Şimdi Ara

Aniden önüme duran birine arkadan çarptım şuçlu benmişim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
30.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kavşakta kırmızı ışıkta bekliyorum. yeşil ışık yandı önümdeki araç sinyalini verdi sola dogru döndü bende o yola yöneldim. Gittigimiz yol tek yöne iki şeritli anayol sayılacak bir yok. kavşaktan döndükten sonra önümdeki araba sag şeride geçti bende arkasına geçtim. 5 metre gittik araba küt diye durdu yolcu indirmek için ne sinayal nede uyarı verdi .aradaki mesafe yakın olunca bende firene tam olarak basamadım arabanın arkasına hafifçe vurdum . Arabanın tampunu çatladı . bide sol farı kırıldı . benim arabada bie şey yok. Adamın aniden durdugu yolda sag tarafta arabalar park edilmiş şekilde idi oraya girse yolcuyu indirse tamam diyecem ama adam aniden sag şeritte birden yolcu indirmek rçin durunca bende vurdum.

Sonra arabalardan indik adam arakadan vurdun şuçlusun dedi , ya anlaşacagız yada polis çagırırım dedi bende çagır dedim. sonra etraftan millet geldi . sakın polis çagırmayın ikinizede 150 şetr milyon ceza yazar dedi. Bir sürü kişi arkadan vurmuşun şuçlusun dedi. Sonra arabasına vurdugum adam aramızda anlaşacagız dedi. 100 milyon ver arabayı yaptıracam dedi . ben olmaz dedim sigortam var ona yaptırımrım dedim. benim işim var onunla ugraşamamam falan dedi. bende o sırada hayırlı bir iş için gidiyordum . Adama dedim sonra hallededilm çok acelem felan var dedim. Olmaz dedi seni nerde bulacam dedi. telefonumu verdim . 50 milyon verdim , yaptır gerisini ileride veririm dedim işim acele dedim. 50 yetmez dedi. 100 ver dedi. hem şuçlusun dedi. Bende tamam şuçluysak şuçluyuz öderiz dedik git yaptır gerisini öderim dedim. adamı saldım .

Sonra 10 dk sonra sigortayı aradım. adam tutanak tutun , foto çekin , evrakların fotokopisini çekin gelin buraya dedi. bende olay geçti dedim. Adam sananiye gitti arabayı yaptırıyor dedim. sonra sigortacı benim birader kaprtoacı oraya gitsin tutanak felan tutar yardımcı olur dedi. Bende adamın telini almıştım aradım dedigim kaportacıya git dediklerimi yap dedi. inatlaştı felan tamam dedi. Dedigim yere gitti bende 20 dk sanayiye yanlarına gittim. Kaportacı tutanak tuttu , foto çekti , evraklarımızı aldı .sigortaya göndeririz cevabına göre bir şeyler yaparız dedi. 2 haftada belli olur dedi. aradan 20 gün geçti bir şey olmamış daha bekliyormuş daha.

Biraz uzun yazdım .

Kendimde salagım o andaki telaştan dolayı adamı şavuşturmak için şuçu kabul ettim. Şimdi böyle bir olayda şuç kimdedir.
    ikincisi hep kaza olunca tirafik polisleri cezamı yazar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aniden Duran Bir Araca Arkadan Çarpmak: Kim Suçludur?

Aniden duran bir araca arkadan çarptığında, genellikle "arkadan vuran her zaman suçludur" varsayımıyla karşılaşırsın. Ancak bu durum her zaman doğru değildir.

Öndeki Aracın Ani Fren Yapması

Öndeki araç aniden fren yaptığında, arkadaki aracın çarpışmayı önleyecek yeterli zamanı olmayabilir. Bu durumda, arkadaki aracın sürücüsü kusurlu olmayabilir.

Arkadan Vuran Suçlu Mudur?

Arkadan çarpan araç her zaman suçlu değildir. Öndeki aracın ani fren yaptığı, arkadaki aracın takip mesafesini koruyamadığı veya arkadaki aracın teknik bir arıza yaşadığı gibi durumlar, arkadaki aracın kusursuzluğunu kanıtlayabilir.

Arkadan Çarpan Araç Her Zaman Suçlu Mudur?

Hayır, arkadan çarpan araç her zaman suçlu değildir. Her vaka kendi özel koşullarıyla değerlendirilir ve kusur, ilgili tüm faktörler dikkate alınarak belirlenir.

Suçun Belirlenmesi

Bir arkadan çarpma kazasında suçu belirlemek için aşağıdaki faktörler dikkate alınır:

• Öndeki aracın fren yapma nedeni
    • Aralarındaki takip mesafesi
    • Hava ve yol koşulları
    • Her iki aracın da hızları
    • Arkadaki aracın teknik durumu

Bir trafik kazası yaşadığında, olayı mümkün olduğunca detaylı bir şekilde kaydetmek önemlidir. Bu, daha sonra suçu belirlemede yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayay

Bir kavşakta kırmızı ışıkta bekliyorum. yeşil ışık yandı önümdeki araç sinyalini verdi sola dogru döndü bende o yola yöneldim. Gittigimiz yol tek yöne iki şeritli anayol sayılacak bir yok. kavşaktan döndükten sonra önümdeki araba sag şeride geçti bende arkasına geçtim. 5 metre gittik araba küt diye durdu yolcu indirmek için ne sinayal nede uyarı verdi .aradaki mesafe yakın olunca bende firene tam olarak basamadım arabanın arkasına hafifçe vurdum . Arabanın tampunu çatladı . bide sol farı kırıldı . benim arabada bie şey yok. Adamın aniden durdugu yolda sag tarafta arabalar park edilmiş şekilde idi oraya girse yolcuyu indirse tamam diyecem ama adam aniden sag şeritte birden yolcu indirmek rçin durunca bende vurdum.

Sonra arabalardan indik adam arakadan vurdun şuçlusun dedi , ya anlaşacagız yada polis çagırırım dedi bende çagır dedim. sonra etraftan millet geldi . sakın polis çagırmayın ikinizede 150 şetr milyon ceza yazar dedi. Bir sürü kişi arkadan vurmuşun şuçlusun dedi. Sonra arabasına vurdugum adam aramızda anlaşacagız dedi. 100 milyon ver arabayı yaptıracam dedi . ben olmaz dedim sigortam var ona yaptırımrım dedim. benim işim var onunla ugraşamamam falan dedi. bende o sırada hayırlı bir iş için gidiyordum . Adama dedim sonra hallededilm çok acelem felan var dedim. Olmaz dedi seni nerde bulacam dedi. telefonumu verdim . 50 milyon verdim , yaptır gerisini ileride veririm dedim işim acele dedim. 50 yetmez dedi. 100 ver dedi. hem şuçlusun dedi. Bende tamam şuçluysak şuçluyuz öderiz dedik git yaptır gerisini öderim dedim. adamı saldım .

Sonra 10 dk sonra sigortayı aradım. adam tutanak tutun , foto çekin , evrakların fotokopisini çekin gelin buraya dedi. bende olay geçti dedim. Adam sananiye gitti arabayı yaptırıyor dedim. sonra sigortacı benim birader kaprtoacı oraya gitsin tutanak felan tutar yardımcı olur dedi. Bende adamın telini almıştım aradım dedigim kaportacıya git dediklerimi yap dedi. inatlaştı felan tamam dedi. Dedigim yere gitti bende 20 dk sanayiye yanlarına gittim. Kaportacı tutanak tuttu , foto çekti , evraklarımızı aldı .sigortaya göndeririz cevabına göre bir şeyler yaparız dedi. 2 haftada belli olur dedi. aradan 20 gün geçti bir şey olmamış daha bekliyormuş daha.

Biraz uzun yazdım .

Kendimde salagım o andaki telaştan dolayı adamı şavuşturmak için şuçu kabul ettim. Şimdi böyle bir olayda şuç kimdedir.
    ikincisi hep kaza olunca tirafik polisleri cezamı yazar.

arkadan çarpınca sol far nasıl kırılıyor sizin arabanızda bişey yok diyorsunuz ???

• Trafik kazası olunca ceza hep yazılıyor sanırım ve arkadan çarpan her zaman suçlu sayılıyor bildiğim kadarıyla.

Geçmiş olsun.
  • Dostum arkadan çarptıgın için %100 sen hatalısın takip mesafesine uymalıydın.
  • takip mesafesi kuralı var, boşuna değil bu kurallar
  • arkadan çapmanın cezası ve suçluluğu artırmasının sebebi şehir içerisi dahi olsa takip mesafesidir. bu yüzden siz suçlu oluyorsunuz bu arada geçmiş olsun
  • Selam,

Ne olursa olsun arkadan çarpan suçludur. Olay sol şeritte olsa belki bir miktar haklı olabilirdiniz; ama sağ şeritte. Ağzınızla kuş tutsanız üstünüzden atamazsınız. Arabanın illaki yolcu almak için durması gerekmiyor, aniden arızası çıkar, önüne birisi atlar yine durmak zorunda kalabilirdi. O yüzden bence bırakın kasko gerekeni yapsın, suçlu suçsuz tartışmasına girmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun, olur böyle şeyler ama hatalı sizde
  • arkadan çarpan %100 suçlu diye bir kural yok.. öndeki adam şerit ihlali yapar sen arkadan çarparsın neden suçlu olasın....

ama bu durumu bilemem tabi biz görmedik..

geçmiş olsun...
  • arkadaşım ister kabul et ister etme suçlu sensin neyazıki.takip mesafesi kuralına uyman gerekirdi.bu kural öndeki aracın acil durumlarda hiçbir mazeret bildirmeden durmasına izin verir.yani adamın önüne kedi atlasa çocuk çıksa ya da durduk yerde kalp krizi geçirse yolun ortasında (otobanlar dışında sanırım) zınk diye durma hakkı var.ama yolcu indirecekse insanlık edip yol kenarına çekilebilirdi.
  • Bizim ülkede trafiğe çıkmak cezadır.Geçen hafta biri bana çarptı altımdaki de emanet araba.Ben sağa dönerken araç büyük olduğu için geniş almak zorundayım ben geniş alırken uno sağıma girmiş acelesi var galiba çakalın sıyrılıyım gideyim demiş ben dönmeye başladım çatır çutur bir ses eyvah dedim aynadan baktım yeşil uno adam hemen geriye takmış ben arabadan inene kadar adam uçtu gitti altımdaki de emanet araba al başına belayı ne plaka alabildik ne birşey.
  • Başlık enteresan arkadaşım:)

Arkadaşların dediği gibi Türkiyede trafiğe çıkmak başlı başına psikopatlık oldu artık.
    Hayatımda etmediğim kadar kötü sözü arabanın içindeyken ediyorum.
    Geçenlerde arabada ne kadar sure,dua varsa hepsini aldım arabadan,çarpılıcaz yoksa.

Söylenecek tek şey geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 21 Ağustos 2009; 16:28:07 >
  • Şerit ihlalleri, viraja hatalı girişler, kırmızı ışıklarda aniden durmalar hariç, arkadan çarpanlar, takip mesafesi kuralına uymadıklarından cezanın tüm suçuna sahip olurlar.

Bu arada geçmiş olsun. Daha hızlı çarpıp can kaybına sebebiyet olmadığına şükretmek gerek.. Boşver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 21 Ağustos 2009; 16:36:20 >
  • öküzün birine çarptım deyince bende hayvan olan öküz e çarptın sandım
  • bir kere karşındaki adam oldukça uyuzmuş,iyi dayanmışın tebrikler...senin yapcağın iş o sırada bi-iki foto çekip hemen bi tutanak yazmaktı onla beraber,polisi sakın çağırmayın zaten gelmiyorlar kendin halledeceksin..sigortan gerisini halleder zaten
  • geçmiş olsun arkadan çarptıgın için suçlusun şükür fazla masraf yok
  • Öncelikle geçmiş olsun. Her kaza üzüntü kaynağı, cana gelmemiş, mala gelmiş.

Bu nedenle dostum, en az 50 metre mesafe bırakacaksın ama o zaman da hemen araya giriyorlar. Arkadan çarpmada her zaman arkadaki suçlu çünkü kanun maddesine göre "takip mesafesi kuralına riayet etmiyor", bu kuralın ihlalinden ötürü de sayın Trafik Polisleri kanaat getirerek (raporun altında aynen böyle yazar) kusuru size yüklüyorlar ve 8/8 siz kusurlu oluyorsunuz, kasko deliniyor, bir dahaki hasarsızlık indirimi bir dahaki kaskoya kalıyor.

Araya giren olacak, ama yine de takip mesafesini UZUN bırakmaya azami gayret gösterin. 1986'dan bu yana sürücü belgem var, 23 yıldır direksiyon sallarım, imkansız yerlere park ettim, olmaz denilen sokak ve caddelerden gittim, karşınıza direksiyon başındayken herşey gelebilir, siz kendinizden eminsiniz fakat ya karşı taraf, ya diğerleri...?

Kötü niyetli birisi kırmızı ışıkta anaryaya atsa ve gazlayıp size çarpsa... Yine siz suçlusunuz... Hatta konuşmasına ve arabasından inmesine bile gerek yok. Siz istediğiniz kadar yırtının, dövünün, serzenişte bulunun, Karayolları Trafik Kanunu ne yazık ki bu şekilde. Benim de başıma çok geldi, aniden dururlar, fren lambaları YANMAZ, sen de 1 saniye geç görürsün, gümletirsin. Sıkışık trafik tren ilerliyor, tam hemzemin geçitte Ford Transit ileri gideceğine GERİ geliyor ve bana çarpıyor. Adam ellerini ve kollarını sallayarak gitti.

1 Litre Yağ 1 Milyon Litre Suyu Kirletir. Sen 1 Milyon Defa Doğru Yap, Başkasının 1 Hatası Hepsini Siler.

Taner Göde

Aniden önüme duran  birine arkadan çarptım şuçlu benmişim.
     Aniden önüme duran  birine arkadan çarptım şuçlu benmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 21 Ağustos 2009; 16:57:51 >

• Benzeri benim başıma gelmişti
    Eskiden Tipo 2.0 vardı
    Kırmızı ışıklarda önümde bir tüp kamyoneti vardı
    Işıklarda yeşil yandı, kalktık, 3-4 metre kadar gitti, zınk diye durdu, hatalı dönüş yapan birine yol vermek için.
    Ben frene bastım, abs devreye girdi, çıktı, girdi, çıktı küüt çarptım.
    Araçlardan indik.
    Benim far ve sinyal çatladı, onda birşey yok, kasanın alt köşesinde 1 cm kadar yerde boya kalkmış.

Suçlu benim zaten belli.

Zabıt tutmaya gerek yok dedim, hasar bende, suç bende..
    Şöför dedi, "yook zabıt tutturacaz, patron ister"
    dedim, "birşey yok ki senin araçta"
    dedi "olmaz, zabıt tutturacaz"

Polis bekledik. Geldiler, baktılar. Dedim "hata bende, ama arkadaş zabıt diye tutturdu". Polis onunla konuştu, adam zabıt diye tutturdu.

Polis ehliyetleri, ruhsatları aldı, zabıt tuttu, yarın gidin alın dedi.

Sonra ikimizin de eline birer tane ceza tutanağı verdi. Şöför, "bu ne" dedi, "trafiği engellemekten ceza" dedi.

Şöför bir elindeki ceza tutanağına bakıyordu, bir polise bir de bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Ağustos 2009; 17:05:26 >

• adama yumruk atıp kaçsaydin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roytoy -- 21 Ağustos 2009; 17:34:57 >
  • isterse ondeki 180ken bir anda dursun.Arkadan çarptığın takip mesafesine uymadığın düşünülür cezayı sen alırsın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.