Şimdi Ara

Bu Ülkede 2. El Araba Alınmaz ! Neden mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
6
Favori
22.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malumunuz mesleğimiz gereği çocukluktan bu yana otomobil sektörünün içerisindeyim.

Her geçen gün yeni yeni olaylara şahit oluyoruz.

Yıllardır tekrar tekrar başıma gelen ve 2. el araçları ilgilendiren bu konu hakkında bilgi vermek istedim.

Vatandaşın arabası bozulur, başına bir iş gelir arabayı bize getirir, bakar ederiz ve masrafını söyleriz,

Vatandaşın arabasının motoru bitmiş,

- Abi senin motor bitik , motor revizyon gerekiyor. Masraf büyük.

Müşteri : Aman ustan sen bunu kısa yoldan hallet, duman kesici koyalım , koruyucu koyalım ben bunu hemen satayım kurtulayım.

Vatandaşın aracı conta yakmış,

- Abi senin silindir kapağını söktük çürükler var , daha önceden de taşlanmış kapağın değişmesi gerekiyor , yeni kapak almamız gerekiyor.

Müşteri : Ustam zaten satacağım ben bu arabayı, bana masraf çıkartma, satılacak kadar olsun yetere , satalım kurtulalım .

Geçen kaporta da başımıza gelen olay, Vatandaş kaza yapmış, %100 haklı sigorta hasarı ödeyecek, araca arka kapıdan çarpmışlar,

- Abi senin arka kapı değişmesi gerekiyor , düzelmesi sağlıklı değil, aşırı macun olacak , yarın bu macun patlar biz kötü oluruz.

Müşteri : Ustam kapıyı değiştirirsek yarın arabayı satamam değişen var derler, istediği kadar macun olsun değişen olmasın, Ben Değişseniz diye satıcam

Daha bu örnekler uzar uzar gider.

Hal böyle olunca gel de bu ülkede 2. El araç al.

Millet benden çıksın da nereye giderse gitsin modun da , '' yarın arkamdan beddua ederler , küfür eder '' diye hiç mi hiç düşünmüyor.

Son olarak şunu da eklemeliyim , Mecburen 2. el araç alınıyorsa , Arabanın durumundan önce araç sahibinin durumuna bakmak gerekir.

Herkesten 2. el araba alınmaz !

Not: Prensip gereği Uydur kaydır iş yapmıyoruz, öyle iş isteyen müşteri oldu mu yolluyoruz.
    Para kazanıcaz diye adımızı lekeletmeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 13 Aralık 2019; 15:3:5 >

• Bugün musevi iş adamının bir fabrikasında idim iş gereği. Fabrikada çalışan birisi ile muhabbetim oldu. Söylediği şu. 1 saat ekstra olarak mesaiye kaldığımızda bunu hem maaşa hem sgk primine yansıtıyor. Ancak dedi fabrikadan 1 toplu iğne bile çıkmasına karşı. Prensip gereği.

20 25 yıl önce bilader cnc tornada işçi idi. 2 farklı yerde çalıştı. İlki Kayserili göya müslüman muhafazakar bir aile. Abim yanımda mesailerini düzenli tutyordu. Düşünün mesaileri vermeyi sgk yı bile gir çık şeklinde yapıyordu. Ama git müslümandır. 5 vakit hede hödö..
    En son çalıştığı yer agop adlı ermeni vatandaşının yanı. Abim baktım hiç bir mesaisini deftere işlemezdi. Sordum. Dedi gerek yok ilk 5 ay tuttum. Sgk tam yatar ve mesai kılı kılına yatardı. Hatra cuma günleri tam cuma saatinde 2 saat ister namaz kılın ister kılmayın tatil varmış.

Şimdi soruyorum bu musevi ve ermeninden ni araç alınır yoksa ötekinden mi
    Her meslekte olduğu gibi bizim işlerde de kötü kimselere, lafta ustalar var.

Tabi rekabet ortamı yüzünden ve para için insanlar kendilerini bozuyorlar.

Öncelikle şunu belirteyim , Ustalık başka bir şey kişilik karakter çok başka bir şey.

Kaldı ki bu kimseler Marstan dünyamıza , ülkemize gelmediler, Bu toplumun içinden çıkan kimseler, yani demem o ki toplumun genelinde bozulma , Bizim otomotivcilere has bir durum değil.

Biz babadan bu işlerin içindeyiz, karakter olarakta çok titizimdir,

Müşteri dandik parça kullanalım dese bile kullanmak istemem, çünkü o parçanın ceremesini yarın hem müşteri çekecek hem ben çekeceğim , hemde namım lekelenecek.

Aynı şekilde uydur kaydır iş yaparsam da kendime zarar vermiş olurum.

Hiç Gerek yok.

Bizim için paradan önce gelen değerler var.

Daha önce de yazmıştım forumda '' ustalarına dikkat edin '' diye.

Özellikle Mekanik tamirciliğinde her türlü RANT ve ANATA döner.

Tamircilerin büyük çoğu ,

Yedek parçacıdan , Tornacıdan , Rektefiyeciden , Rot - Balansçıdan , Lastikçiden , Yağcıdan , Hatta Kaporta - Boya Esnafından bile AVANTA alır.

Bu arkadaşlar da Avanta'yı tamticiye verir çünkü müşteriyi o getiriyordur.

Maalesef sistem bu şekilde , o yüzden müşteri bilinçli olamak zorunda .

Yoksa vay haline ...
    2012 de kendime sıfır araç almıştım ve kullandığım süre boyunca da tüm bakım ve değişimlerini yetkili servislerde yada Bosch servislerinde yaptırdım. Bu sene başında yurtdışına yerleşme durumum olunca da aracı satmadan önce orjinal servisine soktum. Bu aracı satacağım ne derdi varsa söyleyin yaptırayım dedim. Hertarafına bakıldı, soğutma suyu haznesi, conta ve hortumları yıpranmış dediler, orjinalleri ile değiştirdim. Katalitik konverterde kılcal çatlaklar var istersen sökülsün hem performansı artar ama çevreye daha zararlı olur dediler. Yok dedim ve onu da orjinali ile değiştirttim. İyi de para ödedim hatta. Tüm sorunları bitince de muayeneye sokup muayene tarihini uzattım ve sıfır bulgu ile çıktı muayeneden. Bunları neden mi yazdım, tüm bunların ardından aracımı sahibinden.com’a cumartesi sabahı koydum ve yazdığım fiyat da sitedeki en yüksek fiyatlardan biriydi. Pazartesi günü de pazarlık bile yapmadan aracımı sattım. Alıcıya istediğin ekspere getirip inceletirim dedim. Testleri yapan eksperin yanına hiç gidip konuşmadım. test sonrası eksper alıcıya, bu model araç alacaksan düşünme al kesinlikle dedi. Sattıktan sonraki gün de tekrardan borç sorgulatma yaptım plakamdan ve önceki tarihlerden kalma 2 park borcu çıktı. Satış esnasında yoktular. Onları da ödeyip aracı alan kişiye whatsapp ödememin ekran görüntülerini de attım.
    Bu dünyada en korktuğum şey kul hakkı yemek. çok şükür ki ben böyle oldukça da tüm işlerim rast gitti.
    Bu ülkenin dolandırıcısı eksik olmaz. Ama vatandaştan önce en büyük dolandırıcı sanayi ustasıdır. 17 ustaya para ödedim sorunu bulsunlar diye eski arabamın. Tam 17. Hepside sağdan soldan bulma değil arkadaşlarımın ve çevrenin yıllardır gittiği ustalar. Servis komple motoru değiştiriyordu 65bin km de. Arabanın arızasını oluşabilexeği 17 tane parça yok ama 17 usta farklı farklı yerleri işaret ettiler. Kalitesiz yağ diyen bile oldu. Ne çıktı merak etmeyin söyleyeyim. Enjektörün bir tanesinin içindeki pervane yan dönmüş. Arabadan soğudum sattım 8 senelik astra 1.3 h kasa. Aklınıza gelmesin usta bulmuş işte problemi diye. Ustalar dan gına gelince kendim söküp parçaladım arabayı komple. Önce turbo, emme, boğaz derken sora üst kapağa gelecekti. Enjektör leri sökünce gariplik gördüm. Birinin ucu farklı renkteydi 2 ton açığı. İlk götürdüğüm enjektörcü sorun yok dedi testlerde. İnanmadım. Başka yere götürdüm pervane eğri çıktı. Tam 4 ay uğraştım. Ve sattım arabayı tamir edip.
  • sattığım tüm araçların neyi var neyi yok ilan verirken yazarım.

en son 3 hafta önce getz sattım, yağ kaçağı vardı yaptırıp sattım. bakımları dahil 500tl harcadım. 3 hafta boyunca araç aradım hep al/satcılara denk geldim bakımlarını ne zaman yaptırdın diyorum net bir şey söyleyemiyorlar. yeni yeni diyip geçiştiriyorlar. trigeri kaç binde değişti diyorum bi duraksıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 13 Aralık 2019; 15:17:39 >
  • Haklısın.
  • hoca kardeş selamlar kusura bakma da ben hangi ustaya gidip iş yaptırmaya kalksam önce su soru geliyor

abi satıcan mı? kullanıcan mı? ona göre işlem yapıp para isteyecek
    bu işler ustalardan çıktı hiç kusura bakma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Bence ustalar ortama ayak uydurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

hoca kardeş selamlar kusura bakma da ben hangi ustaya gidip iş yaptırmaya kalksam önce su soru geliyor

abi satıcan mı? kullanıcan mı? ona göre işlem yapıp para isteyecek
    bu işler ustalardan çıktı hiç kusura bakma
    Her meslekte olduğu gibi bizim işlerde de kötü kimselere, lafta ustalar var.

Tabi rekabet ortamı yüzünden ve para için insanlar kendilerini bozuyorlar.

Öncelikle şunu belirteyim , Ustalık başka bir şey kişilik karakter çok başka bir şey.

Kaldı ki bu kimseler Marstan dünyamıza , ülkemize gelmediler, Bu toplumun içinden çıkan kimseler, yani demem o ki toplumun genelinde bozulma , Bizim otomotivcilere has bir durum değil.

Biz babadan bu işlerin içindeyiz, karakter olarakta çok titizimdir,

Müşteri dandik parça kullanalım dese bile kullanmak istemem, çünkü o parçanın ceremesini yarın hem müşteri çekecek hem ben çekeceğim , hemde namım lekelenecek.

Aynı şekilde uydur kaydır iş yaparsam da kendime zarar vermiş olurum.

Hiç Gerek yok.

Bizim için paradan önce gelen değerler var.

Daha önce de yazmıştım forumda '' ustalarına dikkat edin '' diye.

Özellikle Mekanik tamirciliğinde her türlü RANT ve ANATA döner.

Tamircilerin büyük çoğu ,

Yedek parçacıdan , Tornacıdan , Rektefiyeciden , Rot - Balansçıdan , Lastikçiden , Yağcıdan , Hatta Kaporta - Boya Esnafından bile AVANTA alır.

Bu arkadaşlar da Avanta'yı tamticiye verir çünkü müşteriyi o getiriyordur.

Maalesef sistem bu şekilde , o yüzden müşteri bilinçli olamak zorunda .

Yoksa vay haline ...

• Toplum olarak bozulma var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanayi esnafı ile iş yapmayın. Gidin yetkili servise. Paranız yoksa yetkili servisten bozma özel servisler var. İşlerini düzgün yapıyorlar tüm işlemlere fatura keserler. O da yoksa Bosch car servis var. En azından kurumsal firma. Muhattabınız ilkokul mezunu birisi olmaz.
  • tiksinti gelen kelime

DEĞİŞEN

• Sıfır araçta da macunlu boya çıkıyor. Artık sıfır alan da expere sokuyor.

Toplumsal ahlaki çöküş yaşıyoruz. Dini imanı para olmuş insanların.

• Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle

• Esnaflık başka birşey herkesin harcı değil.. İnsanın bir işi yaparken önce kendi itibarını düşünmesi lazım, sonuçta ne kadar iyi itibarın olursa o kadar fazla iş yapma şansın olur. İşini düzgün yaptın mı senin pazarlayıcın müşterin olur. Yok ben kısa yoldan kazanayım önüme gelene kitleyeyim diyenler uzun vadede yok olur giderler..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet benden çıksın da nereye giderse gitsin modun da , '' yarın arkamdan beddua ederler , küfür eder '' diye hiç mi hiç düşünmüyor.

Düşünmez çünkü Allah bu dünyada ah'ları çıkarmıyor, sen hiç kötülük yapanın yaradan tarafından helak edildiğini yada ettiği kötülükle sınandığını gördün'mü?

Allah bu işin içinde olmadığı kötüyü helak etmediği yaptığını başına vermediği için, insanlar yapmaya devam ediyor farkındaysan dünya 21. YY dan beri azıtarak dahada beter ah alıyor kötülük yapıyor, gıybet iftira akla ne gelirse.

Allah ben kötülüğün cezasını kıyamet kopunca verecem diyor dediği kıyamet bir katrilyar yıl sonra 30 şubat cuma günü kopacak, bekleki gelsin ölme eşeğim ölme.

Aradan bilmem ne kadar vakit geçmiş kıyamet sonrası hesap günü gelince yaradan bana der şu sana şu şu kötülüğü yaptı hakkını helal ediyormusun?

Aradan milyarlarca yıl geçmiş olmuş bitmiş bana ne hatırlatıyorsun kim bana ne iftira etmiş gıybet etmiş kötülük etmiş unuttum gitti, bana onun cezası bu dünyadayken olmalı, bana sorma Ey Rabbim ne yaparsan yap bana bunu niye hatırlatıyorsun katrilyar yıl önce yaşanmış olayı, bide işin gücün yok o kadar yıl geçtikten sonra Ahmetin Mehmete yaptığı kötülük hatırlatılarak.

Velhasıl uğraş dur Boşver hocam bu dünya kötülerin dünyası, bizde deneme tahtasıyız kurbanız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, Daha önce de söylediğim gibi ,
    Bizim için paradan önce gelen değerler var

• Galiba haklısın, pek görmedim.

Bu dünyanın üstü varsa altı da var

• Satılan 1000 araçtan anca 1 i alınmaya değer.

Benim için ilk kriter ilk sahibi olması. Zaten istekli satıcı ise a dan z ye herşeyini yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Satılan 1000 araçtan anca 1 i alınmaya değer.

Benim için ilk kriter ilk sahibi olması. Zaten istekli satıcı ise a dan z ye herşeyini yazar.

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Galiba haklısın, pek görmedim.

Bu dünyanın üstü varsa altı da var
    Altıda var, Rabbim eminim kötülüklerin cezasını çok ağır verecek 🤲 buna inanıyorum.

Rabbim den beklediğim kötülere yaptıklarına karşılık bu dünyada ufak bir fragman yaşatması, bu yaşadığınız hiçbirşey asıl yaşayacağınız hesap gününde demesi, ama demiyor buda Rabbim in bileceği iş ama inanıyorum hesap günü ahların hepsi çıkacak.

• Yalana dolana gerek yok ekspere gidince her şey zaten ortaya çıkacak, dürüst olmak en iyisi
  • mr4power M kullanıcısına yanıt
    Her ekspere de güven olmaz , bakkalı kapatıp ekspertiz açan var

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.