Şimdi Ara

Bu Ülkede 2. El Araba Alınmaz ! Neden mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
6
Favori
22.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuna kadar haklısın bende çok iş yeri değiştirmiş biri olarak müslüman olan iş yerlerinde hep sigorta asgariden Yattı. Ne zaman ecnebi bir patrona denk geldim hem gününde yatar maaş hemde mesai, ekstra, prim, bayram harçlığı ne gerekirse var. Kısaca bu müslümanlık gerçek müslünanlık değil. Ben gerçek müslüman sayısının ülkede yüzde 1i geçeceğini sanmıyorum. Çok net.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • needacar kullanıcısına yanıt
    Kardeşim gömmek değil gerçekler böyle. Varsa aksi bir örnek sende ver. Ben 20ye yakın fabrikada çalıştım. 100lercesinide eş dost çevreden biliyorum. Kim rahat ediyor dersen alman firmasında çalışan kayınçom ve hangi yabancı ptrona sahip firmada kim çalıştıysa hep rahattı çalışma durumları. Kimse asgariden ödemez, mesai, harçlıklar ve etkinlikler cabası

• 2. el fiyatlar zıvanadan çıkmış. Saçma komik ne dersen de. Aracı olup satıp yenisini alacak olana çok dokunmaz oda yükseğe satacaktır ama ilk arabasını alacak olanların işi zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen insanlar böyle ilk arabamda 2 sene kullandıktan sonra hararetten conta yanmıştı tamir için 2014 yılı idi sanırım 1.500 tl para çıkardı rektefiye, gömlek, silindir filan. Bende verdim yaptırdım daha sonra 1 ay sonra arabayı sattım ama içim rahat.

Bunu dediğim bir kaç kişi satacan madem tükürükle yapıştırıp satsaydın niye masraf yapıyon s*lak gibi laflar söyledi böyle insanlar haram yemeyi, insan kerizlemeyi çok seviyor ama gün gelecek hepimiz ölecez o zaman görücem bu insanları
  • Geçen yıl araç alırken bir araç denk geldi otokoçta. 3 kapı değişmiş ama hava yastığı vs. açmamış. Servis bakımlı. Piyasadan 6-7 bin lira düşüğe aldım ve 1 yıldır gayet sorunsuz biniyorum. Şimdi yakında satmayı planlıyorum. Yine piyasasından 6-7 bin eksiğine satarım olur biter. Sonuçta Istanbul gibi bir yerde biniyoruz bu araçlara. Her an gelip biri sürtebilir, çarpabilir. Benim için önemli olan mekaniği ve bakımlı olması.

• Çok haklısınız o yüzden ikici el araba almak pek içime sinmiyor herkes bu şekilde araç satmaz lakin denk gelir benim şansıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Experi adam gibi bı yere yaptirsaymis. Adamların işi Exper degil
    Arkadaşım bosch car servise yag degisim icin suziki vitara birakti arac bi daha iflah olmadi satmak zorunda kaldı

• 20 yas ve uzeri araçlar alıyorum o yuzden bu yazanlar beni ilgilendirmiyor zaten araç parasi kadar parayida kenara koyup ne olursa diye onlemimi alıyorum.Bu güne kadar lazım olmadı.Herkesede oneririm
  • Avisten araç kiraladım, lastik dişlerin ölçüp verdiler aracı. Lastikleri değiştiriyorlarmış, hırsızlığın boyutuna bakar mısınız?

Bu adiliği yapanlar 2.elde neler yapmaz.

• Baştan sona katılıyorum.

• 0 da alınmaz, araba alma işi gg o zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

0 da alınmaz, araba alma işi gg o zaman
    sahibinden.com
    Dacia / Duster / 1.3 Tce / Prestige Plus / SIFIR KM DE ARACIMIZ İSTANBUL TİMUÇİN BEYE OPSİYONLANDI sahibinden.comda - 760789952
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-dacia-sifir-km-de-aracimiz-istanbul-timucin-beye-opsiyonlandi-760789952/detay

Timuçin BEYE opsiyonlandı

• bu araba opsiyonlanıyorsa her araba alınır satılır hayırlı ola

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

bu araba opsiyonlanıyorsa her araba alınır satılır hayırlı ola
    Yaw Bekir hocam şuna ayarım 2. el piyasasına bulaşan insanların arasında resmen ünvan oluyor bey şehzade vezir kral ne ararsan var, araba alana kadar yüzüne bakılmayan adam imzayı atınca BEY oluyor bu alemde.

Mesela Godfather 1 de bizim sümüklü polisten tokat yiyen abisi tarafından geyiğe alınan Michael Corleone'nin, Godfather 2 de DON Corleone olması gibi birşey.

Araba alan BEY ünvanına kavuşuyor

• o zaman ev alan da beylik olsun, tam tencere kapak, araba ve evi olan beylerbeyi olsun, yazlık da alırsa ......

• Reklam yapmıyorum, araç incelerken genelde DOD'dan bakıyorum en azından ekspertize sokulmuş ve yetkili satıcılardan satılıyor, ağır hasarlı araç yok ne kusuru varsa detaylarda gösteriliyor, üstelik Doğuş Oto garantisi de var, araç markalarının sitesinde resmi olarak gösterilen 2. el siteler var zaten, bu sitelere bakılmasını öneririm, malum siteden uzak durmalı
  • Geçen yıl aracımı kullanma durumunda vites boşa geçiyordu kendiliğinden, bi ustaya götürdüm bakım yaptı şanzıman değişmesi gerek dedi ama bu bakımla seni bir kaç yıl atar dedi. Galeriye götürdüm hiç sıkıntı yok böyle satarız kimse farketmez dedi. Tabi ki ( Allah korkusu ) gittim şanzımanı değiştim faturasını aldım tüm yapılanlar yazıyor... Yani gerçekten arabayı o halde satabilirdim kimse farketmez birkaç yıl sonra motor bozulur kullanıcı kendisinin hatası olduğunu düşünürdü.. O tamam da gizle bakalım da ya peki Allah bilmez mi? Her zaman Allah ve kul hakkından korkmuştumdur. Allah bizi kendi yolundan çıkarmasın şaşmışlar gibi eylemesin... Amin...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Otomobil ile alakalı milletimizin iki hastalığı var;

1- Kâr etme; Zarar etmek diye bişey yok. Hep kâr etmelisin. Araç istediği kadar tasarruf etsin, toplu taşımadan kurtarsın, istediğin A noktasından B noktasına götürsün, evine ekmek getirsin falan. Yok abi, illa satarken kâr edeceksin. Sen kâr edeceksin, öbürü kâr edecek, öteki de kâr edecek. Ve fiyatlar astronomik. Herşey astronomik, uzaya çıkmaya, gerek yok.

2- Orjinallik; Araç full+full orjinal olmalı. Değişmesi gereken malzeme mi var? Çıkmasını bul abi. İster kırık ister vuruk-dökük sıkıntı yok, yeterki orjinal olsun. Orjinal ulan, boru mu anasını satim. Hatta ve hatta orjinal de değil, ORİJİNAL. Bak böyle daha orjinal oldu.

Benim araçta 4 değişen var. İnanır mısınız araç yürüyor, A noktasında B noktasına götürüyor. Oha!
    Ufak bir düzeltme; kelimenin doğrusu "Orijinal"

Ayrıca bir araçta Sunroof varsa o araç "full artı full" dür.
    Sunroof yoksa "Sunroof harici full" dür.

Trendline Polo'ya "Sanruf hariç full" diyeni gördüm.

• Ülkede herkes birbirini düdükleme derdinde. Son zamanlarda yaptığım her alışverişte kazıklanıyorum. Napıyım ben de mi aynısını yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Bugün musevi iş adamının bir fabrikasında idim iş gereği. Fabrikada çalışan birisi ile muhabbetim oldu. Söylediği şu. 1 saat ekstra olarak mesaiye kaldığımızda bunu hem maaşa hem sgk primine yansıtıyor. Ancak dedi fabrikadan 1 toplu iğne bile çıkmasına karşı. Prensip gereği.

20 25 yıl önce bilader cnc tornada işçi idi. 2 farklı yerde çalıştı. İlki Kayserili göya müslüman muhafazakar bir aile. Abim yanımda mesailerini düzenli tutyordu. Düşünün mesaileri vermeyi sgk yı bile gir çık şeklinde yapıyordu. Ama git müslümandır. 5 vakit hede hödö..
    En son çalıştığı yer agop adlı ermeni vatandaşının yanı. Abim baktım hiç bir mesaisini deftere işlemezdi. Sordum. Dedi gerek yok ilk 5 ay tuttum. Sgk tam yatar ve mesai kılı kılına yatardı. Hatra cuma günleri tam cuma saatinde 2 saat ister namaz kılın ister kılmayın tatil varmış.

Şimdi soruyorum bu musevi ve ermeninden ni araç alınır yoksa ötekinden mi

Alıntıları Göster
    Hocam bizim sektörde de çok fazla hak gaspı, emek hırsızlığı ve buna bağlı haram kazanç söz konusu. Daha yeni başıma bir olay geldi. Tam ibretlik. PM üzerinden anlatırım uygun olursan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2019; 22:21:42 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.