Şimdi Ara

2.el otomobil almak çok mu tehlikeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hiç arabadan anlamıyorum. Hayatımda ilk defa araba alıp kullanacam. 2.el alacam ve çok korkuyorum. Arabanın motorundan falan anlamiyorum. Nasil alacam arabayi? Neye güvenerek?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-fiat-ana-bayii-efsane-otomotiv-1996-hyundai-accent-1.5-gls-529552780/detay

Şimdi bu araba bana kendi fiyatı kadar masraf çıkarabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 18 Şubat 2018; 1:43:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk aracım seat İbiza aldığım yakın arkadaşım ehli sünnet derler onun için namazında niyazında anlayacağınız. Ben aracı üstüme aldıktan ve sıkıntıları yaşamaya başlayınca söyledi motorun bitik. vs bir ton sorunu satarken birşey demedi halbuki. 15 bine aldığım araca 5 bin masraf yaptım 15 e satamadım düşünün gerisini zor bela takasa girdim 206 tek kapı ile elimden çıkardım siz size olun elden dostdan imamdan namazında niyazında tiplerden araç almayın sakal altından en çok üç kağıtı onlar yapıyor.
  • Aracı galariden alacağım için çalıntı olmaz ama ya aracın bana çıkaracağı masraflar? Fiyatı kadar masraf çıkarabilir mi bana? Motordan falan anlamıyorum ben. Çok korkuyorum.

İzmit'de Fiat bayi satıyor arabayı. Galari'den alacagim yani. Sokakta almaktan daha güvenli. En azından çalıntı olmaz araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 18 Şubat 2018; 2:15:54 >
  • Galericilere güvenmemen lazım. O yüzden eş dost ahbap ına sordur arabadan anlayan iyi bir usta tanidigi olan varsa alin arabayi oraya götürün baktirin. ha sayet boyle bir imkanin yoksa ekspertiz yapilan bir yere gidin. arabayi ekspertize sokturun (yani detayli kontrol. bu isi ozel olarak yapan yerler var).

Eger satici malinin arkasinda ve güveniyorsa bu tekliflerinizi şartsız koşulsuz kabul eder. Yok eğer güvenmiyorsa bin bir türlü şey söyler gitmemek için ağzı ekşir cart curt.

Ben mesela bir kaç şey gördükten sonra ikinci el araba büyük konuşmayayım almam. Anca çok yakın çevremde etrafımda eş dost satan olur. Bana kötü mal satamayacsgini bildigim birisi olursa gider alirim direk.

sende basit kontroller yapabilirsin. ön kaputu açıp içeri bakarak vs. eger iyi darbeli ise köşelerde kaynak izleri olur vs. vida yerleri problemlidir. veya göz ile aracin boyasina bakarsin. arabanin orjinal boyasi ile sonradan sanayide yapilan boya arasinda kesin olarak boya farki oluyor. daha açık daha mat daha gri gibi. böyle gözüne çarpan yer varsa boya kusuru ararsin bulabilirsen. (misal bagaji kapagini kaldirip iç arka kismina bakabilirsin kapagin. boyle yerlerde boyacilar temiz çalışmaz genelde gözükmediği icin). ekspertiz firmalarinda bunun makinasi vardir otomatik boya kalinligini vs ölçüyorlar.

onun haricide genel olarak arabanin kondisyonu öğrenmek lazim. rot balanscilar bu işi yapar. detayli olarak arabayi yukari kaldirip altina girip vida vida bakarlar. ön aksam yürüyen aksam arka aksam vsvsvsv. lastikten tut vidasina kadar rapor çıkartirlar.

ve kilometre önemli. en önemli kisim.burasi. cunku bir çok Allahsiz araclarinin kilometresini düşürüp satıyor. burayi nasil çözücez bilmiyorum bende. eski araçlar servislere girmediği için snaayife yapildiklari icin bakimlari benim tahminim şase no üzerinden sigortacilar geçmişine bakabilir aracin.

bunun yaninda aracin trafik cezalarini sorgulamak icin vs e devlet e bakicaksiniz. arabanin üzerinde haciz var mi ? bu çok önemli.

Özetle aizin için bütün işleri ekspertiz firmalari yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 18 Şubat 2018; 2:29:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

Galericilere güvenmemen lazım. O yüzden eş dost ahbap ına sordur arabadan anlayan iyi bir usta tanidigi olan varsa alin arabayi oraya götürün baktirin. ha sayet boyle bir imkanin yoksa ekspertiz yapilan bir yere gidin. arabayi ekspertize sokturun (yani detayli kontrol. bu isi ozel olarak yapan yerler var).

Eger satici malinin arkasinda ve güveniyorsa bu tekliflerinizi şartsız koşulsuz kabul eder. Yok eğer güvenmiyorsa bin bir türlü şey söyler gitmemek için ağzı ekşir cart curt.

Ben mesela bir kaç şey gördükten sonra ikinci el araba büyük konuşmayayım almam. Anca çok yakın çevremde etrafımda eş dost satan olur. Bana kötü mal satamayacsgini bildigim birisi olursa gider alirim direk.

Eş dost yok malesef.

Bu araba bana kendi fiyatı kadar masraf çıkarabilir mi? Çok sakat mı olur bilmeden almam?

Arabadan anlamiyorum. Hayatimda ilk defa araba alacagim. Offfff!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 18 Şubat 2018; 2:28:12 >

• mesaji guncelledim.tekrar

• Çıkarabilir elbette. Üstteki arkadaş demiş eğer tanıdık yoksa ekspertize göster diye. 300-500'ü koyarsınız o para sizi büyük bir beladan kurtarabilir. Otomobilden çok iyi anlayan insanlar bile ekspertize götürüyor. Özellikle kaporta ve şasinin durumu için ekspertize göstermekte fayda görüyorum.

• Tanıdık bir galericiden (eskiden cami hocasıydı şahıs) doblo almıştık araçta sadece 1 çamurluğun değişik olduğunu söyledi ona güvenerek sadece motoruna baktırıp aldık expertizde araç motoru %80 çıktı TANIDIKTAN alıyoruz diye kaportaya bakmadık yaklaşık bir yıl sonra aracı okulda sürttüm ve boyanın altından sarı boya çıktı sonra anahtarla aracın görümeyen yerlerinde hafif çizikler atarak kontrol ettiğimde kaynat sular başımdan aşağıya döküldü araç komple boyalı olduğunu ve ticari çıkması olduğunu öğrendim sonra 2. Şok BAMMM araç önden ağır kaza yaptığını aracı tanıyanlardan duyduk bunu atlatalım derken 3. Şok aracım km si 200bin gerş çekilmiş

Uzun lafın kısası 2. El araba almak tehlikeli değil bence çünkü herkesin 0 araba alacak bütçesi yok ama tabiki 2. Elde tabiki riskler var yapman gereken özellikle bazı şeyler var 1.kimseye ve söze asla güvenme mutlaka expertize git 2.aracı sadece ekspertize sokma farklı farklı motor ve kaporta ustalarınada göster 3. Aracına toz kondurmayan ve exper yada tamirciye götürmeyen satıcıdan uzak dur 4. Aracın hasar kaydını sorgula ağır yada pert kazalı araç alma 5.araç ağır hasar kayıtlı fakat sigortadan para almak için şişirilmiş hasar kaydı var sadece 2 parça boya var lafına gül geç asla ama asla kanma o laflara 6.aracına test sürüşü yaptırmayan satıcıdan uzak dur uzak dur diyorum çünkü aracında kusur olan satıcı ne sanayiye gider ne direksiyona oturtur 7. Özellikle fiyatı uygun diye hemen atlama piyasa araştırması yap ucuz etin yahnisi yavan olur

Aklımda olanı yazdım hocam allah yardımcın olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-250C05490 -- 18 Şubat 2018; 2:52:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güven kalmadı maalesef,millet sıfıra yöneliyor

• Bence 2.el otomobillerdeki asıl problem güvenden ziyade fiyat

Tr de eski araçlar normalde olması gerekenden çok daha az değer kaybediyor.Sıfırı 100 bin TL olan aracın 10 yaşındaki ne 60 bin TL isteniyor.Normalde olması gereken rakam 25-30 bin TL dir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen sahibindende bütçene ve ihtiyacına göre araçları incele. Aralarından budur dediğin araçların sahipleriyle iletişime geç aracın temizliğine dair teyitleri al fiyatta da anlaşmışsanız facebookta GEZENADAM com tr diye bir sayfa var. 150 - 200 tl cıvarına araçları sizin yerinize expertiz yapıyor ve resimlerle videolarla sizi bilgilendiriyorlar. Aracın olumlu çıkması durumunda size notere gitmek kalıyor. Ben uzun zamandır takipediyorum güvenilirler ve işi titizlikle yapıyorlar. Hatta araç şehir dışındaysa baktırılıp vekaletle satış alıp aracı ayağınıza kadar bile getiriyorlar. Sayfayı biraz incele , geçmiş yapılan expertizleri ve yorumları okursan daha iyi anlayacaksın. Çok anlamıyorsan bu işlerden gezenadamı öneririm

• Imamdan degil araba lokum bile alip yemem siz bile bile intihar etmissiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Imamdan degil araba lokum bile alip yemem siz bile bile intihar etmissiniz

Rulet oynadım ilk elde patladı hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk arabamı aynı sen gibiyken aldım..çevremde de danışacak kimse yoktu sen gibi....araç pert çıktı...hiç yüzüm gülmedi...birazda şans işi..ama sen yine bilen olmadan alma..yukarda arkadaş yazmış..gezenadama baktır...adamlar gidemediğini düğünlere küçük altın takip gelinle foto çektirip sana yolluyorlar

Asgari ücret 1600 TL..bı arabadan 5 bin TL kar edebiliyorsunuz..hatta sahada fazla...o yüzden sahtekarlık çok..daha almadan bile kaziklanabilirsim..duymuşsunuzdur kapora sahtekarlıklarini felan

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bence 2.el otomobillerdeki asıl problem güvenden ziyade fiyat

Tr de eski araçlar normalde olması gerekenden çok daha az değer kaybediyor.Sıfırı 100 bin TL olan aracın 10 yaşındaki ne 60 bin TL isteniyor.Normalde olması gereken rakam 25-30 bin TL dir.

20 yıllık arabalar uygun

• Ya adama ne yorumlar gelmiş amma abartmış bazıları
    Alt tarafı 15 liralık araba bakıyorsun hocam, ekspere sokarsın, km sini teyit edersin, hasar kaydını öğrenirsin, arabada içine sinmiş ise noterden satışı alırsın, atla, deve değil yani 2.el işi
  • 2. elden anlamıyorsan garantili 2. el satan yerleri tercih etmelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardeş sen sahibindende bütçene ve ihtiyacına göre araçları incele. Aralarından budur dediğin araçların sahipleriyle iletişime geç aracın temizliğine dair teyitleri al fiyatta da anlaşmışsanız facebookta GEZENADAM com tr diye bir sayfa var. 150 - 200 tl cıvarına araçları sizin yerinize expertiz yapıyor ve resimlerle videolarla sizi bilgilendiriyorlar. Aracın olumlu çıkması durumunda size notere gitmek kalıyor. Ben uzun zamandır takipediyorum güvenilirler ve işi titizlikle yapıyorlar. Hatta araç şehir dışındaysa baktırılıp vekaletle satış alıp aracı ayağınıza kadar bile getiriyorlar. Sayfayı biraz incele , geçmiş yapılan expertizleri ve yorumları okursan daha iyi anlayacaksın. Çok anlamıyorsan bu işlerden gezenadamı öneririm

Şimdi ben linkdeki arabayı almak istiyorum. Galeriye expertiz istiyorum mu dicem? Ya da expertiz mi oraya gelecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 18 Şubat 2018; 11:7:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Göle

quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Kardeş sen sahibindende bütçene ve ihtiyacına göre araçları incele. Aralarından budur dediğin araçların sahipleriyle iletişime geç aracın temizliğine dair teyitleri al fiyatta da anlaşmışsanız facebookta GEZENADAM com tr diye bir sayfa var. 150 - 200 tl cıvarına araçları sizin yerinize expertiz yapıyor ve resimlerle videolarla sizi bilgilendiriyorlar. Aracın olumlu çıkması durumunda size notere gitmek kalıyor. Ben uzun zamandır takipediyorum güvenilirler ve işi titizlikle yapıyorlar. Hatta araç şehir dışındaysa baktırılıp vekaletle satış alıp aracı ayağınıza kadar bile getiriyorlar. Sayfayı biraz incele , geçmiş yapılan expertizleri ve yorumları okursan daha iyi anlayacaksın. Çok anlamıyorsan bu işlerden gezenadamı öneririm

Şimdi ben linkdeki arabayı almak istiyorum. Galeriye expertiz istiyorum mu dicem? Ya da expertiz mi oraya gelecek?

Atıyorum ; sen istanbuldasın araçta ankarada (istanbulda dahi olsa farketmez) sahibi ile konuşup anlaştınmı telefonda , eğer araç konuştuğunuz gibiyse aracı alacak pozisyona getirdiğinizde araya gezenadam giriyor. Aracı en yakın expertiz noktasına getirtiyorlar ve güzel bir incelemeden sonra sizi bilgilendiriyorlar. Siz tamam araç istediğim gibi alıyorum diyorsanız gerisi size kalmış. İster kendiniz gider alırsınız , isterseniz vekaletle gezenadamın adamı aracı size getirir.

Bu arada expertizden sonra aracı alsanızda almasanızda expertiz ücreti ödersiniz. Ancak satıcı ile pazarlıktan sonra araç konuşulduğu gibi çıkmazsa expertiz ücretini siz ödersiniz diye anlaşın. Aracına güvenmeyen, içinde katakulli olan satıcılar o aşamada kendini belli ediyor bazen ...

Edit : kesinlikle pey göndermeyin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 18 Şubat 2018; 11:36:51 >

• Ben genç yaşta yaşadığım olaydan sonra öğrendiğim şu oldu babandan alsan kontrol ettir para sende satıcı onlar yan çizerlerse hiç önemseme

Birinde yan daiedeki komşumuzdan diğerinde babamın memleketten tanıdığı arkadaşından kazık yedik.

Benim ikinci tavsiyem bayii harici galrien araç almayın sahibinden almak imkan yoksa ikinci el garantili yada kurumsal bayiler olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: serrikoc

Ben genç yaşta yaşadığım olaydan sonra öğrendiğim şu oldu babandan alsan kontrol ettir para sende satıcı onlar yan çizerlerse hiç önemseme

Birinde yan daiedeki komşumuzdan diğerinde babamın memleketten tanıdığı arkadaşından kazık yedik.

Benim ikinci tavsiyem bayii harici galrien araç almayın sahibinden almak imkan yoksa ikinci el garantili yada kurumsal bayiler olsun.

Fiat Bayii. Galeri yani. İkisi aynı şey değil mi zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 18 Şubat 2018; 12:8:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.