Şimdi Ara

Bu Ülkede 2. El Araba Alınmaz ! Neden mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
6
Favori
22.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatandaşı anladık da 100 lira için dumanı buharı kesen esnafı yapacaz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir arkadaş da bahsetmiş. Sizinle aynı durumdayım yıllardır motosiklet ehliyetim var ama araba öncelik olduğu için ona sıra gelmedi. Tecrübe yok yani. R25 veya cbr 250 düşünüyorum. 600lük en ufak hatada bizi üstünden atar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    1.5 yıl önce bende sizin gibi 2-3 ay boyunca 2.el araç baktım.

En son bir ilana bakmaya gittim, aracın söylenen haricinde 2 hasarlı bölgesi çıktı. Biri sağ maşpiyer diğeri bagaj kapağı. Eleman eski resimleri koymuş ilana. İlanı açtım belirttim bak böyle böyle diye, sonra eksper raporunu elimize aldık yine söylenenden harici sol taraf komple boyalı çıktı. Ee dedim bu sefer bu rapor ne. İşte bana bu araç dedemden miras kaldı da bilmiyordum da cartta curtta. Bu arada ben araba aramaktan bitap düşmüş haldeyim. Dedim ben boya takıntılı birisi değilim ama fiyat değişir.

Söylediğini aynen yazıyorum: "dolar yükseliyor benim de arabamın değeri yükseliyor, para sende araba bende, sana araba çok bana alıcı çok. Sözüm dışında hasar çıktı o konuda haklısın o yüzden 500 lira ikramımız olsun sana."

Bu yaşadığım olay dönün noktası oldu, araca teklif dahi vermeden ayrıldım ordan. Allah belasını vermesin böyle işin dedim. Bayiye gittim kapora verdim, ertesi günü ödemeyi yaptım, ertesi gün aracımı teslim aldım.

Diğer taraftan bakmak gerekirse araç satmak isteyenlerde çok sıkıntılı insanlarla karşılaşıyor. Ne diyeyim Allah yardım etsin millete zor iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 15 Aralık 2019; 14:16:40 >

• Nasıl yürüyor? Düz yürüyebiliyor mu yoksa yan yan mi yürüyor? Hangi parçaların değiştiğini söyler misiniz?

• Bizim insanımızın çoğunluğu arabaya yapılacak masrafı israf gibi görüyor.
    Ulan sen bu arabaya biniyorsan kendi malını,canını, aileni taşıyorsun.
    Mesela bizim 2.el aldığımız aracın lastikleri farklı çıkmıştı.
    Sol ön lastik farklı sağ ön lastik farklı ölçüdeydi ayrıca önler yazlık arkalar kışlık lastikti.
    Para vermemek için bir yerden bulduğu çıkma lastikleri takmış herif.

• Yetkili servise goturseymis.

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    MT bakin

• rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Birkaç ihtimal var. Bu hevesimizi yaşayamadan öleceğiz. Yada yaşamaya çalışırken öleceğiz. Yahut kazasız belasız süreceğiz . 2. Şık korkusu 1. Şıkka itiyor. 3. Şıkka da zaman yok

• sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Ülkede oto koltuğu kültürü de sıfır, yollarda görüyorum çocuklar konsola yapışık araçlarda.

• lan bu ülkede araba mı alınır
  • Rica ederim hocam. Keyifli sürüşler.
  • ustam son derece haklısın ama sizin müşteri pörtföyünüz de şahsiyet yönünden zayıf kişilikli insanlarda var anlattıklarınızdan anladığımız kadarı ile. Müşterilerinizi seçip kalitesiz olanlarla çalışmamak ve sahte tamiratlara alet olmamak sizin elinizde. kapak çürük ve değişmesi gerekiyorsa müşteri illa sahtekarlık kaptırıyorsa yapmayıp kendi duruşunuzu sergileyebilirsiniz. Kayınbiladerim motor ustasıdır; yeni, tanımadığı müşteri geldiğinde konuşması ve haleti ruhiyesi düzgün değilse işi yapmamak için yüksek fiyat çeker ve müşteriyi sepetler.

bu sahtekar insanları burada anlatana kadar keşke önce kendi müşteri skalanızdan çıkarsanız ülkeye daha faydalı olurdunuz. nasıl olsa biri bu işi yapacak bari kaçırmayım derseniz birgün bu sahtekar zihniyetli yurdum insanları sizide kazıklarlar.

biraz eleştirdim kusura bakmayın ama piyasada okadar karektersiz insan varki bizler o şahsiyetsizleri dışlamazsak affedersiniz de kendilerini bi halt sanmaya devam edecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Ülkede oto koltuğu kültürü de sıfır, yollarda görüyorum çocuklar konsola yapışık araçlarda.
    Doğal seleksiyon

Üretici güneşliğe bile uyarıyı koymuş ne yapsın?

• siz kimsiniz hocam dükkanınız nerede
  • veriyor hocam ama biz görmüyoruz. bir arkadaşım vardı eski çalıştığım firmada. mal çalardı palet çalardı. çaldıklarını satardı. sonra ayrıldı başka bir sebepten. başka bir firmaya yönetici oldu. durumu düzeldi. çocuğunda beyninde iltihaplanma oldu. bir gecede hastaneye 12 bin lira bayıldı. ona dedim ki bak yaptıkların çoluğundan çocuğundan çıkıyor. eşi MS hastalığına yakalandı. biz göremiyoruz sadece eğer yakınında değilsek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

veriyor hocam ama biz görmüyoruz. bir arkadaşım vardı eski çalıştığım firmada. mal çalardı palet çalardı. çaldıklarını satardı. sonra ayrıldı başka bir sebepten. başka bir firmaya yönetici oldu. durumu düzeldi. çocuğunda beyninde iltihaplanma oldu. bir gecede hastaneye 12 bin lira bayıldı. ona dedim ki bak yaptıkların çoluğundan çocuğundan çıkıyor. eşi MS hastalığına yakalandı. biz göremiyoruz sadece eğer yakınında değilsek..
    İnşAllah öyledir 🤲

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Olay mezuniyeti diploması ile alakalı değil. Karakter ile alakalı. Çıraklıktan yetişme ne ustalar var piyasada.

• ezimuse kullanıcısına yanıt
    Hepsinin derdi para

• 2012 de kendime sıfır araç almıştım ve kullandığım süre boyunca da tüm bakım ve değişimlerini yetkili servislerde yada Bosch servislerinde yaptırdım. Bu sene başında yurtdışına yerleşme durumum olunca da aracı satmadan önce orjinal servisine soktum. Bu aracı satacağım ne derdi varsa söyleyin yaptırayım dedim. Hertarafına bakıldı, soğutma suyu haznesi, conta ve hortumları yıpranmış dediler, orjinalleri ile değiştirdim. Katalitik konverterde kılcal çatlaklar var istersen sökülsün hem performansı artar ama çevreye daha zararlı olur dediler. Yok dedim ve onu da orjinali ile değiştirttim. İyi de para ödedim hatta. Tüm sorunları bitince de muayeneye sokup muayene tarihini uzattım ve sıfır bulgu ile çıktı muayeneden. Bunları neden mi yazdım, tüm bunların ardından aracımı sahibinden.com’a cumartesi sabahı koydum ve yazdığım fiyat da sitedeki en yüksek fiyatlardan biriydi. Pazartesi günü de pazarlık bile yapmadan aracımı sattım. Alıcıya istediğin ekspere getirip inceletirim dedim. Testleri yapan eksperin yanına hiç gidip konuşmadım. test sonrası eksper alıcıya, bu model araç alacaksan düşünme al kesinlikle dedi. Sattıktan sonraki gün de tekrardan borç sorgulatma yaptım plakamdan ve önceki tarihlerden kalma 2 park borcu çıktı. Satış esnasında yoktular. Onları da ödeyip aracı alan kişiye whatsapp ödememin ekran görüntülerini de attım.
    Bu dünyada en korktuğum şey kul hakkı yemek. çok şükür ki ben böyle oldukça da tüm işlerim rast gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 15 Aralık 2019; 17:6:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

2012 de kendime sıfır araç almıştım ve kullandığım süre boyunca da tüm bakım ve değişimlerini yetkili servislerde yada Bosch servislerinde yaptırdım. Bu sene başında yurtdışına yerleşme durumum olunca da aracı satmadan önce orjinal servisine soktum. Bu aracı satacağım ne derdi varsa söyleyin yaptırayım dedim. Hertarafına bakıldı, soğutma suyu haznesi, conta ve hortumları yıpranmış dediler, orjinalleri ile değiştirdim. Katalitik konverterde kılcal çatlaklar var istersen sökülsün hem performansı artar ama çevreye daha zararlı olur dediler. Yok dedim ve onu da orjinali ile değiştirttim. İyi de para ödedim hatta. Tüm sorunları bitince de muayeneye sokup muayene tarihini uzattım ve sıfır bulgu ile çıktı muayeneden. Bunları neden mi yazdım, tüm bunların ardından aracımı sahibinden.com’a cumartesi sabahı koydum ve yazdığım fiyat da sitedeki en yüksek fiyatlardan biriydi. Pazartesi günü de pazarlık bile yapmadan aracımı sattım. Alıcıya istediğin ekspere getirip inceletirim dedim. Testleri yapan eksperin yanına hiç gidip konuşmadım. test sonrası eksper alıcıya, bu model araç alacaksan düşünme al kesinlikle dedi. Sattıktan sonraki gün de tekrardan borç sorgulatma yaptım plakamdan ve önceki tarihlerden kalma 2 park borcu çıktı. Satış esnasında yoktular. Onları da ödeyip aracı alan kişiye whatsapp ödememin ekran görüntülerini de attım.
    Bu dünyada en korktuğum şey kul hakkı yemek. çok şükür ki ben böyle oldukça da tüm işlerim rast gitti.
    kendim gibi düşünen birini daha görmek güzel. araç alırken hep bakımlı verdim, satmadan önce bildiğim beni rahatsız eden herşeyini yaptırmaya çalıştım hep. şimdiye kadar kimsenin beddua ettiğini sanmıyorum arkamdan. vatandaş bilinci olmadan, toplum bilinci olmadan hiçbir devlet gelişmez, gelişemez. Allah işinizi rast getirsin. gerçekten çok sevindim şu yazıyı okuyunca.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.