Şimdi Ara

Aniden önüme duran birine arkadan çarptım şuçlu benmişim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
30.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1) konunun açılma tarihine baktınız mı?
    2) feen lambasının o anda yanıp yanmadığını nasıl ispatlayacaksınız? yanıyordu ama çarpınca patlamış derse öndeki?
  • Yapacak birsey yok kameran varsa veya sahidin varsa olur
    Bir arkadasin abisi yapmisti bilirlisi yanmadigini ispatlamisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet yazayım;

Araçlar kaza yerinden ayrılmadığı sürece trafik ceza yazmaz, o çok eskidendi... Takip mesafe kuralına uymadığın için hatanın büyüğü sende. Keşke 100 lira verip geçseydin, şimdi iş sigortadan yaptırılırsa senin bir dahaki seneye trafik sigorta primin artacak ve her yıl öyle devam edecek...

Geçmiş olsun.

Edith; Neredeyse 4 yıllık konuya cevap vermişim ya... Neyse artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 15 Ocak 2014; 13:32:30 >
  • Hokka H kullanıcısına yanıt
    Evet aynı olay benim başıma geldi geçen ay. Tutanak bulma sorunu falan çektik o anda. Açık kırtasiye bulamasaydık bayağı da orada bekleyecektik. Ondan yazdım o kadar şeyi de.

Ama benim olayda araç önümdeydi, sağ şeride geçmeye başladı ben de yer açılınca tam geçerken sağdan onu bir araç sıkıştırmış ve önüme kırdı. Sizin ilk çizdiğiniz şekildeki gibi yandan girdim. Adama yazıldı tüm kusur.
  • Geçmiş olsun. Ama suçlu sizsiniz. Öndeki araç aniden durur diye takip mesafesi denen bir şey var. Öndeki araç küt diye durduğunda siz de güvenli bir şekilde algılayıp durabilin diye. Yani araba kullanan herkes 'insan' değil malesef, bu yüzden hayatınızı bunlar gibilerin eline bırakmayın, siz tedbirinizi alın.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    eyvallah bu kameradan ben de almak istiyorum da delil olarak kullanılamıyor diye vazgeçecektim. Güzel yöntem izlemişsiniz valla bravo aklıma gelmezdi.
  • Kamera karşı tarafla mahkemelik olunursa delil olarak kabul edilmiyor, ama eksper karar verirken kamera görüntüsünü göz önüne alarak da karar verebilir, almadan da verebilir. Yine yasal tanımların boşluğundan, eğer kamera görüntüsünü eksper kabul etmez ve suçu sana yıkarsa, sigorta şirketini dava edebilirsin ve bu sefer kamera görüntüsü delil sayılır Burada başlığını açmış bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Arkadan vuran eğer önündeki aracı takip ediyorsa %100 suçludur. Aniden araya giren araca o araç araya girerken FRENE BASMASINA RAĞMEN tam arkasından vurursa arkadan vuran suçlu olmaz. Araya giren aracın tam arkası hariç yandan vurursa fren izi olmasa bile suçlu olmaz.
  • Takip mesafesi denen şeyi boşuna hesaplamışlar zaten demi takip mesafesine uyun artık
  • Arkadan çarpan suçlu da, şeritte aniden duranın hiç mi suçu yok?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu takip mesafesi olayına katılıyorum da, bazen iş çok karışıyor. Arkandan şahin geliyor. Hiç fena bir takip mesafesi de yok üstelik. Önündeki minibüs son saniyede kendini sağ şeride atıyor. Bir bakıyorsun sol şerit kilit. Sağın dolu. Ani freni koyuyorsun. Sapık fren kabiliyetli araban duruyor; ama arkanda iyi bir fren mesafesi bırakmış olan şahin duramayabiliyor. Bu durumda suç hem minibüs hem sende. Minibüs kazaya karışmadığı için uzuyor. Aslında senin trafikteki arabaların ortalamasını düşünerek araba kullanman gerekli. Önündeki arabanın önünü görebilecek mesafede olmalısın. Trafikte gezen en iyi arabalarla en kötüler arasındaki uçurum çok fena açıldı. Eskisi gibi değil iş.

Bu sebepten ötürü S500'e gömüyordum Focus ile. Eskişehir yolunda yeni teslim alınmış S500 abi aracın ani fren sistemini açmış. Arabasını bızıklıyor. Ben bu durumdan habersiz arkasından sakin sakin geliyorum. Yanımdan bir Pug205 zıpkın gibi geçip S500'e makasa girdi. Balina gibi S500'ün o kadar iyi fren koyabileceğini düşünmemiştim hiç. Arabanın tamponuna motif oluyordum. Frene asıldım, soldaki araba geçene kadar zaman kazandım. Geçer geçmez sola kırdım. Kayarak S500'ü kurtardım. Sonra toplayıp devam ettim. Tüm bunları gören S500'deki abi eli ile "pardon" işareti yaptı. Ben de "helal ettim" işareti yaptım. S500'e vursam suçlu benim. Ama gayet iyi bir fren mesafem vardı...

Kısaca bu iş karışmaya başladı yavaştan. Kuralı frenleyeni de sorumlu hale getiren bir hale getirmek lazım. "Arkana bakarak frenle" gibi. "Yolcu indirmek için ani frenleme" gibi. Tam teknik olarak aklıma çözüm gelmiyor; ama bir düzenleme lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Ocak 2014; 16:00:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bu takip mesafesi olayına katılıyorum da, bazen iş çok karışıyor. Arkandan şahin geliyor. Hiç fena bir takip mesafesi de yok üstelik. Önündeki minibüs son saniyede kendini sağ şeride atıyor. Bir bakıyorsun sol şerit kilit. Sağın dolu. Ani freni koyuyorsun. Sapık fren kabiliyetli araban duruyor; ama arkanda iyi bir fren mesafesi bırakmış olan şahin duramayabiliyor. Bu durumda suç hem minibüs hem sende. Minibüs kazaya karışmadığı için uzuyor. Aslında senin trafikteki arabaların ortalamasını düşünerek araba kullanman gerekli. Önündeki arabanın önünü görebilecek mesafede olmalısın. Trafikte gezen en iyi arabalarla en kötüler arasındaki uçurum çok fena açıldı. Eskisi gibi değil iş.

Bu sebepten ötürü S500'e gömüyordum Focus ile. Eskişehir yolunda yeni teslim alınmış S500 abi aracın ani fren sistemini açmış. Arabasını bızıklıyor. Ben bu durumdan habersiz arkasından sakin sakin geliyorum. Yanımdan bir Pug205 zıpkın gibi geçip S500'e makasa girdi. Balina gibi S500'ün o kadar iyi fren koyabileceğini düşünmemiştim hiç. Arabanın tamponuna motif oluyordum. Frene asıldım, soldaki araba geçene kadar zaman kazandım. Geçer geçmez sola kırdım. Kayarak S500'ü kurtardım. Sonra toplayıp devam ettim. Tüm bunları gören S500'deki abi eli ile "pardon" işareti yaptı. Ben de "helal ettim" işareti yaptım. S500'e vursam suçlu benim. Ama gayet iyi bir fren mesafem vardı...

Kısaca bu iş karışmaya başladı yavaştan. Kuralı frenleyeni de sorumlu hale getiren bir hale getirmek lazım. "Arkana bakarak frenle" gibi. "Yolcu indirmek için ani frenleme" gibi. Tam teknik olarak aklıma çözüm gelmiyor; ama bir düzenleme lazım.

Tek yolu takip mesafesi. Eğer öndeki araç ani fren yaptığında vurma riskin varsa, takip mesafesini iyi ayarlayamıyorsun demektir. Aracın ne kadarlık mesafede duruyorsa bunu bilmek, hızına göre takip mesafesini ayarlamak senin sorumluluğun.

Bahsettiğin gibi "arkana bakarak frenle" gibi bir durum olursa, önüne atlayan yayayı anında biçersin. Sen arkaya baktın, arkadaki durur mu vurur mu diye düşündün derken önüne atlayan yayaya çoktan vurursun. "Yolcu indirmek için ani frenleme" dersen, arkadan vuran haksız bile olsa arabadan yolcu indirmek için durdu der. Mevcut kanun en güvenli hali, öndeki arabanın dibine girme, aracının hangi hızda ne kadar duracağını kestirerek takip et.

• Geçmiş olsun kardeş trafikte aslında uyman gereken ilk bir kural çarpma 2. Arkadan veya sağdan çarpma 3.kuralda yaya olana asla çarpma diğer her durumda 1. Kural geçerlidir.o yüzden maalesef suçlusun kardeş.

• Takip mesafesi bırakmazsanız böle kazalar olabilir

Kusur bence 7/7 sizde
  • üzgünüm ama kusur sizdeaynı olay benimde başıma gelebilir neticede...
    adamın önüne aniden bi çocuk çıkmışta olabilirdi ne yapacaktı o zaman.. siz takip mesafesi bırakmalısınız

bu durumda en iyisi hasar az ise cepten yaptırmak kısadan.. yoksa aracınızın tramerinde 2 tarafında kusuru yani masrafı görünür ki satışta çok büyük bi sorun oluyor ayrıca her yıl trafik sgorta piriminizde artar...
  • ben eski şirkette çalışırken bir abimizin sürdüğü araca biniyordum, adamın takip mesafesi 2 metreydi, bildiğin station wagon tempra ile en sol şeritte milletin plakasını okuyarak
    gidiyorduk. Hayvan oğlu hayvan her zaman öyle sürüyordu. Kavgacının, geçimsizin tekiydi.
  • Ne olursa olsun sofor takip mesafesini iyi ayarlamak ondeki aracin dis etkenler yada kendi etkenleri hususunda ani durmasi yada duraklamasi halinde o araca carpmamasi lazim bu zaten soforlugun altin kuralidir.
    Bana sikisik trafikte dokundum derseniz o baska .

Hizinizin minimum yarisi kadar mesafe birakacaksiniz
    Orn 100 km hiza sahip yol aliyorsaniz 50 mt mesafe koyacaksiniz bu hava ve yol kosullarina gore degismektedir

Bu mesafeyi olcmeninde belirli teknikleri vardir nette arastirisaniz gorursunuz

Yalniz sunada deginmek isterim oto yol ve ana yollarda durmak ve duraklamak suctur.
    Siz iyi duyarli bir sofor olun daima ondeki ve onun onundeki araci izleyerek takip sicak temastan kacinin

• Saçma bir takip mesafesi var adamın bana garezi var kökledi önümde frene napacağım eee takip mesafesi zarttttt zurt 70 km hızla giderken 35 metre takip mesafesi olacak istanbul trafiğinde heeee ? Çift dorseli 3 tane tır araya girer el freni çekip drift yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

ben eski şirkette çalışırken bir abimizin sürdüğü araca biniyordum, adamın takip mesafesi 2 metreydi, bildiğin station wagon tempra ile en sol şeritte milletin plakasını okuyarak
    gidiyorduk. Hayvan oğlu hayvan her zaman öyle sürüyordu. Kavgacının, geçimsizin tekiydi.

hayret, bu zamana kadar kimse cezayı kesmemiş, belki bir gün denk gelir motor frenine

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: Lucastorn

Araç kameraları delil olarak kullanılamıyor diye biliyorum. Siz nasıl bu şekilde kanıtladınız?

Kamera görüntüsünü CD ye yedekledim. Üstelik kamera parçalı çekimi o kadar güzel yapmış ki hiç kesip biçme derdim olmadı. Sonra servis bu cd yi gönderip mutlaka ekspere izlettirmelerini söyledim.
    Kamera bu:
    http://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-New-Style-Car-DVR-Recorder-2x140-Degree-Wide-Angle-Dual-Lens-720P-Full/1141572274.html

nereye sabitlediniz

• Takip mesafesi kuralı gereği arkadan çarpmak her türlü suç diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.