Şimdi Ara

YENİ C5 (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.247
Cevap
13
Favori
386.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    Ben halen 2003 model C5 imi satmaya kıyamıyorum.

PSN: anamurcat33

• Hayirli olsun kardesim. Allah kaza bela vermesin. Emin ol milletin olumsuz fikirlerine ragmen asik olacaksin aracina, evlendikten sonra da sogumayacaksin :) iyi surusler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: orhansen

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

quote:

quote:

quote:

quote:

Foruma uzun süredir yazmıyorum... Araç şu zamanlarda 50bin km ye geldi... Genel olarak rutin bakım harici hiçbir parçası değişmedi... Fren balataları dahil...

ben bu kadar masrafsız olacagını sanmıyordum... halen araç 2009 olmasına ragmen amortisörleri gayet konforlu ve hiçbir ses seda yok araçta... arnavut kaldırım yolda tık sesi duymuyorsunuz...

ben aracın oturma pozisyonu hissiz direksiyonuna ve düşük görüş açısına laf söylesemde... gerçekten bu arabadan inince diger arabaların gözünüzde at arabasından farkı kalmıyor...

adamlar yapmış kardeşim... konfor dediğin c5 ... gerisi fos... git mercedes e bin gene bu konforu alamıyorsun... amortisör olayını citroen bitirmiş...

aracı abim almıştı bildiginiz üzere şimdi kafasında c6 var bakalım tipsiz mipsizde o araba çok çok daha rahat diyor kendileri...

almayı düşünen olursa istanbul anadolu yakasında yolcu koltugunda ufak bir tur attırırım...

Sn Sissil,

C5 güzel araç da, lütfen mercedes ile kıyaslamayın. C5 ve C180 sahibiyim. C180 yol tutuş ve süspansiyonda çok çok daha üstün.
    Arıza konusunda Siz şanslısınız, 230 km de arka diskler, 15.000 km de sigorta kutusu, 37.000 de turbo değişti. Pazartesi yine C5 serviste, fan üflemede sorun var. Ses var, hava yok durumu :-)
    Saygılarımla,

ben konfor diyince sen yol tutuş anlıyorsan daha bişey demiyorum... c5 ve mercedesinizle mutluluklar dilerim...

Bende de deme.
    Okusan bir sonraki kelime süspansiyon idi.
    Biraz bozuk yolda salıncak gibi sallanan aracın neresi konforlu.

amortisörün amacı zaten darbeyi abzorbe etmektir... tangur tungur gitmek degil... sizin konfor anlayışınız at arabasında gitmekten ibaret kanaatindeyim...

tartışmanın anlamı yok zaten söylediklerinizdende ne kadar konforlu oldugu ortaya cıkıyor...

Hala inat ediyorsunuz
    C5 aynı süspansiyon ayarı ile her yola uymaya çalışır.
    C180 de yol şartlarına göre amortisör sertliği otomatik değişir.
    C5 de olduğu gibi de bozuk yolda salıncak gibi sallanmazsınız.
    Haklısınız, amörtisörün görevi darbeyi absorbe etmektir, C5 amortisörleri darbeleri absorbe edemediği için beşik gibi sallanır.
    Bunlar ayrı segmentin araçları, neden karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ki
    C5 C5 dir, mercedes de mercedes
    isteyen onu alır, isteyen de diğerini.
    Ben tamamen duygusal nedenlerle şirket araçlarımı C5 aldım.
    Kendi özel araclarımız da mercedes
    Fark var mı, var, hemde çok ciddi anlamda var ama bu filo alım bile olsa faturaya da çok ciddi anlamda yansıyor.
    her iki araca da mebzul miktarda sahip biri olarak artık son kez yazıyorum C5'i siz ne kadar severseniz sevin bir mercedes ayarında değil.

sen şirket aracı olarak c5 alıyorsun abimede şirketten ne tesadüftür ki mercedes verdiler... 2 aydır falan kullanıyor... citroendeki amortisöürn 10 da 1 i bu arabada yok... eywallah virajlarda yatmıyor ama bariz bir şekilde amortisörleri sert...

sizin anlamadıgınız konu yumusak amortisorun konfor odaklı oldugu... buyrun buda abimin şirket arabası... inşallah bi yerden kiralarsınızda bir denersiniz bu aracı...

• Insanlar bir sey duyar sonra sacma sapan fikirler uretirler. Suspansiyon konusunda da boyledir. Her iki turun de birbirine karsi ustunlukleri vardir. Kesinlikle mercedes kotudur demiyorum ama agir basli bir arac dusunuyorsaniz konfor odakli yumusak suspansiyon olmalidir. Spor odakli arac alacaksaniz da sert ama surus odakli olmalidir. Her ikisinin de kullanim amaci farklidir. Ama birbirinden amac olarak ustun degildir.
    2. Ancak şehir içi kullanımda aynı şekilde hızlandığı için (dev bir gemi gibi), ani hızlanmalarda tam bir hayal kırıklığı:(( bence bu ağırlıkta bir araca 1.6 motor kesinlikle yetmiyor. Hem D sınıf araç kullanayım hem de seri olsun diyenler için 2.0 motor bir araç tercih etmek şart. 40 yaş üzeri, trafikte ağır abi sürücüler için düşünülebilir:)
    3. Konforuna diyecek yok, navigasyon, bluetooth, radyo, CD mp3 çalar standartın üzerinde bir kaliteye sahip. Ancak araç içi depo ve saklama bölümleri(mendil, gözlük CD kabı, su şişesi vs.) yetersiz. Dışarıdan baktığında oldukça geniş görünmesine karşın özellikle arka koltuklarda oturanlar aynı konfor ve ferahı hissedemiyor. Tavanı diğer segment D sınıfı araçlara göre fazla basık. Ön tarafta bu konuda fazla sıkıntı yok, geniş bir iç mekan hissi verebiliyor.

• ARKADAŞLAR 2011 MODEL 1.6 HDİ SX PK 15.000 KM DE BOYASIZ KAZASIZ CİZİKSİZ GARAJ ARABASI DENİYOR VE FİYAT OLARAK 50.000 TL İSTENİYOR SİZCE NASIL FİYAT UYGUNMU ALINIRMI ??
    DAHA ÖNCE BURAYA 1.6 YETMİYOR KASAYA DİYE YORUM YAZDIM FAKAT FİKRİM DEGİŞTİ BU ARAÇTA ÖNCELİK OLARKA PERFORMANS DEGİL KONFOR ARAYACAGIM O SEBEPLE 1.6 YETER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
  • Selamlar,

Citroen C5 1.6 e-HDI Confort modelini kullanıp aracında MP3 CD'si çalabilen varmı acaba?

33 tane şarkı atmış olduğum cd'yi taktığım zaman cd'yi geri çıkartıyor.
    fakat track cd'si yaptığımda(18 tane şarkı atılıyor track cd'sine) rahatlıkla çalıyor.
    aracın kullanma kılavuzunda "MP3 uyumlu CD çalar" yazdığı halde MP3 cd'si çalamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 8 Nisan 2013; 5:31:20 >

Orijinalden alıntı: Forza Beşiktaş

Selamlar,

Citroen C5 1.6 e-HDI Confort modelini kullanıp aracında MP3 CD'si çalabilen varmı acaba?

fakat track cd'si yaptığımda(18 tane şarkı atılıyor track cd'sine) rahatlıkla çalıyor.
    aracın kullanma kılavuzunda "MP3 uyumlu CD çalar" yazdığı halde MP3 cd'si çalamıyorum.

Yazdığınız cd'de eğer sorun yoksa data cd'si olarak yazıyorsanız cihazda sorun olabilir mi acaba dicem ama bilemiyorum servise götürüp gösterebilirsiniz orada denerler zaten..

Benim araç dynamic bende sorunsuz çalıyor mp3 cd olarak ben usb kullanıyorum gerçi.. arkadaşımda confort var onda da cd mp3 olarak sorunsuz ama ona usb soketi bakmaya başladık bile. Çünkü usb gerçekten çok kullanışlı arkadaşın confortuna da bakıyoruz usbyi size de tavsiye ederim.. 16gb lık minik usblerden takın unutun istediğiniz zaman şarkılarınızı silin yazın gerçekten büyük kolaylık.. Ben blutoothu kullanmıyorum gibi birşey hep usb kullanıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

quote:

Orijinalden alıntı: Forza Beşiktaş

Selamlar,

Yazdığınız cd'de eğer sorun yoksa data cd'si olarak yazıyorsanız cihazda sorun olabilir mi acaba dicem ama bilemiyorum servise götürüp gösterebilirsiniz orada denerler zaten..

Benim araç dynamic bende sorunsuz çalıyor mp3 cd olarak ben usb kullanıyorum gerçi.. arkadaşımda confort var onda da cd mp3 olarak sorunsuz ama ona usb soketi bakmaya başladık bile. Çünkü usb gerçekten çok kullanışlı arkadaşın confortuna da bakıyoruz usbyi size de tavsiye ederim.. 16gb lık minik usblerden takın unutun istediğiniz zaman şarkılarınızı silin yazın gerçekten büyük kolaylık.. Ben blutoothu kullanmıyorum gibi birşey hep usb kullanıyorum..

USB soketini serviste yapıyorlar mı acaba?

• Ben sonradan taktırmadım bende halihazırda olduğu için ama dışarıda serviste yapıyorlardır muhakkak. Zira citroen forumunda okuduğuma göre teybe bu usb soketini bağladığınızda serviste bilgisayara bağlatıp aktifleştirmeniz gerektiği yazıyordu..

Dışarıda da elektronikçiler takıyor onu biliyorum hem de daha ucuza ama bilgisayara nasıl bağlıyorlar ya da size servise gittiğinizde aktifleştirtin mi diyorlar onu bilmiyorum. Citroen forumunda bi kişi dışarda taktırıp ucuza servisteki ustasına ücretsiz bilgisayardan açtırmıştı bu özelliği.. Cd hernekadar iyi olsa da usb oldu mu cdye bakmıyorsunuz birdaha.. Bende 16gb lık usb var en miniklerden sorunsuz çalışıyor..

http://www.sanalmarketim.com/urun/1a7d2ca0897312d80509df20366d09ff/EMTEC-S100-Mikro-Flash-Bellek-8GB-USB2.0-%2815-5-Mb/Sn%29 buradaki ürünün 16gb lığı ufacık bişey.. kolçakta görünmüyor bile..

• ya arkadaşlar benim mi talihsizligim bu anlamadım gitti
    bundan önce 2008 model bi C5 baktık araba sessiz sedasız konfor içinde gidiyordu fakat arabayı cok hırpalamışlar hor kullanmışlar içinin heryeri soyulmuş vaziyetteydi cekişi kötüydü
    dün 2011 model C5 baktık bunun cekisi digeri gibi degildi masaallah yeterliydi içide dısıda gıcır gıcır dı fakat bu C5 te de cam tıkırtıları ve içeri asırı derecede yol ve rüzgar sesi alıyordu ve araba 2008 e göre daha serttti.
    anlamadım gitti bu duruma illaki biyerinde sıkıntımı olacak bu araçların tamam işte bu diyecegim bir C 5 bulamayacakmıyım
    çok şaşkınım yaaaa :(

Orijinalden alıntı: vatansever20

ya arkadaşlar benim mi talihsizligim bu anlamadım gitti
    bundan önce 2008 model bi C5 baktık araba sessiz sedasız konfor içinde gidiyordu fakat arabayı cok hırpalamışlar hor kullanmışlar içinin heryeri soyulmuş vaziyetteydi cekişi kötüydü
    dün 2011 model C5 baktık bunun cekisi digeri gibi degildi masaallah yeterliydi içide dısıda gıcır gıcır dı fakat bu C5 te de cam tıkırtıları ve içeri asırı derecede yol ve rüzgar sesi alıyordu ve araba 2008 e göre daha serttti.
    anlamadım gitti bu duruma illaki biyerinde sıkıntımı olacak bu araçların tamam işte bu diyecegim bir C 5 bulamayacakmıyım
    çok şaşkınım yaaaa :(

Malesef cam çıtırtıları yani aracın esnemesinden dolayı camın kapalıyken fitillere baskı yapmasından dolayı çıkan tıkırtı sesi C5lerde kronik bir sorun. Bu sorunu daha çok yaz gelince hissediyorsunuz. Kış gelince neredeyse tık ses gelmiyor araçtan. Çözümü geçici de olsa silikon sprey. Başka da bir çözümü yok gibi. Bazı araçlardan geliyor bazılarından gelmiyor. Ama eninde sonunda herkesten arada sırada da olsa geliyor.

Benim araçta da ilk aldığımda yoktu şimdi arada sırada ses yapıyor aracı yıkatınca geçiyor birsüre sonra tekrar yapıyor. Yeni çıkan birçok araçta duyuyorum bu sorunu..

Rüzgar sesine gelince bir miktar aynaların kapıda montajlı olmasından dolayı sanırım aynanın olduğu bölümden ses geliyor. Ama yol sesine gelince bu araç neredeyse D sınıfındaki en az yol sesi alan araç. Tüm testlerde de bundan bahsediliyor zaten. Aslında rüzgar sesini hissetmemizin diğer bir sebebi de bu. Yoldan yani aracın altından neredeyse hiç ses gelmiyor lastiklerde iyiyse süspansiyonlar zaten malum çok yumuşak araç çok konforlu oluyor..

Sizin kullandığınız araçtaki sertliğe gelirsek lastik havalarından şüphelendim ben. Zira 2008 modellerde 245-45-18 lastik standartken 2011lerde 225-55-17 lastik standart. Bu bile 2008lerin sert olması için bir sebep.. Ben mesela lastik basıncını herzaman kapıda yazan değerden 1-2 psi daha düşük basıyorum. Zira bizim yolların hali malum.. Aşırı berbat bu yolda S serisi de getirseniz iş lastik havalarına bakıyor biraz..

Bir de lastiğin markası da yol sesi alıp almamasında başlıca sebeplerden.. Sessiz bir lastik işi çok değiştiriyor..

• bu gidişle C5 ten vazgeçip ya yeni astra sedan yada yeni octivia dan birisini alacagım sanırım
  • 2008 model C5 le 140 la giderken bile içeri 1 gr ses girmiyordu hatta aracı süren arkadaşa biraz daha hızlı gitte rüzgar sesi gelecekmi bir bakalım demek için ön iki koltugun arasına dogru girdim ne göreyim ibre 140 km araba o kadar rahatki 140 la gidildigi kesinlikle belli olmuyordu fakat dedigim gibi o araçın içi cok kötüydü heryeri soyulmuştu
    ama ben 2011 e bindigimde 100 km gelmeden rüzgar sesini duydum.tuhaf bir durum.
  • Söylediğiniz sorun çok değişken parametrelere bağlı. Dış ortamda aracın içinde hissedemesekte 2011 modele bindiğinizde aşırı rüzgar çıkmış olabilir. Denediğiniz 2011 modelin lastikleri sert olabilir.. Beklentileriniz aşırı yüksek olabilir..

Olmaz demeyin çok sık Antalya yolunu kullanıyorum kaymak asfalt yolun büyük bölümü. Yoldan gelen lastik yuvarlanma sesi gram gelmezken (17" michelin lastikle) rüzgar sesi bazı günler diğer sürdüğüm günlere göre çok daha fazla geliyor. Ama okadar araç kullandım dediğim gibi C5 beni bunlar arasında en fazla mutlu eden araçlardan konfor olarak.. Uzun yola çıkmak istiyorsunuz hiç aklınızda yokken..

Bir aracı tek bir yönüyle değerlendirmemek lazım aslında.. Birçok nokta var araç değerlendirmek için motor gücü,vergisi,içhacmi,dış görünüşü,yakıt tüketimi,konforu,sessizliği,yol tutuşu,toplam satın alma maliyeti,donanımları buna benzer birçok şey sayılabilir.

Şuanda D sınıfında ikinci el fiyatıyla bence en alınabilesi araçlardan birisi C5. Benim araç da 2011 1.6 e-hdi mcp dynamic. Ben şuana kadar çok memnunum. Bugün aracımı satsam 60.000 lira civarına ne alırdım diye düşünüyorum malesef piyasada doğru düzgün D sınıfı araç yok. bir elin parmaklarını geçmiyor D sınıfı araçlar. Hele bir de dizel ve otomatik istedinizmi şansınız azalıyor.. Sıfır olarak ise bu paraya C sınıfı araç alabiliyorsunuz en fazla. Bu saatten sonra zaten C sınıfı araca binmem..

Buyüzden iyi değerlendirin ve öyle karar verin.. Ben aracıma en az 2 sene daha binerim sonra piyasaya girecek Yeni C5 (2014-2015 model) ve Ford Fusion (mondeo) gibi araçlara bakarım diye düşünüyorum.. Çünkü D sınıfındaki şuanda satılan diğer araçların hiçbirisi avantajları olmasına rağmen (premium sınıf hariç) bana hitap etmiyor (passat-mondeo-508-avensis-superb v.b)

Hatta bu aralar aracıma daha fazla bağlanmak için ufak tefek değişiklikler yapmayı düşünüyorum Chip tuning-Racechip (140 beygir civarı) ve multimedia ekran gibi..

C5in kusurları yok mu her araçta olduğu gibi var.. Ama gerçekten binmesi zevkli bir araç..

Bugün depomu tekrar fulledim. Moilden 3.74 tlden.. Tam 240 tllik yakıt aldım. 240 tl ile tam 970km yol aldım yüzde 90ı Antalya şehiriçi trafiği. Yani 24.7 kuruş yakmışım kmde.. 100km'de ise ortalama 6.61 litre mazot tüketmişim. Bu şehiriçi için gerçekten çok güzel değerler.. Hem de hiç dikkatli kullanmadan..

• Merhaba arkadaşlar. Eski arabamda starpetten aldığım mazotu kullanıyordum. C5'e de alsak sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Merhaba arkadaşlar. Eski arabamda starpetten aldığım mazotu kullanıyordum. C5'e de alsak sorun olur mu?

Hocam ben bir kez Starpet denedim ve çok pişman oldum.

Aracınız hayırlı olsun, yanılmıyorsam Megane II Hb dci vardı.

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Merhaba arkadaşlar. Eski arabamda starpetten aldığım mazotu kullanıyordum. C5'e de alsak sorun olur mu?

Hocam ben bir kez Starpet denedim ve çok pişman oldum.

Aracınız hayırlı olsun, yanılmıyorsam Megane II Hb dci vardı.

Evet. Doğru hatırlıyorsunuz. 2 ay önce sattım arabayı....

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.