Şimdi Ara

Ne olacak bu ikinci el piyasası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimize az buçuk birikmiş geçti, borcumuz bitti vs derken araba alalım dedik ama en uçuk fiyatların olduğu zamana denk geldik.
    Sıfır fiyatlar da uçuk ikinci el de felaket durumda. Ne yapayım bilemedim. Acelem yok şimdilik beklesem mi alsam mı bilemiyorum.

ÖTV indirimi vs bir düzenleme olur mu?
    Fiyatlar daha da artar mı iner mi kestirmek mümkün değil 🤷‍♂️
    Kredi oranları Gayet iyi seviyede. 2-3 ay sonra fiyatlar düşer de kredi oranları mı artar ne olur ne biter kimse birşey bilmiyor.

Ne yapmak lazım bu dönemde. Beklemek mi gerekir yada kredi oranları makul seviyedeyken girişmek mi gerekir.

Yaklaşık 15.000 nakit var
    50-55 civarı kredi kullanıp birşeyler bakmak istiyorum

En fazla 2013 model! Sedan, dizel en fazla 130-140 bin MK civarı Bi araç bakıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç kasko değeri belirlemede çalışan bir tanıdığım var. Şuan baktığım araçların 2. el fiyatı 100 bin. Kasko da görünen değeri 80 bin. Bunu sorduğumda artık o rakamlara bakmıyoruz. Sahibinden ve benzeri sitelerde bulunan fiyatlara göre kıyaslama yapıyoruz şuan piyasalar beklenen seviyelerin çok dışında dedi. Fiyatlarla ilgili de yaz aylarına daha da artacak. Bu ülkede fiyatı düşen olsa olsa memur maaşları olur dedi.
  • 3. sınıf ülke olmanın zorluğunu yaşıyoruz. 80 bin param var c segmenti 2013 dizel araba bulamıyorum şaka gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 50 binle başladım bakmaya 80 e çıktım bu gidişle 120 bine sıfır egea hatchback alıcam ötv indirimi olursa.

• OTV indirimi asla bu yıl gorunmuyor gıbı ocak verileri acıklandıgında otomotiv sektorundekıler soyledi. Çok arastırdım bende 0 alırım otv ındırımı cıkarsa dıye ama ÖTV gelirleri geçen yıla gore Ocakta ınanılmaz artış gostermıs bu nedenle asla yapmaz devlet karından odun vermez dıyorlar

Sıfır fiyatları artmazsa ikinci el de artmaz, hatta biraz düşürek stabil hale gelebilir.

Ama gelgelelim Dolar ve Euro yerinde durmuyor. Dolar ve Euro böyle artmaya devam ederse, önce sıfır, sonra da ikinci el fiyatları artar.
  • sizin şikayet konunuzla ilgili ATV de haber vardı. demekki 2. el piyasasındaki sorun hükümetin haber kanalında bile eleştiri konusu oluyorsa düzenleme yakındır. çözüm için yeni bir ötv-hurda indirim paketi getirip faizleri de mutlaka arttırmaları lazım ki fiyatlar fıstık gibi olsun.
    Anca elinde nakit olanlar ve sıfır araç alacaklara yarar Bi nebze

• Araç kasko değeri belirlemede çalışan bir tanıdığım var. Şuan baktığım araçların 2. el fiyatı 100 bin. Kasko da görünen değeri 80 bin. Bunu sorduğumda artık o rakamlara bakmıyoruz. Sahibinden ve benzeri sitelerde bulunan fiyatlara göre kıyaslama yapıyoruz şuan piyasalar beklenen seviyelerin çok dışında dedi. Fiyatlarla ilgili de yaz aylarına daha da artacak. Bu ülkede fiyatı düşen olsa olsa memur maaşları olur dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv sektöründen bir kişinin videosunu izlemiştim. 2019 son aylarında konuşmuş. Adam 2020 başı için şu açıklamayı yapmış. faiz indirimlerinden dolayı sıfır araba kalmayacak. Araba kiralama şirketleri ve araç kiralayan şirketler yükselen fiyatlardan dolayı yeniden araç kiralama ya da sıfır satın alma yoluna gitmeyecekler. Bu durum sıfır araç satışını düşürecek ve sıfır araç fiyatlarını yükseltecek. Araç kiralama firmaları yeni araç almadıkları için ellerindeki araçları 2. el e düşmeyecek. Bu durumda 2. el satışta bulunan araba sayılarını azaltacak. Sonuç olarak.
    1 el araba fiyatları yükselecek. İnsanlar 2. ele yönelecek. 2. el araç piyasasına normalde girmesi gereken araçlar girmediği için 2 el araba sayısı azalacak haliyle fiyatlarda 10-20 bin arası yükselme bekliyorum. Araç almak isteyenler 2020 gelmeden araçlarını alsınlar.

Ben videoyu daha 1 ay önce izledim. Şuan ağlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: allen3nme

Otomotiv sektöründen bir kişinin videosunu izlemiştim. 2019 son aylarında konuşmuş. Adam 2020 başı için şu açıklamayı yapmış. faiz indirimlerinden dolayı sıfır araba kalmayacak. Araba kiralama şirketleri ve araç kiralayan şirketler yükselen fiyatlardan dolayı yeniden araç kiralama ya da sıfır satın alma yoluna gitmeyecekler. Bu durum sıfır araç satışını düşürecek ve sıfır araç fiyatlarını yükseltecek. Araç kiralama firmaları yeni araç almadıkları için ellerindeki araçları 2. el e düşmeyecek. Bu durumda 2. el satışta bulunan araba sayılarını azaltacak. Sonuç olarak.
    1 el araba fiyatları yükselecek. İnsanlar 2. ele yönelecek. 2. el araç piyasasına normalde girmesi gereken araçlar girmediği için 2 el araba sayısı azalacak haliyle fiyatlarda 10-20 bin arası yükselme bekliyorum. Araç almak isteyenler 2020 gelmeden araçlarını alsınlar.

Ben videoyu daha 1 ay önce izledim. Şuan ağlıyorum

Araba bakıyorduk,hen kısa zamanda karar verip alalım o zaman,

asılda dolar kurunu geçtim şu yüzde 50'lere varan hatta geçen ÖTV illeti olmasa,fiyatlar epey düşer,Kira Rio 120bin sıfırı ÖTV'siz ise kdv ve ekvergilerde 80bin

Oto Bedeli (Vergiler Hariç) (Kampanyalı)

69.887,20

Ö.T.V

31.449,24

K.D.V.(%18)

18.240,5593

BANDROL
    923,00

PLAKA GİDERİ

400,00

TOPLAM
    120.900 TL

Sinirden klavyeyi yumruklayacaktım,yeni aldığımı farkedip vazgeçtim,böyle bir soygun dünyanın hiçbir yerinde yok.

• talep ve vergi gelirlerinin beklenenden yüksek olması nedeniyle ÖTV İNDİRİMİ gelmez

Beklemenizi önermem

Tercihlere saygılıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: vedatcan19

3. sınıf ülke olmanın zorluğunu yaşıyoruz. 80 bin param var c segmenti 2013 dizel araba bulamıyorum şaka gibi.
    3. Sınıf ülke bulgaristan oluyor, bura 8. 10. Sınıf ülke

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.