bir süre sonra hgs hesabından bakiyeden düşmüş oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

benim etiket küllükte duruyor sıkıntı yok basımı şundan dolayı plakaya tanımlama yaparken hgs etiket numarası eşleşmesi gerekiyor başvuru yaptığında plakaya otomatik hgs numarası atama sistemi yok farklı bankalar da hgs verebildiği için olabilir ileride geliştirilir

• Bana da yapıştırmaya gerek yok plakadan okuyor zaten demişlerdi öyle bir şey yok o back system, araştırınca gördük sistem etiketin okunması üzerine kurgulanmış, okunamadığında plakaya tanımlandığı ve her noktada kamera çekimi olduğu için dolaylı şirketleri de korumak için tasarlanmış hgs tahsil sisteminden gerçekleşiyor ancak orada sistemde bir şekilde bir hata yaşarsanız cezaya düşme ihtimaliniz var çünkü bazıları ilk tahsilat denemeleri başarılı olmazsa tekrar denemiyor şuan 5-6 dan fazla ayrı otoyol işletmeci şirket var hepsinin sorgu, ödeme sistemleri de farklı bir şekilde hata yaşanırsa manuel uğraştırıyor hatta bilgi eksikliği, sms bilgilendirme eksiği ile de birleşirse uğraşır durursunuz benim gibi. Ben bunla ilgili değil otomatik ödemeye güvenerek bir hata yaptım hata benim ancak 2'si bakiye ile bir şekilde tekrar tahsil denemediği için gereksiz yere cezalı ödedim.

Evet birçokları etiketsiz uzun zamandır yürütüyor olabilir ancak işin doğru kurgusu bu değil bunu bilmek gerekli bazen 1 kere yaşarsınız bir şeyi ve 2 kat ödeyince zorunuza gider. Geçen de tam olarak anlayamadığımız daha karmaşık birşeyi aracın önceki sahibine ait ben tespit ettim. Trafik cezası gibi algıladık başta ama muhtemelen değil geçiş cezası ve trafik olsa satışta da aslında çıkması gerekiyordu çıkmadı, önceki sorgularda da görünmüyordu tahminim kişinin plaka ile hgs bağı da çözüldüğü için isim, tckn, plaka bağına dönüştürülmüştü ve katlanarak 3bin küsür tl olmuştu. HGS de süreler ve katlanmalar farklı işleticilere göre değişiyor. Yani özellikle bireylere tavsiyem olması gereken etiket kurgusunu uygulamanızdır herhangi bir sökücü ile kağıt etiket rahatlıkla sökülüyor ve cama zararı da yok sadece ayna arkası sensör bölgesine yapıştırılmamalı. Zaten hgs portallarında açıklıyor birçok araç modelinde o bölgeden okuma başarısı sağlanamıyor. Birkaç kişinin yazdığı gibi elle tutmada bir çözüm ama lüzumsuz.

• Son 5 sene içinde 3 kere araba değiştirdim hiçbirinde cama etiket yapıştırmadım plakadan okuyor.
    Hatta bankanın mobil şubesine girip kontrol ediyorum en geç 1 gün sonra geçiş ücretini çekiyor.
    Yeter ki hesapta bakiye bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.