Şimdi Ara

Türkiye de 2. El Araba Alınmaz, Çok Büyük Risk !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bir çok arkadaşın bildiği üzere VAG gurubu yedek parça işi yapıyorum.

Çocukluğumdan bu yana arabaların ve bu işlerin içerisindeyim.

Gelen müşteriye, - hangi kalitede bir parça vereyim diye soruyoruz

'' USTA EN UCUZUNU VER NASIL OLSA SATCAM ARABAYI ZATEN ''

Meslek hayatımda daha,

'' ORJİNAL veya OEM PARÇA VERİN, ALAN DA HAYRINI GÖRSÜZ SIKINTISIZ KULLANSIN ''

diyen veya böyle düşünen müşteri nerdeyse görmedim, bir elin parmaklarını geçmez.

Hal böyle olunca 2. el araba almak kesinlikle iş değil.

Dün başımıza gelen olay,

Vatandaş golf 5 satıyor, araç 80 bin km de komple orjinalmiş ..

Debriyajı sıyırmış.

Yine sorduk hangi kalitede parça vereyim diye,

aldığımız cevap '' en ucuzunu ver alı satıyoruz, bugün yarın satarız zaten bizde patladı ''

Müşteriye dedik ki, Hocam ucuzu var ama tavsiye etmeyiz arabaya yazık, alana yazık.

'' Sen ver kardeşim alan düşünsün '' dedi.

Halimiz ortada , toplum olarak gerçekten çok kötü kokuşmuş durumdayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 19 Ağustos 2021; 15:6:41 >

• "Söylemeden sattım" ne demek ya? Haberin varsa nasıl söylemezsin böyle bir şeyi? Kızılay meydanda cepçilik de yapıyor musun? Alıcı arkadaş umarım dava açar da dava masrafları aklını başına getirir.

Vag kullanıcı kitlesinden neden araba alınmaz diye soru soranlar için çok güzel bir numune.

Boşver hocam bunları. Bahsettiğiniz zihniyet yüzünden ilk aracımızda başımıza çok tatsız şeyler geldi, dağ başında dumanlar içinde kaldık. Sonra öğrendik tüm dalavereleri. Hem kendi sağlığım için hem de ileride satarsam karşı taraf için aracımdaki plastik malzemeyi bile orjinal alıyorum. Başına gelen bilir Allah kimseyi o durumlara düşürmesin.
  • benim gördüğüm VAG grubu parçalar, piyasadaki diğer markalardan kısmen daha pahalı. Mesela Hyundai-Kia grubundan bariz pahalı.

Bu durum insanları böyle bir şeye itiyor olabilir.

• ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

siz bir de honda gurubunu görün hocam , vag gurubunun fiyatlarına secde edersiniz o kadar

• debriyaj seti yan sanayi olduğu için 2. el araba alınmaz demek. daha neler göreceğiz bakalım.

• Mecbur alıyok valla yapacak bir şey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

debriyaj seti yan sanayi olduğu için 2. el araba alınmaz demek. daha neler göreceğiz bakalım.

Ben sadece en son yaşadığımız olayı örnek verdim, çin malı fren servosu alıp takan var.

Adam motor yapıyor en dandik malzemeleri kullanıp '' SIFIR MOTOR YAPILMIŞTIR '' yazıyor.

Bir gün başınıza gelirse ne demek istediğimi anlarsınız

• Boşver hocam bunları. Bahsettiğiniz zihniyet yüzünden ilk aracımızda başımıza çok tatsız şeyler geldi, dağ başında dumanlar içinde kaldık. Sonra öğrendik tüm dalavereleri. Hem kendi sağlığım için hem de ileride satarsam karşı taraf için aracımdaki plastik malzemeyi bile orjinal alıyorum. Başına gelen bilir Allah kimseyi o durumlara düşürmesin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çayla Simit İyi Gider Ç kullanıcısına yanıt

En doğrusunu yapıyorsunuz.

• Bazen yan sanayii ürünleri özellikle ithal menşei orijinalden daha kalite çıkabiliyor, firmanın mühendisliğine bağlı bişey, parçacılar satış yapar çok şey bilmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aracıma orijinal/oem veya üst kalite parça bulamayıp internetten sipariş etmek zorunda kalıyorum, elalem çin malı fren seti takıyor. Şimdi ben arabayı komple boyatsam afedersiniz cahil ve aptal bir vatandaş gidip boyasız diye çin malı, yan sanayi, her tarafı çizik dolu arabayı tercih edecek.

Ondandır sanırım sürekli "arabalardan birini satarsan ben alırım" diyor eş dost, arabayı sahibindene koymadan alıcı bulunuyor hemen.

Cahil tayfa "hatasız" arabalara binmeye devam etsin. Müstehak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 19 Ağustos 2021; 15:39:14 >
  • quote:

Müşteriye dedik ki, Hocam ucuzu var ama tavsiye etmeyiz arabaya yazık, alana yazık.

Arabaya yazık ise o parçayı satmasaniz daha iyi değil mi? Müşteri memnuniyetinizi de artirirsiniz

• iyi o zaman niye arabaya yazık edecek parçayı satma kardeş sende madem bu kadar hassassın bu konuda. bu fiyatları buraya getirenler suçlu en başta. balık baştan kokar. adam naapsın milletin 1 verdiğini bu ülkenin kötü koşullarında 10 çalışıp sahip oluyor. çoluk çocuğunun rızkını bağlıyor. he bana sorarsan da yanlış, en kötü en ucuzunu taktım demesi lazım ama demiyor. para adamı madam yapıyor bu zamanda. vali 3,5 milyonluk arabaya biniyor vatandaşı egea almaya zorluyor. sistem bu. vatandaşa değer bu. daha iyisini istiyosan da çalacaksın diyor işte bi yerlerden.

• mur@t_fb M kullanıcısına yanıt

Açlıktan ağzı kokar öyle bir şey yaparsa. Özellikle vag grubuna çalışan birisi en dandik ve en ucuz malzemeyi satmak zorunda, kullanıcı kitlesinin talebi o yönde. Sadece kaliteli malzeme satsa bir vag'cı dükkan kirasını ödeyemez.

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

özellikle galericiler sürekli iş yaptıkları ustalara hem ucuza yaptırırlar hem de en ucuz parçayı kullandırırlar. sürekli müşteri/anlaşmalı olduğu için de usta yok bu parçayı ben kullanmam demez sanırım!

• Ben, aracimin neyi degisecekse hepsinin faturasini orijinal/yan sanayi olsun ilerdeki muhtemel alici için saklarim. Bir mal kolay satin alinamiyor ardinda buyuk emekler var, empati kurmak lazim. Muhtemel alici seffaf olarak her seyi bilmelidir.

• Yetkili serviste bakımı yapılmış araç dışında alınmaz. Gerisini çok düşünmeye gerek yok..

Ek: Ticaretle uğraşıyorum. İş yaptığım çok farklı kollar da oluyor. Galeriden araç aldım fakat yetkili servis bakımlı. Araç bakımı konusunda bir tane yere düşünüyorum gerisine bakmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 19 Ağustos 2021; 16:16:57 >
  • Millet daha alsatçıdan araba almaya devam etsin. En az 6 ay boyunca aynı kullanıcı tarafından kullanılmayan aracı almayacaksın. Bayiden sıfır çekenden de.

• Çok el değiştiren araç risklidir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.