Yarbay
17 Aralık 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
29 üye
Görüntülenme
Toplam: 213 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Dostlar forumda bir diş hekimi varsa yardımcı olursa çok sevinirim :) dün üst ceneden diş çektirdim, verilen tamponu yarım saat tuttum sonra iş yerine geri döndüm. Konuşurken pıhtı düştü ve küçük küçük kanamalar başladı. Böyle balon gibi kan toplanıp patlıyordu sonra tekrar topluyordu. Üçüncü dördüncü balon patlamadi ve kaldı kanamalar azalarak durdu. Balonun da içi boşaldi. Ancak şu anda dişin olduğu yerde aşağı sarkan, kırmızı diş gibi gözüken pihti var. Bu durum normal mi yoksa onu koparıp tampon koyup tekrar pihti oluşmasını mi saglamayalim? Yoksa bu Sarkıt, boşlukta gerekli doku oluşunca kendisi düşer mi?

Dostlarım iyi günler, taşındım ve bulunduğum yerde Vodafone çekmiyor. Red 20 kullanıyorum, taahhüt bitiş tarihi Yanımda uygulamasında 30.11.2021 gözüküyor. Anlık olarak da 60tl cayma bedeli var. Bu cayma bedelini ödememek için yeni operatöre ne zaman geçiş yapmam gerekiyor? Tam 30.11 tarihini mi beklemeliyim? Yoksa Aralık ayinda mi olmamız gerekiyor? Yeni aya geçerse taahhüt bitti deyip 3 katı fatura gelir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı forumlar dostlarım. Anneme bir telefon alacağız. Oyun oynamıyor, el işi ürünler yapıyor, yaptığı ürünlerin yakın ve orta uzaklik planla fotoğraflarıni çekiyor. Sosyal medya ve banka appleri kullanılacak o kadar. Kamera ve hafıza öncelikli olmak üzere 3000tlye kadar veya biraz üstü cihaz önerebilir misiniz?

Dostlarım wifi pinginden bıktım, pcnin olduğu odaya kablo çekmek şansım da yok bi powerline adaptör almak istiyorum. Önceliğim oyun olduğu için hızdan çok ping önemli, 100mbit fiber İnternetim var hız kaybı çok önemli değil. Düşük ping alabileceğim powerline adaptör önerebilir misiniz?

Cuma günü clio için fiyat aldım. Özellikle joy için liste fiyatından ciddi şekilde indirim yapıyorlar. Metalik renk + görüş paketli joy için 142500 TL fiyat aldım. Listesi 156000 renk ve görüş paketiyle birlikte 159 oluyor. Tabii cumadan bu yana dövizde %10 artış var, fiyatın arkasında durabilirler mi bilmiyorum. 130 140 seviyesinde araç baktığım için bu araçlara hiç yanasmamistim, niyetim sandero bakmaktı ancak bayide clio için bu fiyatları görünce corsa için de fiyat almaya karar verdim. Benzer bir indirim yaparlarsa corsa da ulaşabileceğim fiyat aralığına geliyor.

Donanım olarak kağıt üzerinde ve iç tasarımda clio gördüğüm kadarıyla önde. Ancak turbosuz 65 bg 1.0 motoru beni biraz korkutuyor. 2 yıl kadar bir önceki kasa corsa otomatik kullandım. Aynı segmentte kullandığım tüm araçlardan daha keyifli bir sürüşü vardı. Şu anda polo kullanıyorum, corsadaki o sessizlik, suspanyion yumuşaklığı, sürüş konforu polo da bile yok. Corsa 75gb 1.2 motoruyla da öne çıkıyor.

Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Dostlarım iyi forumlar. Forumda ve Türkiye'den gördüğüm kadarıyla ağırlıklı olarak Unity kullanılıyor. Ancak eminim gms kullanan da vardır. Gms ve gml öğrenmeye çalışıyorum, youtubedan Shaun'un tutoriallarını izliyorum ancak özelleştirmek isterken beceremediğim yerler oluyor. Gms kullananların toplandığı, yardımlaşabilecegimiz, asset, script paylaşabilecegimiz bir discord kanalı, telegram grubu vs var mı?

Ayrıca bana gml öğrenmek için kaynak önerebilir misiniz? Tercihim İngilizce olur. Shaun ve FriendlyCosmonaut'ı takip ediyorum. Diğer bulduğum kanallar giriş seviyesi değildi, açıkçası anlamakta zorlandım :)

Linç yemeden önce bu aşırı abartılmış balon hakkındaki fikirlerimi madde madde söylemek istiyorum. Sıralamayı yazarken aklıma geldiği sırayla yazıyorum, önem sırasıyla değil.

1- Düşman çeşitliliği ve Combat

Oyunda düşman çeşitliliği diye bir şey yok. 2000li yılların mmorpgleri gibi aynı düşmanın farklı renklerdeki versiyonunu döne döne kesiyorsunuz. Hani ateride 99999in1 kasetler vardı aynı oyunun renk paletini değiştirip farklı oyun diye koyuyorlardı. God of War da düşman çeşitliliği açısından aynı onlar gibi. Adını hatırlamayadığım Behemoth'un sözde farklı pratikte aynı olan 4 farklı rengiyle karşılaşmaktan oyun boyunca gına geldi. Bir de üzerine bindiğimiz trollden. Çeşitlilik yok bari combata etkisi olsun diyorsanız o da yok. Oyunda yumruk, balta ve kaos bıçakları olarak üç farklı silahımız var ancak bunların kombinasyonlarını kullanmak zorunda olduğumuz durumlar bir elin parmağını geçmiyor. Zaten silahların gücü arasında denge yok, blade of chaos açıldıktan geri kalan silahların önemi neredeyse kalmıyor.
Bosslardan bahsetmek bile istemiyorum, eski GoWlardaki Hades'e Herkül'e hakaret olur.

2- Puzzlelar

Oyuna puzzle koyacaksınız biraz özenmeniz gerekiyor. Oyun boyunca birbirin aynısı ve 12 yaş zekasına hitap edecek, sadece oyun süresi uzasın diye koyulmuş puzzleları çözüp duruyorsunuz. "Baltayı çarka at çark dursun, bu kapıyı açmak için kırmızı ok at, diğerine mavi ok at, bi de sarı ok var onu da arada atarsın". Oyunun puzzle anlayışı bundan ibaret. Düşmanlarda olduğu gibi oyun boyunca oğlumuzun okunun rengi değişiyor ve bu oku sağa sola atarak puzzle çözüyorsunuz. Oyun boyunca tek çeşit ok olsa ve bütün puzzlelar aynı olsa inanın eksikliği farkedilmezdi. Mavi ışık yanan yere mavi ok atmakla kırmızı parlayan yere kırmızı ok atmak bu puzzleları çeşitlendirmiyor.

Oyuna puzzle koymak zorunda değilsin ama koyuyorsan biraz özen, hiç mi tomb raider 4 oynamadınız, hiç mi portal oynamadınız?

3- Aksiyon RPG?

Bu oyun çoğu yerde "GoW tür değiştirdi, aksiyon rpg oldu, GoWda aksiyon düştü, rpg arttı" diye lanse edildi. Arkadaşlar hiç mi rpg ya da aksiyon rpg görmedik ya? GoW'dan kimse diyalog çeşitliliği olmasını ve fallout veya skyrim tadında bir rpg tecrübesi vermesini beklemiyordu zaten. Ben de beklemiyordum. Zaten seçimli bir diyalog da yoktu, keza olmasına da gerek yok, ben GoW'u GoW olarak seviyorum. Ama bir Allah'ın kulu bu oyunun neresinde rpg öğeleri olduğunu bana söylesin.

Oyunu sıkıldığım için hiç geri dönmeden bodozlama oynadım ve bitirdim. Bitirdiğim zaman açılabilecek skillerin %90ı açıktı. Yani bi build yapmak zorunda kalmadım puan geldikçe bütün skilleri sırayla açtım. Açtıklarımın yarısından çoğunu hiç kullanmadan oyunu bitirdim, bu işlevsiz skiller ise ayrı bir konu. Geriye dönüp achivement kasmak isteyenler skillerin %100ünü cok rahat şekilde açmışlardır. E ben tüm skilleri açabiliyorsam burada build sistemi nerede? Rpg nerede?

Armorlar da aynı şekilde, sırf laf olsun diye konmuş üstünüze ne alırsanız alın çok az etkisi oluyor. Armoru yüksek olanı tak geç yetiyor. Sırf üstümüze item giyebildik ve tıklayarak sırayla skill açtık diye bu oyun rpg mi oldu şimdi? Vay anam vay bi Witcherdaki build sistemine bakıyorum bi buna. Bu nedenle oyunun tekrar oynanabilirliği de yok.

4- "Zorluk Dereceleri ve Dengesizlik"

Oyunun en önemli problemlerinden biri bu.

Benim gibi her oyunu en zorda açan biriyseniz balta fırlatma simulasyonuna hoşgeldiniz! Zira oyun boyunca yapacağınız tek şey uzaktan balta atmak olacak. Düşmanın yanına yaklaşamıyorsunuz çünkü tek veya 2 vuruşta ölüyorsunuz. Oyun zor modda zor değil sadece saçma, etrafta döne döne balta atmak 2 saat sonunda sıkıcı ve yorucu oluyor. Oyunun yarısına kadar böyle balta ata ata geldim ve aşırı sıkıldığım için zorluğu düşürdüm. Aaa o da ne zorluk bir kademe düşünce ölümsüz oldum, sadece oto atak spamlayarak ve doldukça skill atak herkesi kesebiliyorum. Oyunun zorluğunu bir kademe düşürünce neredeyse ölmeden ve zorlanmadan oyunu bitirdim.

Oyunun iyi yönleri;

-PS'de gördüğüm en iyi grafikler bu oyunda
-Oyunun görüntü yönetmenliği ve kamera açıları çok iyi
-Müzikler ve seslendirme kısacası sesle ilgili olan her şey çok iyi
-Hikaye oldukça iyi, story telling başarılı, hikaye sıkmıyor.
-Vuruş hissi ve karakter animasyonları oldukça iyi

Oyunun hikaye dışında sadece bütçe gerektiren kısımları iyi, gerisi malesef vasat altı.Her janradan yarım yamalak bir şeyler alıp, ortaya kelle paça tadında 200 milyon dolarlık bir yapım ortaya çıkmış . Keşke oyun yerine bu butçeyle ve bu yönetmenle bir animasyon GoW filmi çekselermiş.

Uzun lafın kısası bu oyunun ismi God of War olmasa, yüksek bütçeli ve ps4 exclusive olmasa VE sony bu kadar reklamını yapmasa, oynayıp he fena değilmiş deyip kapatacağımız ve bir daha hatırlamayacağımız bir oyun olurdu. Bu oyuna Goty verilmesi tamamen sonynin astronomik reklam bütçesi sayesinde, insanları sürü psikolojisine sokarak iyi bir oyun olduğuna inandırmasından ibaret.

Oyuna ilgili tavsiyem, mitolojiye meraklıysanız ve GoW serisinin eski oyunlarını oynadıysanız; oyunu en kolay zorlukta açın, koşa koşa bölümleri geçip hikayeyi tecrübe edin yeter. Diğer türlü oynamanıza değmez, çok daha iyi ps exclusiveleri mevcut.

Not: Oyunu bitireli 6 aydan fazla oldu ancak böyle bi konu açmak yeni aklıma geldi. Hafızam taze olmadığı için rakamlarda yanılmış olabilirim.

Buraya kadar okuğunuz için teşekkürler. Corona yüzünden ofiste boş boş oturduğumuz şu günlerde yapacak daha iyi bir işim yoktu :). Katıldığınız veya katılmadığınız yerleri belirtirseniz sevinirim
Dostlarım ofis laptopum n4000 işlemcili hddli harici ekran kartı bulunmayan bir ofis pcsi. Malum virüsten dolayi iş yok, bu pcde vakit geçirebilecegim mümkünse single player oyun var mi?

Dostlarım airfel ltxn50u klima aldim yaklaşık on gündür ısıtmada kullaniyorum. Dairemizde gömülü tesisat vardi klima oraya bağlandı ve dış unite balkona koyuldu. Çalışırken dış uniteden su akıyor ve balkon su oluyor. Ayak bastikça da çamur olmasından rahatsız oluyorum. Acaba dış uniteye de bir tahliye hortumu takılması mi lazımdı. Tekrar servisi mi çağırmaliyim veya baska bir öneriniz var mı?
Dostlar iki aydir netflix üyeligim var. Ancak netflix kullamadan önce bazi dizileri izlemistim. Bu dizileri de yeni sezon bildirimlerini alabilmek icin listeme aliyorum ancak izlememis gozüktugum icin surekli izledigim dizileri bana oneriyor.
Yani mesela ben Narcos'u daha once internetten izledim ve yeni sezon bildirimleri icin listeme ekledim ancak netflix izledigimi bilmedigi icin bana Narcos izlememi oneriyor.
Bu daha önce izledigim 20 kusur diziyi netflixte "izledi" gozukmek icin ne yapmam gerekiyor? Simdiden tesekkur ederim
Hakkında
Meslek: Tacir
Forum İmzası:
Yennefer of Vengerberg
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Otomobil
Nissan
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
Oyun Platformu
PC
Takım
Beşiktaş
LOL
Vayne
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11.478
İkinci El Bölümü Mesajları: 172
Konularının görüntülenme sayısı: 83.490 (Bu ay: 1.696)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.291 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.