< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Hiç bi suçum yokken sanık sandelyesine oturdum.

-
-
Yatarın var mı onu söyle uzatmayalım fazla..
-
Avukat tut turbo başka ne yapacaksın. Burdaki kişiler sana nasıl yardım etsin.
-
2 kişiyi yaralayıp nasıl 1 senede çıkıyor insanlar. Şimdi yarım kalan işini bitirmeye gitse hesabını kim verecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Olay yerinde fiilen silah kullanmayan ve olayın gerçekleşmesinden sonra yaralılara yardım eden kişilerin, yalnızca akrabanın peşinden gitmeleri nedeniyle “birlik ve fikir” (müteselsil suç ortaklığı) kapsamında ceza alması, somut delil olmadan cezai sorumluluk yüklenmesi anlamına gelir ki bu Anayasa’nın 38. maddesi ve TCK’nın 37-39. maddelerinde öngörülen kusur sorumluluğu ilkesine aykırıdır. İstinaf aşamasında, sanıkların olay anında fiili bir katkısının, öncesinde suç planına dâhil olduğuna ya da azmettirme veya yardım etme kastıyla hareket ettiklerine dair somut, açık ve tartışmasız delil bulunmadığı vurgulanmalı; sadece olay sonrası müdahale veya bulunma haliyle mahkûmiyet verilemeyeceği belirtilmelidir. Avukatınız varsa istinaf dilekçesine özellikle "eylem birliği ve suç kastı unsurlarının oluşmadığı", "olaya sonradan müdahale ettikleri ve yardımda bulundukları", "delil yetersizliği ve şüpheden sanık yararlanır ilkesi" gibi hususları açıkça yazması gerekir. Ayrıca mağduriyetinizin ve hukuki dayanaksızlığın net şekilde anlatıldığı detaylı bir yazılı savunmayla birlikte, gerekirse bölge adliye mahkemesi nezdinde ek beyan sunulması tavsiye ederim
Benzer içerikler
- babanın ölüm acısı nasıl geçer
- futbola geç başlayan futbolcular
- sistem 7 8 9 kaç maç tutması lazım
- kişiyi suç işlemeye toplum iter münazara
- umreye gidenlerin yorumları
- telegram indirim
- dünyanın en büyük vinci
- elektrikli bebek arabası
- büyük indirim günleri ne zaman
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X